Malmö. Sveriges tredje största stad, Skånes största och knutpunkten till Danmark.

Ja, Malmö är en kontinental stad med spännande influenser från hela världen har mycket att bjuda på.

Så om du letar efter något att göra, eller en upplevelse i Malmö då behöver du inte leta länge…

För här kommer 20 upplevelser i Malmö som bara ligger och väntar på dig!

 

1. Smaka på Malmö

Malmö är en het matstad med mat från världens alla hörn och bjuder också på många olika matupplevelser med allt från falafel till michelinrestauranger.  

Boka in dig på Vollmers om du gärna vill äta på en michelin restaurang med två stjärnor. Eller besök Malmös hetaste krog Aster, som ligger på Varvsstaden för att äta eldig grillad mat. 

Vill du hellre ha något enkelt, men minst lika gott? Köp en falafel som nästan har blivit Malmös alldeles egna nationalrätt. 

När du är i Malmö får du inte missa Malmö Saluhall, som är ett paradis för matälskare och de som tycker om god mat och fina råvaror. Testa bland annat några av ostarna från Möllans Ost, om du (såklart?!) älskar ost.

Sväng därefter  in på Criollo Chocolaterie när sötsuget kickar in och mumsa i delikata praliner, eller boka in dig på en chokladprovning.

 

2. Hyr en båt och upptäck stadens kanaler

En kul utomhusaktivitet i Malmö är att upptäcka dess kanaler genom att hyra en båt som du själv får köra. 

Så ta med dig vännerna eller familjen och hyr en båt hos Goboat för att uppleva Malmö från vattnet. Båten har plats för 8 personer och ni får själva ta med både mat och dryck, vilket betyder att det är ni som bestämmer både tempo och stämningen.

 

3. Spendera dagen på spa och kom ner i varv

Behöver du en paus så kan du dra dig undan och besöka ett av Malmös alla spa. För visst kan man bli trött av allt upptäckande? 

Så unna dig själv en massage eller en välgörande behandling, för att finna ditt inre lugn. Eller ta med dig någon du håller kär och åk till Honulele spa som endast ligger ett stenkast från Malmö för att spendera dagen i bland annat deras infinitypool med utsikt över slätterna.

 

4. Ha kul på MJ’s

MJ’s är ett boutiquehotell och en het urban mötesplats mitt i Malmö.

Hit går malmöbor för en AW med cocktails, en romantisk middag inkl. övernattning eller för en bubblig brunch med tjejerna – allt, med extra allt! 

MJ’ är inte som alla andra hotell. Det är färgsprakande från golv till tak vilket går emot den skandinaviska minimalismen. På MJ’s är det nästan omöjligt att bli uttråkad för här står kul högst upp på schemat.

 

5. Besök trädgårdspaletten och se Sveriges enda bananodling

Om du har gröna fingrar, kommer du att älska denna upplevelse i Malmö där du kan få jord under naglarna. 

Trädgårdspaletten är en unik kombination av att vara en botanisk trädgård till en handelsträdgård. Hit kan du komma för att se den tropiska djungeln eller Sveriges enda bananodling.

De erbjuder också guidningar för dig som verkligen vill grotta ner dig i växtrikets värld.

 

6. Cykla dressin och upptäck Romeleåsen

Du behöver inte åka långt från Malmö för att få en härlig naturupplevelse, och vill du uppleva något utöver det vanliga så är dressincykling upplevelsen för dig. 

Här får du cykla på ett dressin spår som leder dig igenom Romeleåsens som tar dig genom  djupa skogar och öppna vyer.

 

7. Se sevärdheterna

Det finns mycket att se och göra i Malmö och därför har vi plockat fram fem sevärdheter som alla är värda ett besök. Alternativ kan du boka en guidad tur om du också vill höra lite mer om sevärdheternas historia.

 

8. Gå på museum om det regnar

Vet du inte riktigt vad du har lust till kan du alltid gå på ett museum, vilket också är bra om vädret inte är på din sida.

I Malmö ligger faktiskt ett av Sveriges mest unika museum, Disgusting Food. Det är ett museum som är ett museum fullt med äcklig mat, eller det kanske beror på vilket perspektiv man ser det ifrån? 

Eller besök Malmös minsta museum, Ebbas Hus som är ett gammalt gatuhus från 1910-talet där tiden har stått still sedan dess. Önskar du något mer modernt kan du gå på Moderna Museet, som är ett av Europas ledande museum för modern och samtida konst.

 

9. Gör en rolig dagsutflykt till Köpenhamn

På andra sidan sundet och över Öresundsbron ligger Köpenhamn. Så det är bara att hoppa på tåget för att enkelt komma till Danmarks huvudstad över dagen! 

