50-årspresent till kvinna

När du köper en födelsedagspresent till en kvinna som fyller 50 år, fundera på hennes personliga intressen och hobbyer för att välja en meningsfull och minnesvärd gåva. Något som markerar detta speciella tillfälle i hennes liv.

 

50-årspresent till man

 

Vid köp av en 50-årspresent till en man, fokusera på hans intressen och passioner för att välja en present som verkligen uppskattas och hyllar denna milstolpe i livet. Kanske en unik upplevelse eller en praktisk men ändå lyxig gåva.

 

Vad ger man till en 50-åring som har allt?

 

När det gäller att välja en present till en 50-åring som redan verkar ha allt, överväg att ge en upplevelse som skapar minnen för livet, som en exklusiv resa eller en spännande aktivitet som han eller hon inte har provat tidigare. 

 

En 50-årspresent med guldkant

Att fylla 50 år är, som vi redan konstaterat, en riktig milstolpe som bör firas ordentligt. Ge en gemensam upplevelse, något ni gör tillsammans, och kanske rent ut av något extra lyxigt som blir ett minne för livet. 

 

En annorlunda 50-årspresent

Ge något lite annorlunda och roligt, en present som överraskar. Det kanske finns något som du vet att jubilaren har drömt om att prova, men så har det inte blivit av…

 

5 utvalda 50-årspresenter i fokus

1. En lyxig provning till 50-årsdagen

Caviarprovning på Quality Caviar

Att gå på en provning är alltid kul och spännande. En upplevelse som bjuder på nya kunskaper och nya smaker och  passar perfekt att göra tillsammans med nära och kära. 

Lyxa till det med en extra härlig provning när där letar 50-årspresent och ta med jubilaren på Champagne- och caviarprovning eller kanske en ost- och ölprovning på ett prisbelönt hantverksmejeri i Skärgården.

 

2. En kreativ 50-årspresent

Glasblåsning på Kihlgrens Glashytta

Gillar den blivande jubilaren att testa nya saker, gärna med en kreativ twist? Då ska ni  prova på glasblåsning. Det finns bland annat på Kihlgrens Glashytta i Stockholm.

Hit kan både nybörjare såväl som den som provat på detta konsthantverk tidigare komma, och lite senare kan ni såklart även ta med er nyskapade verk hem. Perfekt för 50-åringen med konstnärsådra.

 

3. En avslappnande 50-årspresent

Vill du unna mamma, pappa, kvinnan eller mannen i ditt liv – eller vem den blivande 50-åringen nu är – lite extra avslappning? Se till att skämma bort hen med en välgörande spaupplevelse. 

Dagspa, massage och andra spaupplevelser är en populär och uppskattad 50-årspresent och det finns massor att välja mellan. Presenten blir extra minnesvärd om du ger den som en gemensam upplevelse som du och mottagaren kan gå på tillsamman.

 

4. En oförglömlig weekend

Foto: Manon Les Suites

En 50-årsdag firas med fördel på hotell. En övernattning eller weekend kan lätt anpassas efter mottagarens drömmar och intressen.

Fira hemma i Sverige på ett fantastiskt spahotell,  ett golfhotell för den golfintresserade eller checka in på ett slott eller en herrgård med ett lyxigt gourmetpaket. Ett hotell som många drömmer om att uppleva är Ästad Vingård i Halland, med andra ord en perfekt 50-årspresent.

Eller ta en weekendresa till Köpenhamn och checka in på fantastiska Manon Les Suites, ett femstjärnigt hotell i centrum av den danska huvudstaden med en magisk inomhuspool.

Du kan läsa mer om härliga hotell i Köpenhamn här

 

5. En äventyrlig 50-årspresent

Är det en lite mer äventyrlig 50-åring du letar present till? Ta med henne eller honom på en härlig guidad kajaktur i Stockholms skärgård. Där får ni upptäcka huvudstaden från ett annat perspektiv, medan ni ljudlöst glider fram på vattenytan bland kobbar och skär.

Ni stannar även för lunch och kaffepaus, och om vädret tillåter passar det såklart utmärkt med ett, eller flera för den delen, dopp i Östersjöns bräckta vatten.

 

12 Minnesvärda 50-årspresenter

 1. Härlig hotellövernattning

  En miniweekend går alltid hem. Välj hotell efter 50-åringens preferenser; spa, slott eller glamping?

