Visst kan det vara svårt att hitta på vad man ska ge bort i present? Oavsett hur väl du känner personen, kan man ibland behöva lite hjälp på traven i form av nya presenttips.

Kanske känns det som att personen redan har allting, eller så kanske det varit svårt att få tid till att fundera ut något bra just den här gången. Därför har vi samlat en rad presenttips här nedanför, så att du kan få lite inspiration till vad du kan ge bort i present nästa gång.

Du hittar presenttips både till den fartgalne som gillar adrenalinkickar, till finsmakaren som jagar nya smakupplevelser, till friluftstypen – och många andra upplevelser. Scrolla vidare för att läsa mer!

Ge bort en fartfylld adrenalinkick

Är det en present till henne, eller en present till honom, som bara älskar adrenalinkickar? Utmana dem till att pröva något nytt – en upplevelse som de sent kommer att glömma. För den som gillar att vara ute i naturen kan kickarna från en fartfylld tur på mountainbike vara helt rätt. Att flyga fram genom skog och mark, på utmanande stigar och över hinder, och känna vinden vina förbi.

Är det kanske snarare en motorgalning du ska ge presenten till? Ge bort en upplevelse där hen får testa på att köra folkrace! Där kan ni dessutom uppleva något tillsammans, och utmana varandra i vem som är snabbast och stabilast i svängarna. Ett riktigt fartfyllt presenttips!

Adrenalin

Folkrace hos Sundsta Motorsport

Sätt plattan i mattan och kör så det ryker – prova på folkrace hos Sundsta Motorsport utanför Stockholm. En garanterat fartfylld upplevelse!

Norrtälje

Kultur

Helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård

Upplev huvudstaden från ovan i en spännande och adrenalinfylld upplevelse där du flyger helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård.

Stockholm

Adrenalin

Hinderbana på Extremfabriken

Utmana dig själv, eller ta med kompisgänget på en rolig kraftansträngning med upplevelsen hinderbana på Extremfabriken i Stockholm.

Järfälla

Adrenalin

Kör Audi R8 hos Nordic Supercars

Förverkliga dina sportbilsdrömmar – tryck gasen i bott och känn av hästkrafterna i superbilen Audi R8 hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars

Upplev den unika känslan av att flyga fram i en av världens mest omtalade sportbilar – kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars

Sätt plattan i mattan och accelerera från 0-100 km/h på bara 2,7 sek när du kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Natur, Adrenalin

Mountainbike i Stockholms natur med True Nature Sweden

Upptäck den storslagna naturen runt Stockholm medan du för egen kraft flyger fram på mountainbike bland tallar, klippor och sjöar.

Johanneshov

Adrenalin

Offroadtur på CAKE med SkojpHoj

Kom med på en oförglömlig offroadtur på CAKE med SkojpHoj, där du får bemästra skogsstigar och endurospår på eldriven motorcykel.

Märsta

Ge bort en smakupplevelse

Är det en finsmakare du letar present till? Eller någon som kanske bara skulle behöva upptäcka lite nya smaker? Då ska du såklart ge bort en smakupplevelse. Kanske passar det personen i fråga perfekt att dyka ner i vinets värld för att lära sig mer om olika druvor och smakkombinationer?

Eller är det en ölkonnässör du ska köpa present till? I och omkring Stockholm finns ett stort utbud av ölprovning att välja mellan. Både på restauranger, barer och bryggerier.

Om det är mat snarare än dryck som du tror passar bra att ge bort i present, har vi satt ihop en guide till tio restauranger i Stockholm, med något för alla smaker. Klassisk svensk husmanskost, italienskt, indiskt, och mycket annat. Spana in guiden till restauranger i Stockholm för att få presenttips till rika smakupplevelser.

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Smak

Ölbricka för två hos Fjäderholmarnas Bryggeri

Ta med en kär vän på en härlig smakresa i Stockholms skärgård – upplevelsen ölbricka för två hos Fjäderholmarnas bryggeri i Stockholm.

Stockholm

Smak

Ölprovning hos Fjäderholmarnas Bryggeri

Ta båten till Stockholms närmaste skärgårdsö för en smakupplevelse som sent ska glömmas – ölprovning hos Fjäderholmarnas Bryggeri.

Stockholm

Smak

Ölprovning och bryggerivisning på Nya Carnegiebryggeriet

Följ med på en smakresa i ölets underbara värld med en ölprovning i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Ost- och ölprovning hos Ostmakeriet & Waxholms Bryggeri

Kom ut på en smakfylld resa med den härliga kombinationen av ost- och ölprovning hos Ostmakeriet & Waxholms Bryggeri i Stockholms skärgård.

Vaxholm

Smak

Ostprovning på hantverksmejeri

Unna dig själv, eller en kär vän, en härlig smakresa i ostens värld med upplevelsen Ostprovning på hantverksmejeri i Stockholms skärgård.

Vaxholm

Smak, Övernattningar

Romantisk gourmetafton med övernattning på Blaxsta Vingård

Ta med någon du håller kär på en upplevelse som ni sent kommer att glömma – en romantisk gourmetafton med övernattning på Blaxsta Vingård.

Flen

Ge bort en naturupplevelse i present

Är det en friluftstyp du letar present till? Någon som inte kan få nog av allt som naturen har att erbjuda? Ge bort en present till en ny upplevelse i naturen. Kanske en spektakulär tur i luftballong, där man glider fram över omgivningarna och kan se naturen från ett fågelperspektiv? Eller en tur i kajak där man glider fram över en spegelblank vattenyta och bland kobbar och skär. Bor du i närheten av Stockholm, eller vill ge bort ett äventyr som finns lite längre bort, ska du också spana in vår guide till naturupplevelser i Stockholm. Klicka bara på bilden ovanför.

