Är du ute efter en present till henne? Kanske är det väninnan, mamma eller syrran det gäller? Oavsett vem det gäller, och vilket tillfälle det är som ska firas, så vet vi hur klurigt det kan vara att hitta något både personligt och spännande att ge bort i present. Kanske saknar du nu det praktiska i de långa önskelistorna som skrevs flera veckor i förväg under barndomen.

För att du ska kunna undvika att köpa någonting som blir kvar i förrådet och inte kommer till användning, har vi satt ihop en lista som vi hoppas kan inspirera till nästa presentköp. En lista med upplevelsepresenter till henne. Presenter som kan skapa minnen – även er emellan, så att banden mellan er kan bli ännu starkare.

Det första du kan fundera över är såklart hennes intressen – är hon en naturmänniska, stadsråtta eller kanske en riktig finsmakare? Hoppa direkt till någon av kategorierna här nedanför, eller scrolla igenom hela artikeln för maxad inspiration.

 
 
 

Present till henne som är finsmakare

 

Middag och ICEBAR

Presenten till henne som gillar att testa nya smakupplevelser i spännande miljöer är upplevelsen ICEBAR & middag på Lykke i Stockholm.

Upplevelsen inleds på spektakulära ICEBAR i Stockholm, där ni serveras en drink i isglas och kan spana in iskonsten runtomkring er medan ni sippar på den kalla förfriskningen. Därefter byter ni kyla mot värme i denna kontrasternas upplevelse, och traskar över gatan för att njuta av en middag på restaurang Lykke. En upplevelse som bjuder på två överraskningar!

 
 

Polkagrisbakning

Har hon en sweet tooth, som det ju heter på engelska? Ta med henne på polkagrisbakning hos Gamla Stans Polkagriskokeri i Stockholm, där ni kan lära er hur den klassiska svenska karamellen tillagas. Som pricken över i får ni också ta med era bakade polkagrisar hem efteråt. En utmärkt present till henne med en söt tand.

 

Kaffeprovning

Är hon snarare något av en kaffejunkie? Låt presenten till henne bli en djupdykning i kaffets konst där hon får smaka olika kaffesorter och prova olika tillagningar under en kaffekurs.

Hos Black Honey Coffee Roasters i Nacka kan man gå på kaffeprovning i Stockholm med provsmakning av hela 9 olika sorters kaffe, med ursprung i 6 olika länder. Dessutom ges värdefulla tips om hur man maler, brygger och förvarar sitt kaffe hemma på bästa sätt.

 
 

Present till henne som är naturmänniska

 

Tur på mountainbike

Mountainbike i Stockholms natur med True Nature Sweden

Är naturupplevelser hennes grej? Ta med henne ut på en tur på mountainbike strax utanför Stockholm. Här är det de hängivna guiderna bakom True Nature Sweden som ser till att ni får en fartfylld dag i naturen, precis runt hörnet från storstaden. Turen passar både för nybörjare och erfarna cyklare och kan avslutas med ett härligt dopp i en skogssjö om vädret tillåter.

 

Fisketurer i Stockholms skärgård

Kanske är det istället en dag på sjön ni ska spendera tillsammans? Om hon i hemlighet drömt om att dra upp storgäddan så är det nu tillfället ska tas i akt. Tillsammans med Catch & Relax kan man nämligen få komma ut på härliga fisketurer på Mälaren och i Stockholms skärgård. Efter dagens fångst kan ni sedan avsluta med bastubad och middag i ute i skärgården. En äventyrlig och naturnära present till henne.

 

Läs också Present till honom

 

Rida islandshäst

Är hon mer landkrabba än vattendjur? Slå till med en storartad present till henne där hon får rida islandshäst genom de mäktiga skogarna i Hälsingland. Välj mellan att ge henne en 2 dagars ridsemester med övernattning på en vacker Hälsingegård, eller upplevelsen Rid på vikingars vis, en 4 timmar lång tur där den svenska naturen med dess rika djurliv kan upplevas från hästryggen.

 
 

Present till henne som gillar stadslivet

 

En natt på ståtliga Grand Hôtel

Om hon föredrar stad framför natur kan det vara en bra idé att ge bort en hotellövernattning. För vem uppskattar inte lite miljöombyte, snyggt inredda miljöer och att vakna upp med en dignande frukostbuffé som väntar på en. Varför inte lyxa till det ordentligt med en natt på ståtliga Grand Hôtel i Stockholm?

 

Skön avslappning

Behöver hon istället lite avkoppling från en stressig vardag, eller är hon kanske bara en riktig livsnjutare? Då kan en dag på spa vara ett utmärkt val av upplevelsepresent till henne. För en kombinerad spa- och stadsupplevelse bjuder The Nest på skön avslappning med härlig utsikt över Stockholm.

 
 

Cocktailkurs

Kanske bor det en liten partypingla inom henne? Ta med henne på en cocktailkurs hos Eataly i Stockholm, så att ni kan sopa mattan med kompisgänget vid nästa fest eller  middagsbjudning. Under cocktailkursen lär ni er inte bara att göra utsökta drinkar själva, utan även om historien bakom cocktailepoken och vilka baser som bör finnas i barskåpet därhemma.

 
 

Present till henne som vill testa något nytt

 

Skapa din egen parfym

Presenten till henne med en aldrig sinande nyfikenhet är såklart en upplevelse där hon får prova på något nytt. Som att göra sin egen parfym, till exempel. Hos Collect & Bottle i Stockholm kan man testa på just detta. Här får man nämligen skärpa doftsinnet medan man går runt i doftbiblioteket och väljer ut sina favoriter. Utifrån dessa skapas sedan ett unikt recept som sedan utgör basen när den egna doften blandas ihop.

 

Folkrace

Bor det en liten fartgalning i henne? Varför inte ge henne en upplevelse till folkrace? Strax utanför Stockholm, på Sundsta Säteri, kan ni nämligen hoppa in i var sin Volvo 240, utrustad med rallystolar och fyrpunktsbälten, och tävla mot varandra medan gruset ryker omkring er.

 
 

Fler presenttips

 

Smak

 

Spa & Wellness

 

Kultur

 

Adrenalin

 
 
 

Läs också

Restauranger i Stockholm

Lästid: 11 min.

9 unika hotell i Stockholm

Lästid: 7 min.

Presenttips

Lästid: 5 min.