Ska du vara med och arrangera en möhippa i Malmö och undrar vilka aktiviteter som passar och vad man behöver tänka på? I vår guidet till den bästa möhippan i Malmö hittar du en massa tips på aktiviteter och inspiration som kan bidra till en lyckad dag. 

Tänk på att utgå ifrån den blivande brudens intressen när du väljer aktiviteter till möhippan och välj upplevelser som kan anpassas för hela gruppen.

Scrolla gärna igenom artikeln för att se alla tips och bli inspirerad eller så kan du hoppa direkt till de aktiviteter till möhippan som intresserar dig. 

Bästa aktiviteterna till en möhippa i Malmö

Möhippa på spa

Att använda några timmar på en härlig spaupplevelse på möhippan är en aktivitet som alltid går hem. Det finns massor av spa i och runt Malmö som passar perfekt för ändamålet.

Honulele Spa på The Lodge Resort

Nära Malmö, på toppen av Romeleåsen med fantastisk utsikt över landskapet, ligger The Lodge Resort och deras Honulele Spa. Här kan ni boka in er på ett prisvärt dagspa och få några härliga avkopplande timmar tillsammans i fantastiska omgivningar. Det finns uppvärmd infinity pool, bastu och realxområde.

Det går även att boka deras hawaiianska sparitual där ni guidas på en resa genom den hawaiianska övärlden i form av olika stationer med välgörande behandlingar.

Foto: Ribersborgs Kallbadhus/ IG

Ribersborgs Kallbadhus

En älskad och välbesökt Malmö-klassiker som håller och passar utmärkt som aktivitet på möhippan. Ribersborgs Kallbadhus är en vacker träbyggnad från 1898 som flera gånger har renoverats och byggts upp igen efter att ha förstörts av stormar.

Här kan ni bada bastu med fantastisk utsikt över havet, njuta av havsbad, vedeldade badtunnor och så klart även boka in en massage till den blivande bruden. Det finns även en restaurang där ni kan äta en god lunch.

 

Kreativa aktiviteter en möhippa i Malmö

Kreativa aktiviteter är ofta väldigt uppskattade och populära under en möhippa. Att man dessutom ofta får ett litet minne av dagen med hem är en extra bonus. 

Låt bruden skapa ett eget smycke

Prova på silversmide tillsammans. En kreativ kurs i SilverAkademins ljusa och välutrustade verkstad i Malmö där ni får möjlighet att designa och skapa ett eget silversmycke.

Ni får lära er hantverkets grundläggande tekniker som att såga, hamra, fila, löda och slipa och sedan använda teknikerna i praktiken för att göra era smycken under handledning av en kunnig kursledare. Lär er något nytt och få ett fint minne från möhippan. En fika ingår också!

Sätt färg på möhippan med sip & create

Sip & paint är en perfekt aktivitet om ni vill hitta på något kreativt på möhippan som är både socialt och avslappnat. Hos Sip and Create i Malmö kan ni kombinera mingel och måleri under några roliga timmar där det handlar om att ha kul medan man skapar, helt utan prestationskrav. 

Allt konstnärsmaterial finns på plats, så även lättare snacks och alkoholfri dryck och det går utmärkt att ta med sig vin, öl eller bubbel om man vill.

 

Vinprovning eller Champagneprovning

Dryckesprovningar är en klassisk aktivitet till möhippan. I Malmö finns det massor att välja mellan, nedan hittar du två av våra favoriter. 

Möhippa med vinprovning

Gå på vinprovning på härliga BISe på möhippan. BISe är den perfekta kombinationen av restaurang, cocktailbar och vinbar som närmast påminner om ett mysigt vardagsrum där man kan hänga och bara ha det trevligt. 

BISe arrangerar även vinprovningar som hålls i vinkällaren och leds av en kunnig sommelier som guidar er igenom de olika momenten. Ni får bland annat lära er om skillnaderna mellan vitt, rött, rosé, gult och orange vin och vad som kännetecknar konventionellt och naturligt vin. Det blir provning av 5 olika viner.

Foto: San Greal (IG)

Bubblande Champagneprovning

Champagne och möhippor hör liksom ihop och därför kan en aktivitet som Champagneprovning vara en kul idé. På trevliga San Greal i Malmö kan man boka en miniprovning där det ingår tre glas bubblande dryck, tre ostar och bröd till samt en liten beskrivning av provningsdryckerna. Det finns sex olika provningar att välja mellan och personalen hjälper gärna till med tips och svarar på frågor.

