Unna dig själv, eller varför inte någon du håller kär, lite avslappning. En upplevelse där ni kan komma bort från vardagens surr och bara vara för en stund – en upplevelse på temat wellness i Stockholm. Här nedanför har vi samlat en rad olika upplevelser inom wellness i Stockholm – både ansiktsbehandlingar, massage, spa och något så unikt som getyoga. Scrolla vidare för att läsa mer om hur du kan uppleva lite mer wellness i vardagen.

Foto ovan: Sturebadet Marina Tower

Hamam på Sturebadet Marina Tower

Hamam är det turkiska badet som har en renande effekt på kropp och själ. Genom ångande värme mjukas muskler och hud upp, och endorfiner frigörs för en behaglig och välgörande upplevelse.

På Sturebadet Marina Tower, beläget i Elite Hotels Marina Tower, kan ni ta en dag “off”. Bort från skärmar, ständiga intryck och stress som ibland är vad vardagen består av. Njut av varm Hamam med dess tillhörande ritualer, ta ett bad i jacuzzin, ett stärkande bastubad eller ett skönt dopp i poolen.

Foton: Sturebadet Marina Tower

Massage på Selma City Spa

Visste du att en timmes massage sägs kunna ge en effekt jämförbar med 7 timmars sömn? Unna dog avkoppling på riktigt med en skön massage. I ett alltmer stillasittande samhälle, där hjärnkontoret istället går på högvarv, kan en massage vara precis vad som behövs för både kropp och sinne.

På Selma City Spa i Stockholm erbjuds både Classic Swedish Massage, Selma Relax Massage med aromamassage, Hot Stone Massage med heta lavastenar, och välgörande gravidmassage med behandlingen Mother-to-be. Wellness för alla helt enkelt!

Foton: Selma City Spa

Floating på Alternativhälsan Östermalm

Har du testat floating? Den kanske ultimata avkopplingen där du kan bara vara, flytandes, under en upplevelse som beskrivits som att “slappna av i yttre rymden”. Alternativhälsan Östermalm har Stockholms största anläggning för floating med tre floatingrum.

Här är behaglig temperatur, du kan minska ljuset för att vila ögonen och runtomkring omsluts du av saltvatten som bär upp kroppen för en sinnlig resa som sent ska glömmas. Ta en välbehövlig paus från vardagen, som vi vet ibland kan vara stressig, för en alldeles speciell wellnessupplevelse i Stockholm.

Foto: Alternativhälsan Östermalm

Spa & Afternoon Tea på Krägga Herrgård

Bara 45 minuter från storstaden ligger Krägga Herrgård, där du kan få en härlig stund med spa och afternoon tea i lantliga miljöer vid Mälarens strand. Här skulle vi vilja påstå att bara miljöerna i sig inger ett härligt lugn. Men såklart kan wellnessupplevelsen toppas ytterligare med ett besök på herrgårdens sjö-spa. Ta in utsikten över Mälaren från jacuzzin på bryggan, kliv in i hettan i den vedeldade bastun, eller koppla av i relax-avdelningen.

Och om ni kommer på en lördag, varför inte börja- eller avsluta med en lyxig afternoon tea? Ett serveringsfat med tre våningar som sig bör, fyllt med olika sorters scones, snittar och söta läcker heter. Vad väntar ni på?

Foton: Krägga Herrgård

Ansiktsbehandling på Njuta Spa

Skäm bort dig själv eller någon du håller kär med en vårdande ansiktsbehandling. På Njuta Spa vid Nacka Strand kan ni ta en avslappnande avstickare från vardagen. Vid havsnära läge i den charmiga gamla gröna villan hittar ni spat.

Njuta spa är utrustat med både bastu, relax och jacuzzi med utsikt över Stockholms inlopp, och för att skämma bort er själva lite extra ska ni såklart unna er en av de många behandlingarna som erbjuds. Varför inte en välgörande ansiktsbehandling, eftersom ansiktet varje dag utsätts för stor påverkan från vår yttre miljö?

Här får ni en skräddarsydd behandling anpassad efter just er hudtyp, och med väl utvalda produkter för en renare och mer balanserad hud. Här finns ansiktsbehandlingar för både kvinnor och män, med färgning av bryn- och fransar om man så vill, med ansiktsmassage, djuprengöring, skrubb, och mycket annat.

Foton: Njuta Spa

Stockholm Saltspa i Gamla Stan

Mitt i Gamla Stan ligger Stockholm Saltspa, där du kan uppleva den välvårdade effekten av just salt. Slå dig ned på en bekväm liggstol i rummet som är täckt av bergssalt från golv till tak, och ta in den klara luften och värmen från de integrerade lamporna. Som att vara på stranden en varm sommardag.

Saltspa är inte bara en annorlunda upplevelse, utan har välgörande effekter för luftvägarna, och sägs hjälpa vid andningsbesvär, förkylningar och även allergier. Testa en annorlunda upplevelse inom wellness i Stockholm!

Foton: Stockholm Saltspa

Skärgårdsspa på Högberga Havsspa

För att uppleva det bästa av Stockholms vattennära läge i samband med avkoppling, kan du ta dig till Högberga Havsspa på Lidingö. Här, precis vid Stockholms inlopp kan du slappna av i relaxavdelningen eller den bubblande jacuzzin, ta ett värmande bastubad och ett kontrasterande kallbad utomhus. Avsluta med att se solen gå ner i skärgården från den varma utomhuspoolen.

Foton: Högberga Gård

Bastuflotten ReLaxa

Att bastu är välgörande har vi vetat länge, speciellt med Finland som grannland. Detsamma sägs om hav, sjöar och vattendrag. Så varför inte slå två flugor i en smäll, genom en upplevelse på bastuflotte? Kliv in i den rykande heta bastun, och när det blir för hett kliver du bara utanför dörren och rakt ner i plurret för att svalka dig. Ta med kompisgänget för en upplevelse av wellness i Stockholm ni sent kommer glömma.

Foton: Bastuflotten ReLaxa

Getyoga hos Get2gether

Vill du testa på en annorlunda form av yoga? Åk ut till Lidingö där föreningen Get2gether anordnar utomhus yoga i hagen där getterna går. I gröna miljöer tar ni er igenom ett yogapass, omringade av nyfikna getter som ibland får för sig att ta en tupplur på yogamattan, eller till och med hoppa upp på din rygg! En välgörande upplevelse för såväl kropp som sinne, med de lekfulla och sällskapliga getterna i centrum.

Foton: Get2gether

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.