I de vackra miljöer som Stockholm bjuder på, alldeles intill vattnet, är de romantiska känslorna inte långt borta. Därför passar staden kanske extra bra att uppleva med någon du håller kär, oavsett om det är flickvännen, pojkvännen, bästa kompisen eller din äkta hälft. För att göra det lite lättare för er att upptäcka staden tillsammans, har vi sammanställt en guide med fokus på upplevelser för två i Stockholm.

Pssst…vill du testa dina kunskaper om Stockholm? Klicka på knappen nedanför för att ta vårt stora Stockholms-quiz!

 

Yasuragi Spa

För ett avbrott från vardagen som allt för lätt kan kännas hektisk och stressande, ska ni  bege er till Yasuragi Spa i Nacka. I omgivningar inspirerade av japanska badkulturen kan ni andas in stillheten och njuta av värmen som omsluter er när ni kliver ner i ett hett bad. Det är faktiskt även därifrån namnet Yasuragi kommer – ordet kan beskrivas som utandningen som uppstår när du sjunker ner i ett varmt bad och slappnar av för en stund – själens utandning.

På Yasuragi kan ni få avkoppling i det japanska badhuset som invigdes 2018, eller drömma er bort i sovbastun, eller få uppiggande energi från det bubblande kolsyrebadet, för att bara nämna några delar av upplevelsen. Vill ni förlänga upplevelsen för två kan ni dessutom boka in er för en natt på hotellet – även det inrett i japansk stil, såklart.

Hitta till Yasuragi

Biografen Capitol

För en annan typ av paus från vardagen kan ni göra ett besök på biografen Capitol och försvinna in i filmens värld för en stund. Här är det dessutom inte bara vad som visas på vita duken som hänvisar till en annan värld, genom att kliva in i biografen blir ni påminda om svunna tider. Biografen är stiligt inredd i tjugotalsanda, och här visas både klassiker såväl som nya filmer. För en extraordinär filmupplevelse kan ni antingen börja med en matbit i bistron, eller med ett tillhörande matpaket och dryck som kan tas med in i biosalen.

Hitta till Bio Capitol

Skinnarviksberget

En romantisk upplevelse för två, som dessutom är gratis, hittar ni på Skinnarviksberget på Södermalm. Uppe på toppen av det 53 meter höga berget ses Stockholms kanske bästa utsikt. Att blicka ut över Riddarfjärden och Kungsholmen är mäktigt alla dygnets ljusa timmar, men såklart blir det ännu vackrare och mer romantiskt i solnedgången. Duka picknickkorgen och ta med någon du håller kär för en minnesvärd kväll i det fria.

Hitta till Skinnarviksberget

Vandra utanför Stockholm

Även om Stockholm är en storstad finns det många storslagna naturupplevelser bara ett stenkast från innerstadslivet. Dessutom går det att välja mellan kortare upplevelser på några timmar, eller en heldagsupplevelse i naturen runtomkring huvudstaden. För den som föredrar en förbestämd tur anordnar Green Trails säsongsbetonade vandringar i Stockholm med omnejd. Ta in de vilda skogarna med en kopp kaffe kokad över öppen eld, medan ni lyssnar till rådjuren som kan höras på håll, eller fågelkvittret från trädtopparna alldeles bredvid. En annorlunda upplevelse för två i Stockholm.

Middag för två på Surfers

Surfers, med sina delbara rätter, är kanske den perfekta restaurangupplevelsen för två. Namnet till trots så är det inte poké bowls och surfare i fokus på Surfers. Istället serverar den populära restaurangen rätter från Sichuan i Kina, enligt traditionen med många små rätter på bordet samtidigt. Här upplever ni både unika smaker och en härlig gemenskap i och med alla rätter som delas vid bordet. För en komplett smakupplevelse kan ni beställa in någon av de många förfriskande drinkarna som finns på menyn.

