Letar du efter en personlig julklapp till mamma som garanterat kommer bli uppskattad? Då har du hittat rätt. Vi har nämligen samlat de bästa julklappstipsen till mamma 2023 här – allt från en avkopplande spadag och härliga naturupplevelser till vinprovningar och mysigt och afternoon tea.

Är du också på jakt efter den perfekta julklappen till pappa? Se våra julklappstips med utvalda upplevelser perfekta till pappa som har allt.

 

10 unika julklappstips till mamma

1. Ge mamma en spadag i julklapp

Är det lite avslappning för att glömma den stressiga vardagen som mamma behöver? Varför inte ge bort en härlig dag på spa? Kanske med övernattning dessutom, för att unna henne det lilla extra. En massage eller en ansiktsbehandling får henne att känna sig ordentligt ompysslad.

 

2. Lägg en kreativ upplevelse under granen

Gillar din mamma att vara kreativ och skapa med händerna? Har hon en dröm om att lära sig måla eller dreja? En kreativ upplevelse är en julklapp hon kommer att minnas länge och kanske hittar hon sin grej och får en ny inspirerande hobby på köpet!

 

3. Ge henne en dag på stan tillsammans med dig

Det finns väl knappast något som skulle göra din mamma gladare än att få hitta på något med dig! Planera en mysig dag på stan tillsammans som bygger på din mammas intressen. Gå en stadsvandring, se en konstutställning, boka in mysigt afternoon tea eller ät en god brunch.

 

4. Bra julklappar till mamma som trivs i naturen

Letar du julklapp till en mamma som bara älskar att vara ute i naturen? Kanske vill hon lära sig mer om matlagning med växter man kan hitta i skogen, vara på med på en spännande tångsafari med matlagning på en skärgårdsö eller njuta av en kajaktur på lugna vatten.

 

5. Ge mamma en vinprovning i julkapp

Om du har en mamma som uppskattar ett gott glas vin så är en vinprovning en utmärkt julklapp. På en provning får hon lära sig mer om vin, från jord till bord, och provsmaka olika sorter. Det kan vara allt från italienskt rödvin till en härlig Champagneprovning ombord på en båt i Stockholm.

 

6. Middag & matlagningskurs i julklapp

På Truestory hittar du ett stort urval av fantastiska matlagningskurser där din mamma kan lära sig att göra allt från en italiensk festmåltid till sushi. Pricken över i är att de nästan allihopa avslutas med en gemensam middag där man äter det man lagat under kursen. Nästan som två julklappar i en!

 

7. Ge mamma en övernattning i julklapp

Om du vill ge din mamma något extra lyxigt i julklapp, kanske tillsammans med dina syskon, så kan vi rekommendera att lägga en övernattning under julgranen. En natt eller weekend på ett härligt slottshotell med gourmetmiddag, ett spahotell vid kusten där hon kan somna till vågornas brus eller en tur till en annan stad med hotellövernattning och lite sightseeing.

 

8. Choklad- eller kaffeprovning

Choklad och kaffe, två saker som vi svenskar konsumerar i stora mängder varje år och tycks ha svårt att klara oss utan. Och det är ju så gott! Ge mamma en chokladprovning, chokladkurs eller kaffeprovning i julklapp där hon får lära sig mer om till exempel kaffebönans eller kakaobönans väg från odling till färdig produkt och dessutom provsmaka olika sorter.

 

9. Julklappar till mamma som gillar fart och fläkt

Ge mamma en spännande julklapp i form av en adrenalinupplevelse! Garanterat något hon kommer minnas under lång tid framöver. Vad skulle hon gilla bäst; en fartfylld skärgårdstur i RIB-båt, att köra mountainbike i skogarna runt Stockholm, eller kanske köra en riktigt snabb bil?

 

10. Julklappstips till nybliven eller blivande mamma

Vill du ge bort en fin julklapp till en blivande mamma? Fundera på vad hon skulle uppskatta att göra innan det lilla knytet kommer – är det kanske en härligt avslappnande spaupplevelse så att hon kan ladda lite energi inför livet som mamma eller en kreativ upplevelse där hon kan skapa något med händerna och låta fantasin flöda fritt?

 

Julklappar till mamma under 500 kr

 

Julklappar till mamma under 1000 kr

 

Så hittar du en bra julklapp till mamma

Hur ska man tänka för att kunna hitta den bästa julklappen till mamma? Fundera över vilka intressen hon har – är det kanske natur, träning eller nya smakupplevelser? Du kan även klura på vad hon faktiskt skulle behöva, men kanske inte uttryckt att hon vill ha – t.ex. en massage eller en dag på spa för att få varva ner lite.

Eller också kan du ta med henne ut på en härlig upplevelse där ni får kvalitetstid tillsammans. Varför inte en middag för två, eller en tur i kajak där ni får se lite nya vyer? Det kommer garanterat skapa nya, fina tillsammans. Scrolla vidare för mer inspiration på julklappar till mamma, eller gå direkt till någon av kategorierna.

 

Julklappen från Truestory…

…kan levereras hem till dig eller direkt till mottagaren
Antingen i en fin presentask, ett tryckt kort som levereras i kuvert, eller som en PDF för egen utskrift som skickas på momangen till dig, eller direkt till mottagaren – du väljer. 

…är giltig i 2 år
Med andra ord är det ingen stress för mottagaren att hitta ett datum som passar och boka in sig på upplevelsen.

…kan fritt bytas mot en annan upplevelse
Ifall valet av upplevelse inte skulle vara helt rätt för mottagaren har hen hela 2 år på sig att byta upplevelsen mot en annan – lika lång tid som upplevelsen är giltig.

…är lätt att boka
Det hela kan nämligen utföras från en smartphone eller dator, så länge man har informationen på upplevelsebiljetten nära tillhands.

Läs mer om fördelarna med att ge bort en upplevelse i present här.

 

Fina paket att lägga under granen

Riktigt fina julklappar till mamma får du genom att välja att få upplevelsen levererad i en presentask. Så länge du inte är ute i allra sista minuten kan du med det alternativet få en fin ask att lägga under julgranen.

Du kan också välja att få upplevelsen tryckt på ett fint kort som levereras i kuvert.

Kände du dig träffad när vi nämnde ”ute i sista minuten”? Lugn, även för dig har vi en lösning.

 

Ute efter en julklapp till mamma i sista minuten?

Då ska du välja ett presentkort för egen utskrift. Precis som namnet avslöjar, är det en PDF som skickas till din mailadress, och som du själv kan skriva ut och ge till mottagaren. 

På alla ovanstående alternativ kan du även välja att skriva en personlig hälsning till mottagaren – för en extra personlig julklapp, helt enkelt! 

P.S. Varför inte utmana dig själv till att skriva ett fiffigt rim på max 140 tecken – det är nämligen så lång som den personliga hälsningen kan vara.

 

Mer inspiration: Upplevelseklappar till mamma

 

Hitta mer inspiration här

Present till mamma

Lästid: 7 min.

Ge bort en upplevelse i julklapp

Lästid: 5 min.

Julklapp till pappa

Lästid: 5 min.

Julklapp till föräldrar

Lästid: 7 min.

Vad kan man önska sig i julklapp?

Lästid: 6 min.

Julrim till julkort för dig som ska ge en upplevelse

Lästid: 4 min.