Visst kan det vara svårt att hitta på vad man ska ge bort i present? Oavsett hur väl du känner personen, kan man ibland behöva lite hjälp på traven i form av nya presenttips.

Kanske känns det som att personen redan har allting, eller så kanske det varit svårt att få tid till att fundera ut något bra just den här gången. Därför har vi samlat en rad presenttips här nedanför, så att du kan få lite inspiration till vad du kan ge bort i present nästa gång.

Du hittar presenttips både till den fartgalne som gillar adrenalinkickar, till finsmakaren som jagar nya smakupplevelser, till friluftstypen – och många andra upplevelser. Scrolla vidare för att läsa mer!

 

Ge bort en fartfylld adrenalinkick

Är det en present till henne, eller en present till honom, som bara älskar adrenalinkickar? Utmana dem till att pröva något nytt – en upplevelse som de sent kommer att glömma. För den som gillar att vara ute i naturen kan kickarna från en fartfylld tur på mountainbike vara helt rätt. Att flyga fram genom skog och mark, på utmanande stigar och över hinder, och känna vinden vina förbi.

Är det kanske snarare en motorgalning du ska ge presenten till? Ge bort en upplevelse där hen får testa på att köra folkrace! Där kan ni dessutom uppleva något tillsammans, och utmana varandra i vem som är snabbast och stabilast i svängarna. Ett riktigt fartfyllt presenttips!

 

 

Ge bort en smakupplevelse

Är det en finsmakare du letar present till? Eller någon som kanske bara skulle behöva upptäcka lite nya smaker? Då ska du såklart ge bort en smakupplevelse. Kanske passar det personen i fråga perfekt att dyka ner i vinets värld för att lära sig mer om olika druvor och smakkombinationer?

Eller är det en ölkonnässör du ska köpa present till? I och omkring Stockholm finns ett stort utbud av ölprovning att välja mellan. Både på restauranger, barer och bryggerier.

Om det är mat snarare än dryck som du tror passar bra att ge bort i present, har vi satt ihop en guide till tio restauranger i Stockholm, med något för alla smaker. Klassisk svensk husmanskost, italienskt, indiskt, och mycket annat. Spana in guiden till restauranger i Stockholm för att få presenttips till rika smakupplevelser.

 

 

Ge bort en naturupplevelse i present

Är det en friluftstyp du letar present till? Någon som inte kan få nog av allt som naturen har att erbjuda? Ge bort en present till en ny upplevelse i naturen. Kanske en spektakulär tur i luftballong, där man glider fram över omgivningarna och kan se naturen från ett fågelperspektiv? Eller en tur i kajak där man glider fram över en spegelblank vattenyta och bland kobbar och skär. Bor du i närheten av Stockholm, eller vill ge bort ett äventyr som finns lite längre bort, ska du också spana in vår guide till naturupplevelser i Stockholm. Klicka bara på bilden ovanför.

 

 

Presenttips till wellness & avslappning

Behöver mamma, pappa, pojkvännen, flickvännen, eller någon helt annan, lite avslappning i present? Ett besök på spa kan göra susen för välmåendet, och är en present som inte bara göra underverk för stunden, utan som kan ha en mer långvarig effekt också.

För presenttips inom avslappning till specifika upplevelser, läs vidare i våra guider som du hittar ovanför. Här finns både spa- och wellness i Stockholm med massage, spa och ansiktsbehandlingar, och tips på härliga övernattningar på spahotell över hela Sverige.

 

 

Presenttips till weekend & övernattning

För den som redan har allt kanske det passar perfekt att få ett miljöombyte och uppleva en annan stad. Då kan det passa utmärkt att ge bort en lyxig hotellnatt. Vi har presenttips till unika hotell i Stockholm, hotell i Stockholms skärgård om man vill kombinera övernattningen med lite skärgårdsluft, och tips på alldeles säregna övernattningsupplevelser i den svenska naturen i form av glamping och treetop-hotell. Läs mer genom att klicka på bilderna övanför.

 

 
 

Läs också