Är du på jakt efter en minnesvärd bröllopspresent som verkligen passar till brudparet? En som inte försvinner bland vinglas, vaser och andra materiella presenter? Kanske har du ställt dig frågan vad man egentligen kan ge i bröllopspresent som inte känns uttjatat eller opersonligt?

Om du frågar oss så är svaret självklart! En upplevelse är den perfekta bröllopspresenten! En present där brudparet blir en upplevelse rikare tillsammans. En upplevelse som stärker banden dem emellan och som de kommer att minnas länge. Det sägs att par som upplever ihop håller ihop!

Läs om bröllopspresenter…

 

10 minnesvärda bröllopspresenter

1. Ge en spavistelse i bröllopspresent

Ge brudparet en spavistelse på något av Sveriges alla fantastiska kustnära spahotell. Med den här presenten kan brudparet få tid tillsammans och bara koppla – något som definitivt alltid uppskattas. 

Det finns massor av olika hotell att välja mellan och det är en present som funkar bra att gå ihop några stycken och ge tillsammans.

 

 

2. Ge en smakupplevelse i bröllopspresent

En gemensam smakupplevelse är alltid en uppskattad present. Den är även enkel att anpassa efter brudparets smak och intressen. Älskar de sitt morgonkaffe, är de nyfikna och gillar att testa nya smaker, delar de ett intresse för röda viner?

Ge dem en provsmakning – här hittar du allt från ostprovning till choklad- och vinprovningar. 

Vad sägs till exempel om en lyxig Champagneprovning på en båt som kryssar under Stockolms broar?

 

3. Ge en romantisk bröllopspresent

Varför inte ge brudparet en romantisk upplevelse i bröllopspresent? Det är en gåva som är perfekt att ha tillgodo när vardagen hinner ikapp man behöver en liten paus för att fokusera på kärleken. 

Om brudparet uppskattar natur och ridning så är en romantisk skymingsritt på Djurgården en perfekt bröllopspresent – turen avslutas dessutom med ett glas Champagne. Och det finns duschar och omklädningsrum på plats, så det är bara att fortsätta ut på stan för en god middag efter ridturen.

 

4. Ge en matlagningskurs i bröllopspresent

Om paret istället gillar att experimentera i köket så kan en smakupplevelse vara med och krydda romantiken. Här får paret använda alla sina sinnen som kan vara med att boosta kärleken. En studie visar faktiskt att 87 % tycker att laga mat tillsammans är den bästa aktiviteten för att stärka sitt förhållande.

 

5. Ge en slotts- eller herrgårdsvistelse

Vill du ge något som känns extra lyxigt? Något man kanske bara gör en gång men alltid kommer att minnas? En övernattning på ett slott eller en herrgård är just en sådan upplevelse. Slottsvistelser bjuder ofta på hög standard och extra bra service och själva slottsmiljön är ju en upplevelse i sig. Lägg till en trerätters gourmetmiddag och en lyxig frukost till det och du har den perfekta bröllopspresenten. 

En sådan upplevelse är en övernattning på Häckeberga slott utanför Malmö. Här har designparet The Norrmans skapat en hotellvistelse som inte liknar något annat, där ny spännande design möter knarrande golvbrädor och vackra kakelugnar.

 

6. Ge ett mysterium som brudparet ska lösa tillsammans

Vårt bud på en riktig fantasifull bröllopspresent är att ge bort ett mysterium till brudparet. Här får brudparet bokstavligt talat använda sin fantasi för att lösa ett problem tillsammans. Det är en kul gåva där brudparet får lära sig mer om varandra och bli bättre på att samarbeta tillsammans.

 

7. Ge Ge något kreativt i böllopspresent

Istället för att köpa den där klassiska bröllopspresenten som en vas eller ett glas, varför inte låta de nygifta skapa något själva? Det blir både en fantasifull upplevelse att minnas samt något personligt för det nygifta paret att ta med hem. Två flugor i en smäll, helt enkelt!

 

8. Ge en ovanlig bröllopspresent

Vill du ge bort en annorlunda och unik bröllopspresent? Då vill vi slå ett slag för ballongflygning, som blir ett minne för livet. För hur ofta glider man ljudlöst i luften i en stor ballong?! När brudparet landar får de skåla med bubbel som en metafor att deras relation bokstavligt talat tagits till nya höjder!
 

