Visst finns det en hel del tillfällen då man är ute efter present till par? Kanske är det en julklapp för två man letar efter, en gå-bort-present till paret som håller i middagsbjudningen, eller en bröllopsdagspresent.

Tillfällena är många, och det kan vara klurigt sådär på rak arm att komma på vad man kan ge bort som passar till ett par. Speciellt om man vill komma bort från den klassiska chokladasken, vinaren eller blommorna. Därför har vi satt ihop några förslag för vad man kan ge bort till just två turturduvor. Läs vidare för att få inspiration till lite mer spännande saker du kan köpa i present till par.

En smakrik present till par

Är det en present till paret som gillar nya smakupplevelser du är ute efter? Varför inte låta dem lära sig lite nytt genom en spännande kurs i lakritstillverkning? Precis det kan man nämligen prova på hos Lakritsbutiken i Stockholm. Här dyker man ner i den sötsalta konsten och provsmakar olika lakritssorter innan man får testa att göra sin alldeles egen lakrits. En perfekt present till par med lakritsfäbless.

Eftersom lakrits dock kan vara lite av en smakmässig vattendelare kanske en middag för två kan vara ett säkrare kort för vissa par. Och varför inte göra det hela extra speciellt genom att ge bort en middag kombinerat med minigolf på Swing by Golfbaren i Stockholm? En välsmakande, händelserik och utmanande middagsupplevelse!

En avslappnande present till par

Kanske är det snarare ett par livsnjutare du ska ge bort en present till. Eller paret som verkligen behöver varva en fullspäckad vardag med lite avslappning. Ge bort en present till spa. Kanske härliga Yasuragi med japanskt tema i Stockholm, eller Varbergs kusthotell med Sveriges enda marina Thalasso-spa?

Present till det äventyrliga paret

Till paret som inte kan få nog av äventyr och adrenalinkickar ska du såklart ge en fartfylld eller utmanande upplevelse. En tur med RIB-båt i skärgården kan då vara mitt i prick. Att flyga fram på vattnet i en hisnande upplevelse kanske är precis det här parets cup of tea. Dessutom finns chansen att uppleva unika miljöer och rikt djurliv i skärgården. Kanske några sälar som vilar på en klippa.

Som present till par som föredrar spännande naturupplevelser kan vi föreslå att ge bort en björnsafari. Denna annorlunda upplevelse äger rum i skogarna en bit utanför Gävle, och ger en inblick i det mäktiga djurlivet vårt avlånga land har att bjuda på. Björnen är en del av Sveriges variant på ”The big five” – ett av fem stora rovdjur som bor i vår vilda natur.

På Wild Nordics björnsafari tar ni er till ett gömsle, en specialbyggd skogskoja på en liten höjd där ni har god utsikt över skogen runtomkring. Från gömslet spanar ni efter björnar, som kan passera när som helst, och dessutom ses ofta även räv, ekorre och talltita och ibland även grävling och sparvhök. En härlig present till par som fascineras av djur och natur!

Present till paret med konst- och kulturintresse

För paret med kulturintresse kan en annorlunda stadsvandring, där de samtidigt får utmaningen att lösa ett mord, vara en spännande present. Solve a Mystery har två mordgåtor i Stockholm, antingen vid Kungliga Slottet eller vid Riksdagshuset. Här får paret ifråga uppleva både staden och få med sig en bit av historien medan de tampas med utmaningen.

För att uppleva en annan del av kulturen och låta paret testa sina konstnärliga talanger kan en glasblåsning på Stockholms glasbruk vara en rolig present. Här får de prova på den spännande konsten att blåsa glas, och de kan dessutom få med sig egendesignade glasföremål hem efteråt.