Öarnas stad, Nordens Venedig, Mälardrottningen – kärt barn har många namn. Som namnen tyder på bjuder vår huvudstad på många natur- och skärgårdsupplevelser, men det är såklart bara en bråkdel av alla upplevelser i Stockholm.

Därför har vi samlat en rad olika aktiviteter som visar nordens största stad från sina olika sidor, allt från upplevelser där adrenalinet pumpar, till mysiga familjeupplevelser eller unika boenden, för att bara nämna några.

Ta ett kik för att få tips om vad du kan göra i Stockholm nästa gång du är på besök, hur du kan förgylla vardagen om Stockholm redan är ditt hem, eller kanske för tips om upplevelsepresenter i Stockholm att ge bort till någon av dina nära och kära.

Pssst…vill du testa dina kunskaper om Stockholm? Klicka på knappen nedanför för att ta vårt stora Stockholms-quiz!

 
 
 

Sightseeing i Stockholm

Kultur

Andra världskrigets Stockholm

Häng med på stadsvandring i Stockholm där du får veta mer om spioneri och andra historier som utspelade sig i andra världskrigets Stockholm.

Stockholm

Natur, Kultur

Citykajak med Stockholm Adventures

Kom ut på ett härligt äventyr i Stockholm – upptäck vår vackra huvudstad från en kajak under upplevelsen citykajak med Stockholm Adventures.

Stockholm

Natur

Fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax

Lev ut sportfiskedrömmen under en både spännande och rofylld dag på sjön – åk ut på fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax.

Vaxholm

Kultur, Natur

Guidad kajaktur i Stockholms skärgård med True Nature Sweden

Upplev vår vackra skärgård med sina kobbar och skär. Med en guidad kajaktur i Stockholms skärgård får du en skön avstickare från storstaden.

Johanneshov

Natur

Kvällskajak i city med Stockholm Adventures

Upplev huvudstaden i det magiska kvällsljuset genom den äventyrliga upplevelsen kvällskajak i Stockholms city med Stockholm Adventures.

Stockholm

Kultur

Lös ett mysterium med Zonventure

Ta på dig detektiv-hatten och dra med kompisgänget på en spännande och rolig upplevelse – lös ett mysterium med Zonventure i Stockholm.

Stockholm

Kultur

Mordet vid Kungliga Slottet med Solve a Mystery

Upptäck Stockholm och anta samtidigt en spännande utmaning tillsammans med vännerna, med mysteriet Mordet vid Kungliga Slottet.

Stockholm

Kultur

Mordet vid Riksdagshuset med Solve a Mystery

Ta med vännerna för lite kvalitetstid där ni slår era kloka ihop för att lösa en mordgåta – mordet vid Riksdagshuset med Solve a Mystery.

Stockholm

Smaka på Stockholm

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Digital chokladprovning med Chokladfabriken

Förena nytta med nöje med en smakupplevelse som kommer stilla ditt sötbegär – gå på digital chokladprovning med Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Dumplingkurs på Ingers Kitchen

Utöka dina kunskaper inom det kinesiska köket med en rolig och lärorik dumplingkurs i Stockholm på Ingers Kitchen.

Stockholm

Smak

Färsk pastabakning hos Al Dente

Vill du lära dig att laga utsökt färsk pasta? Då är matlagningskursen färsk pastabakning hos Al Dente i Stockholm upplevelsen för dig.

Stockholm, Stockholm

Smak

Gelatokurs hos Al Dente

Unna dig själv, eller någon du håller kär, något extra – en gelatokurs hos Al Dente i Stockholm! En upplevelse som bara fortsätter att ge.

Stockholm, Stockholm

Adrenalin i Stockholm

Adrenalin

Folkrace hos Sundsta Motorsport

Sätt plattan i mattan och kör så det ryker – prova på folkrace hos Sundsta Motorsport utanför Stockholm. En garanterat fartfylld upplevelse!

Norrtälje

Kultur

Helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård

Upplev huvudstaden från ovan i en spännande och adrenalinfylld upplevelse där du flyger helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård.