Övernattningar, Natur

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Stöllet

Natur, Övernattningar

2 dagars överlevnadskurs med True Nature Sweden

2 dagars överlevnadskurs i det vilda med True Nature Sweden

Johanneshov

Natur

2 dagars ridsemester

Upplev naturen på bästa sätt – från hästryggen. Upplevelsen 2 dagars ridsemester med Hälsinge ridupplevelser blir garanterat ett äventyr!

Rengsjö

Natur

4 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Upplev ett äventyr i vildmarken à la Huckleberry Finn tillsammans med vännerna, med upplevelsen 4 dygns timmerflottfärd på Klarälven.

Ekshärad

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Natur

Bushcraft och överlevnad med Naturens Hemligheter

Letar du efter en ny utmaning? Lär dig mer om hur du kan klara dig ute i det vilda under en kurs i bushcraft och överlevnad.

Bromma

Natur, Kultur

Citykajak med Stockholm Adventures

Kom ut på ett härligt äventyr i Stockholm – upptäck vår vackra huvudstad från en kajak under upplevelsen citykajak med Stockholm Adventures.

Stockholm

Natur

Fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax

Lev ut sportfiskedrömmen under en både spännande och rofylld dag på sjön – åk ut på fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax.

Vaxholm

Presenttips till wellness & avslappning

Behöver mamma, pappa, pojkvännen, flickvännen, eller någon helt annan, lite avslappning i present? Ett besök på spa kan göra susen för välmåendet, och är en present som inte bara göra underverk för stunden, utan som kan ha en mer långvarig effekt också.

För presenttips inom avslappning till specifika upplevelser, läs vidare i våra guider som du hittar ovanför. Här finns både spa- och wellness i Stockholm med massage, spa och ansiktsbehandlingar, och tips på härliga övernattningar på spahotell över hela Sverige.

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Övernattningar

Jul-staycation på NOFO Hotel en vardag

Ge bort den perfekta julklappen till en kär vän – en övernattning i Stockholm med upplevelsen Jul-staycation på NOFO Hotel en vardag.

Stockholm

Spa & Wellness

Klassisk ansiktsbehandling hos Babor

Unna dig själv eller en kär vän lite extra guldkant på tillvaron med en välgörande klassisk ansiktsbehandling i Stockholm hos Babor.

Stockholm

Övernattningar

Retreat, bergsvandring och spa på Bergaliv och Orbaden

Unna dig lite härlig avslappning, eller ge bort lite avkoppling till en kär vän med retreat, bergsvandring och spa på Bergaliv och Orbaden.

Vallsta

Spa & Wellness

Salt- och ljusbehandling hos Stockholm Saltspa & Yoga

Unna dig lite härlig avslappning och ta in de välgörande effekterna av salt under en salt- och ljusbehandling hos Stockholm Saltspa & Yoga.

Stockholm

Spa & Wellness

Saltyoga hos Stockholm Saltspa & Yoga

Ta hand om dig själv, eller någon du håller kär – upptäck saltets välgörande effekter under ett pass med saltyoga - Stockholm Saltspa & Yoga

Stockholm

Övernattningar

Spa med övernattning på Hotel Skansen

Ta med din hjärtevän på spa med övernattning på Hotel Skansen i Båstad – inkl. trerätters middag, frukostbuffé och träningsanläggning.

Båstad

Presenttips till weekend & övernattning

För den som redan har allt kanske det passar perfekt att få ett miljöombyte och uppleva en annan stad. Då kan det passa utmärkt att ge bort en lyxig hotellnatt. Vi har presenttips till unika hotell i Stockholm, hotell i Stockholms skärgård om man vill kombinera övernattningen med lite skärgårdsluft, och tips på alldeles säregna övernattningsupplevelser i den svenska naturen i form av glamping och treetop-hotell. Läs mer genom att klicka på bilderna övanför.

Övernattningar, Natur

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Stöllet

Natur

4 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Upplev ett äventyr i vildmarken à la Huckleberry Finn tillsammans med vännerna, med upplevelsen 4 dygns timmerflottfärd på Klarälven.

Ekshärad

Övernattningar, Smak

Evening at Chamberlin hos The Steam Hotel

Ta med någon du håller kär på en unik övernattning i kulturminnesmärkta lokaler med upplevelsen Evening at Chamberlin hos The Steam Hotel.

Västerås

Övernattningar

Golden Ticket hos Ellery Beach House

Ta med en vän till Stockholms nyaste hideaway och första beach resort, med upplevelsen Golden Ticket hos Ellery Beach House i Stockholm.

Lidingö

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Övernattningar

Jul-staycation på NOFO Hotel en vardag

Ge bort den perfekta julklappen till en kär vän – en övernattning i Stockholm med upplevelsen Jul-staycation på NOFO Hotel en vardag.

Stockholm

Övernattningar

Övernattning i lyxtält i Hagfors hos Happie Camp

Ta en paus från vardagen och upptäck den spektakulära naturen i Värmland med upplevelsen övernattning i lyxtält i Hagfors hos Happie Camp.

Hagfors

Övernattningar

Övernattning i lyxtält i Vänerskärgården hos Happie Camp

Ta en paus från vardagen och upptäck den spektakulära naturen i Värmland med övernattning i lyxtält vid Vänerskärgården hos Happie Camp.

Väse
 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.