 2. Låt hen skapa en egen parfym

  Ge 50-åringen en upplevelse i present, där hen får skapa sin egen parfym, till exempel hos Collect & Bottle. Minnesvärt och personligt.

 3. Ost & vinprovning

  Ge en lyxig ost- vinprovning till 50-åringen - inget går upp emot att njuta av härliga smakkombinationer i trevligt sällskap.

 4. Tid i naturen

  En weekend i en naturskön miljö där personen kan vandra, fiska eller bara koppla av i naturen.

 5. Förstautgåva eller bokserie

  Gillar 50-åringen böcker? Ge en förstautgåva eller en samling böcker av favoritförfattaren eller ett ämne som personen är intresserad av. 

 6. Vintagevin

  Ge en utvald flaska vin från personens födelseår eller ett annat betydelsefullt årstal. Här kan du se exempel hos Grythyttans Vintage Selection.

 7. Träningsklocka

  Är 50-åringen intresserad av träning och hälsa? Då kan en träningsklocka vara en bra present.

 8. En tur i luftballong

  Ta med 50-åringen på en tur i luftballong och fira med Champagne ( i luften eller när ni landar).

 9. Presentkorg med delikatesser

  Gör en korg med lyxigt innehåll, gärna med några av mottagarens favoriter. 

 10. Namnge en stjärna

  Med ett star registry certificate kan du registrera en stjärna i personens namn och ge dem ett officiellt certifikat som bevis på deras unika stjärna på himlen.

 11. Proffsigt drinkkit

  Gillar personen att mixa goda drinkar? Ge ett proffsigt drinkkit med verktyg, snygga glas och en flaska av favoritspriten.

 12. Lyxig och personlig accessoar

  Kanske har personen alltid önskat sig det där speciella paret solglasögon, en klocka eller väska... 

 

50-årspresent i sista minuten

Är du ute i sista minuten? Ingen fara, vi har den perfekta lösningen. Med ett Truestory presentkort ger du en hel värld av möjliga upplevelser – och så kan mottagaren själv välja exakt vad han eller hon vill. 

Om du har några dagar på dig kan du beställa presentkortet i vår exklusiva presentask eller som tryckt presentkort i ett kuvert. Och om du verkligen är ute i sista minuten så kan du få presentkortet som pdf direkt i inkorgen så att du själv kan skriva ut det. Det finns även möjlighet att skicka presenten digitalt, på mejl, sms eller med den QR-kod.

 

Vad kan man göra är någon fyller 50?

När någon fyller 50 är det en speciell milstolpe som förtjänar att firas på ett minnesvärt sätt. Här är några idéer för att göra dagen extra speciell och rolig.

1. Överraskningsfest
Planera en överraskningsfest med nära vänner och familj. Dekorera festlokalen med ballonger, blommor och ett tema som passar jubilarens personlighet.

2. Resa
Organisera en weekendresa eller en längre semesterresa till en destination som jubilaren alltid har velat besöka. Det kan vara en avkopplande strandsemester, en spännande storstadsupplevelse eller en äventyrsresa till naturen.

3. Temaaktivitet
Arrangera en aktivitet med ett tema som passar jubilarens intressen. Det kan vara en vinprovning för vinentusiasten, en golfturnering för golfälskaren eller en matlagningskurs för den som älskar att laga mat.

4. Spa-dag
Ge jubilaren en dag med avkoppling och välbefinnande på ett spa. Boka in behandlingar som massage, ansiktsbehandling och manikyr/pedikyr för en riktigt lyxig upplevelse.

5. Kulturupplevelse 
Ta med jubilaren på en kulturupplevelse som teater, konsert eller konstutställning. Det kan vara en fin och minnesvärd upplevelse att dela med nära och kära.

6. Matlagningskurs med kock
Boka in en privat matlagningskurs med en professionell kock där jubilaren och nära vänner eller familjemedlemmar får lära sig att laga en gourmetmiddag tillsammans. Det är inte bara roligt utan också en lärorik och minnesvärd upplevelse.

7. Mystisk middag 
Ordna en mystisk middag där gästerna klär ut sig och deltar i en mordgåta eller en annan interaktiv rollspelsaktivitet. Det är en rolig och spännande upplevelse som skapar många skratt och minnen att skriva in i jubilarens minnesbok.

 
 

60-årspresent

Lästid: 4 min.

40-årspresent

Lästid: 6 min.

Bröllopspresent

Lästid: 9 min.