Tiden upp till ett bröllop är fyllt av stora förväntningar men också med saker som ska göras. Det ska skickas ut inbjudningar, göras bordsplacering, beställas mat, tårta och pynt och mycket mer. 

Mitt i alla checklistor, kom ihåg-lappar och post-its ska det göra ännu en lista – den med bröllopsönskningar…

För vad ska man önska sig i bröllopspresent egentligen? 

Det är en fråga som kan vara extra svår att svara på när huvudet är fullt med så mycket annat. 

Och just därför har vi samlat några förslag som vi tycker är bra önskemål att sätta på önskelista för bröllop.

Så det enda du ska göra är, att scrolla vidare och bli inspirerad. Läs om:

Skriv upp en upplevelse på önskelistan

Att önska sig upplevelser blir allt mer populärt, för finns det egentligen något viktigare än att spendera tid tillsammans (speciellt som nygifta?!). 

Just därför är upplevelser bra att önska sig i bröllopspresent. För när bröllopet som ni har sett fram emot så länge är över kan ni uppleva ett tomrum. Detta är såpass vanligt att det till och med har fått termen ”wedding blues”.

Men har ni fått några upplevelser som ni önskat,  kan ni fylla detta tomrum med nya saker att se fram emot som sedan blir till fina minnen!

5 tips vad man kan önska sig i bröllopspresent

Idag finns det en uppsjö av upplevelser att välja mellan. Därför tänkte vi komma med fem tips som är populära upplevelser för par.

Spavistelse på Clarion Hotel

Att önska sig en spavistelse är som att ha ett litet ess i rockärmen. För när ni kommer hem från bröllopsresan och vardagen har kickat igång så har ni möjlighet att boka in er på en härlig spavistelse. Det är en perfekt liten get-away för att odla romantiken. 

Vi rekommenderar en spavistelse på Clarion Hotel för er som bor i eller nära Stockholm, eller som har lust att åka iväg på en weekendresa till huvudstaden. Här bor ni på en lugn oas mitt på bohemiska Södermalm, där ni har tillgång till mysiga butiker, caféer och trendiga restauranger. När tröttheten kryper sig på kan ni gå tillbaka till hotellet för att njuta av Elements Spa och ta ett långt dopp i poolen eller slappna av i bastun. Sedan kan ni gå och lägga er i en säng med krispiga lakan och se fram emot en god hotellfrukost.

Rooftop date night på The Steam Hotel

Bara för att man nu är fru och man, så betyder det inte att det är slut med dejtandet! Att ha ”date nights” tillsammans är med och behåller passionen och bjuder in till intimitet. Därför är en övernattning på hotell inkl. mat och frukost, precis som en spavistelse, nästan en förlängning av bröllopsresan. Men istället för att koppla av i en spaavdelning kan ni njuta av varandras sällskap över en god cocktail. 

Därför rekommenderar vi upplevelsen Rooftop Date Night på The Steam Hotel i Västerås. Det är en hemester med mycket atmosfär. Checka in och ta hissen upp till den 18:e våningen och skåla med fördrinken och blicka över den slående utsikten över Mälaren. Senare på kvällen bjuds det på en japansk avsmakningsmeny och efter det kan vi välja att stanna uppe länge eller krypa till sängs. Innan ni checkar ut, bjud det på en rejäl hotellfrukost.

Vinprovning på Eataly i Stockholm

Ligger det inte något romantisk i att dricka vin tillsammans? För det är ju inte för inte att vin också blir kallad kärlekens dryck. Möt varandra över en flaska vin och se vart natten bär er… 

En av våra mest populära upplevelser är guidad vinprovning med röda italienska viner på Eataly i Stockholm. Här får ni lära er mer om vin och provsmaka några av Italiens bästa viner. Kom ihåg att notera vilken vin ni tycker bäst om, så att ni enkelt kan hitta den när ni i framtiden vill plocka fram härliga minnen och lite pirriga känslor.

Chokladprovning hos Chokladfabriken

Choklad har ett rykte av att kunna ge en känsla av romantik. Faktiskt så finns det också forskning på som visar att det finns ett starkt samband mellan romantik och choklad. 

Därför om ni har en söt tand så rekommenderar vi att sätta chokladprovning hos Chokladfabriken på önskelistan för bröllopet. Det är en upplevelse där ni som par får använda alla era sinnen. Utöver att ni också får lära er mer om choklad så får ni också smaka på hela 12 olika smaker. Det hela avslutas med ett gott dessertvin som grädden på moset.

Truestory presentkort

Vi vet att ni båda har mycket att hålla koll på just…

Och kanske därför INTE har en aning vad ni önskar er. Då kan ni önska om att få ett presentkort! 

Då kan ni själva bestämma vilken upplevelse ni önskar att se fram emot när bröllopet är över.

Bli inspirerad och se fler upplevelser

Skriv en tydlig önskelista för ert bröllop

När du ska skriva en önskelista för ett bröllop så är det en bra idé att tänka igenom  innehållet först. För ju tydligare du är i dina formuleringar, desto enklare blir det för dina gäster.

Något som är bra att ha i åtanke när du skriver din önskelista är att se till att det finns alternativ i olika kategorier samt prisnivåer. 

Så, hur skriver man önskelista för bröllop?

Det bästa är att det kommer från er och känns personligt. Men behöver ni lite hjälp på vägen så kan denna formulering vara bra att utgå ifrån: 

“Din närvaro är allt vi önskar. Skulle du ändå vilja fira oss så är upplevelser mycket uppskattat. 

Vi har allt vi behöver, därför är ett bidrag till att få uppleva något tillsammans som nygifta uppskattat, stort som litet!”

TIPS: Dela er önskelista för ert bröllop online

För att undvika att ni kanske får samma gåva eller upplevelse två gånger så kan det vara bra att delegera ansvaret önskelistan till er toastmaster.  Alternativt att ni gör en önskelista online där era gäster kan bocka av vad de har köpt.

 

Fördelarna att önska sig en bröllopspresent från Truestory

Truestory gjort det enkelt att motta en upplevelse! 

För det första så är det enkelt att boka upplevelsen. För på upplevelsebiljetten finns all information hur bokningen kan genomföras från en smartphone. Därefter får ni en bokningsbekräftelse.

Och skulle ni på någon tidpunkt behöva hjälp, så kan ni kontakta vår kundservice.

Om ni nu ångrar er och vill testa på en annan upplevelse, så är det enkelt att byta den mot en annan upplevelse som finns i vårt sortiment.

Dessutom är det ingen stress att komma iväg efter bröllopet, för upplevelsen är giltig i hela 2 år!

Ett annat plus är att det också är enkelt för dina gäster att köpa och välja en upplevelse via Truestory.

 

Mer inspirerande läsning…