Ska du ut och äta i Malmö och är på jakt efter en bra restaurang? Då ska du läsa vår guide till matstaden Malmö som är i ständig utveckling och överraskar med nytänkande och fingret på pulsen.

Det finns ett stort och spännande utbud av bra restauranger i Malmö. Här har vi samlat ett stort urval av restauranger i alla stilar och smaker, vare sig du letar efter en exklusiv restaurang, stans bästa pizza eller asiatisk fusion.

Läs hela restaurangguiden för inspiration eller hoppa direkt till den kategori du är intresserad av.

 

Guide: Restauranger i Malmö

3 populära restauranger i Malmö

1. BISe

BISe är en förkortning av bisous som betyder kindpuss på franska och det är just den känslan, både lättsam och familjär, som gänget bakom restaurangen vill förmedla. BISE är restaurang, vinbar och cocktailbar under samma tak. Hit kan du komma på ett glas vin, en god middag eller stanna hela kvällen. Rätterna på menyn hämtar främst inspiration från de sydeuropeiska länderna.

 • Adress: Norra Vallgatan 88, Malmö
 

2. Aster

Aster håller till i Varvsstaden, en av Malmös nyaste stadsdelar, med det ikoniska Kockumsvarvet som bakgrund. Lokalen är inbjudande och ljus och på sommaren finns en härlig uteservering som passar perfekt för en cocktail eller ett glas svalkande naturvin. All mat på Aster tillagas över eld och kökschef Şahin Erdal hanterar både grill och vedugn med säker fingertoppskänsla.

 • Adress: Jagaregatan 6, Malmö
 

3. Ruths

På Ruths kan du äta både frukost, lunch, middag och allt däremellan. Ruths ersatte den heta Malmökrogen Bastard men verkar inte ha tappat i popularitet. Stämningen är livlig och restaurangen är nästan alltid fullsatt. Det öppna köket skapar en dynamisk atmosfär och rätterna som serveras andas Frankrike och Italien men med tydliga svenska inslag och råvaror.

 • Adress: Mäster Johangatan 11, Malmö
 

3 exklusiva restauranger i Malmö

1. Vollmers

Ebbe och Mats Vollmer har med sin tvåstjärniga Michelinkrog Vollmers tagit skånsk gastronomi till helt nya höjder. Deras ambition är att servera det bästa Skåne har att erbjuda på din tallrik och rätterna skapas utifrån säsong och natur med närodlade skånska råvaror. Inspirationen hämtas från Skåne,  barndomsminnen och släkten Vollmers historia.

 • Adress: Tegelgårdsgatan 5, Malmö
 

2. Lyran

Lyran är ett utmärkt val för dig som vill ha en förstklassig matupplevelse i Malmö. I den välkomnande och stilrena restaurangen serveras rätter med modernt skandinaviskt fokus som är härligt kreativa och inspirerande. Smakerna imponerar och lyfts ytterligare en nivå med personalens utmärkta vinrekommendationer.

 • Adress: Simrishamnsgatan 36A, Malmö
 

3. Kockeriet

Restaurang Kockeriet i Malmö, som drivs av folkkäre Tareq Taylor, specialiserar sig på modern skandinavisk mat och har stort fokus på både hållbarhet och kreativitet. Lokalen är varm och trevlig och som gäst har du full insyn i köket. Kockeriet har en fast meny där du kan välja 5 eller 7 rätters avsmakningsmeny tillagad på noga utvalda råvaror från lokala producenter.

 • Adress: Norra Vallgatan 28, Malmö
 

Upptäck fler upplevelser i Skåne

 

3 nordiska restauranger i Malmö

1. Mutantur

Restaurang Mutantur drivs av kocken Alex Sjögren som har lyckats skapa något nytt och spännande på Malmös restaurangscen. En modern, modig och lekfull restaurang där kreativiteten och skickligheten avspeglas i menyn. På Mutantur kan du välja mellan små och mellanstora rätter från à la carte-menyn och sätta ihop din egen avsmakningsmeny eller prova enstaka rätter. Missa inte en av signaturrätterna, en tryffel-falafel som är svår att glömma.  Det går endast att boka bord till en tidig sittning, annars är det drop in som gäller.

