Är du på jakt efter en bra julklapp till dina föräldrar? En julklapp till päronen kan med fördel vara en härlig upplevelse de kan komma iväg på tillsammans. För kanske var det länge sedan bara de två gjorde något tillsammans, eller ser deras vardag kanske allt för enformig ut, så att de behöver komma ut och testa något nytt? 

Oavsett hur situationen ser ut för just dina föräldrar, har vi samlat en rad upplevelser som du kan ge bort i julklapp till föräldrarna. Nedanför kan du läsa mer om:

 

Hitta en julklapp till föräldrar som har allt

Visst kan det ibland kännas som att ens föräldrar redan har allt. Och det kanske stämmer när det kommer till materiella ting, men hur är det med upplevelser? För inte är det väl så att föräldrarna upplevt allt. Därför är en upplevelse en perfekt julklapp till föräldrar som har allt. Beroende på deras intresse kan du t.ex. ge dem:

 

1. Ge föräldrarna en smakupplevelse i julklapp

En provning är en både rolig och lärorik julklapp att ge dina föräldrar. Det finns något för alla smaker, från ost- och chokladprovningar till dryckesprovningar

Kanske gillar de vin och vill fördjupa sina kunskaper med en vinprovning eller så kan du överaska dem med något nytt som de inte har provat innan, som en baijiu-, whisky- eller romprovning.

 

 

2. Julklapp till föräldrar som älskar kultur

Tycker dina föräldrar om att gå på museum, stadsvandringar eller kanske en teaterföreställning lite då och då? Då är det ju upplagt att ge dem något kulturellt i julklapp i år. 

En stadsvandring är ett trevligt och inspirerande sätt att upptäcka en ny stad, eller nya sidor av staden man bor i. I stockholm finns en stadsvandring med Street Business, där utsatta människor som levt i hemlöshet berättar om sina kvarter och upplevelser och genom att guida får en meningsfull sysselsättning och en inkomst. En julklapp som gör gott på flera plan! 

 

3. Ge mamma & pappa en härlig spadag i julklapp

Att ge bort lite avkoppling i julklapp är alltid en bra idé. En spaupplevelse är en uppskattad julklapp till föräldrar som behöver komma ner i varv eller bara tycker om att uppleva lite lugnare aktiviteter tillsammans.

Du kan ge föräldrarna en behandling i julklapp, som massage eller ansiktsbehandling, eller en dag på ett spa är de kan strosa runt i morgonrockar och njuta av bastu, uppvärmda pooler och kvalitetstid tillsammans. 

 

4. Lägg en naturupplevelse under granen

Gillar föräldrarna friluftsliv och att vara aktiva tillsammans? Då kan du ge dem en naturupplevelse i julklapp. Det finns allt från en dag på långfärdsskridskor i Stockholms skärgård till vackra kajakturer, tångpaddling eller en matlagningskurs mitt ute i naturen.

Gör dina föräldrar extra glada och följ själv med så blir det utan tvekan den bästa julklappen de kan tänka sig.

 

En julklapp till hela familjen

Ge föräldrarna en julklapp där hela familjen kan vara tillsammans – för att det ibland kan vara så svårt att hitta tid för att umgås allihop.

En julklapp som är perfekt till hela familjen är att laga mat tillsammans. Att samarbeta för att få smakerna att gifta sig, och sedan slå sig ner runt bordet och få avnjuta det hela. Oavsett om ni är en familj full av självutnämnda hemmakockar, eller om ni är familjen som föredrar att köpa hämtmat, är en matlagningskurs en rolig julklapp för hela familjen.

 

Vad köper man i julklapp till äldre föräldrar?

Börjar dina föräldrar bli till åren? Då kan det säkert kännas extra svårt att hitta julklappar till dem, eftersom de troligtvis samlat på sig allt som kan behövas, och lite till, under åren. Men något som kanske blir lite svårare med åren, är att stifta nya bekantskaper. Så varför inte ge bort en upplevelse där de kan träffa lite nya människor och samtidigt komma iväg på en ny upplevelse?

