Kanske är det någon som klagat därhemma, eller så är det helt enkelt du själv som gärna vill bli bättre på att laga mat. Och vad är då bättre än att gå en matlagningskurs? Här tipsar vi om en rad olika varianter på matlagningskurs i Stockholm med omnejd.

Läs vidare för att se var du kan vässa dina kulinariska kunskaper.

5 matlagningskurs i Stockholm

 
 

1. Sushiskola

Vill du lära dig att laga riktigt bra sushi? Då ska du ta dig till Kasai i Stockholm, den populära japanska restaurangen som även delar med sig av sina sushikunskaper. Här hålls nämligen sushiskola med jämna mellanrum, där deltagarna får ägna en helkväll i sushins tecken.

Tillsammans med en av restaurangens sushikockar går ni igenom sushins olika delar och lär er hur man tillagar den på bästa sätt. Efter kursen sitter ni ner tillsammans under en middag med sushi som ni själva tillverkat. Kasais sushiskola är en matlagningskurs i Stockholms som passar för alla åldrar, så ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna för en spännande och smakrik afton.

 

2. Korvtillverkning hos Taylors & Jones

Under en kurs i korvtillverkning kan du lära dig det traditionella hantverket från grunden – vilka råvaror som är bäst att använda, hur korven ska kryddas och hur den stoppas och snurras.

Taylors & Jones håller i lärorika kurser i korvtillverkning, och man drar sig heller inte för att testa nya smaker. För att vanligt är tråkigt och smaklöst är smaklöst, som de själva säger det. Här används kött från Sverige och väl utvalda råvaror. Kurserna varar ca 3,5 timmar och kan man ta med ca 3,5 kg egentillverkad korv hem!

 

3. Dumplingkurs hos Ingers Kitchen

Hos Ingers Kitchen lagar man inte bara dumplings till restaurangen med samma namn, utan sprider även kunskapen vidare till nyfikna hemmakockar som vill lära sig mer om den populära rätten. Ingers Kitchen fokuserar på kinesiska maträtter lagade från grunden, utan genvägar som färdiga såser, e-ämnen och glutamat.

Under en dumplingkurs får ni först provsmaka 4 olika typer av dumplings; Xiaolingbao, Baozi, Huntun, och Jiaozi, alla med olika innehåll. Sedan får ni själva prova att göra en Huntun-dumpling och tillaga den i kycklingbuljong gjord på färsk kyckling som ni också kokar under kursen. Såklart ska det också vara en god sås till era Huntun-dumplings, som ni också får lära er att tillaga under kursens gång. Efteråt kan ni stoltsera med nya, läckra kunskaper från det kinesiska köket. Perfekt inför nästa middagsbjudning med vännerna, eller för att imponera på familjemedlemmarna vid nästa fredagsmys.

 

4. Pizzakurs

Kan du inte få nog av pizza? Tillhör du dem som helt klart föredrar pizzafredag framför tacofredag?

Med en pizzakurs från Eataly i Stockholm kan du ta dina hemlagade pizzor till nya nivåer. Här får du lära dig hela processen av att göra pizza, och gå på djupet inom pizzans grundpelare – rätt sorts mjöl, hur degen ska knådas, vilka ingredienser som passar bäst att ha på, och hur pizzan ska hanteras i ugnen. Sedan kommer den välförtjänta avslutningen då du också får avnjuta ditt hantverk till pizza.

5. Kurs i molekylär gastronomi

Vill du ta matlagningen till nya höjder? Imponera med kaviarpärlor, smakrikt skum från flytande råvaror och sfärer med flytande innehåll vid nästa middagsbjudning. Allt detta, och lite till, får du nämligen prova på under en kurs i molekylär gastronomi hos The Kitchen Lab.

På The Kitchen Lab spår man att det är just tekniker som dessa som kommer bli populära både vid festmåltiden och middagar en vardag i framtiden. Så häng med i svängarna genom att redan nu ta denna spännande matlagningskurs i Stockholm.

 
 

Bli inspirerad

 

Läs mer och bli inspirerad