Lite avslappning är något vi alla kan behöva emellanåt. För hur lätt är det inte att bara låta vardagen, och ibland stressen, rulla på? Utan att faktiskt unna sig det där andrummet en kan behöva. Se till att skämma bort dig själv, och kanske en kär vän, med ett välbehövt avbrott från vardagen. Och vad passar då bättre än en dag i välmåendets tecken?

Men det vimlar av spa i Stockholm och därför har vi gjort grovjobbet åt dig och grävt fram de bästa…

 

Men varför gå till spa egentligen?

Att gå på spa innebär att investera i sitt välmående. Spa har varit känt för att vara helande i tusentals år. Därför är det första de flesta tänker på, när man säger spa, avslappning. 

Och avslappning, det är ju någonting vi alla behöver för att återhämta oss! 

Utöver att vara lugnande och verka terapeutiskt så har spa många andra fördelar. Allt från att ge mer lyster i huden, boosta ditt humör, minska smärtor i kroppen och lugna sinnet till att öka blodcirkulationen med ett varmt bad och massage. 

En annan anledning att gå på spa är att spendera kvalitetstid med någon du älskar. För här behöver ni inte tänka på någonting annat än varandra. 

Att gå på spa kan alltså både göra att du kommer dig själv, eller någon du håller kär lite närmare igen.

 

Dagspa, för dig som vill ta vara på dagen

Att gå på spa behöver inte ta upp en hel helg. Du kan istället smita iväg några timmar under dagen för att gå på dagspa i Stockholm. Här guidar vi dig till Stockholms bästa genvägar till att fylla på energikontot.

Sturebadet

Sturebadet är den anrika wellnessanläggningen i Stockholm som grundades av Carl Curman i slutet av 1800-talet. Curman ville genom ett kurbad med behandlingar bidra till bättre hälsa, och visst gjorde det skillnad i 1800-talets Sverige där badrum var en raritet i hemmet. Sturebadets arkitektur tog inspiration från Venedig med sina venetianska palats, och idag är stora delar av byggnaden K-märkt.

Idag håller man traditionen av hälsa och välmående levande genom att erbjuda ett helhetskoncept med både spabehandlingar, övningar för mental avslappning samt kost och träning. Med sitt unika läge vid Stureplan erbjuder Sturebadet en mix av både storstadspuls och härlig avkoppling på spa i Stockholm.

Foton: Sturebadet
 

Centralbadet

Precis som namnet utlovar ligger Centralbadet mitt i Stockholm, på Drottninggatan för att vara mer precis. Här finns 3500 kvadratmeter ägnade åt hälsa och välmående – en riktig oas i hjärtat av storstaden. Här finns både kurbad, romerskt bad, solterrass, bastu, ekologisk restaurang och såklart spa.

Bland de många spabehandlingarna finns bland annat India Heaven som ska vara perfekt för dig som sitter mycket framför datorn. Här pratar vi om en ayurvedisk helkroppsmassage som vårdar vid problem med rygg och nacke. Eller varför inte testa en välgörande peeling med arktiska bär

Möjligheterna är många, och om ni skulle behöva ett avbrott med lite frisk luft kan ni ta en liten promenad i  Brunnsparken, en av Stockholms minsta parker som ligger i anslutning till badet. Och om ni inte fick nog av upplevelsen kan ni dessutom köpa med någon av de välgörande produkter som säljs i butiken. Så kan avslappningen fortsätta även på hemmaplan.

Foton: Centralbadet
 

Kvällsspa, för dig som vill inviga kvällen med ett dopp

Har du inte möjlighet att dra dig undan under dagen så finns det också kvällsspa runtom i Stockholm. Därför har vi plockat fram några av Stockholms bästa spa, där du kan inviga kvällen med ett dopp i varma pooler under stjärnklar himmel.

Djurönästet

Unna dig en lugn kväll på Djurönäsets kvällsspa, med bastu, bad och middag. Kom från kl. 15.00 och dra om dig morgonrocken. Njut av stillheten som befinner sig i skärgården efter att solen har gått ner. Ta ett dopp i den varma källan och låt hela dig få sjunka djupare in i lugnet. När hungern slår till, så kan du se fram emot en vällagad middag. När klockan blir 23 är det dags att bege sig hemåt med förnyad energi.

 

Yasuragi

Det omtalade japanska badet precis vid Hasseludden i Stockholm, Yasuragi,har också kvällsöppet. Här, alldeles intill vattnet, kan du och någon du håller kär vandra i de stillsamma omgivningarna bland den japanska arkitekturen, för att sedan hoppa i var sin Yukata, en japansk badrock. I Yasuragi’s kvällpaket ingår kvällsspa från klockan 13-22 och en 3 rätters a la carte meny.

