Vad finns det för lämpliga Instagram spots i Stockholm?

Att Stockholm är en riktig pärla, det är vi nog många som är eniga om. Med stadens uppbyggnad på öar är vattnet aldrig långt borta, och den gamla stadskärnan bidrar till både stil och charm. Dessutom är såklart utbudet av caféer, restauranger, hotell och andra nöjen alltid nära.

Med så många vackra och unika platser, vill vi mena att Stockholm är en riktigt instagram-vänlig stad. Ganska photogénique helt enkelt. Därför har vi samlat några ställen som gör sig extra bra på bild – instagram spots i Stockholm. Så att du kan gå ut och upptäcka det bästa (och kanske snyggaste) av staden.

Foto ovan: Hotel Frantz

 

10 Instagram spots i Stockholm

1. Monteliusvägen

Monteliusvägen är promenadstråket längs Mariaberget på söder med slående utsikt över Riddarholmen och rådhuset. Promenaden kantas av äldre hus som inger en stämningsfull atmosfär, perfekt för att fånga känslan av det gamla Stockholm på bild.

Ta med någon du håller kär för en extra romantisk promenadupplevelse, och varför inte stanna till vid Ivar Los Park för en picknick? Här kommer utsikten göra både er och kameralinsen extra glada.

Kom i solnedgången för en extra romantisk upplevelse i det magiska skymningsljuset – då är Monteliusvägen en riktig pärla till instagram spot i Stockholm.

Hitta till Monteliusvägen

 

2. Stockholm Brunch Club

Stockholm Brunch Club bjuder inte bara på en fröjd för smaklökarna – den ljuvliga brunchen är även ögongodis.

Även om ni kan behöva köa en liten stund här, är det väl värt väntan när Stockholm Brunch Clubs spektakulära freak shakes rullar in. Som det låter är det en galen version av milkshake med överdåd. Eller vad sägs om en ”cookie monster” eller ”blueberry pie”? Med en donut på toppen om du vill gå all in. Så fotovänliga att Stockholm Brunch Club själva kallar dem för ”Instashakes”. En självklar instagram spot i Stockholm, helt enkelt.

Resten av menyn är såklart inte heller fy skam. Hugg in på en bagel med avokado och lax, bacon pancakes, eggs benedict eller något annat från menyn för att stilla hunger.

Bästa tid att besöka Stockholm Brunch Club? Kom gärna tidigt på morgonen, eller senare på eftermiddagen för att undvika kö. Stockholm Brunch Club tar nämligen inte reservationer och det kan bli fullt snabbt. Speciellt på helger – då rekommenderas ett besök runt 8.30 eller 14.30. Observera att rådande restriktioner kan påverka öppettiderna.

Hitta till Stockholm Brunch Club

Läs också Brunch i Stockholm

 

3. Skogskyrkogården

För att byta stadsmiljön mot natur och arkitektur, är Skogskyrkogården väl värt ett besök. Kyrkogården, som ritades på 1920-talet av arkitekterna Sigurd Lewerentz och Gunnar Asplund, är ett världsarv sedan 1994. Med andra ord är det ett kultur- och naturminne som anses vara en angelägenhet för hela mänskligheten. En plats som berättar om vår historia. Så varför inte fortsätta berättandet genom att ta platsen till ett aktuellt medie såsom Instagram?

På Skogskyrkogården kan du fånga stillsamheten som återspeglas både i byggnaderna och landskapsarkitekturen. Reflektionerna i Näckrosdammen, den trädkantade vägen mot uppståndelsekapellet, Almhöjdens mjuka form, eller vad som kan tänkas avspegla platsen i dina ögon.

Hitta till Skogskyrkogården

 

4. Mosebacketerrassen

Mosebacketerrassen är en av rooftop-favoriterna i Stockholm. Här kan du föreviga det avslappnade hänget med vänner en solig kväll, toppat med en maffig utsikt över staden. Mosebacketerrassen bjuder på skön atmosfär utomhus under såväl sommar som vinter, eftersom det numera finns en vinterträdgård med värme!

Slå er ner på någon av träbänkarna för några öl och blicka ut över gamla stan och Djurgården. Såklart ska ögonblicken förevigas, sådär när kvällsljuset smyger på och de hängande lamporna tänts för att ytterligare bidra till atmosfären.

Observera att rådande restriktioner kan påverka öppettiderna på Mosebacketerrassen.

