Visst finns det en hel del tillfällen då man är ute efter present till par? Kanske är det en julklapp för två man letar efter, en gå-bort-present till paret som håller i middagsbjudningen, eller en bröllopsdagspresent.

Tillfällena är många, och det kan vara klurigt sådär på rak arm att komma på vad man kan ge bort som passar till ett par. Speciellt om man vill komma bort från den klassiska chokladasken, vinaren eller blommorna. Därför har vi satt ihop några förslag för vad man kan ge bort till just två turturduvor. Läs vidare för att få inspiration till lite mer spännande saker du kan köpa i present till par.

En smakrik present till par

Är det en present till paret som gillar nya smakupplevelser du är ute efter? Varför inte låta dem lära sig lite nytt genom en spännande kurs i lakritstillverkning? Precis det kan man nämligen prova på hos Lakritsbutiken i Stockholm. Här dyker man ner i den sötsalta konsten och provsmakar olika lakritssorter innan man får testa att göra sin alldeles egen lakrits. En perfekt present till par med lakritsfäbless.

Eftersom lakrits dock kan vara lite av en smakmässig vattendelare kanske en middag för två kan vara ett säkrare kort för vissa par. Och varför inte göra det hela extra speciellt genom att ge bort en middag kombinerat med minigolf på Swing by Golfbaren i Stockholm? En välsmakande, händelserik och utmanande middagsupplevelse!

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Smak

Färsk pastabakning hos Al Dente

Vill du lära dig att laga utsökt färsk pasta? Då är matlagningskursen färsk pastabakning hos Al Dente i Stockholm upplevelsen för dig.

Stockholm, Stockholm

Smak

Gelatokurs hos Al Dente

Unna dig själv, eller någon du håller kär, något extra – en gelatokurs hos Al Dente i Stockholm! En upplevelse som bara fortsätter att ge.

Stockholm, Stockholm

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Smak

ICEBAR & middag på LYKKE

Den här kontrastfulla upplevelsen bjuder på smaker i både kallt och varmt. Perfekt för dig som vill sätta lite extra guldkant på tillvaron.

Stockholm, Stockholm

Smak

Italiensk festmatlagning hos Al Dente

Hur tillagas en italiensk festmåltid? Vässa kunskaperna om italienska köket med kursen italiensk festmatlagning hos Al Dente i Stockholm.

Stockholm, Stockholm

En avslappnande present till par

Kanske är det snarare ett par livsnjutare du ska ge bort en present till. Eller paret som verkligen behöver varva en fullspäckad vardag med lite avslappning. Ge bort en present till spa. Kanske härliga Yasuragi med japanskt tema i Stockholm, eller Varbergs kusthotell med Sveriges enda marina Thalasso-spa?

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Spa & Wellness

Klassisk ansiktsbehandling hos Babor

Unna dig själv eller en kär vän lite extra guldkant på tillvaron med en välgörande klassisk ansiktsbehandling i Stockholm hos Babor.

Stockholm

Smak, Övernattningar

Romantisk gourmetafton med övernattning på Blaxsta Vingård

Ta med någon du håller kär på en upplevelse som ni sent kommer att glömma – en romantisk gourmetafton med övernattning på Blaxsta Vingård.

Flen

Övernattningar

Rooftop Date Night på The Steam Hotel

Spendera lite extra kvalitetstid tillsammans med någon du håller kär, med upplevelsen Rooftop Date Night på The Steam Hotel i Västerås.

Västerås

Spa & Wellness

Salt- och ljusbehandling hos Stockholm Saltspa & Yoga

Unna dig lite härlig avslappning och ta in de välgörande effekterna av salt under en salt- och ljusbehandling hos Stockholm Saltspa & Yoga.

Stockholm

Spa & Wellness

Saltyoga hos Stockholm Saltspa & Yoga

Ta hand om dig själv, eller någon du håller kär – upptäck saltets välgörande effekter under ett pass med saltyoga - Stockholm Saltspa & Yoga

Stockholm

Spa & Wellness, Övernattningar

Spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Present till det äventyrliga paret

Till paret som inte kan få nog av äventyr och adrenalinkickar ska du såklart ge en fartfylld eller utmanande upplevelse. En tur med RIB-båt i skärgården kan då vara mitt i prick. Att flyga fram på vattnet i en hisnande upplevelse kanske är precis det här parets cup of tea. Dessutom finns chansen att uppleva unika miljöer och rikt djurliv i skärgården. Kanske några sälar som vilar på en klippa.