Läs också Vinbarer i Malmö

 

Tips på roliga (utomhus) aktiviteter

Gillar den blivande bruden att vara aktiv? Hitta på något kul utomhus, här får du tips på roliga saker att göra utomhus, både lugna och med mer adrenalin.

Foto: Malmö Wake Park/ IG

Möhippa på vattnet

Hos Malmö Wake Park kan man testa både wake board och SUP. För en lite mer fartfylld upplevelse är wakeboard det självklara alternativet medan SUP – eller stand up paddle boarding – är en lugnare aktivitet. Ni kan hyra brädor och paddla själva eller boka en kurs. 

Det finns även SUP yoga som kan vara en rolig aktivitet där ni både övar balans och får en fin start på möhippan. 

 

Foto: Boulebar

Kul möhippa på Boulebar

Bolulebar på Drottningtorget i Malmö håller till i ett vackert gammal ridhus från 1800-talet. Här har lyckats skapa en härlig inomhuslokal med stadsparkskänsla, som känns som utomhus fast man är inomhus, vilket är en fördel när vädret är nyckfullt. 

Att spela boule tillsammans på möhippan, med en drink eller ett glas bubbel mellan kasten, är en aktivitet som de flesta kan vara med på och därför perfekt för en möhippa. Dela in er i lag och tävla mot varandra och ha ett roligt pris som lottas ut till vinnaren. 

 

Laga mat tillsammans på möhippan

Italiensk matlagning med Spaghetti ABC

Att laga mat tillsammans är en både trevlig, lärorik och välsmakande aktivitet. Hos Spaghetti ABC som drivs av italienska Flavia Giordano kan ni lära er att laga italiensk mat – allt från pasta och andra traditionella rätter till vegetariska sådana. 

När rätterna är tillagade äter ni en gemensam middag där ni får njuta av det ni skapat tillsammans. 

 

Lös ett mysterium tillsammans på möhippan

Foto: Slove It (IG)

Att lösa ett spännande och klurigt mysterium tillsammans är en toppenaktivitet till möhippan. Det är ett sätt för deltagare som kanske inte träffats förut att lära känna varandra lite bättre på ett roligt sätt. Det finns olika mystery rooms att välja mellan och ni måste samarbeta för att kunna klura ut lösningen på gåtan. 

Slove It har flera spännande mysterier i Malmö. Vad sägs om att försöka klara er ur ett zombie outbreak, rymma från ett fängelse eller testa ett mysterium ute på Malmös gator där ni ska lösa gåtan med Karl X Gustavs svärd. 

 

Lyxig möhippa med övernattning

Att hålla en möhippa på ett slott eller ett härligt hotell är ingen dum idé. Det sätter en extra lyxig prägel på dagen och kan vara både roligt, avkopplande och unikt. 

Foto: MJ's

Fest och övernattning på MJ's

MJ’s hotell har varit en populär samlingspunkt i Malmö sedan det slog upp portarna för några år sedan och här finns verkligen allt som behövs för att ordna en lyckad möhippa. Ni kan både inleda och avsluta kvällen i snygga The Lobby Bar där stämningen är livlig och drinkarna goda. 

Restaurangen ligger på en inbyggd innergård med glastak och både menyn och inredningen hämtar inspiration från länderna runt medelhavet. Efter en god middag kan ni ge er ut i nattlivet för att sedan återvända och sova på hotellet.

En härlig brunch morgonen efter blir den perfekta avslutningen på möhippan. 

Något för alla sinnen på Häckeberga slott

Om ni är en lite mindre grupp med en lite större budget och vill lyxa till det lite extra på möhippan så finns det flera fantastiska slott i närheten av Malmö.

Häckeberga Slott som drivs av The Norrmans är en upplevelse för alla sinnen där ni kan njuta av den unika och genomtänkta inredningen, fantastisk mat och bara känslan av att bo på ett slott!

 

Lyxigt på Kronovalls Vinslott

Vackra slottshotellet Kronovalls Vinslott i fransk barockstil ligger på Österlen. Slottets historia går tillbaka till 1500-talet med det fick sitt nuvarande utseende på 1890-talet. Mycket har gjorts för att bevara slottskänslan och det märks i de 15 rummen med vackra brädgolv och stora fönster.

