Vi har samlat de mest Instagram-vänliga hotellen i Stockholm. Varför? För vem gillar inte att komma bort på en upplevelse som andas vardagslyx, och som dessutom gör sig riktigt bra på bild, så att Instagram-flödet kan snyggas till lite extra? Låt alla likes rulla in med en helg på någon av dessa Instagram-vänliga pärlor.

Foto ovan: Hotel Frantz

10 Instagram-vänliga hotell i Stockholm

1. Hotel Frantz

Stockholms kanske hetaste hotell just nu! Hotel Frantz slog upp dörrarna under hösten 2019, och trots sin ringa ålder har hotellet blivit omåttligt poppis på den lilla tiden. Hotel Frantz ligger vid Slussen på Södermalm, i huset som skräddarmästaren Frantz lät bygga redan på 1600-talet. Här bjuds man på en riktigt härlig boutiquehotell-upplevelse i väl utvalda pastellfärger – och med tårta och bubbel till frukost! Om inte det är nog, vad är då ett Instagram-vänligt hotell i Stockholm?

Hitta till Hotel Frantz

 

2. Blique by Nobis

Stilrent och snyggt designhotell som kommer väcka fotografen i dig. Här, i byggnaden som ritats av den världskände svenske arkitekten Sigurd Lewerentz, bor ni i minimalistiska men ändå levande och välkomnande miljöer. Helt enkelt ögongodis vart man än tittar. Som såklart gör sig riktigt bra på bild också. Dessutom finns Arc Rooftop, restaurangen och takbaren som bjuder på grym utsikt över Stockholm – för den som inte kan få nog av bildsköna vyer.

Hitta till Blique by Nobis

 

3. Miss Clara

Precis som på Blique sitter historien i väggarna även på Miss Clara. Hotellet består av en byggnad i vacker Art Nouveau-stil som under tidigt 1900-tal fungerade som flickskola. Rektor på skolan var Clara Strömberg, som också fått ge namn åt hotellet.

Idag är hotellets stil en skön mix av detaljer från den ursprungliga byggnaden, och exklusivitet och funktionalitet efter renovationen av det kända arkitektkontoret Wingårdhs. Inne på hotellrummen är det framför allt de stora fönstren som är iögonfallande, i en kombination med pricksäker inredning, såklart. Me andra ord ett riktigt Instagram-vänligt hotell i Stockholm. Missa heller inte att knäppa av några bilder framför de fina trappräckena mellan våningsplanen.

Hitta til Miss Clara

 

4. Hobo Hotel

Hobo Hotel är en trendig pärla som ligger vid Brunkebergstorg, mitt i smeten i Stockholm. Fasaden för tankarna till brutalism och insidan har designats av Berlinbaserade Studio Aisslinger. Här inne råder en skönt avslappnad atmosfär dit alla är välkomna – långväga hotellgäster såväl som frilansare som vill byta arbetsmiljö för dagen, och även pälsklädda, fyrbenta vänner.

Rummen är trendigt inredda med personliga detaljer och en vibe som känns lite som en roadtrip genom Kalifornien. Och på tal om roadtrip, så erbjuder Hobo även ett väldigt roadtrip-vänligt (och instagram-vänligt!) hotellrum. Nämligen en fullt inredd van som kan bokas vid utvalda tillfällen. Missa inte!

Hitta till Hobo Hotel

 

5. Bank Hotel

Bank Hotel ligger, som namnet avslöjar i en gammal bank som uppfördes 1910. Här har detaljer såsom de tunga entrédörrarna bevarats, och det bildar idag en härlig påminnelse av byggnadens historia, samtidigt som den är renoverad med en modern touch. Här är snyggt och stilrent, och glöm inte att spana in restaurangen, Bonnies, med det vackra glastaket.

Hitta till Bank Hotel

 

6. Story Hotel Riddargatan

Story Hotel är hotellet med snygg, lite ruff, atmosfär där murbruket fått träda fram på vissa av väggarna. Det sätter en härligt rustik och levande karaktär som bryts av med stilrena möbler och grafiska posters på väggarna. Perfekt för den som vill fånga snygga kontraster på bild. Även här kan du i utvalda rum ta med husdjur – ett Instagram-vänligt hotell i Stockholm som passar perfekt för den som har ett husdjurskonto på plattformen.

Hitta till Story Hotel Riddargatan

 

7. Görvälns Slott

Strax utanför centrum, närmare bestämt en 30 minuters bilresa därifrån, ligger Görvälns Slott, som också är ett boutiquehotell. Det här är stället för dig som vill fånga lyxigt eleganta bilder i natursköna miljöer. Slottet ligger precis vid Mälarens kant och det är svårt att motstå att bara strosa runt, länge i de vackra omgivningarna. Glöm bort vardagen för en stund, ta fram fotografen i dig och fota loss bland slottets alla vackra detaljer. Precis som ett flertal varumärken redan gjort.

Hitta till Görvälns Slott

 

8. Hotel At Six

Hotel At Six är ett lyxigt och stilrent hotellet som ligger precis vid Brunkebergstorg, i hjärtat av Stockholm. Här går du runt i en pricksäker interiör som andas modern elegans, i hotellet som blivit framröstat till ett av de bästa i norra Europa. Förutom att de stilrena rummen skulle kunna vara tagna ur ett inredningsmagasin, är foajén storslagen och utsikten från takterrassen SUS – Stockholm under stjärnorna – får inte missas. Med andra ord bjuds det på en hel del fotomöjligheter som är minst sagt instagram-vänliga.

Hitta till Hotel At Six

 

9. Ellery Beach House

Ta dig till stället där festen aldrig slutar, en gömd pärla på Lidingö som för tankarna till Kalifornien och Palm Springs på 60-talet. Som en glamorös klubb som bjuder på allt du vill ha. Skönt poolhäng, utsökta drinkar och en brunch du bara kan drömma om. Och för den som vill komma igång ordentligt dagen efter finns även padelbana och löpspår. Sedan kan lekfullheten fortsätta inomhus, vid biljardbordet, när festen drar igång igen. Och massa fototillfällen utlovas såklart.

Hitta till Ellery Beach House

 

10. NOFO Hotel

NOFO är det charmiga och eleganta boutiquehotellet mitt på Södermalm, som bjuder in till avslappnad atmosfär mitt i händelsernas centrum. Liksom akronymen NOFO antyder, ligger hotellet strax norr om Folkungagatan. Närmare bestämt i en k-märkt byggnad från 1700-talet som bidrar till ställets charm och personliga atmosfär. På hotellets olika våningar har man inspirerats av olika platser och epoker – såsom Paris och London – och de härliga kontrasterna, i kombination med designklassiker som inredningsdetaljer, gör hotellet till en mycket foto- och Instagram-vänlig plats.

Hitta till NOFO

 

Se alla våra övernattningar

 

Följ Truestory på Instagram

 

Instagram spots i Stockholm

Lästid: 7 min.

Vad händer i Stockholm?

Lästid: 13 min.

Glamping i Sverige

Lästid: 15 min.