Konceptet Afternoon Tea sägs ha uppstått när Anna, hertiginna av Bedford i England, stillade eftermiddagshungern som kröp på vid 16-tiden med te, smörgås och bakverk. Det blev senare till större bjudningar och tillställningar, och som vi ju vet lever den goda traditionen än idag, och den har blivit riktigt populär även på våra nordligare breddgrader. Därför finns idag ett brett utbud för den som är sugen på Afternoon Tea i Stockholm. Både på tehus, restauranger och hotell. Scrolla vidare för att se några av våra favoriter på temat Afternoon Tea i Stockholm.

Vill du veta mer om vad som ingår i en Afternoon Tea? Läs mer här.

 

Pssst…vill du testa dina kunskaper om Stockholm? Klicka på knappen nedanför för att ta vårt stora Stockholms-quiz!

 

Afternoon Tea på Högberga gård

För den som vill avnjuta sin Afternoon Tea i Stockholm med utsikt över skärgården, kan Högberga Gård varmt rekommenderas. Här serveras varje lördag eftermiddag en härlig buffé av både sött och salt, matigt och mer åt dessert-hållet. Tänk smörrebröd, scones, lemon curd, marmelader och goda bakverk. Dessutom kan man få ett uppfriskande glas champagne att avnjuta i värmen vid den öppna spisen. Och såklart finns er rad utsökta tesorter att välja mellan – är du mer för Darjeeling, Roibos eller kanske Högbergas egen blandning?

Hitta till Högberga Gård

Afternoon Tea på TAK i Stockholm

TAK serverar Afternoon Tea i Stockholm signerat den japanska konditorn och författaren Ai Ventura, som även drivit det populära . Till den här Afternoon Tea serveringen kommer man för att testa nya bakverk som både ögon och smaklökar kommer att njuta av. Ais Afternoon Tea på TAK serveras vid utvalda tillfällen, så spana in kalendern och boka en tid innan ni beger er dit.

Hitta till TAK

 

Smak

Köttskola hos AG Kötthandel

Är du en passionerad hemmakock? Vässa dina kunskaper om kött med en kurs på ämnet – gå på köttskola hos AG Kötthandel i Stockholm.

Stockholm

Smak

Lär dig göra färsk pasta hos Eataly

Nyfiken på att lära dig mer om det utsökta italienska köket? Gå en matlagningskurs där du lär dig göra färsk pasta hos Eataly i Stockholm.

Stockholm

Smak

Gelatokurs hos Al Dente

Unna dig själv, eller någon du håller kär, något extra – en gelatokurs hos Al Dente i Stockholm! En upplevelse som bara fortsätter att ge.

Stockholm, Stockholm

Smak

Italiensk matlagningskurs med Eataly

Kan du inte få nog av mat från det italienska köket? Gå en lärorik italiensk matlagningskurs med Eataly i Stockholm, och vässa kunskaperna!

Stockholm

Smak

Sushiskola hos Kasai

Lär dig att tillaga sushi på bästa sätt – gå på sushiskola hos Kasai i Stockholm och vässa dina kunskaper med hjälp av en sushikock.

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Smak

Soca Brunch på Cane Rum Society

Ta med vännerna och fira in helgen, eller varför inte en vardagsförmiddag, ordentligt med en Soca Brunch i Stockholm på Cane Rum Society.

Solna
 

Hotel Diplomats Afternoon Tea

Ända sedan 60-talet har man kunnat få en riktigt härlig eftermiddagspaus i form av Afternoon Tea på Hotel Diplomat. Här får ni in ett stort trevåningsfat med både så kallade finger sandwiches såväl som scones, hemlagad marmelad och såklart delikata bakverk. Eftermiddagsnjutningen serveras på onsdagar, torsdagar och söndagar. Konceptet är riktigt populärt så därför kan det vara bra att boka i förväg och du vill försäkra dig om att få en plats.

Hitta till Hotel Diplomat

Läs också Presenttips

Afternoon Tea i Stockholm på tehuset Chaikana

Chaikana är det populära tehuset som såklart även serverar en riktigt bra Afternoon Tea i Stockholm. Här bjuds på hela fyra olika varianter av Afternoon Tea med både engelskt och franskt tema. De kommer i olika storlekar och med olika många godsaker på kakfaten. Och såklart med ett stort urval av högkvalitativt te till. För lite extra guldkant på eftermiddagen – köp till ett glas champagne!

Hitta till Chaikana

Afternoon Tea på Grand Hôtel

Ta med någon du vill skämma bort lite extra på en grandios Afternoon Tea i Stockholm – nämligen på Grand Hôtel. Slå er ner i Cadierbaren och välj mellan de fyra olika Afternoon Tea alternativen – en traditionell Afternoon Tea, och tre varianter med ett glas champagne till. Teet kommer bland annat från The Tea Center i Stockholm, och till det serveras även sandwiches med svenska smaker, goda bakverk och scones med curd, fluffig grädde, smetana och marmelad.

Hitta till Grand Hôtel

Tipsy Tea på Hotel At Six

Tipsy Tea serveras i cocktailbaren mellan 13.00-15.30 varje lördag. Det här är en lite annorlunda variant på den klassiska Afternoon Tea serveringen – här är teet nämligen smaksatt med gin, och i bakgrunden står några av Stockholms populäraste DJs för musiken. I högsta grad brittiskt, fast i en härligt urban miljö.

Hitta till Hotel At Six

 

Vad är Afternoon Tea?

Ja, vad är afternoon tea egentligen, och vad ingår i afternoon tea? Hur afternoon tea uppkom nämnde vi ju i början, och du har säkerligen fått med dig en hel del av vad Afternoon Tea är om du scrollat igenom artikeln. Men låt oss ändå reda ut mer precist vad du kan förvänta dig att bli serverad under den lyxiga tebjudningen.

Precis som namnet antyder är te en av huvudingredienserna. Till detta serveras både lite matigare och sötare tilltugg, vanligtvis på ett kakfat med tre våningar. På den första våningen hittar man ofta mindre smörgåsar – finger sandwiches. Det kan t.ex. vara klassiska engelska gurksandwiches, eller laxsnittar.

På fatet hittar du även scones som ofta serveras med clotted cream, en tjockare grädde som passar utmärkt som tillbehör. Clotted cream är även en ingrediens i milt och krämigt cream tea. Andra vanliga tillbehör till scones på Afternoon Tea är olika marmelader och lemon curd. Som pricken över i och en söt avslutning serveras lättare bakverk till eftermiddagsteet. Kurrar det i magen nu?

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.