Vill du testa Afternoon Tea i Stockholm? Hitta din favorit i huvudstaden med vår guide.

Konceptet Afternoon Tea sägs ha uppstått när Anna, hertiginna av Bedford i England, stillade eftermiddagshungern som kröp på vid 16-tiden med te, smörgås och bakverk. Det blev senare till större bjudningar, och som bekant lever den traditionen vidare i dag.

Inte minst i Stockholm, där det finns ett brett utbud av Afternoon Tea, både på tehus, restauranger och hotell. Scrolla vidare för att se några av våra favoriter på temat Afternoon Tea i Stockholm. Afternoon Tea är även en perfekt present till någon du tycker om – ännu bättre om ni går tillsammans!

Vill du veta mer om vad som ingår i en Afternoon Tea? Läs mer här

 

Afternoon Tea på tehuset Chaikhana i Stockholm

Hos tekännaren Ashok på Chaikana i Gamla Stan kan du välja mellan fler än 250 olika teer från hela världen. Det populära tehuset serverar även Afternoon Tea. Du kan välja mellan två olika välsmakande varianter av Afternoon Tea med antingen engelskt eller franskt tema. Oavsett vilken du väljer får du en massa godsaker på kakfaten.

Och såklart med ett stort urval av högkvalitativt te till. För lite extra guldkant på eftermiddagen – köp till ett glas champagne!

 

Afternoon Tea tapas style på MAP Petite Maision

Ta med någon du tycker om på afternoon tea med en modern twist på den exklusiva cocktail- och whiskybaren MAP Petite Maison i Stockholm. Njut av ett välkomponerat och smakrikt urval av tapas och bakverk.

Till smårätterna väljer ni en kanna te från ett omfattande utbud av tesorter som sammanställts i samarbete med en av Storbritanniens främsta tespecialister. Och som pricken över i serveras även ett glas Champagne eller en cocktail. 

 

Ge Afternoon Tea i present

Afternoon Tea är den perfekta presenten till någon du tycker om. En present som blir ännu bättre om du och mottagaren kan uppleva den tillsammans. 

En unik present förtjänar en unik inslagning – ge upplevelsen i vår exklusiva presentask. Du kan även lägga till en personlig hälsning till mottagaren på upplevelsebiljetten.

 

Afternoon Tea på Högberga gård

För den som vill avnjuta sin Afternoon Tea i Stockholm med utsikt över skärgården, kan Högberga Gård varmt rekommenderas. Här serveras varje lördag eftermiddag en härlig buffé av både sött och salt, matigt och mer åt dessert-hållet. Tänk smörrebröd, scones, lemon curd, marmelader och goda bakverk. Dessutom kan man få ett uppfriskande glas champagne att avnjuta i värmen vid den öppna spisen.

Och såklart finns er rad utsökta tesorter att välja mellan – är du mer för Darjeeling, Roibos eller kanske Högbergas egen blandning?

 

 

Afternoon Tea på TAK i Stockholm

TAK serverar Afternoon Tea i Stockholm signerat den japanska konditorn och författaren Ai Ventura, som även drivit det populära . Till den här Afternoon Tea serveringen kommer man för att testa nya bakverk som både ögon och smaklökar kommer att njuta av. Ais Afternoon Tea på TAK serveras vid utvalda tillfällen, så spana in kalendern och boka en tid innan ni beger er dit.

 

Hotel Diplomats Afternoon Tea

Ända sedan 60-talet har man kunnat få en riktigt härlig eftermiddagspaus i form av Afternoon Tea på Hotel Diplomat i Stockholm. Här får ni in ett stort trevåningsfat med både så kallade finger sandwiches såväl som scones, hemlagad marmelad och såklart delikata bakverk. Eftermiddagsnjutningen serveras på onsdagar, torsdagar och söndagar. Konceptet är riktigt populärt så därför kan det vara bra att boka i förväg och du vill försäkra dig om att få en plats.

Läs också Presenttips

 

Afternoon Tea på Grand Hôtel i Stockholm

Ta med någon du vill skämma bort lite extra på en grandios Afternoon Tea i Stockholm – nämligen på Grand Hôtel. Slå er ner i Cadierbaren och välj mellan de fyra olika Afternoon Tea alternativen – en traditionell Afternoon Tea, och tre varianter med ett glas champagne till. Teet kommer bland annat från The Tea Center i Stockholm, och till det serveras även sandwiches med svenska smaker, goda bakverk och scones med curd, fluffig grädde, smetana och marmelad.

Läs också Mors dag present

 

 

Tipsy Tea på Hotel At Six i Stockholm

Tipsy Tea serveras i cocktailbaren mellan 13.00-15.30 varje lördag. Det här är en lite annorlunda variant på den klassiska Afternoon Tea serveringen – här är teet nämligen smaksatt med gin, och i bakgrunden står några av Stockholms populäraste DJs för musiken. I högsta grad brittiskt, fast i en härligt urban miljö.

 

Vad är Afternoon Tea?

Ja, vad är afternoon tea egentligen, och vad ingår i afternoon tea? Hur afternoon tea uppkom nämnde vi ju i början, och du har säkerligen fått med dig en hel del av vad Afternoon Tea är om du scrollat igenom artikeln. Men låt oss ändå reda ut mer precist vad du kan förvänta dig att bli serverad under den lyxiga tebjudningen.

Precis som namnet antyder är te en av huvudingredienserna. Till detta serveras både lite matigare och sötare tilltugg, vanligtvis på ett kakfat med tre våningar. På den första våningen hittar man ofta mindre smörgåsar – finger sandwiches. Det kan t.ex. vara klassiska engelska gurksandwiches, eller laxsnittar.

På fatet hittar du även scones som ofta serveras med clotted cream, en tjockare grädde som passar utmärkt som tillbehör. Clotted cream är även en ingrediens i milt och krämigt cream tea. Andra vanliga tillbehör till scones på Afternoon Tea är olika marmelader och lemon curd. Som pricken över i och en söt avslutning serveras lättare bakverk till eftermiddagsteet. Kurrar det i magen nu?