Även om Stockholm är inte bara Sveriges, utan även Nordens största stad, finns här så mycket mer att upptäcka än bara urbana upplevelser. Det bjuds nämligen på riktigt många naturupplevelser i Stockholm med omnejd.

Med sitt läge vid skärgården och skogarna som tar vid strax utanför staden, är det aldrig långt till äventyr och utflykter i naturen. Här har vi samlat några favoriter att uppleva när du har myror i benen och känner att du vill komma ut i det gröna för en stund.

Foto ovan: True Nature Sweden

Pssst…vill du testa dina kunskaper om Stockholm? Klicka på knappen nedanför för att ta vårt stora Stockholms-quiz!

 

Övernattningar, Natur

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Stöllet

Natur, Övernattningar

2 dagars överlevnadskurs med True Nature Sweden

2 dagars överlevnadskurs i det vilda med True Nature Sweden

Johanneshov

Natur

2 dagars ridsemester

Upplev naturen på bästa sätt – från hästryggen. Upplevelsen 2 dagars ridsemester med Hälsinge ridupplevelser blir garanterat ett äventyr!

Rengsjö

Natur

4 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Upplev ett äventyr i vildmarken à la Huckleberry Finn tillsammans med vännerna, med upplevelsen 4 dygns timmerflottfärd på Klarälven.

Ekshärad

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Natur

Bushcraft och överlevnad med Naturens Hemligheter

Letar du efter en ny utmaning? Lär dig mer om hur du kan klara dig ute i det vilda under en kurs i bushcraft och överlevnad.

Bromma

Natur, Kultur

Citykajak med Stockholm Adventures

Kom ut på ett härligt äventyr i Stockholm – upptäck vår vackra huvudstad från en kajak under upplevelsen citykajak med Stockholm Adventures.

Stockholm

Natur

Fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax

Lev ut sportfiskedrömmen under en både spännande och rofylld dag på sjön – åk ut på fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax.

Vaxholm
 

Hellasgården

Bara 15 minuter från city, i Nackareservatet, ligger Hellasgården. En härlig och väl omhändertagen friluftsanläggning med aktiviteter för hela familjen. På sommaren finns ytor och utrustning för att spela brännboll, boule, fotbollsgolf och beachvolleyboll, medan det på vintern kanske passar bättre med bastubad varvat med isvak för den hårdhudade, eller en tur i kajak när skärgården ligger alldeles stilla.

Det är dessutom bara en bråkdel av vad Hellasgården och Nackareservatet erbjuder, så packa väskorna och förbered er för en härlig dag utomhus, så kan ni själva upptäcka alla möjligheter som finns tillhands.

Hitta till Hellasgården

Foton: Hellasgården

Mountainbikeskolan i Nacka

Nacka bjuder även på lite mer fartfyllda naturupplevelser i Stockholm. Här finns nämligen mountainbikeskolan där du både kan hyra mountainbikes och gå kurser i olika nivåer för att lära dig mer om sporten. Det spelar ingen roll om du är helt novis, eller om du har testat på mountainbike tidigare och bara vill vässa dina kunskaper, här finns kurser för alla. Så våga testa något nytt, och njut av att känna vinden du svischar ner för backar, genom utmanande terräng i en fartfylld adrenalinupplevelse!

Hitta till Mountainbikeskolan

Foton: Mountainbikeskolan

Kitesurfing och SUP-paddling med Surfbussen

För att utnyttja läget vid både Mälaren och Östersjön finns såklart många naturupplevelser i Stockholm med fokus på vatten. Några av dessa står Surfbussen för, företaget som specialiserat sig på brädsporter och som erbjuder kurser över hela Sverige. I Stockholm lär man ut både kitesurfing och SUP-paddling. Därmed finns naturupplevelser både för den som söker adrenalinkickar eller för den som vill se Stockholm från nya vyer under en något mer stillsam tur på SUP-bräda.

Hitta till Surfbussen

Foton: Surfbussen

Naturupplevelser i Stockholm med omnejd

För dig som är sugen på en lite längre vistelse i naturen, och som kanske vill komma ännu lite längre bort från storstaden, finns många längre vandringsturer att ta strax utanför Stockholm. True nature anordnar både endags- och flerdagsturer i såväl skärgården som skogarna runtom huvudstaden. Turerna går året runt och finns i olika former och spännande teman såsom överlevnadskurs, wildlife safari, och kajakpaddling i solnedgången. Så kom ut på upptäcktsfärd och se lite mer av vad den svenska naturen har att erbjuda!

Hitta till True Nature Sweden

Foton: True Nature Sweden

Naturupplevelser i Stockholm för barn

För de lite mindre kanske ett besök på Siggesta Gård istället passar bättre. Här finns nämligen många djur att titta på, klappa eller mata. Ulliga alpackor, skuttande getter och betande hästar. Missa inte att vara med på alpackamatningen under förmiddagen på lördagar och söndagar. För de med mycket spring i benen finns även en hinderbana i skogen, äventyrsgolf och kajak- eller SUP-paddling, bland mycket annat. När energin tryter kan ni avsluta med en lunch eller fika på restaurangen.

Hitta till Siggesta Gård

Foton: Siggesta Gård

Äventyrsbanan

För de något äldre barnen – och vuxna för den delen är ett adrenalinfyllt besök till Äventyrsbanan i Älta en bra idé. I natursköna miljöer strax utanför stan väntar här spännande prövningar i form av sju olika höghöjdsbanor på mellan fem och arton meters höjd. Här kan ni både utmana- och hjälpa varandra att ta er över hinder, balansera på linor och övervinna höjdrädslor.

Ta fram klätterapan inom dig och gör det bästa av en äventyrlig dag på hög höjd! När ni testat alla banor kan ni avsluta med något välförtjänt gott att tugga på, passa på att använda någon av grillplatserna som finns på området för att addera ytterligare till naturupplevelsen.

Hitta till Äventyrsbanan

Foton: Äventyrsbanan

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.