Känner du någon som fyller 40 snart? Kanske undrar du då vad man köper till någon som är mitt i karriären, och förmodligen redan har allt det där man tidigare önskade sig. Oavsett om det är mamma, pappa, frun, mannen, eller bästa väninnan du letar 40-årspresent till, slår det aldrig fel att ge bort en upplevelse.

Varför? Du undgår att köpa något materiellt som efter ett tag står och samlar damm, och dessutom kan ni komma ut och hitta på något tillsammans. För visst blir ju allt så mycket bättre när man upptäcker det ihop? Scrolla bara vidare för att få tips på 40-årspresent i form av roliga upplevelser ni kan komma ut på tillsammans.

Foto ovan: Äventyrsbanan Stockholm

40-årspresent till den naturintresserade

Letar du present till ett stort fan av Robinson, Bear Grylls, The Island och andra överlevnadsprogram? Kanske har du hört henne eller honom säga något i stil med ”det där hade jag fixat på nolltid”. Upp till bevis – ta med den blivande 40-åringen på en spännande kurs i Bushcraft och överlevnad tillsammans med Naturens Hemligheter. Här får ni lära er att hantera verktyg, grundkunskaper i hur man håller sig torr, varm och mätt, och dessutom lagar ni mat över öppen eld. En spännande upplevelse i vildmarken.

40-årspresent till den äventyrlige

Bor det en liten äventyrare i soon-to-be 40-åringen? Kanske har du hört hur hen i hemlighet drömt om att kasta sig ut för en klippa i alperna, och glida ner i wingsuit? Även om det kanske känns lite väl riskfyllt och tidskrävande, så kan du istället ta med jubilaren på en liknande upplevelse som fångar känslan av att sväva fritt fram i lyften likt en fågel. I Stockholm finns nämligen världens första lutande vindtunnel där man kan flyga wingsuit! Så kan även de där hemliga drömmarna införlivas.

Ge bort en smakupplevelse till 40-åringen

Är det en 40-åring som är nyfiken på nya smakupplevelser som du letar present till? Då ska ni såklart gå på ginprovning. Just det spännande konceptet hittar man hos Stockholms bränneri, på Södermalm i Stockholm. Hit kommer ni för att först få en visning av bryggeriet och förståelse för processen, och sedan avslutas upplevelsen med att ni får prova olika ekologiska ginsorter som bränneriet själva tillverkar i lokalerna.

40-årspresent till mamma eller pappa

Varför inte passa på att ge bort en upplevelsepresent där hela familjen kan ha kul tillsammans? Peppa och utmana varandra till att töja på gränserna på Äventyrsbanan i Stockholm. Här finns både höghöjdsbanor, markbanor och ziplines. Dessutom kan ni ta med något att grilla, eller boka den vedeldade bastun för en fulländad familjeupplevelse ute i naturen.

40-årspresent i humorns tecken

Fira 40-åringen med ett gott skratt och goda drinkar – gå på standup hos Raw Comedy Club tillsammans! Som namnet utlovar hålls ingenting tillbaka, här är det rå humor från några av landets främsta komiker som levereras. Här får ni en underhållande kväll tillsammans, och glöm inte att toppa upplevelsen med ett par cocktails för att fira födelsedagen lite extra.