Den sista söndagen i maj firar vi mors dag. En speciell dag att visa alla mammor lite extra kärlek och uppskattning. Ge din mamma en kram, en varm hälsning och den perfekta morsdagspresenten – en upplevelse ni kan dela!

Nedan får du tips på personliga och unika mors dag presenter. De är noga utvalda eftersom din mamma förtjänar det bästa. Här kan du hitta något till alla mammor, oavsett om det är hennes första mors dag eller om det är en farmor eller mormor som ska skämmas bort lite extra.

 

10 personliga morsdagspresenter i Stockholm

Fira mamma med en unik upplevelse på mors dag i år! Här kan du utforska våra 10 bästa idéer så att du kan hitta den perfekta presenten till just din mamma. Våra presenttips passar utmärkt att ge bort vare sig du är barn, partner eller som en gemensam present från hela familjen.

 1. Färsk pastakurs hos Eataly
 2. Afternoon Tea på Chaikhana
 3. Spännande provsmakning
 4. Dagspass till Coco Beach Club
 5. Klassisk ansiktsbehandling hos Babor
 6. Off Broadway-föreställning med Playhouse Teater
 7. Måla med Näsmark
 8. Citykajak med Stockholm Adventures
 9. Ljusstöpning på STHLM Ljusstöperi
 10. Spännande stadsvandringar

1. Färsk pastakurs hos Eataly

Gillar din mamma att lära sig nya saker? En pastakurs hos Eataly är den perfekta mors dag-presenten. Ni får lära er att laga pasta från grunden av en riktig expertkock som ger tips och svarar på frågor. Sedan blir det middag med rätterna som tillagats under kursen med ett glas gott italienskt vin till.

 

2. Afternoon Tea på Chaikhana

Vad sägs om att fira mors dag med en mysig Afternoon Tea för två? Just det kan ni göra hos Chaikhana i Gamla Stan i Stockholm. Här finns över 200 noga utvalda tesorter från hela världen att välja mellan. Till teet serveras de klassiska smårätterna som hör till, antingen från det engelska eller det franska köket, samt valfri efterrätt från dessertvagnen. Lyxa till det lite extra med ett glas champagne också!

 

3. Upplev en provsmakning tillsammans

Ostprovning

Bjud med mamma på en dagstur till Rindö i Stockholms skärgård där ni kan uppleva en ostprovning på Ostmakeriet. Här får ni lära er mer om både historien och hantverket bakom ystning av ost och se hur ostar tas fram på ett hantverksmejeri i dag. Ni får även prova fem ostar med olika smak och karaktär och det finns möjlighet att köpa sina favoriter i ostbutiken. 

Chokladprovning

Om din mamma är mer förtjust i sött än salt kan vi rekommendera en chokladprovning hos Chokladfabriken. Förutom en djupdykning i chokladens värld får ni provsmaka 12 olika smaker, både ren choklad och praliner, att avnjutas med ett glas dessertvin eller smakrik äppelmust till.

Kaffeprovning

Ytterligare ett välsmakande och trevligt alternativ är en kaffeprovning hos Black Honey Coffee Rosters. På det familjeägda kafferosteriet får ni lära er om olika kaffetyper, växtarter och rostningsprofiler. Ni får även prova 9 olika sorters kaffe, från sex olika länder. Det blir två härliga timmar fyllda med kaffearom och nyvunna kunskaper!

 

4. Dagpass till Coco Beach Club på Ellery Beach House

Njut av en avkopplande dag tillsammans på Ellery Beach House. Med ett dagpass till Coco Beach Club får ni en perfekt mini-getaway. Kliv i de mjuka morgonrockarna och njut av de härliga omgivningarna längst ut på Lidingö, alldeles vid vattnet. Här finns fyra  uppvärmda pooler, bastu och cabanas, och det hela avslutas med lunch.

 

5. Klassisk ansiktsbehandling hos Babor

Skäm bort din mamma med en klassisk ansiktsbehandling hos Babor i Stockholm. På Babor blir ni omhändertagna av duktiga huderapeuter under 50 avslappnande minuter. 

Upplevelsen inleds med en avkopplande välkomstritual och fortsätter sedan med behandling i flera steg som anpassas efter vad just din hud behöver. Ni kan luta er tillbaka och bara njuta. Kombinera gärna med en liten shoppingrunda eller lunch på stan innan eller efter, det är ju tid med dig din mamma allra helst vill ha.

 

6. Off Broadway-föreställning med Playhouse Teater

Lite kultur är aldrig fel! Överraska mamma med en Off Broadway-föreställning på Playhouse Teater i Stockholm. Här får ni vara med om en spännande teaterföreställning där publik och skådespelare kommer nära varandra. Playhouse Teater spelar den senaste dramatiken från New York och Storbritannien. Om ni vill fira lite extra kan ni kombinera teaterbesöket med en middag i Teaterbistron. 

 

7. Måla med Näsmark

Låt kreativiteten flöda under en färgstark upplevelse med konstnären Catrine Näsmark, vars konst bland annat hänger på Kungliga Slottet i Stockholm. Under tre livliga timmar får ni, iklädda målarrockar,  ta fram er inre konstnär, släppa alla tankar om vad som är fint och fult och anta roliga utmaningar som tänjer på gränserna för vad konst kan vara. 

