Vill du ge bort en annorlunda bröllopspresent? Det är lätt hänt att falla in i gamla mönster och ge bort porslin eller något annat till köket som riskerar att hamna i något skåp eller någon låda. Numera önskar sig många brudpar även pengar, men visst kan det kännas lite opersonligt?

Vi vill istället slå ett slag för en present där paret kan uppleva något tillsammans. Där de kan skapa minnen som finns kvar under lång tid framöver, och knyta bandet mellan varandra ännu starkare. En annorlunda present är i vår mening en upplevelse.

Scrolla vidare för att inspireras till vad för typ av upplevelse som kan passa till turturduvorna i fråga.

Övernattningar, Natur

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Stöllet

Natur

4 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Upplev ett äventyr i vildmarken à la Huckleberry Finn tillsammans med vännerna, med upplevelsen 4 dygns timmerflottfärd på Klarälven.

Ekshärad

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar, Smak

Evening at Chamberlin hos The Steam Hotel

Ta med någon du håller kär på en unik övernattning i kulturminnesmärkta lokaler med upplevelsen Evening at Chamberlin hos The Steam Hotel.

Västerås

Övernattningar

Golden Ticket hos Ellery Beach House

Ta med en vän till Stockholms nyaste hideaway och första beach resort, med upplevelsen Golden Ticket hos Ellery Beach House i Stockholm.

Lidingö

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Övernattningar

Jul-staycation på NOFO Hotel en vardag

Ge bort den perfekta julklappen till en kär vän – en övernattning i Stockholm med upplevelsen Jul-staycation på NOFO Hotel en vardag.

Stockholm

Spa & Wellness

Klassisk ansiktsbehandling hos Babor

Unna dig själv eller en kär vän lite extra guldkant på tillvaron med en välgörande klassisk ansiktsbehandling i Stockholm hos Babor.

Stockholm

Ge paret en övernattning bland trädtopparna

Låt kärleken spira i trädtopparna under en häftig och annorlunda övernattning i ett trädtoppshotell. Treehotel i Harads utanför Boden är den populära destinationen dit även långväga, internationella gäster vallfärdar. Här kan man verkligen ta in lugnet i de norrländska skogarna, samtidigt som man har alla bekvämligheter som kan tänkas uppe i trädtopparna.

Treehotel har sju olika hotellrum placerade ovanför marken, ritade av flera välkända arkitektnamn. Välj mellan att bo i fågelnästet, ett UFO, spegelkuben, trollsländan, stugan, det sjunde rummet eller den blå konen. En övernattning på Treehotel är helt klart en annorlunda bröllopspresent!

Bröllopspresent till paret som gillar nya smakupplevelser

Till paret som gillar att experimentera i köket, och som aldrig säger nej till nya smakupplevelser finns många passande upplevelser på just det temat. Kanske en spännande whiskyprovning där de djupdyker i olika sorters whisky, en både tekniskt och smakmässigt utmanande matlagningskurs i molekylär gastronomi, eller kanske den spännande kombinationen av vinprovning i kombination med lakrits?

Ge bort en spaupplevelse med fantastisk utsikt

Eftersom ett bröllop brukar kräva lång planering som bitvis kan kännas lite stressande, har paret säkerligen förtjänat lite avkoppling och tid med bara varandra efter bröllopet. Därför kan en upplevelse på spa passa utmärkt som bröllopspresent.

Ett alldeles ypperligt spa att bege sig till, för att verkligen återfinna lugnet, är Spa Orbaden som ligger alldeles vid älven Ljusnan i Hälsingland. Närmare bestämt i Vallby strax utanför Bollnäs. Här får du en av landets kanske bästa utsikter från den uppvärmda utomhuspoolen, där du blickar ut över älvens breda genomfarande kantat av de skogsklädda bergssluttningarna runtomkring. Förutom närheten till naturen finns även sköna behandlingar på Spa Orbaden, och både mineralpool, jacuzzi, inomhus- och utomhuspool.

Foton: Spa Orbaden

Bröllopspresent till det aktiva paret

Låt det nygifta paret utmana sig själva – och peppa varandra för den delen – med en kurs hos Surfers i Varberg. Precis där havet går in, vid Apelviken, ligger Surfers Paradise Varberg. Där har man funnits i över 20 år och lärt otaliga vattenfantaster att surfa. De erfarna instruktörerna lever för surfingen och gör allt för att kursdeltagarna ska känna sig lika begeistrade.

Med en kurs hos Surfers i Varberg kan paret lära sig att glida fram på vågorna genom vågsurfing, vindsurfing eller kitesurfing. En både spännande och lärorik bröllopsgåva.

Ge bort en fartfylld naturupplevelse

För paret med en förkärlek till naturen och olika äventyrliga naturupplevelser kan hundspann vara en spännande och riktigt minnesvärd upplevelse. Eftersom många bröllop dessutom hålls på sommaren, kan det vara kul att ge bort något som paret kan utnyttja lite senare under vinterhalvåret. När man kommit in i vardagen igen, och kan behöva ett äventyrligt avbrott.

Riverlodge Huskys i Åre bjuder på en fartfylld och snöspäckad upplevelse där paret kan prova på att åka hundspann. Med Åreskutan som kuliss utgår turen allt som oftast från Lodgen vid Åresjöns östra ände, och man glider ljudlöst fram på släde över den snötäckta isen. Såklart ingår även fika runt lägerelden i trätipin – kaffe varm choklad, gott fikabröd, och så marshmallows som grillas över elden. En både fartfylld, god och minnesvärd bröllopspresent.

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.