Lite avslappning är något vi alla kan behöva emellanåt. För hur lätt är det inte att bara låta vardagen, och ibland stressen, rulla på? Utan att faktiskt unna sig det där andrummet en kan behöva. Se till att skämma bort dig själv, och kanske en kär vän, med ett välbehövt avbrott från vardagen. Och vad passar då bättre än en dag i välmåendets tecken?

Men det vimlar av spa i Stockholm och därför har vi gjort grovjobbet åt dig och grävt fram de bästa fïr dig själv eller för två.

 

Men varför gå på spa egentligen?

Att gå på spa innebär att investera i sitt välmående. Spa har varit känt för att vara helande i tusentals år. Därför är det första de flesta tänker på, när man säger spa, avslappning. 

Och avslappning, det är ju någonting vi alla behöver för att återhämta oss! 

Utöver att vara lugnande och verka terapeutiskt så har spa många andra fördelar. Allt från att ge mer lyster i huden, boosta ditt humör, minska smärtor i kroppen och lugna sinnet till att öka blodcirkulationen med ett varmt bad och massage. 

En annan anledning att gå på spa är att spendera kvalitetstid med någon du älskar. För här behöver ni inte tänka på någonting annat än varandra. 

Att gå på spa kan alltså både göra att du kommer dig själv, eller någon du håller kär lite närmare igen.

 

1. Clarion Hotel och Elements Spa

Elements Spa är en del av Clarion Hotels, så här kan du få en riktig spahotell-upplevelse. Kliv i badrocken och tofflorna, och kom in i ditt rätta element. Liksom namnet avslöjar är det precis det Elements Spa hoppas kunna ge dig.

Hitta balansen i vardagen med lite avkoppling i relaxpoolen, ett besök på solterrassen eller bastun, eller ett välgörande yogapass. Lite extra lugn får du om du har möjlighet att besöka Elements Spa på en vardag, på helgerna kan det nämligen bli lite trångt på den populära Söder-oasen.

 

2. Ellery Beach House

Är en härligt avslappnande beach club med solsängar, eldrelax och varma pooler din kopp te? Då ska du såklart grabba tag i vännerna och se till att ni upptäcker härliga Ellery Beach House.

Ellery Beach House har tagit Sverige med storm, trots att spahotellet öppnade 2020. Sedan dess har besökare strömmat till Ellery Beach House för avslappnat poolhäng, utsökt mat, padelmatcher och känslan av en fest som aldrig tar slut.

 

3. Stockholm Saltspa

Visste du att Gamla Stan huserar med något så unikt som ett saltspa? Fenomenet är vanligare utomlands än innanför landets gränser, men på Stockholm Saltspa kan du uppleva den välgörande effekten av just salt.

Här finns ett rum som är täckt av bergssalt från golv till tak, och det sägs göra susen för såväl allergier som förkylningar och andningsbesvär. Det unika rummet har också sollampor som återger dagsljus. Därmed är det en speciell upplevelse, kanske framför allt under vinterhalvåret, om du vill känna in salt, sol, och stillhet som påminner om en varm dag vid stranden.

 

4. Sparadiset

Har du svårt att välja vad för typ av spa i Stockholm du vill uppleva? Då kanske ett besök på Sparadiset passar extra bra. Här bjuds nämligen på spaavdelningar med olika teman som du kan boka privat. Vad sägs om Maldiverna, Hawaii, Fiji, Indonesien, eller kanske Blue Lagoon med en hyllning till den varma källan på Island?

 

5. Babor

I en snygg och stilren lokal på Humlegårdsgatan i Stockholm hittar du Babor butik & salong.

Babors forskarteam arbetar dagligen med att ta fram en banbrytande hudvård som länge prisats av hudterapeuter världen över.

Förutom de välgörande produkterna erbjuder man även ett stort urval av bland annat ansiktsbehandlingar, massage, vaxning, samt hand- och fotbehandlingar i butiken och salongen i Stockholm.

 

6. Vana Spa i Snäckviken

Ta hand om både kropp och själ med en spadag på hotell Ad Astra by Elites splitter nya spa, endast 28 minuter söder om Stockholm. Vana Spa i Snäckviken är en elegant oas med medelhavsvibbar där du kan lämna vardagen långt bakom dig för en stund av ren avkoppling.

