Eftersom Sverige är ett av världens mest kaffedrickande länder, kan man även vara säker på att det finns ett helt gäng ställen som serverar utsökt kaffe i Stockholm. Oavsett om du föredrar americano, espresso, cappuccino eller cortado kan du säkerligen hitta något som faller dig i smaken på någon av de 10 kaffeställen i Stockholm vi tipsar om här nedanför.

 

Pssst…vill du testa dina kunskaper om Stockholm? Klicka på knappen nedanför för att ta vårt stora Stockholms-quiz!

 

Lykke Kaffegårdar

Lykke Kaffegårdar har sitt eget rosteri i Hökarängen, i en gammal lokal som långt tillbaka fungerade som kolkraftverk. Nu är det istället kaffet som värmer de boende i området. Det populära rosteriet har även en kaffebar på Södermalm, närmare bestämt på Nytorgsgatan 38, för den som vill titta förbi. Om du inte skulle få nog av det utsökta kaffet när du befinner dig på kaffebaren, kan du även köpa med kaffe i färgglada och lekfulla förpackningar som kommer göra sig utmärkt som inredningdetalj därhemma.

Hitta till Lykke Kaffegårdar:
Södermalm
Hökarängen

Kaffeverket

På Kaffeverket samlas en härlig skara människor för en sak – riktigt bra kaffe i Stockolm. Lägg till gemytlig atmosfär på det och smarriga rågbrödsmackor med ägg och avokado. Så har du en kaffeoas där man kan slå ihjäl många timmar. Kaffebönorna tas från olika mindre rosterier såsom Stockholm Roast och Helsingborg-baserade Koppi, och tillbereds efter perfektion i Kaffeverkets lokaler. Sa vi förresten att inredningen är oklanderlig också? Det här är det perfekta stället för en kaffedejt i Stockholm.

Hitta till Kaffeverket

Läs också Brunch i Stockholm

Il caffè

Il caffè är inget tjafs. Det här är riktigt bra kaffe i Stockholm, som gärna serveras ur en liten pressobryggare, och goda mackor när hungern slår till. Il caffè har ett flertal caféer i Stockholm, både på Kungsholmen, Södermalm, och nära Tegnérlunden i city – och dessutom en filial i Los Angeles. Här hänger gärna en del frilansare för att enkelt kunna hälla i sig utsökt kaffe när energin tryter.

Hitta till Il caffè:
Drottninggatan
Södermannagatan
Långholmsgatan
Bergsgatan

Johan & Nyström

Johan & Nyström kan ses som en av pionjärerna inom kaffe i Sverige, och kanske speciellt för kaffe i Stockholm. Man var tidig med att förvandla sin passion till inte bara gott kaffe, utan även göra det bättre för de kaffeodlande bönderna. Utan mellanhänder. Enligt den devisen serveras kaffe på caféerna som finns på ett flertal ställen i Stockholm. Konceptbutiken ligger på Söder, och har fått en rad fina utmärkelser i bl.a. Whiteguide och Mr Porter.

Hitta till Johan & Nyström:
Hantverkargatan
Odenplan
Swedenborgsgatan

Drop Coffee Roasters

Drop Coffee Roasters är det populära kafferosteriet som även har en kaffebar vid Mariatorget på Söder i Stockholm. Här är man mån om både kvalitativt kaffe och en schysst produktion, och man besöker alla producenter som kaffebönorna köps in från. Kvaliten på kaffet återspeglas även i tävlingen Swedish Coffee Roasters, där managing director Johanna Alm blivit trefaldig vinnare. På Drop Coffee Roasters utforskar man alla möjligheter, och det finns till och med tre olika kategorier på menyn för bryggkaffe – bekväm, nyfiken och äventyrlig. Vem är du just idag?

Hitta till Drop Coffee Roasters

Mellqvist Kaffebar

Mellqvist Kaffebar är den populära kaffebaren på i Vasastan dit folk gärna återkommer. Här, i den gamla tegelbyggnaden på Rörstrandsgatan, serverar man rykande hett kaffe i alla dess former. Här finns bland annat husets brygg och lyxbrygg, blandat med den så kallade ”Sean Penn”, en bryggkaffe som fått sig en extra shot espresso – för mornarna där du behöver det lilla extra för att vakna till.

Hitta till Mellqvist Kaffebar

Läs också Brunch i Stockholm

Caffè Poli

Här ryktas det om att stans kanske bästa espresso finns, så alla fans av den koncentrerade, italienska kaffevarianten bör definitivt se hit. På tal om Italien, är det precis det man fokuserar på hos Caffè Poli – med bönor från det italienska högklassiga kafferosteriet, som också heter just Caffé Poli, serverar man högkvalitativt kaffe och riktigt goda italienska bakverk. Ta ett kik, och en slurk, här för att uppleva en liten del av Italien på en bakgata i Stockholm – till bra pris dessutom.

Hitta till Caffé Poli

Stockholm Roast

Stockholm Roast är stället där du kan slå dig ner vid kaffebaren, i snygga lokaler, och samtidigt kika ut över rosteriet där kaffet får sin speciella smak. Det egenrostade kaffet går även att köpa med hem, och om du vill gå all in med att uppdatera kaffehyllan därhemma kan man även köpa snygga keramikkoppar som tagits fram tillsammans med japanska keramiker.

Hitta till Stockholm Roast

Kafé Esaias

Kafé Esaias ligger centralt på Drottninggatan, och hit vallfärdar folk för kvalitetskaffet som även uppmärksammats utomlands. Kaffet kommer från det välkända rosteriet Da Matteo Torrefazione i Göteborg, och om hungern slår till finns även goda smörgåsar och sallader gjorda på ekologiska råvaror.

Hitta till Kafé Esaias

 

Se alla våra smakupplevelser i Stockholm här

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Smak

Chokladkurs hos Chokladfabriken

Ta med en vän på en upplevelse där ni lär er göra läckra praliner – en spännande och lärorik Chokladkurs i Stockholm på Chokladfabriken.

Stockholm

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Cocktailkurs med Eataly

Hur blandar man till utsökta cocktails? Det, och mycket mer, får du veta under en spännande och lärorik cocktailkurs med Eataly Stockholm.

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Digital chokladprovning med Chokladfabriken

Förena nytta med nöje med en smakupplevelse som kommer stilla ditt sötbegär – gå på digital chokladprovning med Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Drejkurs hos The Slab Ceramics

Ta fram din inre keramiker och skapa dina egna föremål i keramik under en spännande och kreativ drejkurs i Stockholm hos The Slab Ceramics.

Stockholm
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.