Höst i Stockholm – en både färggrann men också regnig och kall årstid som många av oss bävar för. Hösten känns lite som koriander – antingen avskyr man den, eller så älskar man den. Oavsett om du är den som inte kan få nog av krispiga mornar, eller om du blir deppig bara vid tanken av att den flyktiga sommaren är över, så finns det sätt att förgylla hösten.

Vi gör det allra helst genom att uppleva tillsammans med våra nära och kära. För att det blir så mycket roligare då. Oavsett om regnet står som spön i backen. Därför har vi listat våra favvo-upplevelser i huvudstaden om hösten. Det är bara att scrolla vidare för att ta del av våra bästa tips på hur du möter hösten i Stockholm.

 

Vad händer i Stockholm i höst?

 

Kurser i Stockholm

Lär dig något nytt i höst

Hösten är tiden då vi kommer tillbaka till vardagen och verkligheten efter härligt slöa semestertider. Men misströsta inte för att ledigheten är över, ta istället tillfället i akt att lära dig något nytt!

Dreja i Stockholm

Ett spännande hantverk att prova på är drejning, och just det kan du lära dig hos The Slab Ceramics på Södermalm i Stockholm. Keramikstudion drivs av Leigh Stallbaumer som är utbildad konstpedagog och ursprungligen kommer från Kansas i USA. Leigh hjälper dig att prova på olika tekniker, och du får även testa hur det är att dreja med drejskiva.

Vid kurstillfället får du möjlighet att skapa ditt alldeles egna keramikföremål, som sedan bränns och kan tas med hem vid ett senare tillfälle.

 

Glasblåsning i Kihlgrens Glashytta

Kliv in i värmen i Kihlgrens Glashytta en kylig höstdag, och prova på hur det är att blåsa glas! Här gäller det att ha tungan rätt i mun när du blåser och formar glasmassa till ett färdigt glasföremål. Aktiviteten passar för både vuxna och barn (över 7 år och i vuxens sällskap) och kan vara en rolig aktivitet att prova på med familjen under höstlovet i Stockholm.

Missa heller inte att spana in den härliga utsikten över Mälaren som ses från glashyttan, kanske i kombination med en promenad i färgprakt efter upplevelsen?

 

Höst i Stockholm – utomhus

Möt hösten med en härlig naturupplevelse. Andas in den klara luften, ta in färgprakten och håll kroppen varm genom rörelse eller kanske en sprakande brasa.

Paddla kajak på hösten

Ända fram till oktober kan du njuta av härliga vyer över vattnet från en kajak. Kroppen håller sig varm tack vare paddlingen, och skärgården har lugnat ner sig väsentligt jämfört med de hektiska sommarmånaderna då båttrafiken går tätt. Att uppleva Stockholms skärgård på hösten är helt enkelt magiskt. Dessutom toppas de vackra vyerna med en kortare vandring till  en utsiktsplats, och lunch som tillagas över öppen eld.

 

Lär dig leva av naturen med en överlevnadskurs

Anta en ny utmaning i höst – gå en överlevnadskurs! Lär dig hur du håller dig varm, torr och mätt ute i naturen, och fila på tekniker för hur man gör upp eld, bygger vindskydd och gör sina egna verktyg ute i det fria.

Välj mellan en 2 dagars överlevnadskurs, eller en tre timmar lång workshop i bushcraft och överlevnad.

 

Smaka in hösten

Höst i Stockholm med fokus på smakupplevelser

Förgyll den mörka årstiden med nya smakupplevelser. Perfekt när kylan tränger på och man kanske helst vill spendera tiden inomhus – på en härlig restaurang, bar, eller ett mysigt café.

Kaffeprovning

Finns det något mysigare än att slå sig ner med en varm kopp kaffe när regnet slår mot rutorna utanför? Möjligtvis att nörda ner sig ordentligt i konsten att tillaga kaffe, med en spännande kaffekurs.

Hos Black Honey Coffee Roasters kan du gå på kaffeworkshop med provsmakning av 9 olika sorters kaffe, och dessutom få tips på hur man maler, brygger och förvarar kaffe därhemma. Så att varje kopp kan smaka lite bättre hädanefter.

