Restauranger, barer, kaffe, fika, eller kanske en matlagningskurs? Utbudet när det kommer till smakupplevelser i Stockholm är stort, och därför har vi satt ihop en guide till dig som vill uppleva mer inom det området. För det är lätt att gå vilse i djungeln av möjligheter.

Scrolla  vidare för att se vad du kan uppleva inom vinprovningar, restauranger, vart man hittar bästa fikat i Stockholm, eller något fjärde.

Foto ovan: Eataly Stockholm

Restauranger i Stockholm

Känner du för att testa något nytt i restaurangväg, men har svårt att veta vilken av alla Stockholms restauranger som ska testas nästa gång? Då ska du spana in vår guide till restauranger i Stockholm. Vi har nämligen valt ut tio favoriter i Stockholm som bjuder på en smakupplevelse utöver det vanliga. Både med smaker av klassisk svensk husmanskost, rätter från Sichuan-provinsen i Kina, en trestjärnig michelin-restaurang och snabbmatsstället med avslappnad stämning dit du kan ta med familjen en vardagskväll. Lite av varje helt enkelt.

 

Ölprovning i Stockholm

Bira, bärs, öl. Kärt barn har många namn. Och det här kära barnet kommer dessutom i många tappningar – IPA, APA, Lager, Pilsner, och en herrans massa fler sorter. Vill du gärna lära dig mer om hur den gyllene drycken framställs? Då ska du djupdyka ner i ölets värld genom en ölprovning. För vad är bättre än att lära sig genom att aktivera smaksinnet?

Utbudet för ölprovning i Stockholm är stort, och här väljer du mellan provningar på mikrobryggerier, barer med välsorterat sortiment, guidade ölturer genom Stockholm eller att ta fram din alldeles egna öl.

 

Fika i Stockholm

Det är få saker som är så inrotade i den svenska kulturen som fika. Och helst ska det fikas flera gånger om dagen. Elva-fika, lite fika efter lunch, det obligatoriska klockan tre-fikat – och mer därtill om man orkar. Därför är det såklart extra viktigt att också hålla kolla på fikautbudet i vår huvudstad.

Klicka dig in på vår guide till det bästa fikat i Stockholm – vi listar caféer där kaffet fått extra mycket kärlek, bagerier där bakverken är i fokus, gemytliga klassiska konditorier och trendiga fik som florerar på Instagram. Sådant inom fikavärlden som du helt enkelt inte får missa när du befinner dig i Stockholm.

 

Matlagningskurser i Stockholm

Visst är det skönt och lyxigt att få maten lagad och serverad, men ibland kan det vara kul att utmana sig själv och tänja på gränserna till ens kulinariska kunskaper. En matlagningskurs är en upplevelse som inte bara är spännande och lärorik i stunden, utan något som du även kan njuta av under lång tid framöver. Dessutom kan dina nyförvärvade kunskaper också sätta guldkant på tillvaron för hela familjen eller kompisgänget när de vid nästa middagsbjudning får uppleva ditt nya kulinariska kunnande.

Vilket kök vill du gärna lära dig mer om? Är det en dumplingkurs hos Ingers Kitchen som faller dig i smaken, en sushikurs via Rent a Chef, eller kanske korvtillverkning med Stockholms korvfabrik? Utvidga dina egna kunskaper, eller ta med familjen, din bättre hälft eller bästa vännen på en matlagningskurs i Stockholm. Här hittar ni något för alla, oavsett om ni är nybörjare eller hemmaproffs.

 

Brunch i Stockholm

Även om vår fikatradition är stark har vi svenskar såklart också tagit till oss av traditioner utifrån. Att äta brunch någon gång emellanåt börjar nästan bli lika självklart som tre-fikat, även om det kanske inte sker lika frekvent. Men den lyxiga blandningen mellan frukost och lunch är här för att stanna. Och för att underlätta för dig har vi valt ut några favoriter för brunch i Stockholm som helt klart är värda att testa. Kurrar det i magen nu? Då ska du klicka dig in på bilden och läsa mer om våra topp tio ställen för brunch i Stockholm.

 

Vinprovning i Stockholm

Har du fastnat på samma hylla på systembolaget, fastän du egentligen skulle vilja prova en massa nytt i vinvärlden? Utöka dina kunskaper med en vinprovning. Ta med bästa vännen eller din bättre hälft för en vinprovning för två i Stockholm, eller varför inte boka in hela kompisgänget på en visning för ett privat sällskap? Delad glädje är dubbel glädje, som det ju heter.

På en vinprovning kan ni lära er mer om olika druvsorter, hur det egentligen går till när vin framställs och vilka smaker som passar ihop. Förutom provningar av olika vinsorter från olika vindistrikt, finns det många vinprovningar i Stockholm som kombineras med något tilltugg. Är du mer för klassikern ost- och vinprovning, vinprovning med choklad, eller kanske den trendiga och relativt nya lakrits- och vinprovningen?

 

Se alla våra smakupplevelser i Stockholm

 

Hitta inspiration till nästa upplevelse här

Glamping och treetop-hotell i Sverige

Lästid: 8 min.

Wellness i Stockholm

Lästid: 8 min.

Dejttips i Stockholm

Lästid: 10 min.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden