Funderar du på vad du ska ge till någon som snart fyller 60? Vi vet att det kan vara klurigt att komma på just något passar att ge bort i 60-årspresent. Det är en ålder då många säkert redan ”har allt”, och just därför gäller det att tänka lite utanför boxen. Så varför inte tänka i upplevelser? Så undviker du något som samla damm på hyllan, eller att prylboden där hemma blir överfull.

Vi har samlat ett gäng upplevelser som tips på vad man kan köpa i 60-årspresent till mamma, pappa, svärmor, svärfar, kvinnan-, eller mannen i ditt liv. Eller någon annan du håller kär såklart. Upplevelser som du och jubilaren kan komma ut och uppleva tillsammans, för visst är det ju just de ögonblicken vi sedan minns, snarare än ytterligare en vas i skåpet.

Smak

Köttskola hos AG Kötthandel

Är du en passionerad hemmakock? Vässa dina kunskaper om kött med en kurs på ämnet – gå på köttskola hos AG Kötthandel i Stockholm.

Stockholm

Smak

Ost- och ölprovning hos Ostmakeriet & Waxholms Bryggeri

Kom ut på en smakfylld resa med den härliga kombinationen av ost- och ölprovning hos Ostmakeriet & Waxholms Bryggeri i Stockholms skärgård.

Vaxholm

Smak

Romprovning hos Cane Rum Society

Upplev en spännande smakresa i romens värld under en romprovning i Stockholm hos Cane Rum Society, där unik och ovanlig rom kan provsmakas.

Solna

Smak

Ginprovning och bränneribesök på Stockholms Bränneri

Besök det lilla men välkända bränneriet och häng med på ginprovning på Stockholms Bränneri. En spännande smakupplevelse i ginens tecken.

Stockholm

Smak

Kaffeprovning hos Black Honey Coffee Roasters

Lär dig mer om allas vår favoritdryck, kaffe, under en spännande och lärorik kaffeprovning i Stockholm hos Black Honey Coffee Roasters.

Nacka

Smak

Lär dig göra färsk pasta hos Eataly

Nyfiken på att lära dig mer om det utsökta italienska köket? Gå en matlagningskurs där du lär dig göra färsk pasta hos Eataly i Stockholm.

Stockholm

Smak

Vinprovning med röda italienska viner på Eataly

Ta med en vän på en spännande smakupplevelse – vinprovning med röda italienska viner på Eataly i Stockholm. Lär er om druvor och produktion.

Stockholm

Natur

Mordvandring i Gamla stan

Se vår till synes vackra huvudstad från en annan, mörkare sida genom den spännande upplevelsen Mordvandring i Gamla stan i Stockholm.

Stockholm

Ge bort ett äventyr i 60-årspresent

Har hen, som nu snart fyller 60, alltid drömt om att få sväva fram högt över trädtopparna? En ballongflygning är ett spektakulärt äventyr som sent kommer att glömmas. Att ljudlöst glida fram över marken och se landskapet från ett annat perspektiv, det är en upplevelse som heter duga. Ge den blivande 60-åringen ett minne för livet – som ni dessutom kan dela tillsammans.

Ge bort en naturupplevelse

För soon-to-be 60-åringen som redan har allt, kan du ta med henne eller honom på ett äventyr i vildmarken. Ta er norrut, när vintern är kommen och snön täckt marken med sin mjuka vita matta, för att prova på att köra hundspann. En fantastisk naturupplevelse där ni får uppleva vårt avlånga lands vackra omgivningar på nära håll. Det är heller inte fel när det är ordentligt med fart på, och det gäller att hänga med i svängarna!

Låt 60-åringen få lära sig något nytt

Visst har 60-åringen en del erfarenhet i bagaget, men man kan aldrig bli fullärd! Ge jubilaren en kurs där hen får testa på något nytt. Kanske är hen en hemmakock som är intresserad av att vässa sina matlagningskunskaper? Eller kanske är det en djupdykning i whiskyns värld, med en whiskyprovning, som du tänker att personen i fråga borde testa på? Här är det endast fantasin som sätter begränsningar.

Ta med 60-åringen på ett mysterium

För en härlig upplevelse där hela familjen kan delta kan ni testa på att lösa de kluriga gåtorna och mysterierna från Solve a Mystery. Här gäller det att slå era kloka ihop och så snabbt som möjligt hitta lösningen på mordmysteriet eller. Turen ges i Stockholm, med start vid Kungliga Slottet eller Riksdagshuset. Ta fram er inre detektiv och låt undersökningen börja! Kanske kan upplevelsen även kombineras med en helg på hotell i huvudstaden?

Ge bort en lyxig tur i skärgården

Ge bort en 60-årspresent som heter duga – hyr en yacht och åk på kryssning i Stockholms skärgård! Här är det möjligt att ta med hela familjen på lunch- eller middagskryssning på en lyxig, 23 meter lång, yacht. Ta in de vackra omgivningnarna samtidigt som ni njuter av en härlig, extravagant stund tillsammans. En riktigt minnesvärd skärgårdstur.

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.