Känner du någon som fyller 30 snart? Jämna födelsedagar firas ju ofta lite extra, och då vill man såklart även ge bort något extra speciellt i 30-årspresent. Gärna något som prickar helt rätt, som kommer komma till användning och som kan skapa goda minnen. Därför har vi samlat en hel del tips på vad man kan ge i 30-årspresent, både till tjej och kille, och oavsett om det gäller flickvännen, pojkvännen, mannen, frun, eller kanske en kär vän.

Ge bort en annorlunda övernattning i 30-årspresent

Varför inte slå på stort och ta med jubilaren till våra nordligaste breddgrader, där man kan bo högt uppe bland trädtopparna? Treehotel i Harads, en liten bit från Boden, erbjuder häftiga övernattningar i de norrländska skogarna – i just trädtoppshotell ritade av kända arkitekter. Vad tror du passar bäst – att bo i spegelkuben, fågelboet, deras UFO, eller kanske någon av de andra spännande byggnaderna?

En adrenalinfylld 30-årspresent

Är det en äventyrlig person som snart fyller 30 år? Kanske har hen alltid drömt om att uppleva den galna adrenalinkicken av att kasta sig ut från ett flygplan? Ett fallskärmshopp är minst sagt en spektakulär upplevelse som hon eller han kommer minnas för resten av livet. Ge bort en fartfylld present till 30-åringen!

En avslappnande 30-årspresent

För den som föredrar, eller kanske rentav är i behov av, lite avkoppling sitter en dag på spa aldrig fel. Att få komma ner i varv och njuta av att bara vara, just i stunden, är något vi alla borde bli bättre på. Därför kan det passa utmärkt att ge bort just en sådan härlig upplevelse i 30-årspresent, till både honom och henne. Dessutom kan ni såklart gå på spa tillsammans, och skapa nya härliga minnen ihop – t.ex. på Sinnenas Spa på Ästad Vingård i Halland.

En välsmakande 30-årspresent

Är det blivande födelsedagsbarnet mycket för smakupplevelser? Varför inte passa på att ta med henne eller honom till en av landets bästa restauranger? Restaurant Frantzén i Stockholm är landets enda restaurang med tre Michelinstjärnor. Här bjuds ni på en spektakulär måltid där allt är planerat in i minsta detalj – från inredningen till öringrommen som tvättats i sake och sedan placerats på toppen av kräftkrustaden.

En weekendresa i 30-årspresent

För lite spännande miljöombyte under en förlängd helg kan ni bege er till vårt kära grannland i söder, Danmark. Alldeles över sundet, mitt i Köpenhamn ligger nämligen Villa Copenhagen. En gammal tegelbyggnad med tinnar och torn och väl utvald inredning. Här finns allt ni behöver, till och med en rooftop-pool med utsikt över Köpenhamns puls.

Dessutom befinner ni er precis intill Tivoli, så det är lätt att ta en promenad dit för att uppleva ”forlystelserne”, som det ju heter, i nöjesparken. Nästan lika nära är det till Ströget, där ni kan flanera och kika in i mysiga butiker och restauranger i den danska huvudstaden.