9. Ge en unik naturupplevelse

Trivs brudparet i naturen? Uppskattar de upplevelser på vatten eller i en vacker djup skog? Det finns massor av vackra och avkopplande naturupplevelser som passar perfekt som bröllopspresent. 

En övernattning i Happie Camps lyxiga och fullt utrustade glampingtält i de värmländska skogarna är en sådan upplevelse. Här finns allt som brudparet behöver för att bara kunna koppla av och njuta av naturen, utan att behöva tänka på vare sig mat eller andra bekvämligheter.

 

10. Ge ett presentkort på upplevelser

Att ge ett presentkort på upplevelser i bröllopspresent är en smart och enkel lösning som har flera fördelar. Du behöver inte leta efter den perfekta upplevelsen som passar just det här brudparet utan väljer bara vilket belopp presentkortet ska vara på, sen kan brudparet själva välja en upplevelse som passar dem. 

Presentkortet är snyggt designat och du kan skriva en personlig hälsning. Vill du göra det lite extra tjusigt så väljer du vår exklusiva presentask.

 

Guide till hur mycket du ska ge i bröllopspresent

När du ska välja ett belopp till en bröllopsgåva är det enkelt att undra hur mycket man ska ge för, för man vill ju varken ge för mycket eller för lite… 

Den gyllene regeln är att ju närmare du är brudparet desto högre belopp ska du ge för. Samtidigt är det i god stil att beloppet är minimum motsvarande kuvertpris.

Det är också viktigt att påpeka att det inte finns några regler för hur mycket du ska ge i bröllopsgåva, utan detta ska endast användas som en riktlinje.

Hur mycket ska man ge för i bröllopspresent?

 • Föräldrar

  Föräldrar ger ofta runt 4000 kr. Som hjälp att betala bröllopet eller bröllopsresan.

 • Mor- och farföräldrar

  Ger för runt 2000 kr.

 • Övriga familjemedlemmar

  Ger för runt 500 kr.

 • Vänner och bekanta

  Ger mellan 270 och 460 kr.

 

Bröllopspresent under 300 kr

 

Bröllopspresent under 500 kr

 

Bröllopspresent under 1000 kr

 

Bröllopspresent under 1500 kr

 

Att hitta rätt upplevelse i bröllopspresent

Bröllopsdagen är en speciell dag full med både skratt och tårar, där det firas att bruden och maken säger ja till varandra! 

Därför ska gåvan till brudparet på deras bröllopsdag vara något helt speciellt och minnesvärt. Och att ge en upplevelse till ett nygift par är just det!

Men vilken upplevelse passar att ge som en bröllopsgåva?

Egentligen alla, för det beror på brudparets intressen. Så en bra idé  är att ta ut ordet “bröllop” ur ekvationen. Det kan göra att du tänker lite mer utanför boxen och funderar mer på vem brudparet är som personer och utifrån det, kan du hitta en upplevelse som passar dem!

 
 

Gör din bröllopspresent personlig med Truestory

En bröllopsgåva behöver inte fylla en massa, men gåvan må gärna skapa uppmärksamhet på bröllopsdagen, så att både brudpar och gäster bli nyfikna vad som gömmer sig bakom presentpappret. 

Hos Truestory har vi tänkt på att bröllopsgåvan gärna får göra mottagaren nyfiken. Du kan därför välja till en fin presentask när du köper en upplevelse hos oss.

Du kan samtidigt skriva en text till bröllopspresenten, så att gåvan till bröllopsdagen blir både personlig och en fin överraskning till brudparet. 

Det kan du hända att upplevelsen inte passar, och hur gör man då?

Hos Truestory är det 14 dagars ångerrätt så att brudparet kan få det fulla beloppet utbetalt om de byter gåvan inom 14 dagar. Byter de efter 14 dagar så gäller fri bytesrätt. Alla upplevelser från Truestory är giltiga i 24 månader och i den perioden kan brudparet också byta till en av våra andra upplevelser. 

Det är alltså inte svårt eller komplicerat att byta en upplevelse om den inte faller i brudparets smak. Brudparet kan till och med byta upplevelsen hemifrån så att du slipper ta in i en butik och stå i kö för att byta gåvan.

 

Mer inspirerande läsning…

Bröllopsdagspresent

Lästid: 7 min.

Present till par

Lästid: 10 min.

Önskelista för bröllop

Lästid: 8 min.