Stockholm

Adrenalin

Hinderbana på Extremfabriken

Utmana dig själv, eller ta med kompisgänget på en rolig kraftansträngning med upplevelsen hinderbana på Extremfabriken i Stockholm.

Järfälla

Adrenalin

Kör Audi R8 hos Nordic Supercars

Förverkliga dina sportbilsdrömmar – tryck gasen i bott och känn av hästkrafterna i superbilen Audi R8 hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars

Upplev den unika känslan av att flyga fram i en av världens mest omtalade sportbilar – kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars

Sätt plattan i mattan och accelerera från 0-100 km/h på bara 2,7 sek när du kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Natur, Adrenalin

Mountainbike i Stockholms natur med True Nature Sweden

Upptäck den storslagna naturen runt Stockholm medan du för egen kraft flyger fram på mountainbike bland tallar, klippor och sjöar.

Johanneshov

Adrenalin

Offroadtur på CAKE med SkojpHoj

Kom med på en oförglömlig offroadtur på CAKE med SkojpHoj, där du får bemästra skogsstigar och endurospår på eldriven motorcykel.

Märsta
 

Upplevelser i Stockholm – adrenalin och äventyr

För adrenalin-junkien som letar efter nya kickar kan Stockholms natur upplevas i fartfyllda mountainbikespår, eller via en hisnande tur med RIB-båt i skärgården som arrangeras av Öppet Hav.

Är man ute efter en lite lugnare skärgårdsupplevelse kan man istället glida fram i kajak på den spegelblanka vattenytan längs kobbar och skär, bland annat med Stockholm Adventures. På vintern kan kajaken bytas ut mot ett par långfärdsskridskor i skärgården eller någon av de många sjöarna runt staden. Ta med familjen eller kompisgänget, eller utmana dig själv till att se Stockholm från nya perspektiv.

En regnig dag kan adrenalinupplevelsen istället upplevas inomhus. Visste du att Stockholm huserar med en världsunik vindtunnel där du kan testa på att flyga wingsuit? Indoor Wingsuit ger dig möjlighet att uppleva känslan av att hoppa ut från en klippa eller ett flygplan, men under mindre riskfyllda omständigheter.

För att bokstavligen uppleva Stockholm från nya perspektiv, kan du hoppa in i en helikopter eller ett flygplan och se staden från ovan med Flyover Stockholm. Välj mellan en tur över innerstaden, inre- eller yttre skärgården.

Hitta till:
Öppet Hav
Stockholm Adventures
Indoor Wingsuit
Flyover Stockholm

Upplevelser för barn i Stockholm

För barnfamiljen kan ett höghöjdsäventyr upplevas i skogarna runt Nacka. Här finns Äventyrsbanan, en spännande utmaning för både stora och små med sju olika höghöjdsbanor på mellan 5–18 meters höjd.

Närmare centrum kan istället Stockholms många parker upplevas. För upplevelser för barnfamiljen har Vasaparken ett stort urval av studsmattor, klätterväggar, ruschkanor och cyklar – plus en rad olika inomhusaktiviteter. Förutom det centrala läget är Vasaparkens parklek dessutom en av Stockholms gratis-upplevelser för barn.

En regnig dag kan kompisarna eller familjen istället utmana sig själva med escape room – en spännande upplevelse för såväl barn som vuxna. Klarar ni, de utvalda specialagenterna, av att knäcka gåtan och ta er ut innan ni blir inlåsta? På Fox in a Box kan man välja mellan olika mysterier och teman som Kalla kriget, Zombie Lab och Tesla’s Mystery.

Hitta till:
Äventyrsbanan
Vasaparken
Fox in a Box

Upplevelser för två i Stockholm

Med all sin skönhet och vackra utsikter är Stockholm såklart en romantisk stad som passar perfekt att upplevas med den man håller kär. För en av stadens bästa vyer kan ni vandra längs Monteliusvägen och blicka ut över Mälaren, med Stadshuset och Riddarholmen som ridå.

