Här är din guide till de bästa vinbarerna i Malmö! Och Sveriges tredje största stad kan det där med vinbarer. Malmö har ett fantastiskt utbud av vinställen med härlig stämning, duktiga sommelierer och goda viner på glas och flaska. Vinbarer man gärna kommer tillbaka till, vare sig man är en äkta vinkännare med höga krav eller bara vill ha ett gott glas vin och lite tilltugg en onsdagkväll. 

Här får du tips på vinbarer med imponerande breda vinkort och vinbarer som specialiserar sig på allt från naturviner och Champagne till viner från Skåne. Flera av dem är både restaurang och vinbar och de allra flesta kan förutom vin bjuda på goda smårätter till drycken.

 

Vinnande vinbarer i Malmö

Julie vinbar

Julie är en riktig pärla som ligger ett stenkast från Lilla Torg i Malmö. En mysig vin- och ostbar som passar lika bra för ett enkelt glas vin efter jobbet som för en helkväll med middag. På Julie är det naturvin som gäller och det finns både ett stort utbud av glasviner på tapp och noga utvalda flaskor i vinkylen.

Alla vinerna är europeiska och kommer från vinbönder med små odlingar och fokus på kvalitet. Det finns även möjlighet att boka in en vinprovning i den väl tilltagna vinkällaren där du får lära dig mer om regioner, druvor och annat vinrelaterat. Julies lilla gårdsservering är ett måste på soliga sommardagar.

Hitta till Julie Vinbar:
Tegelgårdsgatan 9, Malmö

Läs mer här

Njut av ost och vin på Julie vinbar i Malmö.
 

L'enoteca vinbar

L’enoteca är en personlig och trevlig liten vinbar som man gärna kommer tillbaka till. Vinbarens ständigt växande sortiment består av över 300 olika sorter. Vinerna är speciellt utvalda och kommer från små vinmakare med fokus på hållbarhet och ekologi.

Med några få undantag kan alla viner fås på glas och den kunniga personalen guidar dig fram till rätt vin, ofta med en liten anekdot om producenten eller druvan som lyfter smaken ytterligare en nivå. Vinet kan med fördel kombineras med en bit mat eller en ostbricka. På sommaren öppnar den mysiga uteserveringen på en liten rivningstomt snett över gatan.

Hitta till L’enoteca:
Västergatan 6c, Malmö

Läs mer här

 

Gustavino Italian Wine bar

Populära Gustavino är en äkta italiensk vinbar som ligger perfekt på en hörna vid Stortorget i Malmö. Miljön är charmig och rustik och stämningen lättsam och trevlig. Vinlistan består av ett stort antal italienska viner från det vackra stövellandets många vinregioner, som är både högkvalitativa och prisvärda.

Hit kommer du för att njuta av ett glas vin i gott sällskap, gärna i kombination med några av smårätterna på menyn som inkluderar pastarätter, ost- och charkbricka samt husets specialitet: en härlig porchetta.

Hitta till Gustavino:
Kyrkogatan 3, Malmö

Läs mer här

 

BISe

Vinbaren BISe är både restaurang och bar.

BISe är en förkortning av Bisous, som betyder kindpuss på franska. Och det är den känslan du ska få när du besöker den perfekta kombinationen av restaurang, cocktailbar och vinbar i Malmö – intimt, familjärt och internationellt. 

Vinbaren är BISe’s avslappnade vardagsrum där du kan dyka upp utan bokning för att njuta av ett glas vin eller två. Här vill man helst inte dela in viner i olika fack, det viktiga är kvalitet, ursprung och historia. Och på vinlistan finns viner av alla dess slag – från klassiska viner med långa anor till spännande uppstickare. 

Hitta till BISe:
Norra Vallgatan 88, Malmö

Läs mer här

 

Swedish Wine Center

Under devisen “Life is too short to drink bad wine” bjuder Swedish Wine Center in till härliga vinupplevelser. Vinbaren som ligger i närheten av Malmö Central drivs av Jeanette och Johan Bohman som även står bakom Skivarps Gästgivaregård. Som namnet antyder ligger fokus på svenskproducerade viner, huvudsakligen från Skåne, och de har vunnit Bästa svenska vinlistan och Årets vinbar i Allt om Vin.