Eller tycker du att de hellre ska de upptäcka en ny stad, eller kanske lära sig mer om sin egen stad? Ge dem en spännande stadsvandring i Stockholm! 

 
 

3 bestsellers - vad ger andra i julklapp till föräldrar?

Känner du dig fortfarande osäker på vad du ska köpa i julklapp till föräldrarna, trots alla julklappstips du scrollat förbi hittills? Kör på ett säkert kort – köp någon av våra bestsellers.

Italiensk middag på Eataly

 • Italiensk trerätters middag på Eataly

 • En ny matregion utforskas varje vecka

 • Förutbestämd meny - från antipasto till desser

 • Möjlighet att köpa till vinpaket på plats

 

Chokladprovning på Chokladfabriken

 • 1 timmes chokladprovning

 • Provning av olika sorters ren choklad och några praliner – totalt 12 olika smaker

 • 1 glas dessertvin eller 1 glas äppelmust

 • Utökade kunskaper om choklad och kakao

 • Kunnig kursledare som håller i provningen och berättar om tillverkningen, från böna till pralin

 

Ost- och ölprovning hos Ostmakeriet & Waxholms Bryggeri

 • Cirka 1,5 timmes upplevelse

 • Introduktion till Ostmakeriet & Waxholms Bryggeri av mejerska och bryggmästare

 • Lär er mer om hur ost och öl kombineras på bästa sätt

 • Provning av olika smakkombinationer som lyfter varandra

 • Provsmakning av 5 olika hantverksostar och 5 olika hantverksöler

 

Julklapp till föräldrar som bor i Stockholm

 

Julklapp till föräldrar som bor i Göteborg

 

Julklapp till föräldrar som bor i Skåne

 

Julklapp till föräldrar under 500 kr

 

Ett snyggt paket under granen till föräldrarna

Kan man slå in en upplevelse? Ja, det kan man – och vi vill gärna göra det extra lätt för dig. 

Välj mellan att ge bort julklappen i en fin presentask, som ett tryckt kort i kuvert, eller som en PDF du själv skriver ut och slår in (PDF:en är perfekt för dig som är ute i sista sekunden). 

Så kan det se såhär tjusigt ut under granen i år:

 

Hur hittar man en bra julklapp till föräldrar?

Med en upplevelse i julklapp gissar vi att du har presenten till föräldrarna i hamn. Men – skulle det vara så att du ser tveksamma miner när föräldrarna öppnar sin julklapp, så har de alltid möjlighet att byta den mot en annan av våra upplevelser. Det kan göras under hela giltighetstiden, som är 2 år lång.

Om du har svårt att välja vilken upplevelse som passar bra att ge i julklapp till just dina föräldrar, så låt dem ta valet själva istället. Med ett Truestory presentkort får de ett öppet presentkort med ett belopp som du väljer, och kan sedan själva gå in på truestory.se och välja sin upplevelse.

Om du trots allt inte vill ge dina föräldrar en gemensam julklapp, utan hellre ger dem var sin upplevelse i julklapp, kan du hitta mer inspiration här: julklapp till mamma, och julklapp till pappa som har allt.

Dessutom har vi gjort det så enkelt vi bara kan att boka sin upplevelse. Har man bara sin upplevelsebiljett nära till hands, kan bokningen skötas direkt från en smartphone.

Om det ändå uppstår frågetecken vid köp och bokning, kan man alltid kontakta vår kundservice för att få hjälp.

 

Mer julklappsinspiration till föräldrar

Kul att du hittad vår guide till de bästa julklapparna till föräldrar. Vi hoppas att du hittade julklappen du letade efter! Om du fortfarande inte har bestämt dig så hittar du alla våra upplevelser här och mer inspiration nedan.