 

8. Citykajak med Stockholm Adventures

Gillar dina mamma lite mer fysiska aktiviteter ute i naturen? Då kan du ge henne ett äventyr på vattnet och helt nya perspektiv på Stockholm i ett! En kunnig guide leder gruppen och medan ni lugnt glider fram på stadens vackra vattendrag, med små stopp på spännande platser, får ni höra berättelser och små anekdoter om Stockholms historia.

 

9. Ljusstöpning på STHLM Ljusstöperi

Till mamman som älskar kreativitet och hantverk kan vi rekommendera ljusstöpning hos STHLM Ljusstöperi på Södermalm i Stockholm. Här får ni, efter en genomgång av processen, stöpa och färga flera olika sorters ljus. Medan ni väntar på att ljusen stelnar bjuds det på vegetarisk soppa, bröd och ost samt ett glas vin – självklart med levande ljus på bordet.

 

10. Spännande stadsvandringar

Säg till mamma att hon ska ta på sig ett par bekväma skor och överraska henne med en stadsvandring. På “Stockholm puss & snusk” med Ourway Tours går ni från Gamla Stan till Riddarholmen och får svar på frågan hur det var att leva i Stockholm förr i tiden. Det blir spännande historier om munkar, kungliga skandaler och sjukdomar, men även om glädje och fest på stadens många krogar. Se fler stadsvandringar nedan.

Eller så beger ni er ut till Drottningholm och går en inspirerande vandring med den Gröna Guiden i de historiska miljöerna runt slottet och slottsparken där ni får höra berättelser om svunna tider. Drottningholm var fakitskt Sveriges första Unesco-världsarv och på vandringen kommer ni bland annat förbi de olika trädgårdarna och får höra mer om olika tiders stilideal. 

 

Fler tips och idéer till en unik present till mamma på mors dag

Om du inte hittar det du letar efter på listan ovan, så kan du ta en titt på sidan med alla våra upplevelser, eller se mer nedan. Vi har ett stort urval till både mamma och mormor!

 

Morsdagspresent tips till gravid och nybliven mamma

 

En mysig mors dag med farmor eller mormor

 

Lite extra lyxiga upplevelser till mors dag

 

Truestory presentkort

Att köpa mors dag-present hos Truestory ska vara både enkelt, tryggt och miljövänligt. Hos oss har du alltid 2 års giltighetstid och bytesrätt och ett stort urval av autentiska och kvalitetssäkrade upplevelsepresenter. 

Om du är ute i sista minuten eller är osäker på vad du ska ge så kan du välja ett öppet presentkort med en personlig hälsning från dig. Du väljer ett belopp och din mamma väljer en upplevelse. 

Du kan få supersnabb leverans av alla upplevelsepresenter och presentkort om du väljer att få dem digitalt och skriva ut dem själv, men du kan även få dem i kuvert eller presentask. Vår snygga presentask är den perfekta pricken över i:et när du ska ge en upplevelse i mors dag-present.

 

Fakta om mors dag

 • När firas mors dag?

  Mors dag firas den sista söndagen i maj. I år infaller den 29 maj 2022. 

 • Vad är mors dag?

  Mors dag infördes i Sverige 1919 på initiativ av författaren Cecilia Bååth-Holmberg efter amerikansk förebild och verkar ha fått ett snabbt genomslag. Det gavs till och med ut ett litet häfte med instruktioner för hur dagen kunde firas, bland annat genom att barnen hälsade mor med morgonsång, serverade henne frukost på sängen och gav henne blommor eller en liten gåva, och så skulle hon befrias från hushållsarbete den dagen (vilket hon förmodligen var allra mest tacksam för).

  Källa: https://www.nordiskamuseet.se/aretsdagar/mors-dag

 • Vad är den perfekta mors dag-presenten?

  En upplevelse ni kan dela! Det din mamma helst av allt vill ha är tid med dig, och att uppleva saker tillsammans och skapa nya fina minnen, är det som verkligen betyder något. 

 

Vad skriver man i mors dag-kortet?

När du köper en present hos Truestory kan du skriva en personlig hälsning på presentkortet som vi trycker till dig. Det är helt gratis och du gör det direkt i samband med din beställning. Den hälsningen kan vara själva mors dag-kortet. 

Man vad skriver man egentligen i ett mors dag-kort förutom det uppenbara “grattis på mors dag”?

När du ska skriva ett kort till mors dag så är det bra att fokusera på varför du tycker att just hon är världens bästa mamma (vare sig hon är din mamma eller någon annans). Det är ju själva poängen med mors dag, att du ska berätta för henne hur mycket hon betyder. Du behöver inte skriva en roman, “du är världens bästa mamma” kanske är precis det hon vill höra.

Det viktigaste är att du skriver från hjärtat. Något som betyder något för dig och säger något om er relation. Det behöver inte vara mer än så, och den hälsningen kommer att betyda massor för henne.

 

Hitta fler presenttips här

Present till mamma

Lästid: 9 min.

Present till henne

Lästid: 6 min.

Presenttips

Lästid: 5 min.