Även om man kanske främst tänker på Stockholm som en sommarstad, med sol och bad i skärgården, så finns det såklart mycket saker att göra i Stockholm under vintern också. Vinter i Stockholm kan innebära både gnistrande klara och kalla vinterdagar, och regniga mörka dagar när kylan känns ända in i märgen.

Vi har satt ihop en liten lista som passar oavsett vilken typ av väder Stockholm levererar. Scrolla vidare för att läsa mer om olika aktiviteter i Stockholm under vintern.

Pssst…vill du testa dina kunskaper om Stockholm? Klicka på knappen nedanför för att ta vårt stora Stockholms-quiz!

 

Långfärdsskridskor med Stockholm Adventures

Utnyttja Stockholms skärgård även på vintern med en tur på långfärdsskridskor! Stockholm Adventures anordnar både dagsturer för både nybörjare och isäventyr under flera dagar för de lite mer erfarna. Innan turen får ni instruktioner om säkerhet på isen, och sedan beger ni er till var den bästa naturisen finns för dagen. Väl på plats glider ni runt med långa skär för en magisk dag på isen. Såklart med paus för energipåfyllning i form av lunch, och värme från en öppen eld. Långfärdsskridskor är en perfekt aktivitet i Stockholm på vintern.

Hitta till Stockholm Adventures

Foton: Stockholm Adventures

Utförsåkning i Flottsbro och Hammarbybacken

Åre och Sälen i all ära, men man behöver inte åka så långt för utförsåkning. Bara 30 minuter med bil från centrum, i Huddinge, ligger Flottsbrobacken, Stockholms högsta och längsta skidbacke. Gör en utflykt inom Stockholm i vinter, och upplev skidåkning i fem nedfarter med olika svårighetsgrad. Ett extra plus är att det även går att ta sig hit med kollektivtrafiken.

Förutom Flottsbrobacken finns även Hammarbybacken på ännu lite närmare håll. Hammarbybacken har även den fem nedfarter med såväl blå som röd och svart gradering. Och ett barnområde för de allra minsta, samt en snow park för den som vill öva på hopp och tricks. Glid ner för backen och blicka ut över huvudstadens skyline för en fartfylld vinterupplevelse i Stockholm.

Hitta till:
Flottsbrobacken
Hammarbybacken

Foton: Hammarbybacken, Flottsbro

Tom Tits Experiment

Vad finns det mer att göra i Stockholm på vintern? En kall och regnig dag kanske det passar bättre med en inomhusaktivitet. Ta med hela familjen till Tom Tits Experiment, lika kul för barn som vuxna! Här kliver ni in i vetenskapens värld och får lära er mer om både fysik, biologi, teknik, och naturgeografi. För att bara nämna några. Många av experimentet kräver inte bara hjärngympa, utan att flera delar av kroppen aktiveras för att komma fram till en lösning. Ni hittar Tom Tits Experiment på fyra våningar i Södertälje.

Hitta till Tom Tits Experiment

Foton: Tom Tits Experiment

Vinterkajak och bastubad

Kan man komma ut på båtturer i Stockholm även på vintern? Ja, man kan i alla fall paddla kajak! Även om det säkert är en varm sommardag du ser framför dig när du hör ordet kajak, så kan det helt klart upplevas på vintern också. När skärgården ligger alldeles tyst och stilla.

Skärgårdens kanotcenter anordnar vinterturer med kajak runt Vaxholm. Kom alldeles nära naturen och känn att ni riktigt har den för er själva under en glimrande, krispig vinterdag. Paddlandet håller er varma, men kanske har du trots allt lite frusna tår efter turen. Men det är inget som inte ett värmande bastubad kan lösa. Det kan nämligen också bokas in som avslutning på skärgårdsäventyret.

Hitta till Skärgårdens Kanotcenter

Foton: Skärgårdens Kanotcenter

Skridskor i Vasaparken och Kungsträdgården

Njut av vintern mitt i stan och glöm vardagen för en stund när du glider fram på skridskor. Både Vasaparken och Kungsträdgården tillhandahåller nämligen spolad isbana när temperaturerna kryper neråt, vanligtvis mellan november och mars.

För en tur i Vasaparken kan du ta skridskorna under armen och ta tunnelbanan till Odenplan eller Sankt Eriksplan. Även i Kungsträdgården bör du ta med dina egna skridskor för en åktur i Stockholms mest centrala park.

Hitta till:
Vasaparken
Kungsträdgården

Foton: Stockholms Stad, Visit Stockholm

Lykke Kaffegårdar

Visst kan vissa dagar på vinterhalvåret kännas rätt hopplösa. När solen inte orkar sig fram, det är mörkt klockan tre och kylan biter i kinderna när man går gatan fram. Vad finns det då att göra i vinterstockholm? Jo, det är sådana dagar det passar perfekt att dyka in på ett café för en värmande kopp kaffe. Och för att man verkligen behöver den extra energikicken från koffeinet när dagarna är lika mörka som kaffet i sig.

Just en sådan dag är ett besök på Lykke Kaffegårdar en bra idé. I den färgglada kaffebaren på Nytorgsgatan på Södermalm kan du sörpla i dig högkvalitativt kaffe med gott samvete. Kaffebönorna kommer nämligen från gårdar som Lykke själva äger – tillsammans med kaffebönderna såklart, utan mellanhänder.

Hitta till Lykke Kaffegårdar:
Södermalm
Hökarängen

Foton: Lykke Kaffegårdar

Läs också Fika i Stockholm

Tyresta Nationalpark

Ett perfekt utflyktsmål i Stockholm på vintern, är Tyresta nationalpark. Hit kan ni ta med hela familjen för härliga vinteraktiviteter. Här finns nämligen något för både stora och små. Vad sägs om pulkaåkning i Tyresta by, längdskidåkning med dragna skidspår, eller varför inte en skymningstur i advent där det bjuds på pepparkakor och glögg över öppen eld? Ta på er vinterkläderna, häll ner den varma chokladen i termosen och gör er redo för en dag i ett vintrigt Stockholm!

Hitta till Tyresta Nationalpark

Foton: Tyresta Nationalpark

 

Se fler upplevelser i Stockholm

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Natur, Kultur

Citykajak med Stockholm Adventures

Kom ut på ett härligt äventyr i Stockholm – upptäck vår vackra huvudstad från en kajak under upplevelsen citykajak med Stockholm Adventures.

Stockholm

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Digital chokladprovning med Chokladfabriken

Förena nytta med nöje med en smakupplevelse som kommer stilla ditt sötbegär – gå på digital chokladprovning med Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.