Som present till par som föredrar spännande naturupplevelser kan vi föreslå att ge bort en björnsafari. Denna annorlunda upplevelse äger rum i skogarna en bit utanför Gävle, och ger en inblick i det mäktiga djurlivet vårt avlånga land har att bjuda på. Björnen är en del av Sveriges variant på ”The big five” – ett av fem stora rovdjur som bor i vår vilda natur.

På Wild Nordics björnsafari tar ni er till ett gömsle, en specialbyggd skogskoja på en liten höjd där ni har god utsikt över skogen runtomkring. Från gömslet spanar ni efter björnar, som kan passera när som helst, och dessutom ses ofta även räv, ekorre och talltita och ibland även grävling och sparvhök. En härlig present till par som fascineras av djur och natur!

Övernattningar, Natur

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

1 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Stöllet

Natur, Övernattningar

2 dagars överlevnadskurs med True Nature Sweden

2 dagars överlevnadskurs i det vilda med True Nature Sweden

Johanneshov

Natur

2 dagars ridsemester

Upplev naturen på bästa sätt – från hästryggen. Upplevelsen 2 dagars ridsemester med Hälsinge ridupplevelser blir garanterat ett äventyr!

Rengsjö

Natur

4 dygns timmerflottfärd på Klarälven

Upplev ett äventyr i vildmarken à la Huckleberry Finn tillsammans med vännerna, med upplevelsen 4 dygns timmerflottfärd på Klarälven.

Ekshärad

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Natur

Bushcraft och överlevnad med Naturens Hemligheter

Letar du efter en ny utmaning? Lär dig mer om hur du kan klara dig ute i det vilda under en kurs i bushcraft och överlevnad.

Bromma

Natur, Kultur

Citykajak med Stockholm Adventures

Kom ut på ett härligt äventyr i Stockholm – upptäck vår vackra huvudstad från en kajak under upplevelsen citykajak med Stockholm Adventures.

Stockholm

Natur

Fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax

Lev ut sportfiskedrömmen under en både spännande och rofylld dag på sjön – åk ut på fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax.

Vaxholm

Present till paret med konst- och kulturintresse

För paret med kulturintresse kan en annorlunda stadsvandring, där de samtidigt får utmaningen att lösa ett mord, vara en spännande present. Solve a Mystery har två mordgåtor i Stockholm, antingen vid Kungliga Slottet eller vid Riksdagshuset. Här får paret ifråga uppleva både staden och få med sig en bit av historien medan de tampas med utmaningen.

För att uppleva en annan del av kulturen och låta paret testa sina konstnärliga talanger kan en glasblåsning på Stockholms glasbruk vara en rolig present. Här får de prova på den spännande konsten att blåsa glas, och de kan dessutom få med sig egendesignade glasföremål hem efteråt.

Natur, Kultur

Citykajak med Stockholm Adventures

Kom ut på ett härligt äventyr i Stockholm – upptäck vår vackra huvudstad från en kajak under upplevelsen citykajak med Stockholm Adventures.

Stockholm

Kultur

Glasblåsning i Kihlgrens Glashytta

Bor det en liten konstnär i dig? Prova på konsten att blåsa glas under upplevelsen glasblåsning i Kihlgrens Glashytta i Stockholm.

Hägersten

Natur

Kvällskajak i city med Stockholm Adventures

Upplev huvudstaden i det magiska kvällsljuset genom den äventyrliga upplevelsen kvällskajak i Stockholms city med Stockholm Adventures.

Stockholm

Kultur

Lös ett mysterium med Zonventure

Ta på dig detektiv-hatten och dra med kompisgänget på en spännande och rolig upplevelse – lös ett mysterium med Zonventure i Stockholm.

Stockholm

Kultur

Mingel och måleri hos Måla & Skåla

Låt kreativitet flöda medan du socialiserar med de andra deltagarna under en kväll med mingel och måleri hos Måla & Skåla i Stockholm.

Stockholm

Kultur

Mordet vid Kungliga Slottet med Solve a Mystery

Upptäck Stockholm och anta samtidigt en spännande utmaning tillsammans med vännerna, med mysteriet Mordet vid Kungliga Slottet.

Stockholm

Kultur

Mordet vid Riksdagshuset med Solve a Mystery

Ta med vännerna för lite kvalitetstid där ni slår era kloka ihop för att lösa en mordgåta – mordet vid Riksdagshuset med Solve a Mystery.

Stockholm

Smak

Polkagrisbakning hos Gamla Stans Polkagriskokeri

Ta fram din kreativa sida och lär dig ett nytt hantverk – gå en kurs i polkagrisbakning hos Gamla Stans Polkagriskokeri i Stockholm.

Stockholm

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.