När benen känns trötta kan ni ta en paus och se en film på stämningsfulla Bio Capitol. Inredningen i tjugotalsanda för tankarna till en svunnen tid av glamour och stjärnglans, och här visas både klassiker och nya filmer. För en bioupplevelse med det lilla extra kan matpaket beställas i förväg och förtäras i biofåtöljen.

Om det är avslappning ni behöver kan ni få det i japansk anda på Yasuragi spa i Saltsjö-Boo. Här går ni runt i Yukata, en japansk bomullsrock, i byggnaden som ritats av japanske arkitekten Yoji Kasajima. Förutom att njuta av de vackra och stillsamma omgivningarna kan ni boka olika spa-paket med japanskt bad och olika behandlingar, för att riktigt ta hand om varandra.

Hitta till:
Monteliusvägen
Bio Capitol
Yasuragi

Smakupplevelser i Stockholm

Efter en händelserik dag kurrar det säkerligen i magen, och upplevelserna fortsätter även vid middagsbordet. Vill ni uppleva något annorlunda kan ni testa Svartklubben med sitt ”mat-i-mörker” koncept. Och när vi säger mörker, menar vi totalt mörker. Så becksvart att du inte kan se vem som sitter framför dig. Här aktiveras istället dina andra sinnen skarpare – kanske framför allt smaksinnet.

Vill man istället se maten, med många olika råvaror och rätter att välja på, kan Urban Deli vara ett passande alternativ. Med en härlig blandning av restaurang, matbutik och saluhall finns ett stort urval, mycket med fokus på ekologiska och närodlade produkter. Här kan både frukost, lunch, fika, afterwork eller middag intas.

För den som gillar att vara aktiv finns det livliga konceptet Boulebar, och som namnet avslöjar kan man här spela boule samtidigt som man förtär en drink eller två med tillhörande snacks. Eller så tar ni ett parti boule efter att ni ätit en stadigare bit mat från restaurangen, som har fokus på franskt cuisine.

Hitta till:
Svartklubben

Urban Deli och Boulebar finns på ett flertal platser i Stockholm, så kika in på deras hemsidor för att se vilket som är närmast dig.

Unika hotell i Stockholm

För en annorlunda upplevelse kan ni spendera natten på Ulfsunda slott, bara 15 minuter från Stockholm city. Här har både kungligheter såväl som grevar och baroner bott under de senaste 400 åren, och det har satt sina spår i den vackra, tidlösa och glamorösa andan som speglas på slottet.

För den som vill uppleva glamour á la 60-talets Palm Springs i Kalifornien, fast i nybyggda lokaler längst ut på Lidingö, finns Ellery Beach House. Med havsnära läge, utomhuspooler, inomhuspool och padelbanor, för att inte tala om musiken, maten och drinkarna, finns här alltid något att hitta på.

För en innerstadsupplevelse med lyx och flärd kan ni ta in på anrika Bank Hotel. Här har tidigare flera svenska banker, såväl som utställningar och bibliotek huserat i lokalerna från 1910, byggda i jugendinspirerad stil. De dekorativa detaljerna har bevarats för att minna om svunna tider, och bidrar till den stilfulla atmosfären på det fem-stjärniga hotellet beläget näst intill Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Hitta till:
Ulfsunda Slott
Ellery Beach House
Bank Hotel

Fler upplevelser i Stockholm

Natur, Övernattningar

2 dagars överlevnadskurs med True Nature Sweden

2 dagars överlevnadskurs i det vilda med True Nature Sweden

Johanneshov

Kultur

Andra världskrigets Stockholm

Häng med på stadsvandring i Stockholm där du får veta mer om spioneri och andra historier som utspelade sig i andra världskrigets Stockholm.

Stockholm

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Natur

Bushcraft och överlevnad med Naturens Hemligheter

Letar du efter en ny utmaning? Lär dig mer om hur du kan klara dig ute i det vilda under en kurs i bushcraft och överlevnad.

Bromma

Smak

Chokladkurs hos Chokladfabriken

Ta med en vän på en upplevelse där ni lär er göra läckra praliner – en spännande och lärorik Chokladkurs i Stockholm på Chokladfabriken.

Stockholm

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm
 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.