Har du ett namn på listan som du inte har en aning om vad du ska ge i julklapp?

Testa då att ge en upplevelse!

Och om du är osäker på vad mottagaren skulle vilja uppleva, kan du istället köpa ett presentkort i julklapp.

Och nej, att ge ett gåvokort i julklapp behöver inte vara opersonligt och tråkigt. Snarare tvärtom, det finns både flera anledningar och fördelar att ge ett gåvokort i julklapp.

 

Anledningar att ge ett presentkort på upplevelser i julklapp

Om du vill köpa ett presentkort i julklapp, då borde du satsa på att köpa ett presentkort på upplevelser. Det är nämligen bevisat att man blir gladare av att få upplevelser än saker. 

Så här kommer våra anledningar på varför du borde köpa en upplevelse (+ tips) till honom eller henne som inte önskar sig något.

Det är lärorikt

Ge något där personen kan lära sig något nytt, vilket kan vara allt från att ge en matlagningskurs till en kurs i nattfotografi. 

När du lär dig nya saker stimulerar du hjärnan vilket ökar din kreativitet och flexibilitet. Plus att det är roligt att få lära sig något nytt! 

 

Ni kan stärka er relation

Stärk er relation och ge en upplevelse som ni kan göra tillsammans – och prata om långt efter att stunden har passerat! 

Tänk på att ge en passande upplevelse beroende på vem du ska ge till.

Om du t.ex. ska ge din partner en upplevelser kan du bjuda hen på middag. Eller om det är mormor eller farmor, så kan du ta med henne på en afternoon tea. Ska du istället ge ett presentkort i julklapp till hela familjen kan ni lösa ett mysterium ihop.

 

Det är snällt

Skäm bort mottagaren och ge något som personen behöver.  Det kan vara allt från att få en massage till att ta några extra djupa andetag. För när du gör någonting snällt för någon annan, så gör du också något snällt för dig själv.

Så om personen sitter mycket framför datorn kan en massage att vara mycket välkomnande, eftersom det kan minska värk i axlar och nacke.  

 

Det är roligt

Gör livet roligare med en upplevelse som kan kicka igång må bra-hormonerna! 

Dessutom när vi har roligt är det enklare att komma närmare och skapa band med andra människor. Det är inte för intet, att det arrangeras så många teamwork aktiviteter. 

 

Du kan peppa någon att testa något nytt

Att testa på något som man aldrig har gjort tidigare ger ett nytt perspektiv och en rejäl kick! För det finns inget som kan mäta sig – eller är lika minnesvärt – som spänningen av att testa något nytt.

För det är när man gör något som är utanför sin comfort zone, som att flyga tandem, man utvecklas som person eftersom man utmanar sig själv.

 

Vårt presentkort i julklapp är nyckeln till en värld full av upplevelser

Kan du inte välja upplevelse?

Inga problem! 

För det finns många fördelar att istället köpa ett öppet presentkort. 

1. Mottagaren får själv välja

Det kan vara riktigt svårt att hitta den där perfekta julklappen år efter år… 

Om det känns svårt att hitta rätt julklapp så kan du ta det säkra framför det osäkra och köpa ett presentkort. För ger du bort ett presentkort, ger du din familj eller vänner friheten till att själva få välja vad de vill ha i julklapp!

För det är trots allt mycket roligare att ge bort ett presentkort till en upplevelse i julklapp, än att swisha över lite pengar.

Se vad mottagaren kan välja om du ger ett presentkort för:

350 kr

 

750 kr

 

1500 kr

 

2. Det är enkelt att ge ett gåvokort i julklapp

Trots alla goda intentioner om att vara tidigt ute med att köpa julklappar, kan det hända att du är ute i sista sekund.

Och den 23:e och till och med den 24:e december har man ju inte lust att hänga i ett shoppingcenter…

Det är just i dessa tillfällen ett presentkort är räddaren i nöden med snabb leverans! För med ett presentkort kan du köpa en julklapp utan att behöva lämna julmyset med familjen.

Dessutom om du ska skicka en julklapp till någon som bor långt bort, så är ett presentkort en enkel lösning.

För med ett presentkort slipper du dyra fraktkostnader samtidigt som julklappen skickas direkt hem till mottagaren – också i en fin presentask, så att den kan pryda under granen! 

Se upplevelser som mottagaren kan välja mellan i:

Stockholm

 

Göteborg

 

Malmö & Skåne

 

3. Undvik att ge samma julklapp eller något som inte används

Du har länge sett fram emot att ge din julklapp för detta är ju något mottagaren har önskat sig, men till din stora skräck  upptäcker du på julafton att du inte är den enda som har tänkt samma sak…  Ja, om du köper ett presentkort så undviker du situationen av att råka ge samma julklapp som någon annan. 

Eller ännu värre, du köper en julklapp som aldrig används. 

Ger du istället ett presentkort på upplevelser kommer mottagaren att längta efter att få använda sin julklapp, som sedan blir till ett minne som de aldrig kommer att glömma!

Psst… Mottagaren har hela två år på sig att använda presentkortet. Och har du köpt  en upplevelse i julklapp så kan den bytas till valfri upplevelse i loppet av två år – om mottagaren nu skulle vilja prova något annat!

 

Hitta mer inspiration här

Spa i julklapp

Lästid: 5 min.

Julklapp till föräldrar

Lästid: 7 min.

Vad kan man önska sig i julklapp?

Lästid: 6 min.