Här kan du njuta av vin på glas eller dela en flaska under en middag med vännerna. Maten görs på närproducerade råvaror och fungerar bra att dela i bästa tapasstil. Det går även att boka vinprovningar utifrån utvalda viner.

Hitta till Swedish Wine Center:
Anna Lindhs Plats 10, Malmö

Läs mer här

Nyfiken på svenska viner? Då bör du snarast besöka vinbaren Swedish Wine Center i Malmö.
 

Ava vinbar

Naturviner och smårätter inspirerade av Malmös många olika kulturer på charmiga vinbaren Ava. 

Ava är en charmig liten vinbar som ligger vid Karlskronaplan och drivs av de två vännerna Kajsa Davidsson och Matilda Bogren. Den spännande vinlistan som mestadels består av naturviner uppdateras kontinuerligt och det finns något för alla. Smårätterna på menyn hämtar inspiration från Malmös många olika kulturer och rymmer både glutenfria och veganska alternativ.

Stämningen är inbjudande och opretentiös och Ava funkar perfekt för dig som gillar att hänga på en livlig kvarterskrog med ett gott vin och lika goda snacks. på svenskproducerade viner, huvudsakligen från Skåne, och de har vunnit Bästa svenska vinlistan och Årets vinbar i Allt om Vin.

Hitta till Ava Vinbar:
Karlskronaplan 7, Malmö

Läs mer här

 

San Greal Champagnebar

Varje stad behöver en bra Champagnebar där man kan njuta av den bubblande drycken och fira vardagens små mirakel. Det behöver inte vara kristallkronor och fina salonger utan kan lika gärna vara hemtrevligt, spontant och opretentiöst. Just en sådan bar är San Greal på Östergatan i Malmö.

Här är det självfallet Champagnen som står i centrum, speciellt från de mindre Champagnehusen, men det går även att beställa in goda smårätter som kompletterar drycken. Om du är nyfiken så kan du med fördel välja en av San Greals “miniprovningar” som består av tre glas Champagne, tre ostar, bröd från ett lokalt patisserie och en guide för provningen du valt.

Hitta till San Greal:
Östergatan 7b, Malmö

Läs mer här

Njut av Champagne på hemtrevliga vinbaren San Greal i Malmö.
 

Ruths

När Malmöinstitutionen Bastard stängde uppstod istället det nya konceptet Ruths, i samma regi som tidigare. En restaurang med tillhörande minideli som har öppet 7 dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll. Stämningen är livlig och Ruths är nästan alltid fullt av gäster.

På Ruths kan du äta både frukost, lunch och middag och allt där emellan. Som att njuta av ett gott glas vin. På vinlistan finns ett fint urval av naturliga viner där ett flertal finns på tapp och kompletterar de utsökta rätterna som tillagas i det öppna köket mitt i lokalen. På sommaren passar det perfekt att hänga på den mysiga uteserveringen med ett glas vin och en vedeldad pizza.

Hitta till Ruths:
Mäster Johansgatan 11, Malmö

Läs mer här

 

Far i Hatten

Ingen lista över de bästa och mest populära ställena i Malmö är komplett utan den älskade klassikern Far i Hatten. Restaurangen ligger i en charmig gammal byggnad i Folkets Park och passar perfekt för mysigt häng med vin och kanske något litet att äta till. 

Vinlistan är gedigen och består av noga utvalda naturviner. Till vinet kan du njuta av Far i Hattens populära vedugnsbakade pizzor eller andra små- och mellanrätter gjorda på närproducerade råvaror. 

Hitta till Far i Hatten:
Folkets Park, Malmö

Läs mer här

 

Marie Antoinette

I en hörnlokal på Drottningtorget hittar du Marie Antoinette, som förutom mat och vin vill bjuda på en social upplevelse genom att fokusera på rätter som delas.

Lokalen är inredd i en lekfullt dekadent stil som blandar kitschiga kristallkronor och sammet med industriromantik i form av stora glaspartier och betong. Vinlistan har en fin bredd och restaurangens sommelierer står klara att guida dig fram till rätt val.

Hitta till Marie Antoinette:
Drottningtorget 6, Malmö

Läs mer här

 

Här hittar du de bästa vinbarerna i Malmö

 
 

Mer inspiration till nya upplevelser

Weekend i Malmö

Lästid: 9 min.

Upplevelser i Malmö

Lästid: 9 min.

De 22 bästa spahotell i Sverige

Lästid: 15 min.