Är du en av dem lyckligt lottade som ska på en av årets många bröllop? Då är du säkert på jakt efter den där perfekta bröllopspresenten.

Så du googlar, bröllopspresent. Men så kommer du på, att det gör ju alla andra 50 gäster också… Och vad ska ett brudpar göra med 50 graverade champagneglas?!

Därför kollar du på inbjudan varav brudparet önskar sig pengar, men att swisha en 500-lapp känns otroligt opersonligt…

Så du är tillbaka till ruta ett.

Vad ger man i bröllopspresent som inte känns uttjatat eller opersonligt?

Om du frågar oss så är svaret självklart! 

En upplevelse, som är en present där brudparet blir en upplevelse rikare tillsammans! 

När du ger bort en upplevelse, ger du i princip bort något att längta efter, som sedan blir till ett fint minne det nygifta paret kan bära med sig genom livet.

Läs om…

 

Att hitta rätt upplevelse i bröllopspresent

Bröllopsdagen är en speciell dag full med både skratt och tårar, där det firas att bruden och maken säger ja till varandra! 

Därför ska gåvan till brudparet på deras bröllopsdag vara något helt speciellt och minnesvärt. Och att ge en upplevelse till ett nygift par är just det!

Men vilken upplevelse passar att ge som en bröllopsgåva?

Egentligen alla, för det beror på brudparets intressen. Så en bra idé  är att ta ut ordet “bröllop” ur ekvationen. Det kan göra att du tänker lite mer utanför boxen och funderar mer på vem brudparet är som personer och utifrån det, kan du hitta en upplevelse som passar dem!

Och behöver du några förslag, så ska du scrolla vidare. För som din “upplevelse-wingman” har vi tagit fram våra bästa förslag på olika bröllopspresenter som är:

…så att du kan hitta den helt perfekta bröllopspresenten som brudparet aldrig kommer att glömma!

 

Populära bröllopspresenter

Våra populära bröllopspresenter är dem som innehåller romantik och intimitet och det kan vara allt från övernattning på hotell till chokladprovning.

Förläng brudparets bröllopsresa

Eftersom ett bröllop brukar kräva lång planering som bitvis kan kännas lite stressande, har paret säkerligen förtjänat lite avkoppling och tid med bara varandra efter bröllopet. Därför kan en upplevelse på spa passa utmärkt som bröllopspresent.

Därför om brudparet alltid har fullt upp, så kanske de har behov av att ta ett par dagar ur kalendern för en romantisk weekend? Att ge en spaweekend eller hotellövernattning fungerar som en fin förlängning på bröllopsresan.

 

Ge en matupplevelse som kan stärka brudparets förhållande

Om paret istället gillar att experimentera i köket så kan en smakupplevelse vara med och krydda romantiken. Här får paret använda alla sina sinnen som kan vara med att boosta kärleken. En studie visar faktiskt att 87 % tycker att laga mat tillsammans är den bästa aktiviteten för att stärka sitt förhållande.
 

Fantasifull bröllopspresent

En fantasifull bröllopspresent enligt oss är något som har en djupare tanke bakom sig men som samtidigt är lättsamt och roligt! Här kan du därför se våra bästa bud på lärorika och spännande upplevelser där det nygifta paret kan växa tillsammans.

Ge ett mysterium som brudparet ska lösa tillsammans

Vårt bud på en riktig fantasifull bröllopspresent är att ge bort ett mysterium till brudparet. Här får brudparet bokstavligt talat använda sin fantasi för att lösa ett problem tillsammans. Det är en kul gåva där brudparet får lära sig mer om varandra och bli bättre på att samarbeta tillsammans.

Ge något kreativt och låt brudparet skapa tillsammans

Istället för att köpa den där klassiska bröllopspresenten som en vas eller ett glas, varför inte låta de nygifta skapa något själva? Det blir både en fantasifull upplevelse att minnas samt något personligt för det nygifta paret att ta med hem. Två flugor i en smäll, helt enkelt!
 