Slottshotellets rum har fått namn efter druvor som Chardonnay och Pinot Noir och är inredda efter druvornas karaktär med möbler från 1700- och 1800-tal. På Kronovalls Vinslott väntar en helhetsupplevelse med mat, dryck och god service i en sagolik slottsmiljö.

 

 

Spahotell

 

Restaurangtips för en lyckad möhippa

Om ni vill boka in ett restaurangbesök i Malmö till möhippan är det en bra idé att boka i god tid, speciellt om ni är ett stort gäng som ska ut och äta tillsammans.

Malmö har många fantastiska restauranger och det kan vara svårt att välja. Nedan har vi listat några favoriter för att underlätta processen. 

 

Tips till en möhippa i Köpenhamn

Foto: VisitCopenhagen

Endast en halvtimmes tågresa från Malmö ligger underbara Köpenhamn med massor av möjligheter och aktiviteter för en extraordinär möhippa. Med tanke på att den svenska kronan inte står sig så bra just nu tipsar vi om lite budgetvänliga aktiviteter till möhippan, men så klart aktiviteter med massor av dansk charm. 

3 budgetvänliga tips till möhippan i Köpenhamn

  • Champagnefrukost i Kongens Have

    Kongens Have är ett populärt ställe att hänga. Soliga dagar är parken full av människor. Packa en picknickkorg med bubbel, snacks och kanske ett spel som kubb eller liknande och ha kul i parken mitt i Köpenhamn med utsikt mot vackra Rosenborg Slott. 

  • Häng på Reffen och La Banchina

    Hyr cyklar och bege er ut mot Refshaleøn, ett gammal industriområde som i dag är en plats för kreativitet, konst, mat och festivaler. La Banchina ligger vid vattnet med en mysig brygga man kan hänga på. Här serveras allt från frukost och fyrarätters middag till naturvin och bakverk. Man kan dessutom både bada och basta, så ta med badkläder. Fortsätt sen ut till den levande street food marknaden Reffen där ni kan sitta i solen med en drink och äta god mat från världens alla hörn. 

  • Konstpaus på Glyptoteket

    Glyptoteket är ett härligt museum med gratis inträde. Förutom konst från alla tidsepoker - ni kan  uppleva allt från det gamla Egypten och antika Grekland genom arkeologiska artefakter till modern konst - finns en vacker vinterträdgård med ett mysigt café. Museet har även en fin takterass med utsikt över Köpenhamn. 

 

Bra att veta om möhippor

Vad är en möhippa?

Möhippa, som tidigare kallades mökvällar, tros ha firats ända sedan 1500-talet i Sverige, då som en tradition där den blivande bruden badades och gjordes fin av unga kvinnor från byn. Ofta drack man även rikligt med alkohol i samband med detta, något som ledde till diskussioner om att förbjuda mökvällarna. Det lyckades dock inte, och traditionen lever kvar än idag, om än med större fokus på aktiviteter och lekar idag.

Vad kan man göra på en möhippa?

En möhippa består ofta av en rad olika aktiviteter som pågår under en hel dag eller till och med en helg. Det börjar oftast med den traditionella kidnappningen av bruden och fortsätter med aktiviteter som Champagnepicknick, lekar och olika ”prova på”-aktiviteter. Ofta äter man middag tillsammans och fortsätter sedan ut på stan för fest och drinkar eller håller till hemma hos någon. 

Vad är rimligt att betala för en möhippa?

Hur mycket kostar en möhippa? Och vad är det rimligt att betala? En viktig del av planeringen är att räkna ut vad aktiviteter, transport, mat och dryck samt eventuell övernattning kommer att kosta och sen slå ut den summan på alla deltagare. Det kan vara en god idé att tänka lite på prislappen per person så att så många som möjligt kan vara med.

Vem ska man bjuda på möhippan?

Bjud in alla i god tid så att så många som möjligt kan vara med. Det finns lite olika “regler” för vilka som ska bjudas, men det bästa är att höra med bruden själv om hon vill fira i en lite mindre grupp med bara de närmaste vännerna eller till exempel vill bjuda in alla kvinnliga gäster (i ungefär samma ålder) som är bjudna på bröllopet.

 

Weekend i Malmö

Lästid: 9 min.

Vinbarer i Malmö

Lästid: 7 min.

Möhippa i Stockholm

Lästid: 11 min.