Det är perfekt för dig som vill hänga några timmar i Nordens trendigaste stad och önskar lite miljöombyte.

 

10. Testa VR och få en inblick i framtiden

Få en inblick i framtiden och testa på VR i Malmö! Det är både en unik och rolig aktivitet där du får testa på virtual reality. 

Det finns ett flertal ställen i Malmö, där både familjer och företagsgrupper kan komma för att testa på den nya teknologin.

 

11. Fika på Slottsträdgårdens café

Detta lilla mysiga café ligger i den vackra Slottsträdgården som är full med växter och blommor. 

Det är en en perfekt tillflyktsort från stadens puls där du kan slå dig ner i uteserveringen med en kopp kaffe och en tårtbit.

 

12. Ta en afternoon tea på Malmö Opera

Boka in dig på en föreställning på Malmö Opera och kom en timme innan för att njuta av goda bakverk och snittar.

För i samband med en föreställning på Malmö Opera kan du boka in en afternoon tea. Se fram emot att få serverat rykande scones på fina fat och goda teer i de finaste kopparna.

 

13. Gå på en kaffeprovning

Är du en av dem som hellre dricker kaffe? 

Då kan du istället gå på en kaffeprovning hos Lilla Kafferosteriet

Här får du lära, känna och smaka på olika sorters kaffe samt få extra bra priser på rosteriets kaffe så att du också kan köpa något hem.

 

14. Drick hantverksöl eller vin

I Skåne poppar det hela tiden upp många mikrobryggerier och en av dem är Malmö Brewing Co, som i deras egna ord säger, vi serverar mycket öl. Hit ska du alltså gå för att provsmaka på lokala sorters öl samt få en guidad tur bakom kulisserna. 

Är du vinälskare måste du besöka Julie som prisats av både tidningar och svenska gastronomipriset. Besök deras mysiga restaurang för att få en god middag och självklart ett gott glas vin till. 

L’enoteca är också en populär vinbar i Malmö som har över 300 viner, där alla är speciellt utvalda från små tillverkare som värnar om naturen.

 

15. Ta ett dopp i kallbadhuset på Ribban

Ribban eller Ribersborgsstranden som det heter är Malmös mest besökta strand. Gå hit på dagen för att sola och bada, eller kom på eftermiddagen för att grilla. 

Vill du unna dig ett uppfriskande dopp kan du besöka Ribersborgs Kallbadhus, där du kan värma dig i bastun efter att ha doppat dig i havet.

 

16. Testa en vattenaktivitet

Från Malmö är det aldrig långt till vattnet.

Därför finns det många olika vattenaktiviteter att testa som allt från att segla till att dyka. 

Hoppa i en kajak och ta med på en sälsafari för att se sälar i deras naturliga miljö. Kanske har du tur och få se både knubb- och gråsäl! 

Önskar det lite mer action? Åk till Malmö Wake Park för att testa dina färdigheter i vattenparken. 

 

17. Fördjupa dig i design och konst

Om du är intresserad av konst och design finns det också upplevelser för dig i Malmö. Du kan gå till Malmö Konsthall som är ett utställningsrum med öppen planlösning.

Eller du kan besöka Form/Design Center där du kan se allt från utställningar till att vara med på en workshop. 

Vill du vara med i skapande processen ännu mer? Då kan en keramikkurs på Lerbruket vara upplevelsen för dig.

 

18. Ta med familjen till Folkets Park

I Malmö ligger Sveriges första folkpark Folkets Park, som är en grön mötesplats för alla.

Det är ett perfekt ställe att ta med hela familjen, för här finns det många roliga aktiviteter för barn i Malmö. Så packa picknickkorgen och slå er ner bredvid lekplatsen där barnen kan få ha roligt.

 

19. Lär dig mer om vildvuxen mat

Vill du kunna gå ut i naturen och plocka dagens middag?

Då kan Malmö Plockats kurser vara det du har letat efter! 

Här kan du kan lära dig hur man fermenterar så att du t.ex. kan göra din egna kombucha. Eller du kan gå på en svampkurs för att lära dig mer om de mest kända matsvamparna, till att hänga med på en örtvandring för att lära dig vilka ätbara växter och örter som gömmer sig i de skånska skogarna.

 

20. Lös ett mysterium tillsammans med vännerna

Om museum är för stillsamt för dig, kan du testa escape room som är en annan rolig inomhusaktivitet. Fox in a Box är ett omtyckt escape room i Malmö som både har olika rymningsspel, men också mysterium vandringar genom staden.

 

Fler upplevelser i Malmö och Skåne

 

Bli inspirerad och upplev mer av Sverige

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden