Funderar du på vad du ska ge till någon som snart fyller 60? Vi vet att det kan vara klurigt att komma på just något passar att ge bort i 60-årspresent. Det är en ålder då många säkert redan ”har allt”, och just därför gäller det att tänka lite utanför boxen. Så varför inte tänka i upplevelser? Så undviker du något som samla damm på hyllan, eller att prylboden där hemma blir överfull.

Vi har samlat ett gäng upplevelser som tips på vad man kan köpa i 60-årspresent till mamma, pappa, svärmor, svärfar, kvinnan-, eller mannen i ditt liv. Eller någon annan du håller kär såklart. Upplevelser som du och jubilaren kan komma ut och uppleva tillsammans, för visst är det ju just de ögonblicken vi sedan minns, snarare än ytterligare en vas i skåpet.

Ge bort ett äventyr i 60-årspresent

Har hen, som nu snart fyller 60, alltid drömt om att få sväva fram högt över trädtopparna? En ballongflygning är ett spektakulärt äventyr som sent kommer att glömmas. Att ljudlöst glida fram över marken och se landskapet från ett annat perspektiv, det är en upplevelse som heter duga. Ge den blivande 60-åringen ett minne för livet – som ni dessutom kan dela tillsammans.

Ge bort en naturupplevelse

För soon-to-be 60-åringen som redan har allt, kan du ta med henne eller honom på ett äventyr i vildmarken. Ta er norrut, när vintern är kommen och snön täckt marken med sin mjuka vita matta, för att prova på att köra hundspann. En fantastisk naturupplevelse där ni får uppleva vårt avlånga lands vackra omgivningar på nära håll. Det är heller inte fel när det är ordentligt med fart på, och det gäller att hänga med i svängarna!

Låt 60-åringen få lära sig något nytt

Visst har 60-åringen en del erfarenhet i bagaget, men man kan aldrig bli fullärd! Ge jubilaren en kurs där hen får testa på något nytt. Kanske är hen en hemmakock som är intresserad av att vässa sina matlagningskunskaper? Eller kanske är det en djupdykning i whiskyns värld, med en whiskyprovning, som du tänker att personen i fråga borde testa på? Här är det endast fantasin som sätter begränsningar.

Ta med 60-åringen på ett mysterium

För en härlig upplevelse där hela familjen kan delta kan ni testa på att lösa de kluriga gåtorna och mysterierna från Solve a Mystery. Här gäller det att slå era kloka ihop och så snabbt som möjligt hitta lösningen på mordmysteriet eller. Turen ges i Stockholm, med start vid Kungliga Slottet eller Riksdagshuset. Ta fram er inre detektiv och låt undersökningen börja! Kanske kan upplevelsen även kombineras med en helg på hotell i huvudstaden?

Ge bort en lyxig tur i skärgården

Ge bort en 60-årspresent som heter duga – hyr en yacht och åk på kryssning i Stockholms skärgård! Här är det möjligt att ta med hela familjen på lunch- eller middagskryssning på en lyxig, 23 meter lång, yacht. Ta in de vackra omgivningnarna samtidigt som ni njuter av en härlig, extravagant stund tillsammans. En riktigt minnesvärd skärgårdstur.

 
 

Present till par

Lästid: 10 min.

Restauranger i Stockholm

Lästid: 12 min.

Vad händer i Stockholm?

Lästid: 13 min.