 

Dumplingkurs

En dumplingkurs är smakupplevelsen som fortsätter att ge. Här får du lära dig att tillaga dumplings på traditionellt vis, och de nyvunna kunskaperna kan även komma till användning vid middagar med vänner framöver, eller när du vill lyxa till en vardagskväll med goda dumplings.

 

Whiskyprovning

Prova en upplevelse som verkligen värmer inifrån en kylig höstdag – whiskyprovning. Under den spännande smakupplevelsen lär du dig mer om whisky från olika områden runtom i världen, både genom berättelser från en kunnig whiskyföreläsare, och såklart även genom att prova fem olika whiskysorter.

Läs också Whiskyprovning

 

Höstiga kulturupplevelser i Stockholm

Under hösten drar många kulturevenemang igång på allvar igen. Museerna bygger upp nya utställningar, biosalongerna visar nya filmer och teatersäsongen drar igång. Med andra ord passar det utmärkt med nya kulturupplevelser just på hösten.

Fotografiska

Njut av hösten genom att inspireras av framstående fotokonst. På Fotografiska i Stockholm, som faktiskt är världens största fotografimuseum, hittar du både utmanande, klassisk, och nytänkande fotokonst. Glöm heller inte att njuta av läget och utsikten över vattnet, och att besöka den prisbelönta Restaurangen, i regi av stjärnkocken Paul Svensson.

 

Måla med Näsmark

Om du hellre vill skapa själv, istället för att se på konst, finns en unik möjlighet att gå en målarkurs hos framstående konstnärinnan Catrine Näsmark, vars målningar bland annat hänger på Kungliga Slottet i Stockholm.

 

Höstmys på spahotell i Stockholm

Liva upp hösten med en härligt välgörande spaupplevelse. Både kropp och själ kommer säkerligen jubla när vardagens stress byts mot lugn och avslappning i en varm pool eller bastu.

Spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

På välrenommerade Grand Hôtel i Stockholm hittar du Nordic Spa & Fitness, ett Nordiskt spa där hälsa, närhet till naturen och en hållbar livsstil fått sätta stämningen på anläggningen.

Här kan du mysa in hösten på riktigt, och dessutom toppa spavistelsen med en övernattning i ståtligt Superior-rum med utsikt mot vattnet och Stockholms slott.

 

Ellery Beach House

Längst ut på Lidingö hittar du Ellery Beach House, den dolda pärlan som även är Stockholms första Beach Resort. I den avskilda och naturnära miljön råder en skönt lekfull och livlig feststämning. Så hoppa i morgonrocken, ta en sväng förbi baren och kliv ner i någon av de härliga poolerna för att direkt komma in i den sköna atmosfären, du också.

Läs också Spa i Stockholm

 

Höstlov i Stockholm

Höstaktiviteter för barn

När är det höstlov egentligen? Det ska vi tala om. Höstlovet 2021 infaller under vecka 44, mellan den 1-7 november. Passa på att ta med hela familjen på härliga höstaktiviteter i Stockholm under höstlovet.

Gröna Lund

Lagom till Halloween och höstlovet svider Gröna Lund om till en läskigare klädnad. Skratt blir till skräckblandad förtjusning i parken, och det blir kanske lite extra spännande att besöka House of Nightmares, det övergivna huset där något ondskefullt lurar i mörkret…

Foto: Gröna Lund

 

Lös ett mysterium med Zonventure i Stockholm

Ta med hela familjen på ett äventyr där ni får i uppdrag att lösa ett mysterium! Zonventure anordnar upplevelser där ni får slå era kloka ihop och undersöka objekt på olika platser, förhöra vittnen och leta bevismaterial för att lösa mysteriet och kunna sätta dit den skyldige. En rolig utmaning för såväl stora som små!

 

Dieselverkstaden i Sickla

I Sickla hittar du Dieselverkstaden, en tidigare industribyggnad som numera fungerar som bl.a. kulturcentrum och bjuder på exempelvis teater, bio och dansföreställningar. 

Spana in vad som händer under höstens helger här.

Foton: Dieselverkstaden

 

Hitta till höstens aktiviteter i Stockholm

 

Läs även

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden