Mors dag är dagen då vi firar alla mammor därute lite extra. Det är då vi uppmärksammar hon som alltid funnits där för oss, i vått och torrt, som hjälpt oss upp när vi fallit och som varit den första att hurra när det gått bra för oss. Därför är det såklart kul att visa lite extra uppskattning till mamma på hennes egen dag. Och visst är det kul att, förutom genom umgänge, även visa tacksamhet med en mors dag-present.

En klassiker när det gäller mors dag är en blombukett, gärna med lite choklad till. Men har inte mamma fått det alldeles för många gånger redan? Är det inte dags att tänka utanför (choklad)boxen och ge mamma något annorlunda i år? Ge henne en present där ni kan spendera tid tillsammans, och skapa nya minnen att tänka tillbaka på framöver. En upplevelse. För att mamma förtjänar det.

Kanske blev du taggad på att ge det där lilla extra, men också konfunderad över vad det skulle kunna vara. Oroa dig inte. Scrolla bara vidare så kan du läsa alla våra tips på mors dag presenter.

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Digital chokladprovning med Chokladfabriken

Förena nytta med nöje med en smakupplevelse som kommer stilla ditt sötbegär – gå på digital chokladprovning med Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Adrenalin

Hinderbana på Extremfabriken

Utmana dig själv, eller ta med kompisgänget på en rolig kraftansträngning med upplevelsen hinderbana på Extremfabriken i Stockholm.

Järfälla

Spa & Wellness

Klassisk ansiktsbehandling hos Babor

Unna dig själv eller en kär vän lite extra guldkant på tillvaron med en välgörande klassisk ansiktsbehandling i Stockholm hos Babor.

Stockholm

Smak

Omakase för 2 hos Kasai

Ta med någon du håller kär på en spännande smakupplevelse på en japansk fusion-restaurang – Omakase för 2 hos Kasai i Stockholm.

Stockholm
Se fler upplevelser

Säg grattis på mors dag med en vinprovning

Låt mamma få komma bort från vardagen och spendera en kväll i vinets tecken. Här kan hon få prova nya sorter, lära sig mer om olika druvor, och hitta nya härliga smakkombinationer. Här kan hon drömma sig bort bland alla smaker och inspireras till vad som kan köpas in till nästa middagsbjudning därhemma. Om du dessutom har möjlighet att följa med själv, kan du och mamma dela en fin och smakrik stund tillsammans. Spana t.ex. in utbudet för vinprovningar hos The Cat Bar i Stockholm.

Säg glad mors dag på spa

Vill du ta med mamma på en riktigt avslappnande upplevelse? Åk till Högberga Havsspa på Lidingö med vackert läge precis vid Stockholms inlopp. Här finns bastu, relaxavdelning, jacuzzi och en utomhuspool där ni kan se solen gå ned i skärgården. Helt enkelt ett bra recept för att komma ner i varv. För lite extra lyxig avslappning kan ni även lägga till en härlig massage som säkerligen kommer sitta fint.

Bor ni inte i närheten av Stockholm? Spana in spa-utbudet i ert område, eller varför inte slå ihop spabesöket med en weekend i storstaden?

Ge bort en unik resa till mamma

Behöver mamma lite miljöombyte? Kanske rullar vardagen mest på utan att hon hinner med allt det där hon drömmer om att göra. Se till att hon får lite nya intryck och ny inspiration under en resa i vårt avlånga land. Varför inte till Copperhill Mountain Lodge i Åre, alldeles intill Åreskutans magnifika vyer? Här är landskapet oerhört vackert såväl sommar som vinter så att ni kan bege er ut på äventyr i naturen. Eller bara stanna på hotellet och njuta av det sköna spat och den utsökta maten i restaurangen. Efter en härlig dag kryper ni till kojs i ett av hotellets fina rum.

Mors dag-present till den kreativa

Har din mamma en kreativ sida, som hon kanske gärna skulle ta fram lite oftare? Ta med henne på en kväll bland penslar och färger hos Måla & Skåla i Stockholm. Här ges en social och kreativ tillställning där ni i grupp guidas igenom ett motiv av de duktiga ledarna. Eller så målar ni bara fritt, om ni hellre föredrar det. Dessutom kan ni ta med egen dryck till eventet, för att skåla till mästerverken som växer fram. Vilken dryck som medtages väljer ni helt själva, det kan vara allt ifrån finaste bubbel till ett glas mjölk, om man föredrar det.

Mors dag-present till den aktiva

Är din mamma en aktiv typ som har svårt att sitta still? Utmana henne i klättring! Se vem av er som kan klara vilka svårighetsgrader inom antingen bouldering, eller på de högre klätterväggarna. En såväl fysiskt som mentalt utmanande upplevelse! Mellan varven, eller efteråt, kan ni ta en välbehövd fika i cafét för att fylla på energinivåerna igen. Prova exempelvis hos Klättercentret, Sveriges största klätterföretag med klätterhallar på sju olika platser i vårt avlånga land. 

Läs också 50-årspresent

P.S. vill du ka stenkoll på mors dag även de kommande åren? Mors dag i Sverige firas alltid den sista söndagen i maj. Det betyder att mors dag 2022 är söndagen den 29 maj, och mors dag 2023 infaller på söndagen den 28 maj. Varsågod! Nu kan du vara ute i riktigt god tid, och göra det där med upplevelser till en härlig tradition att ge mamma varje år.

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.