Kanske är det någon som klagat därhemma, eller så är det helt enkelt du själv som gärna vill bli bättre på att laga mat. Och vad är då bättre än att gå en matlagningskurs? Här tipsar vi om en rad olika varianter på matlagningskurs i Stockholm med omnejd. Från matlagningskurser för nybörjare och kurser som är inriktade på speciella kök eller rätter till kurser för dig som är på en lite mer avancerad nivå.

Läs vidare för att se var du kan vässa dina kulinariska kunskaper med en riktigt bra matlagningskurs i Stockholm.

8 matlagningskurser i Stockholm

 

1. Sushiskola i Stockholm

Vill du lära dig att laga riktigt bra sushi? Då ska du ta dig till Kasai i Stockholm, den populära japanska restaurangen som även delar med sig av sina sushikunskaper. Här hålls nämligen sushiskola med jämna mellanrum, där deltagarna får ägna en helkväll i sushins tecken.

Tillsammans med en av restaurangens sushikockar går ni igenom sushins olika delar och lär er hur man tillagar den på bästa sätt. Efter kursen sitter ni ner tillsammans under en middag med sushi som ni själva tillverkat. Kasais sushiskola är en matlagningskurs i Stockholms som passar för alla åldrar, så ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna för en spännande och smakrik afton.

 

2. Färsk pastakurs hos Al Dente

Det är svårt att bli trött på pasta, kanske för att den kan varieras i det oändliga. Med en kurs i färsk pastabakning hos Al Dente i Stockholm kan du lyfta dina egna pastarätter där hemma. Här får du lära dig att baka färsk pasta, eller pasta fresca som det heter på italienska. Lär dig att baka ett klassisk pastadeg, att forma den och fylla med olika fyllningar. Dessutom tillagas även två pastasåser, baserade på säsongens råvaror. Ni får dessutom avnjuta rätterna ni skapat.

Lär dig att baka färsk pasta på en matlagningskurs i Stockholm.

Se alla matlagningskurser hos Al Dente i Stockholm

 

3. Korvtillverkning hos Taylors & Jones

Under en kurs i korvtillverkning kan du lära dig det traditionella hantverket från grunden – vilka råvaror som är bäst att använda, hur korven ska kryddas och hur den stoppas och snurras.

Taylors & Jones håller i lärorika kurser i korvtillverkning, och man drar sig heller inte för att testa nya smaker. För att vanligt är tråkigt och smaklöst är smaklöst, som de själva säger det. Här används kött från Sverige och väl utvalda råvaror. Kurserna varar ca 3,5 timmar och kan man ta med ca 3,5 kg egentillverkad korv hem!

 

4. Dumplingkurs hos Ingers Kitchen

Hos Ingers Kitchen lagar man inte bara dumplings till restaurangen med samma namn, utan sprider även kunskapen vidare till nyfikna hemmakockar som vill lära sig mer om den populära rätten. Ingers Kitchen fokuserar på kinesiska maträtter lagade från grunden, utan genvägar som färdiga såser, e-ämnen och glutamat.

Under en dumplingkurs får ni först provsmaka 4 olika typer av dumplings; Xiaolingbao, Baozi, Huntun, och Jiaozi, alla med olika innehåll. Sedan får ni själva prova att göra en Huntun-dumpling och tillaga den i kycklingbuljong gjord på färsk kyckling som ni också kokar under kursen. Såklart ska det också vara en god sås till, som ni också får lära er att tillaga under kursen. Efteråt kan ni stoltsera med nya, läckra kunskaper från det kinesiska köket. Perfekt inför nästa middagsbjudning med vännerna, eller för att imponera på familjemedlemmarna vid nästa fredagsmys.

Lär dig laga dumplings på en matlagningskurs i Stockholm.
 

5. Pizzakurs hos Eataly Stockholm

Kan du inte få nog av pizza? Tillhör du dem som helt klart föredrar pizzafredag framför tacofredag?

Med en pizzakurs från Eataly i Stockholm kan du ta dina hemlagade pizzor till nya nivåer. Här får du lära dig hela processen av att göra pizza, och gå på djupet inom pizzans grundpelare – rätt sorts mjöl, hur degen ska knådas, vilka ingredienser som passar bäst att ha på, och hur pizzan ska hanteras i ugnen. Sedan kommer den välförtjänta avslutningen då du också får avnjuta ditt hantverk till pizza.

Se alla matlagningskurser hos Eataly Stockholm

 

6. Kurs i molekylär gastronomi

Vill du ta matlagningen till nya höjder? Imponera med kaviarpärlor, smakrikt skum från flytande råvaror och sfärer med flytande innehåll vid nästa middagsbjudning. Allt detta, och lite till, får du nämligen prova på under en kurs i molekylär gastronomi hos The Kitchen Lab.

På The Kitchen Lab spår man att det är just tekniker som dessa som kommer bli populära både vid festmåltiden och middagar en vardag i framtiden. Så häng med i svängarna genom att redan nu ta denna spännande matlagningskurs i Stockholm.

 

7. Gelatokurs hos Eataly

Vad är det som gör den italienska gelaton så krämig och sorbeten så uppfriskande? Under den här glasskursen hos Eataly får du lära dig att göra glass, klassisk sorbet och en glasskaka av en äkta italiensk expert. Du får testa olika smaker och konsistenser för att förstå vad det är som gör en bra gelato och som avslutning serveras en klassisk affogato som kommer att få dig att längta till Italien.

Lär dig göra egen glass på en matlagningskurs i Stockholm.
 

8. Lär dig laga italiensk festmat

På den här kursen hos Al Dente i Stockholm får du lära dig att laga en äkta italiensk festmåltid med flera förrätter, huvudrätt och efterrätt. Kursen startar med tilltugg och aperitivo medan ni går igenom recepten och rätterna som ska tillagas. Sedan blir det matlagning i dryga två timmar för att skapa den italienska festmaten som ni sedan får avnjuta tillsammans.

Gå en matlagningskurs i Stockholm och lär dig laga italiensk festmat.
 
 

Fler smakrika matlagningskurser

 

Läs mer och bli inspirerad