Hitta till Mosebacketerrassen

 

5. Kungsträdgården

Om du befinner dig i Stockholm när vårsolen tittat fram tillräckligt mycket för att knopparna ska börja spricka, så är det såklart Kungsträdgården du ska bege dig till för att uppleva en populär instagram spot i Stockholm. Med sina alléer av körsbärsträd är Stockholms mest centrala park en fröjd att besöka under blomning – vilket vanligtvis är i april.

Vandra under ett tak av rosa körsbärsblommor, eller fånga ögonblicket när blomningen är över och de många bladen virvlar runt innan de faller till marken.

Hitta till Kungsträdgården

 

6. The Pink Company

The Pink Company är en extraordinär brunchupplevelse. Här serveras nämligen utsökt brunch och afternoon tea med omgivningar klädda i rosa från topp till tå. Slå er ner bland väggarna täckta av rosa rosor och beställ in färgglada smoothie bowls, krispiga toasts eller pannkakor toppade med ätbara blommor. Och glöm för guds skull inte att ta en massa bra bilder på denna spektakulära instagram spot i Stockholm. Kanske i badkaret som fungerar som bollhav, eller varför inte i den rosa telefonkiosken?

Det är möjligt att reservera ett bord på The Pink Company för att säkerställa att ni har en plats. Räkna också med att spendera lite längre tid här, eftersom hela caféet är en upplevelse i sig! Observera att rådande restriktioner kan påverka The Pink Companys öppettider.

Hitta till The Pink Company

Läs också Fika i Stockholm

 

7. Skinnarviksberget

Stockholms högsta naturliga punkt innanför tullarna, med sina 53 meter över havet, bjuder såklart på riktigt bra utsikter över Stockholm. Ta med kompisgänget, packa picknickkorgen och slå er ner på klipphällarna för en riktigt härlig kväll.

Extra instagramvänligt är det såklart i solnedgången, då Stockholm lindas in i det där romantiska ljuset som bara solens sista strålar kan bjuda på.

Hitta till Skinnarviksberget

 

8. Bergianska trädgården och Gamla Orangeriet

I Bergianska trädgården på Norra Djurgården ligger Gamla Orangeriet, ett café som, precis som namnet avslöjar, ligger i trädgårdens gamla orangeri. Här kan ni gå runt i den botaniska trädgården, omringas av växter i växthusen, och njuta av utsökt fika i grön miljö – och såklart knäppa några schyssta bilder på en av alla grönskande instagram spots i Stockholm.

En kyligare dag när imman ligger på rutorna och det färska kaffet ryker är perfekt för att fånga ett härligt insta-moment. Eller såklart när solen strålar utanför och himlen är oskyldigt blå, som Ted Gärdestad skulle sagt.

Bästa tid för ett besök? Gamla Orangeriet har öppet mellan 11-16 såväl vardagar som helger. Några av växthusen har endast säsongsöppet mellan maj och september. Observera att rådande restriktioner kan påverka öppettiderna.

Hitta till Gamla Orangeriet

 

9. Hotel Frantz

Hotel Frantz är det snygga boutiquehotellet på söder beläget i en tegelbyggnad från 1647. Det var skräddarmästaren Frantz Bock som lät bygga huset på 1600-talet, och hotellet har sparat mycket av byggnadens originalkaraktär. Här bor ni i snyggt inredda rum som helt klart gör sig bra på bild – badrummet i mörkt kakel, kakelugnarna, de dova färgerna och de stilfulla detaljerna. Eller varför inte fota de snygga drinkarna från baren eller de prydligt upplagda rätterna från restaurangen?

P.S. Vi har hört att det serveras gräddtårta och bubbel till frukost. Vem vill inte starta dagen med det?

Hitta till Hotel Frantz

10. Brunkebergstunneln

För att knäppa av en instagrambild med street-känsla ska du ta dig till Brunkebergstunneln. Med sina gula väggar i kontrast med plåten på väggarna och ljuset som ramar in kan du få till riktigt häftiga bilder. Här ser man emellanåt såväl instagrammers som fotografer och företag som har photo shoots. Tunneln är 231 meter lång och invigdes redan i slutet av 1800-talet av Kung Oscar den andre.

Hitta till Brunkebergstunneln

 

Följ Truestory på Instagram

 

Upplevelser i Stockholm