Present till pojkvän – presenten som alltid känns lika svår att komma på. Håller du med? Man vill ju gärna att det ska vara en personligt och gärna finurlig present, som det ligger en tanke bakom. En present som gärna är anpassad efter hans intressen, och kanske något ni kan uppleva tillsammans, något som för er närmare varandra.

För att göra det hela lite enklare har vi satt ihop en guide så att du kan få inspiration till vad du ska ge i present till honom nästa gång. Oavsett om det är födelsedagspresent till pojkvännen, alla hjärtans dag-present till pojkvännen, eller kanske bara en liten present för att överraska honom i vardagen.

Presenttips till pojkvän

Så, vad ska du då hitta på att ge bort för att pricka in den där presenten som är både personlig, finurlig och har eftertanke? Tja, en upplevelse kan faktiskt checka av de flesta av nämnda egenskaper. Mycket personligare än någon massproducerad pryl, finurlig och med en tanke bakom eftersom den är annorlunda och kan anpassas efter just hans intressen. Dessutom kan det vara något ni gör tillsammans, en upplevelse som stärker er relation.

Kanske betyder det att ni ska dra fram på mountainbike och upptäcka alla stigar, backar och kurvor i skogarna utanför Stockholm?

 

Eller så innebär det att ni bokar in en natt eller två i ett inrett tält med det mysiga konceptet glamping – en form av lyxcamping som inkluderar bekvämligheter som sköna sängar, filtar, värme och fåtöljer. Som att kliva direkt in i en Harry Potter-film, fast mer romantiskt.

Läs också Glamping i Sverige

 

Om det istället är avslappning han föredrar, varför inte ge bort en dag på Elements Spa i Stockholm? Om du vill ge det lilla extra kan du även lägga till en övernattning, så att ni kan få det bästa av både huvudstadens puls och härlig avkoppling tillsammans.

 

Alla hjärtans dag-present till pojkvän

Ett annat tillfälle att ge bort lite extra uppskattning till honom,  i form av en present, är såklart alla hjärtans dag. Dagen då vi firar kärleken lite extra, och då vi kan behöva lite extra värme som lyser upp i mörka och kyliga februari.

Är det italienska köket en favorit i smakväg hos honom? Ge bort en kurs där kan lär sig att göra färsk pasta! Det är presenten som inte bara är rolig för stunden, utan som fortsätter att ge vid alla italienska middagar ni kommer laga framöver.

 

Vill ni istället få lite miljöombyte tillsammans? Ta en staycation på det skandinaviskt inredda Nordic Light Hotel i Stockholms. Festligt oavsett om Stockholm är er hemstad, eller om ni vill göra ett besök i huvudstaden dagen till ära. Dessutom ligger häftiga ICEBAR bara ett stenkast därifrån, där ni kan njuta av goda drinkar i en miljö helt gjord av is!

 

Eller varför inte prova något nytt ihop? Ta fram er kreativa sida och testa den ädla konsten att blåsa glas. Hos Kihlgrens glashytta i Hägersten i Stockholm anordnas just denna spännande aktivitet. Dessutom får ta med var sitt egendesignat glasföremål hem efteråt – ett fint alla hjärtans dag-minne.

 

Personlig present till pojkvän

För att göra presenten till honom ännu mer personlig, kan du börja med att fundera på vilka hans intressen är. Kan du komma på något han pratat om att han gärna skulle vilja prova, eller lära sig mer om?

Kanske passar det utmärkt att ge bort en kurs eller provning? Det kan också vara startskottet på ett nytt intresse eller en ny hobby för honom, eller kanske första steget mot att förverkliga den där drömmen du vet att han har.

Om han gärna skulle vilja lära sig mer om whiskyvärlden, olika sorter, smaker och ursprung – varför inte ge honom en whiskyprovning? Så kan han hitta nya favoriter att fylla barskåpet med därhemma.

 

Har han istället uttryckt att han gärna skulle spendera mer tid utomhus, i naturen? Då kan en överlevnadskurs passa perfekt. Där får han nämligen introduktion till hur man gör upp en eld på bästa sätt, hur man hanterar olika verktyg, och hur man bygger ett vindskydd – och mycket mer.

 

Är han snarare en fartgalning är en friluftstyp? Då kan upplevelsen Folkrace på Sundsta Säteri, strax utanför Stockholm, vara presenten med stort P för honom. Kanske är det till och med en gammal pojkdröm som nu äntligen kan besannas?

 

Liten present till pojkvän

Vill du överraska honom i vardagen? Sätt lite guldkant på er tillvaro genom att ge bort en liten present till pojkvännen. För det behöver faktiskt inte vara något stort – det är ju tanken, och upplevelsen tillsammans, som räknas.

Varför inte passa på att få lite extra tid tillsammans, samtidigt som ni äter riktigt god sushi på den populära japanska restaurangen Kasai? Du hittar den både i Stockholm och Malmö, och deras sushi rolls får inte missas!

 

Vill du istället överraska honom med en lekfull upplevelse? Ta med honom till Stockholm VR Center där ni bokstavligen (nåja, nästan i alla fall) kan kliva in i en annan värld. Det är bara att ta på VR-glasögonen, kliva in i en virtuell verklighet, och utmana varandra i spännande spel och prövningar!

 

Kanske är det istället en smakrik ölprovning på mikrobryggeri ni ska uppleva tillsammans? Just det kan man få på Fjäderholmarnas bryggeri i Stockholm. Här provsmakas 5 av mikrobryggeriets egna öler, och dessutom blir det en härlig skärgårdsupplevelse också, eftersom Fjäderholmarna är Stockholms närmaste skärgårdsö – bara en 25 minuters båtresa bort.