 • Adress: Erik Dahlbergsgatan 12-14, Malmö
 

2. Västergatan

Västergatan är en liten och mysig restaurang med hemtrevlig kvarterskrogskänsla och ett utmärkt kök som serverar välkomponerade rätter med noggrant avvägda smaker, dessutom till rimligt pris. Hit kan du  komma både för maten och stämningen. Det är en god idé att boka bord i förväg då restaurangen är populär och har ett begränsat antal platser.

 • Adress: Västergatan 16, Malmö
 

3. Saltimporten Canteen

Saltimporten är en lunchrestaurang i Malmö, och inte vilken lunchrestaurang som helst utan en av de absolut bästa. Lokalen har en rå och industriell stil med betong och långbord i trä där man sitter på bänkar. Här kan man välja dagens rätt eller veckans vegetariska alternativ och maten är enkel men väldigt genomtänk och kärleksfullt tillagad på bra råvaror.

 • Adress: Hullkajen, Grimsbygatan 24, Malmö
 

3 asiatiska restauranger i Malmö

Koreanskt, thailändskt och kinesiskt

1. Namu

Restaurang Namu är en populär koreansk restaurang som ligger i hjärtat av Malmö och drivs av Jennie Walldén och hennes man Jonas. Här kan du uppleva autentisk koreansk mat tillagad med färska och högkvalitativa ingredienser. Menyn erbjuder allt från klassiska koreanska rätter som bibimbap och bulgogi till moderna tolkningar av traditionell koreansk matlagning. Restaurangen har en avslappnad och modern atmosfär med en touch av koreansk design.

 • Adress: Landbygatan 5, Malmö
 

2. Soi 29

Soi 29 är en populär restaurang belägen i centrala Malmö. Restaurangen är känd för sin autentiska thailändska mat med en modern twist, thai street food som den serveras Thailand. Här kan du hitta allt från klassiska rätter som Pad Thai och Tom Yum-soppa till mer unika varianter. Restaurangen har en avslappnad och mysig atmosfär och är ofta fullsatt, så det kan vara en god idé att boka bord i förväg.

 • Adress: Bergsgatan 29, Malmö
 

3. Kin Long

Restaurang Kin Long öppnade redan 1964 men är inte bara Malmös första kinarestaurang utan även en av de bästa. 2020 genomgick lokalerna en lyckad renovering och utökades med en egen vinbar. På Kin Long kan du uppleva traditionell kinesisk mat i en mysig och avslappnad miljö. Menyn erbjuder allt från klassiska kinesiska rätter som Kung Pao-kyckling och Beijing-anka till fantastiska vårrullar.

 • Adress: Rådmansgatan 1

3 vegetariska restauranger i Malmö

1. Sájjva

Sájvva är en populär vegetarisk restaurang som ligger i närheten av Värnhemstorget. Här kan du äta olika vegetariska rätter från hela världen som bygger på gamla traditioner och lokal matkultur men med en modern och kreativ twist. Alla rätter är växtbaserade och de flesta är även glutenfria. Restaurangen är varm och hemtrevlig och helhetsupplevelsen minnesvärd.

 • Adress: Östra Förstadsgatan 29
 

2. Spill

Spill är en restaurang som specialiserat sig på att ta tillvara på mat som annars skulle gått till spillo. Råvarorna som används är fortfarande är fullt användbara och välsmakande och används här till skapa utmärkta lunchrätter och undgå spill. Restaurangen är inte 100% vegetarisk, du kan välja mellan dagens rätt eller det vegetariska alternativet.

 • Adress: Gängtappen, Stora Varvsgatan 11, Malmö
 

3. Vegegården

Vegegården är asiatisk, vegansk restaurang i Malmö. De har ett brett urval av vegetariska rätter från Asien, välkryddade och gjorda på bra råvaror. Lunchtid kan du välja från en vegansk buffé men det finns även en á la carte meny som du kan välja enstaka rätter ifrån.

