Så hittar du rätt julklapp till pappa 2023

Först känns julen som om den är en evighet bort, men så plötsligt är det bara några dagar kvar till julafton och du har fortfarande inte någon julklapp till pappa. 

Just pappa kan ibland vara den som det är allra svårast att hitta julklappar till. För vad ska man egentligen köpa till en pappa som har allt? Pappa vars verktygsbod och strumplåda svämmar över vid det här laget.

Ett tips är att ta sig en funderare på vem han är – vad gillar han att göra på fritiden, och har han någon gång nämnt en dröm som han skulle vilja uppfylla? Skippa prylarna och ge honom en upplevelse!

Här har vi samlat våra bästa tips på julklappar till alla olika slags pappor, vare sig han gillar smakupplevelser, friluftsliv, är ung eller gammal.

På vår lista med upplevelser i julklapp till pappa hittar du:

 Pst! Vill du ge dina föräldrar en gemensam julklapp? Spana in vår guide med bra julklappar och julklappstips till föräldrar här.

 

10 julklappar till pappa

1. Ge pappa en provning i julklapp

Ge din pappa möjligheten att upptäcka nya smaker under en spännande provning. Beroende på vad han tycker om kan du välja mellan allt från whisky-, vin- och ölprovningar till kaffe- eller ostprovning. 

 

2. Önska pappa god jul med en brunch

En brunch är alltid en trevlig julklapp. En kombination av god mat, avkoppling en lat lördags- eller söndagsförmiddag och kvalitetstid med ditt favoritsällskap. Bjud med din pappa på brunch, att uppleva något tillsammans med dig gör honom extra glad.

 

3. Ge pappa en kreativ kurs i julklapp

Gillar din pappa att måla eller ägna sig åt andra konstnärliga aktiviteter. Ge honom en kreativ kurs där han kan släppa fram sin inre Picasso. Eller gör det till en present till hela familjen och testa konceptet sip & paint där ni målar tillsammans med en kursledare samtidigt som ni småpratar och skålar i medhavd dryck.

 

4. Ge pappa en liten getaway i julklapp

Om ni är flera syskon som ger en julklapp tillsammans kan ni ge honom en liten minisemester, en övernattning på ett härligt hotell med extra god mat. Alla övernattningar hos Truestory är för två personer, så det blir automatiskt en julklapp till mamma också.

 

5. Är din pappa en inbiten hemmakock?

Ge honom en spännande matlagningskurs i julklapp där han kan lära sig nya färdigheter och få tips från duktiga kockar som lyfter hans rätter till nya nivåer. Kanske vill han lära sig att laga sushi eller en riktig italiensk festmåltid. 

 

6. Ge pappa en guidad fisketur i julklapp

Ge honom en spännande matlagningskurs i julklapp där han kan lära sig nya färdigheter och få tips från duktiga kockar. 

 

7. Bushcraft, foraging och överlevnad

Är din pappa en naturmänniska som gillar nya utmaningar? Då kommer han att uppskatta bushcraft och överlevnad med Naturens Hemligheter. Här får han lära sig olika tekniker för att överleva i naturen – allt ifrån hur man håller sig varm, torr och mätt till hur verktyg hanteras på bästa sätt.

 

8. Ge en rolig utmaning i julklapp

Det kan vara roligt att utmana sig själv, och andra… Lite vänskaplig tävlan med plats till skratt och samvaro. 

 

9. Julklapp till pappa som älskar havet

Vem älskar väl inte Sveriges vackra skärgårdar, sjöar och vattendrag? Det finns en mängd olika sätt man kan uppleva böljorna på, som en tur i kajak, ribbåt eller under en trevlig lunchkryssning. Vilken typ är din pappa?

 

10. Julklapp till pappa som gillar historia

En stadsvandring är ett utmärkt sätt att lära känna en stad, vare sig det är din hemstad eller en du besöker för första gången. Om din pappa är intresserad av kultur och historia passar en stadsvandring perfekt i julklapp. Här får han nya perspektiv på staden, ofta med historiska vinklar och anekdoter som berättar om livet från förr.

 

Julklappar till pappa under 500 kr

Har du en stram budget, eller kanske en övre gräns ni kommit överens om gällande julklappsköpen? Här hittar du billiga julklappar till pappa:

Julklappar till pappa under 850 kr

Här hittar du julklappar till pappa i mellanprisklassen.

 

Ge bort julklapparna till pappa i ett fint paket

Du vet väl att vi kan stå för inslagningen av julklapparna? Hos oss kan du välja mellan att få julklappen till pappa i en fin presentask, som ett tryckt kort i kuvert, eller som en PDF du kan skriva ut på skrivaren därhemma. Läs mer om upplevelsepresenter här.

Men tänk på att presentasken och det tryckta kortet kommer med posten, så om du är ute i sista sekund så är det säkrare att välja en PDF för egen utskrift.

 

Trygga julklappsköp från Truestory

Visste du att du lugnt och tryggt kan köpa upplevelser hos Truestory, eftersom vi erbjuder:

  • Flera alternativ för leverans – från vår exklusiva presentask med en personlig hälsning till en pdf du själv kan skriva ut och slå in
  • Mottagaren har 2 år på sig att inlösa sin upplevelse
  • 2 års bytesrätt till en annan upplevelse från vårt sortiment
  • Enkel bokning av upplevelsen som kan göras direkt på vår sajt via en smartphone eller laptop

Vid frågor eller funderingar är du såklart alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

 

Hitta fler julklappstips här...