På det 1000 kvm stora spaet kan du njuta av allt från tre uppvärmda pooler och ång- och torrbastu till hamam, kallkälla och inspirerande relaxområden. Två av poolerna ligger i spaets vackra utomhusdel där du även kan njuta av solens strålar och utsikten över Snäckvikens mynning.

 

7. Sturebadet

Sturebadet är den anrika wellnessanläggningen i Stockholm som grundades av Carl Curman i slutet av 1800-talet. Curman ville genom ett kurbad med behandlingar bidra till bättre hälsa, och visst gjorde det skillnad i 1800-talets Sverige där badrum var en raritet i hemmet. Sturebadets arkitektur tog inspiration från Venedig med sina venetianska palats, och idag är stora delar av byggnaden K-märkt.

Idag håller man traditionen av hälsa och välmående levande genom att erbjuda ett helhetskoncept med både spabehandlingar, övningar för mental avslappning samt kost och träning. Med sitt unika läge vid Stureplan erbjuder Sturebadet en mix av både storstadspuls och härlig avkoppling på spa i Stockholm.

 

8. Centralbadet

Precis som namnet utlovar ligger Centralbadet mitt i Stockholm, på Drottninggatan för att vara mer precis. Här finns 3500 kvadratmeter ägnade åt hälsa och välmående – en riktig oas i hjärtat av storstaden. Här finns både kurbad, romerskt bad, solterrass, bastu, ekologisk restaurang och såklart spa.

Bland de många spabehandlingarna finns bland annat India Heaven som ska vara perfekt för dig som sitter mycket framför datorn. Här pratar vi om en ayurvedisk helkroppsmassage som vårdar vid problem med rygg och nacke. Eller varför inte testa en välgörande peeling med arktiska bär

Möjligheterna är många, och om ni skulle behöva ett avbrott med lite frisk luft kan ni ta en liten promenad i  Brunnsparken, en av Stockholms minsta parker som ligger i anslutning till badet.

 

9. Djurönäset

Unna dig en lugn kväll på Djurönäsets kvällsspa, med bastu, bad och middag. Kom från kl. 15.00 och dra om dig morgonrocken. Njut av stillheten som befinner sig i skärgården efter att solen har gått ner. Ta ett dopp i den varma källan och låt hela dig få sjunka djupare in i lugnet. När hungern slår till, så kan du se fram emot en vällagad middag. När klockan blir 23 är det dags att bege sig hemåt med förnyad energi.

 

10. Yasuragi

Det omtalade japanska badet precis vid Hasseludden i Stockholm, Yasuragi,har också kvällsöppet. Här, alldeles intill vattnet, kan du och någon du håller kär vandra i de stillsamma omgivningarna bland den japanska arkitekturen, för att sedan hoppa i var sin Yukata, en japansk badrock. I Yasuragi’s kvällpaket ingår kvällsspa från klockan 13-22 och en 3 rätters a la carte meny.

 

11. Stockholm Spa och hälsostudio

Mitt i City finns Stockholm Spa och hälsostudio. Kliv in i en lugnande oas med tända ljus och lugnande musik helt utan andra gäster. I den privata spa-delen har du tillgång till jacuzzi och bastu. Unna dig en lång dusch och kanske till och med en behandling. När fingrarna har blivit till russin kan ni bege er till det privata relaxrummet och slappna av lite extra och få lite frukt, juice och snacks.

 

12. Selma City Spa

Selma City Spa erbjuder en härlig blandning upplevelser som definitivt bidrar till avkoppling. Här är barn välkomna mellan klockan 12-15 måndag-fredag och klockan 9-12 på helgen. Håll extra utkik under loven. För då har Selma City Spa ofta barnfokus där det till och med ingår mini-massage. 

 

13. Smådalarö Gård

Smådalarö Gård är ett hotell som har en spaavdelning och en mysig yogasal, där du kan kombinera yoga och spa. Ca. 40 min utanför Stockholm ligger Smådalarö Gård idylliskt placerat i skärgården. Här kan du starta din söndag med ett yogapass för att sedan boka inträde på deras fina spa.

 

14. Njuta Spa

I Nacka nära Stockholm finns Njuta Spa, som precis som namnet antyder bjuder in till ren och skär njutning. Hyr ett privat spa och glid ner i jacuzzin blicka mot utsikten, värm dig i bastun eller bara slappna av i relaxrummet. Kombinera det med en behandling för att förhöja upplevelsen.

