Letar du present till någon som snart fyller 30?

Jämna födelsedagar firas ofta lite extra, och då vill man ju gärna hitta en personlig och meningsfull 30-årspresent. Gärna något som prickar helt rätt, som kommer komma till användning och som kan skapa goda minnen.

Därför har vi samlat en hel del tips på vad man kan ge i 30-årspresent, både till tjej och kille, och oavsett om det gäller flickvännen, pojkvännen, mannen, frun, eller kanske en kär vän. Och du kan hitta allt från upplevelser till klassiska 30-årspresenter.

 

Personliga och minnesvärda 30-årspresenter

30-årspresent till kille

På jakt efter en riktigt bra 30-årspresent till en kille? Det kan vara en bra idé att utgå från hans intressen för att hitta rätt i djungeln av möjligheter. Gillar han matlagning? Ge honom en spännande sushikurs eller italiensk matlagningskurs. Är han en adrenalinjunkie eller whiskyälskare? Hitta presenten till honom här. 

 

30-årspresent till tjej

En upplevelse är den perfekta 30-årspresentn till henne, något roligt och minnesvärt ni kan göra tillsammans – delad glädje är dubbel glädje. En uppskattad present till henne är en lyxig spaupplevelse, som dagspa eller en ansiktsbehandling men smakupplevelser som en härlig brunch eller en spännande kreativ upplevelse som att göra ett eget smycke under en prova på-kurs i silversmide är också populärt. 

 

30-årspresent till äventyraren

Ska du fira en 30-åring som gillar att ge sig ut på äventyr och uppleva nya saker? Då har vi några bra presenttips att välja mellan. Ta med hen på ett glamping-äventyr i ett lyxtält mitt i skogen eller ge en härlig kajaktur i present.

 

30-årspresent till livsnjutaren

Till livsnjutaren finns många fantastiska upplevelser som passar perfekt som 30-årspresent. Låt hen njuta av härliga smaker, övernatta på ett slott eller njuta av en lyxig spabehandling. 

Läs även Tips till 40-årspresent

 

En personlig 30-årspresent

Ge en personlig 30-årspresent! En personlig present är mer än bara en pryl eller något du köper i sista stund. Det är en present som kräver lite planering och eftertanke, som är anpassad efter mottagarens personlighet  och intressen eller är kopplad till er relation. Använd hjärtat när du väljer en personlig present.

Läs även Tips till 40-årspresent

 

5 unika upplevelser att ge i 30-årspresent

1. En natt i en trädtopp

Varför inte slå på stort och ta med jubilaren till våra nordligaste breddgrader, där man kan bo högt uppe bland trädtopparna? Treehotel i Harads, en liten bit från Boden, erbjuder häftiga övernattningar i de norrländska skogarna – i just trädtoppshotell ritade av kända arkitekter. Vad tror du passar bäst – att bo i spegelkuben, fågelboet, deras UFO, eller kanske någon av de andra spännande byggnaderna?

2. Fritt fall i 30-årspresent

Är det en äventyrlig person som snart fyller 30 år? Kanske har hen alltid drömt om att uppleva den galna adrenalinkicken av att kasta sig ut från ett flygplan? Ett fallskärmshopp är minst sagt en spektakulär upplevelse som hon eller han kommer minnas för resten av livet. Ge bort en fartfylld present till 30-åringen!

3. Sköna vibbar på pool club

En avkopplande dag på spa eller pool club med bad, bastu, drinkar och sköna vibbar är en utmärkt 30-års present. Det bästa är att den går att anpassa efter vad mottagaren trivs bäst med. En dag med fokus på återhämtning och avkoppling på spa eller kanske en kvällssession med bubbel och DJ? Hitta rätt spaupplevelse här.

4. Minigolf, bubbel & 3-rätters

Ta med 30-åring på minigolf med en elegant twist! Hos SWING by Golfbaren i Vasastan kan du kombinera minigolf med Champagne och en härlig 3-rätters middag. Allt i en miljö inspirerad av 1930-talets New York under förbudstiden med massor av stil och tjusig art deco. Här finns tävlingsklassade och specialdesignade banor, restaurang, barer och separata rum. Efter en timmes minigolf på de fina inomhusbanorna är det dags för en middag under stjärnorna i restaurangen.

Foto: Franzén

5. En middag att minnas

Är det blivande födelsedagsbarnet mycket för smakupplevelser? Varför inte passa på att ta med henne eller honom till en av landets bästa restauranger? Restaurant Frantzén i Stockholm är landets enda restaurang med tre Michelinstjärnor. Här bjuds ni på en spektakulär måltid där allt är planerat in i minsta detalj, en present som blir ett välsmakande minne för livet. 


Läs också Michelin-restauranger i Sverige

 

15 presenttips till 30-åringen

 1. Smycken

  Ge ett vackert smycke i 30-årspresent.

 2. Parfym

  En noga utvald parfym är en lyxig present.

 3. Helikoptertur

  Ge nya perspektiv på tillvaron med en tur i helikopter.

 4. Morgonrock

  En snygg morgonrock är en riktig klassiker.

 5. Köksredskap

  Hemmakocken blir alltid glad för nya köksprylar att leka med.

 6. Teaterbesök

  Skäm bort 30-åringen med ett spännande teaterbesök och ett glas bubbel i pausen.

 7. Matlagningskurs

  Den matintresserade blir glad för nya kulinariska kunskaper.

 8. Inredning

  Ge en personlig inredningsdetalj, kan vara allt från en snygg filt till en tavla.

 9. Champagne magnumflaska

  Inget symboliserar fest och firande som Champagne - och dubbelt så mycket är dubbelt så bra!

 10. Hudvårdsprodukter

  Fira 30-åringen med lyxiga hudvårdsprodukter.

 11. Escape room

  Samla kompisgänget och lös mysterier med födelsedagsbarnet. 

 12. Fotobok

  Har ni många fina minnen tillsammans och dessutom bildbevis? Gör en fin fotobok till 30-åringen

 13. Ljusstake

  En klassisk designljusstake passar både killar och tjejer och får en självklar plats i hemmet.

 14. Afternoon tea

  Bjud 30-åringen på en upplevelse med lyxigt afternoon tea.

 15. Vinprovning

  Ge en spännande vinprovning i stället för vinglas - nya smaker, kunskaper och minnen.

 

Vad ska man köpa i 30-årspresent?

Att hitta den perfekta 30-årspresenten kan vara en utmaning, men det finns många kreativa och minnesvärda alternativ att överväga.

En personlig gåva som ett handskrivet brev eller en fotobok med minnen från gemensamma upplevelser kan skapa en djup känslomässig anknytning. För den äventyrlige kan en upplevelsepresent som en fallskärmshoppning eller en matlagningskurs vara en spännande överraskning. För den som uppskattar det praktiska kan inredningsdetaljer, köksredskap eller en snygg väska vara både användbar och stilfull.

Oavsett vilken typ av present du väljer är det viktigt att den visar omtanke och uppskattning för den som fyller 30 år.

 
 
 
Fler utvalda presenttips

Presenttips

Lästid: 5 min.

Present till honom

Lästid: 10 min.

Present till henne

Lästid: 4 min.