Är det någon i din närhet som fyller 50 snart? Det ska ju såklart firas. Se till din 50-årspresent till henne eller honom blir något alldeles extra. Något där jubilaren får komma bort från vardagen, och känna sig ordentligt firad. Se till att uppleva något tillsammans!

En upplevelse är inte bara en rolig och uppskattad present, det kan även föra er närmare varandra. Spana in listan på upplevelser vi samlat här nedanför för att inspireras till vad just du kan köpa.

Vinprovning – en smakrik 50-årspresent

Fira den stora dagen med en smakrik upplevelse i form av en vinprovning. Det är 50-årspresenten som berikar er med nya kunskaper i vinets värld, och kanske kan ni hitta nya favoriter i vinhyllan, eller nya kombinationer där smakerna gifter sig alldeles utmärkt. Perfekt inför nästa middagsbjudning, för fredagsmyset därhemma eller kanske för lite extra vardagslyx mitt i veckan.

En romantisk weekend i 50-årspresent

Lite miljöombyte är aldrig fel, och det kan passa perfekt att ge bort en 50-årspresent till en härlig weekend på hotell i vårt avlånga land. Till exempel på Hotel Skansen i Båstad där ni både får uppleva den skånska östkustens skönhet, och dessutom kan njuta av hotellets härliga spa, beläget både på taket och på pålar 60 meter ut i havet. Perfekt för den som behöver lite extra avslappning.

En äventyrlig 50-årspresent

Är det en lite mer äventyrlig 50-åring du letar present till? Ta med henne eller honom på en härlig guidad kajaktur i Stockholms skärgård. Där får ni upptäcka huvudstaden från ett annat perspektiv, medan ni ljudlöst glider fram på vattenytan bland kobbar och skär. Ni stannar även för lunch och kaffepaus, och om vädret tillåter passar det såklart utmärkt med ett, eller flera för den delen, dopp i Östersjöns bräckta vatten.

En kreativ 50-årspresent

Tycker du att den blivande jubilaren ska få testa något nytt? Då ska ni såklart prova på glasblåsning på Stockholms Glasbruk. Hit kan både nybörjare såväl som den som provat på den ädla konsten tidigare komma, och lite senare kan ni såklart även ta med er nyskapade verk hem. Perfekt för 50-åringen med konstnärsådra.

En avslappnande 50-årspresent

Vill du unna mamma, pappa, kvinnan eller mannen i ditt liv – eller vem den blivande 50-åringen nu är – lite extra avslappning? Se till att skämma bort hen med en välgörande massage där man kan komma ner i varv och få ett härligt avbrott från vardagen. Dessutom är det inte bara en skön upplevelse för stunden, effekterna av massagen sitter även i ett tag efteråt. Helt enkelt en present som fortsätter att ge.