Det finns många tillfällen då vi firar vår kära mamma – och hon förtjänar dem allihop. Så många gånger som hon tagit hand om oss, sett till att vi fått med gympapåsen till skolan, skjutsat oss hit och dit, och bara funnits där när tårarna sprutat. Med det i åtanke skulle man kunna köpa en present till mamma varje dag för att visa tacksamhet, men vi får nog ändå hålla oss till de många klassiska presenttillfällen som redan erbjuds.

Födelsedagspresent till mamma, present på mors dag, julklapp, och kanske bara ett och annat tillfälle då man vill överraska henne ändå. Se till att presenten till mamma blir speciellt nästa gång – läs våra tips på present till mamma här nedanför.

Gå direkt till:
Present till mamma 40 år
Present till mamma 50 år
Present till mamma 60 år
70-årspresent till mamma
Present till blivande mamma och nybliven mamma

Foto ovan: Hotel Skansen

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar, Smak

Dinner Getaway på The Steam Hotel

Behöver du kvalitetstid med en hjärtevän? Unna er en Dinner Getaway på The Steam Hotel i Västerås med övernattning, middag och frukost.

Västerås

Smak

Dumplingkurs på Ingers Kitchen

Utöka dina kunskaper inom det kinesiska köket med en rolig och lärorik dumplingkurs i Stockholm på Ingers Kitchen.

Stockholm

Natur

Fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax

Lev ut sportfiskedrömmen under en både spännande och rofylld dag på sjön – åk ut på fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax.

Vaxholm

Kultur

Glasblåsning i Kihlgrens Glashytta

Bor det en liten konstnär i dig? Prova på konsten att blåsa glas under upplevelsen glasblåsning i Kihlgrens Glashytta i Stockholm.

Hägersten

Present till mamma 40 år

Baristakurs

Vad ska man köpa i present till sin mamma när hon fyller 40? Många menar att man är i sina bästa år, och såklart ska du köpa något spännande i 40-årspresent till mamma. Vad har hon alltid drömt om? Är det en helg på spa, eller kanske en ny smakupplevelse?

För livsnjutaren eller mamma som bara behöver lite härlig avslappning kan du ta med henne till Sveriges mitt – Sundsvall. Här ligger nämligen Vida Spa med härliga utsikter över både stad och natur. Vida spa är beläget i Hotell Södra Berget, så ni kan lyxa till det hela med en övernattning tillsammans.

Kanske har hon en fullspäckad vardag där hon behöver en extra energi-boost från några koppar kaffe om dagen. Låt henne ta fram sin inre barista i en kaffekurs där hon får lära sig mer om den ädla konsten att odla, rosta och brygga kaffe. Hos Monteriva i Stockholm erbjuds baristakurser för hemanvändare som vill lära sig mer om kaffets historia, hur man brygger en utsökt espresso och hur man skummar mjölken så den blir sådär riktigt fluffig – bland mycket annat.

Läs också Brunch i Stockholm

Present till mamma 50 år

Är det ett 50-årsjubileum det gäller? Ge bort en personlig present till mamma på den stora dagen. Kanske är det ett spännande äventyr i form av hundsläde? Lapland Husky i Harads ordnar turer efter pigga och glada Huskys både under höstens färgsprakande glöd och i vinterns gnistrande snölandskap.

Eller varför inte passa på att uppleva natursköna Värmland från ett lyxigt tält på en så kallad glamping? Just det kan du uppleva med Happie Camp, som har sina välutrustade tält uppställda på ett flertal magiska platser i Värmlands djupa skogar och glänsande sjöar och älvar. Tid för varandra med närhet till naturen, det är en omtänksam och värdefull 50-årspresent till mamma.

Present till mamma 60 år

Vad kan vara en bra present till mamma när hon fyller 60? Har hon en inneboende äventyrare? Ta med henne på ett fartfyllt äventyr på mountainbike i skogarna strax utanför Stockholm. Här finns en hel del olika spår, perfekt för såväl nybörjare som den som provat på mountainbike tidigare.

Tror du istället att mamma är typen som föredrar en härlig smakupplevelse? Ta med henne på en provning där hon får lära sig något nytt. Kanske en ost- och vinprovning, eller varför inte en ölprovning i Stockholms skärgård på Fjäderholmarnas bryggeri?

70-årspresent till mamma

Är det en 70-årspresent till mamma du är ute efter? Spendera värdefull tid tillsammans, med utsökt tilltugg, under en härlig Afternoon Tea. Vi pratar trevåningsfat med finger sandwiches, scones, marmelad och goda bakverk. Och självklart riktigt gott te till det. För att göra det ännu lite festligare finns också varianter med bubbel till – om du vill ge mamma lite extra guldkant på tillvaron. Prova t.ex. Hotel Diplomats Afternoon Tea i Stockholm, en klassiker man serverat ända sedan 1960-talet.

Är din mamma mer för att upptäcka nya platser, än nya smaker? Ta med henne på en härlig övernattning där ni blir bortskämda och får lite inspirerande miljöombyte. Varför inte på hotell Skansen i Båstad, med havsnära läge och en härlig spaavdelning för lite extra avslappning. En plats för livsnjutare, som de själva säger.

Läs också Spahotell i Sverige

Present till blivande mamma & nybliven mamma

Som present till en nybliven mamma, eller någon som är gravid, kan det vara en bra idé att ge bort lite egentid och avslappning. Det kan hon behöva efter nätter med dålig sömn, eller bara för att komma ifrån vardagsrutinerna lite och unna sig själv det där lilla extra.

Kanske är det floating som är upplevelsen med stort U för henne just nu. Att bäras upp av vatten, i en stilla miljö där man bara kan vara för sig själv.

Ett annat sätt att unna sig själv något extra, är genom en välgörande ansiktsbehandling. Härlig ansiktsmassage, som får de många gånger spända musklerna i ansiktet att slappna av, en ansiktskur med rengöring och peeling och en skön ansiktsmask på det. Både floating och en rad sköna ansiktsbehandlingar för the mom to be, eller den nyblivna mamman, finns hos Sparadiset i Stockholm.

Om du snarare tänker att en nybliven mamma du känner behöver komma ut på en härlig matupplevelse, ta med henne på en härlig restaurangupplevelse. Här kan hon få glömma barnmatens purékonsistens och istället få ett utsökt mål lagat mat (eller flera!).

Varför inte ge bort en smakrik upplevelse i stämningsfull atmosfär, som på restaurang Bleck på Södermalm i Stockholm. Där serveras smårätter, perfekt för att beställa in och dela på tillsammans. Så att ni kan få många olika smakupplevelser under en och samma kväll.