Ovanlig bröllopspresent

Vill du ge bort en annorlunda och unik bröllopspresent? Då vill vi slå ett slag för ballongflygning, som blir ett minne för livet. För hur ofta glider man ljudlöst i luften i en stor ballong?! När brudparet landar får de skåla med bubbel som en metafor att deras relation bokstavligt talat tagits till nya höjder!
 

Guide till hur mycket du ska ge i bröllopspresent

När du ska välja ett belopp till en bröllopsgåva är det enkelt att undra hur mycket man ska ge för, för man vill ju varken ge för mycket eller för lite… 

Den gyllene regeln är att ju närmare du är brudparet desto högre belopp ska du ge för. Samtidigt är det i god stil att beloppet är minimum motsvarande kuvertpris.

Det är också viktigt att påpeka att det inte finns några regler för hur mycket du ska ge i bröllopsgåva, utan detta ska endast användas som en riktlinje.

Hur mycket ska man ge för i bröllopspresent?

 • Föräldrar

  Föräldrar ger ofta runt 4000 kr. Som hjälp att betala bröllopet eller bröllopsresan.

 • Mor- och farföräldrar

  Ger för runt 2000 kr.

 • Övriga familjemedlemmar

  Ger för runt 500 kr.

 • Vänner och bekanta

  Ger mellan 270 och 460 kr.

Bröllopspresent under 500 kr

Men kom ihåg att en unik och minnesvärd bröllopspresent behöver inte kosta mycket!

Du kan till exempel bjuda brudparet på en middag hemma hos dig, eller om du är expert på något som massör eller inredningsdesigner, så kan du erbjuda din hjälp som gåva. Det kan också vara att om brudparet har barn, att du ger dem ett klippkort på barnpassning. Ja, det är bara din fantasi som sätter gränser.

Denna typ av bröllopsgåvor är både personliga och prisvänliga vilket kan passa bra om du t.ex. är studerande och inte har så mycket att röra dig med.

Lyxiga bröllopspresenter

Vill du däremot lyxa till det lite och gå all-in? Så är det också ett tips att alliera dig med vänner eller familj. Så att ni tillsammans har ett större belopp att ge för.

För om ni är ett kompisgäng som går ihop så kan ni snabbt pengar till att ge en lite dyrare upplevelse eller något som brudparet har önskat sig!

 

Gör din bröllopspresent personlig med Truestory

En bröllopsgåva behöver inte fylla en massa, men gåvan må gärna skapa uppmärksamhet på bröllopsdagen, så att både brudpar och gäster bli nyfikna vad som gömmer sig bakom presentpappret. 

Hos Truestory har vi tänkt på att bröllopsgåvan gärna får göra mottagaren nyfiken. Du kan därför välja till en fin presentask när du köper en upplevelse hos oss.

Du kan samtidigt skriva en text till bröllopspresenten, så att gåvan till bröllopsdagen blir både personlig och en fin överraskning till brudparet. 

Det kan du hända att upplevelsen inte passar, och hur gör man då?

Hos Truestory är det 14 dagars ångerrätt så att brudparet kan få det fulla beloppet utbetalt om de byter gåvan inom 14 dagar. Byter de efter 14 dagar så gäller fri bytesrätt. Alla upplevelser från Truestory är giltiga i 24 månader och i den perioden kan brudparet också byta till en av våra andra upplevelser. 

Det är alltså inte svårt eller komplicerat att byta en upplevelse om den inte faller i brudparets smak. Brudparet kan till och med byta upplevelsen hemifrån så att du slipper ta in i en butik och stå i kö för att byta gåvan.

 

Mer inspirerande läsning…

Bröllopsdagspresent

Lästid: 7 min.

Present till par

Lästid: 10 min.

Önskelista för bröllop

Lästid: 8 min.