Foton: Yasuragi
 

Privat spa, för dig som önskar avskildhet

Om ni är många som ska på spa i Stockholm ihop så är ett privat spa ett bra alternativ. Här får ni avskildhet för att umgås i rofyllda omgivningar. Vi har plockat fram några privata span som finns i Stockholm.

Sparadiset

Har du svårt att välja vad för typ av spa i Stockholm du vill uppleva? Då kanske ett besök på Sparadiset passar extra bra. Här bjuds nämligen på spaavdelningar med olika teman som du kan boka privat. Vad sägs om Maldiverna, Hawaii, Fiji, Indonesien, eller kanske Blue Lagoon med en hyllning till den varma källan på Island?

Foton: Sparadiset
 

Stockholm Spa och hälsostudio

Mitt i City finns Stockholm Spa och hälsostudio. Kliv in i en lugnande oas med tända ljus och lugnande musik helt utan andra gäster. I den privata spa-delen har du tillgång till jacuzzi och bastu. Unna dig en lång dusch och kanske till och med en behandling. När fingrarna har blivit till russin kan ni bege er till det privata relaxrummet och slappna av lite extra och få lite frukt, juice och snacks.

 

Njuta Spa

I Nacka nära Stockholm finns Njuta Spa, som precis som namnet antyder bjuder in till ren och skär njutning. Hyr ett privat spa och glid ner i jacuzzin blicka mot utsikten, värm dig i bastun eller bara slappna av i relaxrummet. Kombinera det med en behandling för att förhöja upplevelsen.

 

Yoga och spa, för dig som vill ta hand om kropp och sinne

Kombinera spa med yoga för att öka din närvaro och ta hand om din kropp och ditt sinne. Här kommer våra bästa tips till dig som vill hitta lugnet både på yogamattan och i poolen.

Stockholm Saltspa

Visste du att Gamla Stan huserar med något så unikt som ett saltspa? Fenomenet är vanligare utomlands än innanför landets gränser, men på Stockholm Saltspa kan du uppleva den välgörande effekten av just salt.

Här finns ett rum som är täckt av bergssalt från golv till tak, och det sägs göra susen för såväl allergier som förkylningar och andningsbesvär. Det unika rummet har också sollampor som återger dagsljus. Därmed är det en speciell upplevelse, kanske framför allt under vinterhalvåret, om du vill känna in salt, sol, och stillhet som påminner om en varm dag vid stranden.

Foton: Stockholm Saltspa
 

Smådalarö Gård

Smådalarö Gård är ett hotell som har en spaavdelning och en mysig yogasal, där du kan kombinera yoga och spa. Ca. 40 min utanför Stockholm ligger Smådalarö Gård idylliskt placerat i skärgården. Här kan du starta din söndag med ett yogapass för att sedan boka inträde på deras fina spa.

 

Brunch och spa, för dig som vill slappa och skåla

För dig som vill slå ihop frukosten och lunchen toppat med ett spabesök så finns det också hotell i och nära Stockholm som erbjuder brunch och spa. Ring en vän du inte sett på länge och boka in er på en brunch och spa för en härlig catch up.

Högberga gård

Avrunda helgen med brunch och spa på Högberga Havsspa som ligger strax utanför Stockholm. Starta förmiddagen med att bada i den varma källan eller i jacuzzin. Ta ett kalldopp och värm dig i den vedeldade bastun. Vistelsen avslutat med att ni bjuds in till en långvarig brunch på den vackra herrgården.

 

Ellery Beach House

Ellery Beach House som erbjuder glamoröst poolhäng har tagit Sverige med storm. Här kan du kombinera en brunch på söndagar på restaurangen Palmers med ett dagspass till Beach Club för att bruncha och spa’a i stil! Rulla in, och släng på dig den mjuka morgonrocken. Bege er sedan till poolen, solsängarna och eldrelaxen där ni kan luta er tillbaka till skön musik och skåla för att ni är tillsammans.

 

Spa med barn, ja för dig med barn såklart!

Att ha barn innebär inte, att du inte kan gå på spa. Det finns några barnvänliga spa i och nära Stockholm där både stora och små är välkomna att slappna av tillsammans.

Selma City Spa

Selma City Spa erbjuder en härlig blandning upplevelser som definitivt bidrar till avkoppling. Här är barn välkomna mellan klockan 12-15 måndag-fredag och klockan 9-12 på helgen. Håll extra utkik under loven. För då har Selma City Spa ofta barnfokus där det till och med ingår mini-massage. 

Foton: Selma City Spa
 

Hotell havsbaden

Utanför Stockholm ligger Hotell Havsbaden som har en stor spaavdelning. Här kan både barn och vuxna njuta av pooler, jacuzzi, bastu och kallbad mellan kl 14-18. I sommartider är barnen alltid välkomna i utomhusbassängen. Perfekt, så kan pappa leka med barnen i poolen och mamma smita iväg på en behandling. Eller tvärtom!

 

Spahotell, du som önskar spa med övernattning

Många av de spa som finns på Stockholms spahotell kan du både använda under dagen utan att vara gäst. Eller så kan du lägga till en övernattning, för att checka in för en helhetsupplevelse!

Grand Hotel och Nordic Spa and Fitness

På luxuösa Grand Hôtel i Stockholm finns såklart även en spaavdelning. Precis som namnet avslöjar ligger fokus här på nordiskt spa och fitness – med vilket man syftar på närhet till naturen och en hållbar och sund livsstil.

Under ett besök här kan du och någon du håller kär få värdefull tid med varandra, ni kan få upp energinivån genom ett besök på gymmet, eller kanske komma ner i varv med en avslappnande behandling.

Oavsett om du väljer att ta med bästa vännen, din bättre hälft, eller unna dig tid för bara dig själv, är Grand Hotel Spa ett utmärkt val för att uppleva ett högklassigt spa i Stockholm.

 

Clarion Hotel och Elements Spa

Elements Spa är en del av Clarion Hotels, så här kan du få en riktig spahotell-upplevelse. Kliv i badrocken och tofflorna, och kom in i ditt rätta element. Liksom namnet avslöjar är det precis det Elements Spa hoppas kunna ge dig.

Hitta balansen i vardagen med lite avkoppling i relaxpoolen, ett besök på solterrassen eller bastun, eller ett välgörande yogapass. Lite extra lugn får du om du har möjlighet att besöka Elements Spa på en vardag, på helgerna kan det nämligen bli lite trångt på den populära Söder-oasen.

 

Downtown Camper by Scandic och The Nest

Högst upp på Scandic Hotel Downtown Camper ligger The Nest. Det här är ett spa i Stockholm med centralt läge precis vid Brunkebergstorg och en slående utsikt över innerstadens takåsar.

Spaavdelningen bjuder på en helhetsupplevelse som inkluderar tillgång till wellnessområdet med utomhuspool, relaxrum och upplevelseduschar. Dessutom får du ta med dig badrocken och tofflorna hem efter besöket. Kanske som en souvenir och påminnelse om att ta en liten paus emellanåt?

Foton: The Nest
 

...eller förläng avslappningen med en hel spaweekend!

Precis som på många av förslagen ovan så finns det många möjligheter att förlänga avslappningen från några timmar på spa till en hel helg! Kanske är det ett speciellt tillfälle du vill fira, eller så har du bara ett behov av att få komma iväg lite? Oavsett vad, så kan alla gynnas av en spaweekend i Stockholm.

Andra spaupplevelser, för den nyfikne

På trots att ordet spa betyder bad, så innebär spa idag så mycket mer än det! Faktiskt allt som kan höja ditt välmående kan gå in under kategorin, spa. Idag finns det därför en rad andra spaupplevelser än bad och bastu att upptäcka. 

Något som många kanske inte förknippar med spa är floating. Floating innebär att du flyter i en stor tank med varmt saltvatten som promoverar djupavslappning. Det är en effektiv behandling mot långvarig stress eller ångest.

Nedanför kan du se några av våra spa i Stockholm upplevelser. Unna dig själv, eller någon du tycker om, en avslappnande stund.  

 

Varför boka spa i Stockholm med Truestory

Hos oss kan du ge bort en välgörande spaupplevse i en presentask med en personlig hälsning. Du kan välja att skicka presenten till dig så att du kan ge bort den ansikte till ansikte. Eller så kan du välja att skicka den direkt till mottagaren. Du kan självklart också skicka ut upplevelsen som en PDF, vilket är ett bra alternativ om du är ute i sista sekund. 

Vi erbjuder också: 

  • 2 år giltighetstid på upplevelsepresenten
  • 2 års bytesrätt till en annan upplevelse från vårt sortiment
  • Gratis leverans & enkel bokning av upplevelsen

Har du övriga frågor? Tveka inte att ta kontakt med vår kundservice som är redo att hjälpa dig.

 

Mer inspirerande läsning…