 

15. Högberga gård

Avrunda helgen med brunch och spa på Högberga Havsspa som ligger strax utanför Stockholm. Starta förmiddagen med att bada i den varma källan eller i jacuzzin. Ta ett kalldopp och värm dig i den vedeldade bastun. Vistelsen avslutat med att ni bjuds in till en långvarig brunch på den vackra herrgården.

 

16. Hotell havsbaden

Utanför Stockholm ligger Hotell Havsbaden som har en stor spaavdelning. Här kan både barn och vuxna njuta av pooler, jacuzzi, bastu och kallbad mellan kl 14-18. I sommartider är barnen alltid välkomna i utomhusbassängen. Perfekt, så kan pappa leka med barnen i poolen och mamma smita iväg på en behandling. Eller tvärtom!

 

17. Grand Hotel och Nordic Spa and Fitness

På luxuösa Grand Hôtel i Stockholm finns såklart även en spaavdelning. Precis som namnet avslöjar ligger fokus här på nordiskt spa och fitness – med vilket man syftar på närhet till naturen och en hållbar och sund livsstil.

Under ett besök här kan du och någon du håller kär få värdefull tid med varandra, ni kan få upp energinivån genom ett besök på gymmet, eller kanske komma ner i varv med en avslappnande behandling.

Oavsett om du väljer att ta med bästa vännen, din bättre hälft, eller unna dig tid för bara dig själv, är Grand Hotel Spa ett utmärkt val för att uppleva ett högklassigt spa i Stockholm.

 

18. Downtown Camper by Scandic och The Nest

Högst upp på Scandic Hotel Downtown Camper ligger The Nest, ett urbant retreat vid Brunkebergstorg. Här kan du unna dig en dag med wellness mitt i Stockholm med slående utsikt över innerstadens takåsar.

The Nest erbjuder en helhetsupplevelse som inkluderar tillgång till wellnessområdet med utomhuspool, relaxrum och upplevelseduschar. Det går även att köpa ett Do it yourself-kit för att göra en mysig och avkopplande sparitual.

Den härliga utomhuspoolen är uppvärmd till cirka 38 grader och öppen året runt.

 

Förläng avslappningen med en hel spaweekend!

Precis som på många av förslagen ovan så finns det många möjligheter att förlänga avslappningen från några timmar på spa till en hel helg! Kanske är det ett speciellt tillfälle du vill fira, eller så har du bara ett behov av att få komma iväg lite? Oavsett vad, så kan alla gynnas av en spaweekend i Stockholm.

Andra spaupplevelser, för den nyfikne

På trots att ordet spa betyder bad, så innebär spa idag så mycket mer än det! Faktiskt allt som kan höja ditt välmående kan gå in under kategorin, spa. Idag finns det därför en rad andra spaupplevelser än bad och bastu att upptäcka. 

Något som många kanske inte förknippar med spa är floating. Floating innebär att du flyter i en stor tank med varmt saltvatten som promoverar djupavslappning. Det är en effektiv behandling mot långvarig stress eller ångest.

Nedanför kan du se några av våra spa i Stockholm upplevelser. Unna dig själv, eller någon du tycker om, en avslappnande stund.  

 

Varför boka spa i Stockholm med Truestory

Hos oss kan du ge bort en välgörande spaupplevse i en presentask med en personlig hälsning. Du kan välja att skicka presenten till dig så att du kan ge bort den ansikte till ansikte. Eller så kan du välja att skicka den direkt till mottagaren. Du kan självklart också skicka ut upplevelsen som en PDF, vilket är ett bra alternativ om du är ute i sista sekund. 

Vi erbjuder också: 

  • 2 år giltighetstid på upplevelsepresenten
  • 2 års bytesrätt till en annan upplevelse från vårt sortiment
  • Gratis leverans & enkel bokning av upplevelsen

Har du övriga frågor? Tveka inte att ta kontakt med vår kundservice som är redo att hjälpa dig.

 

Mer inspirerande läsning…

Brunch i Stockholm

Lästid: 8 min.

De 22 bästa spahotell i Sverige

Lästid: 15 min.

Prisvänliga dagspa i Stockholm

Lästid: 6 min.