Hitta till Surfers

Upplev utsikten från Himlen

Skinnarviksberget i all ära, men Stockholm kan också ses från den magnifika utsikten som restaurang Himlen bjuder på. I den lyxiga cocktailloungen kan ni fortsätta kvällen med goda drinkar och utsikt över hela Stockholm från Skrapan på Södermalm. Det är nämligen här, på 26 våningen och 104 meter över marken, som Himlen ligger. Förutom drinkar serveras här även lunch och middag för den som är sugen på en bit mat. Blicka ut över stadslandskapet och ta del av Stockholms puls från ovan – en urban upplevelse för två.

Hitta till Restaurang Himlen

Afternoon Tea på Hotel Diplomat

Hotel Diplomat är det välrenommerade lyxhotellet på Strandvägen som blivit omnämnt som ett av de bästa hotellen i norra Europa. Hit kommer ni för en extravagant helhetsupplevelse som skapas från inredningen till servicen och toppas av den vackra utsikten. Om eftermiddagen på onsdagar, torsdagar och söndagar bjuds det in till Afternoon Tea, något man gjort ända sedan slutet av 1960-talet. Afternoon Tea på Hotel Diplomat serveras på klassiskt vis med nybakta scones och hemlagad marmelad, finger sandwiches och små bakverk därtill. Allt på ett serveringsfat med flera våningar, som sig bör.

Hitta till Hotel Diplomat

Vinprovning

Vinkällaren Karlberg erbjuder upplevelser inom dryckens värld till både nybörjare och inbitna entusiaster. Här ligger fokus på njutning och kunskap – det ska vara kul och lättsamt att lära sig om olika drycker, och mat och dryck ska vara en del av att skapa minnen. Här kan ni lära er om både vin, champagne och öl, och de olika provningarna har t.ex. fokus på olika regioner såsom Sydafrika eller Portugal, eller på olika teman såsom miljövänlig mat och dryck. Det här är upplevelsen för två som fortsätter att ge – ta med era kunskaper hem, och våga experimentera lite mer med dryckerna till nästa middagsbjudning!

Hitta till Vinkällaren Karlberg

Stockholm VR Center

En regning dag kan det passa utmärkt att testa en annorlunda upplevelse för två. Ta en tur till Stockholm VR Center och kliv in i en påfallande verklig VR-värld. Här kan slåss mot zombies eller delta i en boxningsmatch för en full arena, allt i virtual reality, eller virtuell verklighet som det också kallas. För att göra upplevelsen ännu mer spännande kan ni spela mot, eller med varandra i något av de 35 olika spelen som erbjuds.

Hitta till Stockholm VR Center

Artipelag

Artipelag är inte bara ett konstmuseum, utan en helhetsupplevelse av kultur och events, god mat, designshopping och promenadstråk där man kan ta in skärgården och den omkringliggande naturen. Njut av varandras sällskap medan ni vandrar på den nästan kilometerlånga strandpromenaden, uppbyggd på breda träbroar och omringad av skogen, klipporna och vattnet. Eller kom hem med nya perspektiv och tankar som väckts från någon av utställningarna som kan ses för tillfället – eller bägge delar, såklart.

Hitta till Artipelag

 

Se fler upplevelser i Stockholm

Natur, Övernattningar

2 dagars överlevnadskurs med True Nature Sweden

2 dagars överlevnadskurs i det vilda med True Nature Sweden

Johanneshov

Kultur

Andra världskrigets Stockholm

Häng med på stadsvandring i Stockholm där du får veta mer om spioneri och andra historier som utspelade sig i andra världskrigets Stockholm.

Stokholm

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Natur

Bushcraft och överlevnad med Naturens Hemligheter

Letar du efter en ny utmaning? Lär dig mer om hur du kan klara dig ute i det vilda under en kurs i bushcraft och överlevnad.

Bromma

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Natur, Kultur

Citykajak med Stockholm Adventures

Kom ut på ett härligt äventyr i Stockholm – upptäck vår vackra huvudstad från en kajak under upplevelsen citykajak med Stockholm Adventures.

Stockholm

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.