Presenttips till henne! Till väninnan, mamma eller syrran. Oavsett vem det gäller, och vilket tillfälle det är som ska firas, så vet vi hur klurigt det kan vara att hitta något både personligt och spännande att ge bort i present. 

Det är där en upplevelsepresent kommer in i bilden, en minnesvärd personlig present som kan upplevas tillsammans med andra. Hitta inspiration och tips i vår lista med upplevelsepresenter till henne. 

Det första du kan fundera över är såklart hennes intressen. Hoppa direkt till någon av kategorierna här nedanför, eller scrolla igenom hela artikeln för maxad inspiration.

 

Presenter till henne för varje budget

 

Populära presenter till henne

 

Presenter till henne efter kategori

 
 

Present till henne som är finsmakare

Middag och ICEBAR

Presenten till henne som gillar att testa nya smakupplevelser i spännande miljöer är upplevelsen ICEBAR & middag på Lykke i Stockholm.

Upplevelsen inleds på spektakulära ICEBAR i Stockholm, där ni serveras en drink i isglas och kan spana in iskonsten runtomkring er medan ni sippar på den kalla förfriskningen. Därefter byter ni kyla mot värme i denna kontrasternas upplevelse, och traskar över gatan för att njuta av en middag på restaurang Lykke. En upplevelse som bjuder på två överraskningar!

 

Polkagrisbakning

Har hon en sweet tooth, som det ju heter på engelska? Ta med henne på polkagrisbakning hos Gamla Stans Polkagriskokeri i Stockholm, där ni kan lära er hur den klassiska svenska karamellen tillagas. Som pricken över i får ni också ta med era bakade polkagrisar hem efteråt. En utmärkt present till henne med en söt tand.

 

Dryckesprovningar

Dryckesprovningar är alltid populära presenter. Varför inte ge en djupdykning i kaffets konst under en kaffekurs eller en mysig vinprovning?

Hos Black Honey Coffee Roasters i Nacka kan man gå på kaffeprovning i Stockholm med provsmakning av hela 9 olika sorters kaffe, med ursprung i 6 olika länder. Dessutom ges värdefulla tips om hur man maler, brygger och förvarar sitt kaffe hemma på bästa sätt.

På den familjeägda restaurangen Wasahof, med tillhörande vinkällare, hålls vinprovningar där gästerna introduceras till noga utvalda och välsmakande viner på varierande teman. Smakresan kan ta dig till Frankrike och ostarnas värld, Spanien och dess delikatesser eller klassiska röda viner. 

 
 

Present till henne som är naturmänniska

Tur på mountainbike

Mountainbike i Stockholms natur med True Nature Sweden

Är naturupplevelser hennes grej? Ta med henne ut på en tur på mountainbike strax utanför Stockholm. Här är det de hängivna guiderna bakom True Nature Sweden som ser till att ni får en fartfylld dag i naturen, precis runt hörnet från storstaden. Turen passar både för nybörjare och erfarna cyklare och kan avslutas med ett härligt dopp i en skogssjö om vädret tillåter.

Läs också Present till honom

 

Rida islandshäst

Är hon mer landkrabba än vattendjur? Slå till med en storartad present till henne där hon får rida islandshäst genom de mäktiga skogarna i Hälsingland. Välj mellan att ge henne en 2 dagars ridsemester med övernattning på en vacker Hälsingegård, eller upplevelsen Rid på vikingars vis, en 4 timmar lång tur där den svenska naturen med dess rika djurliv kan upplevas från hästryggen.

 

Present till henne som gillar spa och övernattningar

En övernattning på Falkenberg Strandbad

Ge henne en avkopplande paus från vardagen med en härlig hotellupplevelse på Falkenberg Strandbad, ett av Sveriges bästa spahotell beläget mitt på vackra Skrea strand. Tillbringa eftermiddagen på hotellets fantastiska spa, The Retreat Club och ät sen middag på restaurang Famille.

 

Skön avslappning mitt i stan

Behöver hon istället lite avkoppling från en stressig vardag, men i stan? Då kan en dag på spa vara ett utmärkt val av upplevelsepresent till henne. För en kombinerad spa- och stadsupplevelse bjuder Elements Spa på skön avslappning med massage och härlig utsikt över Stockholm.

 

Ännu fler fantastiska hotellupplevelse till henne

 

Presenter till henne för alla plånböcker

Presenter till henne under 300 kr

Presenter till henne under 600 kr

Presenter till henne under 800 kr

Presenter till henne under 1000 kr

 

Present till henne som vill testa något nytt

Skapa egen parfym eller smycke

Presenten till henne med en aldrig sinande nyfikenhet är såklart en upplevelse där hon får prova på något nytt. Som att göra sin egen parfym, till exempel. Hos Doftarkivet i Göteborg kan man testa just detta. Här får man nämligen skärpa doftsinnet medan man väljer ut sina favoriter i doftarkivet. Utifrån dessa skapas sedan ett unikt recept som sedan utgör basen när den egna doften blandas ihop.

En kurs i silversmide är perfekt för kreativa personer som tycker om att arbeta med händerna. Man behöver ingen tidigare erfarenhet utan får lov att kasta sig ut i ett nytt hantverk. Man får själv formge och tillverka ett eget smycke med en erfaren silversmed som kursledare. 

 

Fler presenttips till henne

Smakupplevelser

 

Spa & Wellness

 

Kultur

 

Adrenalin

 

Läs också