 • Adress: Rörsjögatan 23
 

3 klassiska Malmörestauranger

1. Atmosfär

Restaurang Atmosfär har hängt med sedan 1990-talet och har lyckats bibehålla sin popularitet som elegant kvartersbistro. Köket är internationell och menyn består av mellanrätter tillagade på närodlade råvaror. På sommaren fylls Atmosfärs uteservering snabbt av folk som tar en drink eller en kaffe i eftermiddagssolen eller äter en trevlig middag.

 • Adress: Fersens väg 4, Malmö
 

2. Bullen

Bullen är en riktig Malmöklassiker, ett trevlig ölhak där alla är välkomna och menyn domineras av husmanskost. Det har faktiskt bedrivits restaurangverksamhet i lokalen sedan 1897. Hit kommer du för att dricka en pilsner eller två och äta mat som pannbiff, pytt i panna eller klassiska köttbullar med potatismos och rårörda lingon.

 • Adress: Storgatan 35, Malmö
 

3. Årstiderna i Kockska Huset

En middag på restaurang Årstiderna i Kockska Huset i Malmö är en speciell upplevelse. Lokalerna är från 1500-talet med sina vackra tegelvalv och sin spännande historia ger byggnaden ytterligare en dimension till måltiden. Köket är till största delen med svenskt med internationella inslag och råvarorna ofta skånska och säsongsbetonade.

 • Adress: Frans Suellsgatan 3, Malmö
 

3 restauranger med suverän pizza

1. Far i Hatten

Restaurang Far i Hatten är en älskad oas som ligger i en charmig byggnad mitt i Folkets Park och passar perfekt för allt från lite mysigt häng en eftermiddag till en trevlig middag. En klar favorit på menyn är de vedugnsbakade pizzorna som även kan fås glutenfria och några av dem med veganska alternativ.

 • Adress: Folkets Park, Malmö
 

2. Mastio

Mastio har en ambitiös målsättning, nämligen att göra de bästa pizzorna i världen. Ett av knepen för att nå målet är pizzadegen som påbörjas redan 3-6 dagar innan den landar på din tallrik. Mastios pizzor är en förening mellan Italien och Sverige toppade med noga valda råvaror. 

 • Adress: Dragörkajen 1a, Malmö
 

3. 400 grader

Ett stenkast från Möllan hittar du den här lilla restaurangen med italiensk inrikting. Förutom ett bra urval av goda stenugnsbakade pizzor finns även färsk pasta, sallader och några grillrätter. På 400 grader får du även testa att klippa din pizza med en sax. 

 • Adress: Södra Skolgatan 33, Malmö

1. Malmö Saluhall

En bra saluhall är alltid ett säkert kort de dagar man inte är säker på vad man känner för och kanske har lust att strosa runt lite innan man bestämmer sig. Ett sådant ställe är Malmö Saluhall. Vandra runt mellan de olika stånden och njut av färger, dofter och smaker. Här finns allt du kan tänkas bli sugen på, från kött, fisk och falafel till asiatisk street food, pizza och bakverk.

 • Adress: Gibraltargatan 6, Malmö
 

2. Mygel

Den vegetariska restaurangen Mygel håller till i ett gammalt lokstall i Frihamnen, en lokal med högt i tak och luftig atmosfär där de har lyckats skapa en mysig miljö mitt i det industriella. Trots att läget är lite off hittar folk hit för att njuta av de kreativa och välsmakande vegetariska och veganska rätterna som ofta har en sydeuropeisk touch. Det går även att njuta av ett glas vin eller en kopp kaffe.

 • Adress: Lodgatan 3b, Malmö
 

3. MJ's

MJ’s är både hippt hotell, restaurang och bar i hjärtat av Malmö och en samlingsplats för allt från after work till middagar och utekvällar. Matsalen känns som en härlig innergård vid medelhavet med ett stort glastak som släpper in massor av ljus. Menyn består av mellanrätter som är perfekta att dela och restaurangen sommelier hjälper dig gärna att hitta rätt vin till maten.

 • Adress: Mäster Johangatan 13, Malmö

Fler upplevelsetips

Upplevelser i Malmö

Lästid: 10 min.

Vinbarer i Malmö

Lästid: 7 min.

Weekend i Malmö

Lästid: 9 min.