Lite avslappning är något vi alla kan behöva emellanåt. För hur lätt är det inte att bara låta vardagen, och ibland stressen, rulla på? Utan att faktiskt unna sig det där andrummet en kan behöva. Se till att skämma bort dig själv, och kanske en kär vän, med ett välbehövt avbrott från vardagen. Och vad passar då bättre än en dag i välmåendets tecken? Scrolla vidare för att inspireras till nio härliga upplevelser på spa i Stockholm.

Spa & Wellness

Salt- och ljusbehandling hos Stockholm Saltspa & Yoga

Unna dig lite härlig avslappning och ta in de välgörande effekterna av salt under en salt- och ljusbehandling hos Stockholm Saltspa & Yoga.

Stockholm

Övernattningar

Spa med övernattning på Hotel Skansen

Ta med din hjärtevän på spa med övernattning på Hotel Skansen i Båstad – inkl. trerätters middag, frukostbuffé och träningsanläggning.

Båstad

Spa & Wellness, Övernattningar

Spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar

Retreat, bergsvandring och spa på Bergaliv och Orbaden

Unna dig lite härlig avslappning, eller ge bort lite avkoppling till en kär vän med retreat, bergsvandring och spa på Bergaliv och Orbaden.

Vallsta

Övernattningar, Spa & Wellness

Spavistelse på Clarion & Elements Spa

Ta med någon du håller kär för att få lite miljöombyte och skön avslappning under en härlig spavistelse på Clarion & Elements Spa Stockholm

Stockholm

Spa & Wellness

Klassisk ansiktsbehandling hos Babor

Unna dig själv eller en kär vän lite extra guldkant på tillvaron med en välgörande klassisk ansiktsbehandling i Stockholm hos Babor.

Stockholm

Nordic Spa & Fitness

På luxuösa Grand Hôtel i Stockholm finns såklart även en spaavdelning. Precis som namnet avslöjar ligger fokus här på nordiskt spa och fitness – med vilket man syftar på närhet till naturen och en hållbar och sund livsstil.

Under ett besök här kan du och någon du håller kär få värdefull tid med varandra, ni kan få upp energinivån genom ett besök på gymmet, eller kanske komma ner i varv med en avslappnande behandling.

Oavsett om du väljer att ta med bästa vännen, din bättre hälft, eller unna dig tid för bara dig själv, är Grand Hotel Spa ett utmärkt val för att uppleva ett högklassigt spa i Stockholm.

Foton: Grand Hôtel Stockholm

The Nest

Högst upp på Scandic Hotel Downtown Camper ligger The Nest. Det här är ett spa i Stockholm med centralt läge precis vid Brunkebergstorg och en slående utsikt över innerstadens takåsar.

Spaavdelningen bjuder på en helhetsupplevelse som inkluderar tillgång till wellnessområdet med utomhuspool, relaxrum och upplevelseduschar. Dessutom får du ta med dig badrocken och tofflorna hem efter besöket. Kanske som en souvenir och påminnelse om att ta en liten paus emellanåt?

Foton: The Nest

Yasuragi

Yasuragi är det omtalade japanska badet precis vid Hasseludden i Stockholm. Här, alldeles intill vattnet, kan du och någon du håller kär vandra i de stillsamma omgivningarna bland den japanska arkitekturen, för att sedan hoppa i var sin Yukata, en japansk badrock, för ännu mer avslappning.

Spaupplevelsen börjar med en tvagningsritual i ett japanskt tvagningsrum, och sedan kan ni förflytta er till någon av de varma källorna. Där kan ni slappna av omringade av de vackra tallarna på området. Sedan kan ni byta utomhusmiljöerna mot ångsaltbastu, kolsyrebad, kalla källor och kanske avsluta i sovbastun? Yasuragi är en unik upplevelse för avslappning på spa i Stockholm.

Foton: Yasuragi

Sturebadet

Sturebadet är den anrika wellnessanläggningen i Stockholm som grundades av Carl Curman i slutet av 1800-talet. Curman ville genom ett kurbad med behandlingar bidra till bättre hälsa, och visst gjorde det skillnad i 1800-talets Sverige där badrum var en raritet i hemmet. Sturebadets arkitektur tog inspiration från Venedig med sina venetianska palats, och idag är stora delar av byggnaden K-märkt.

Idag håller man traditionen av hälsa och välmående levande genom att erbjuda ett helhetskoncept med både spabehandlingar, övningar för mental avslappning samt kost och träning. Med sitt unika läge vid Stureplan erbjuder Sturebadet en mix av både storstadspuls och härlig avkoppling på spa i Stockholm.

Foton: Sturebadet

Selma City Spa

Selma spa erbjuder en härlig blandning upplevelser som definitivt bidrar till avkoppling. Eller vad sägs om behandlingar som hot stone massage, body scrub, eller facial relax? Utöver behandlingarna kan ni också boka in er för några sköna timmar i rooftop-poolen på avdelningen pool club. Eller varför inte besöka deras Rooftop Garden och toppa besöket med en drink? Selma City Spa bjuder helt enkelt på en hel meny av upplevelser med fokus på wellness i Stockholm.

Foton: Selma City Spa

Centralbadet

Precis som namnet utlovar ligger Centralbadet mitt i Stockholm, på Drottninggatan för att vara mer precis. Här finns 3500 kvadratmeter ägnade åt hälsa och välmående – en riktig oas i hjärtat av storstaden. Här finns både kurbad, romerskt bad, solterrass, bastu, ekologisk restaurang och såklart spa.

Bland de många spabehandlingarna finns bland annat India Heaven som ska vara perfekt för dig som sitter mycket framför datorn. Här pratar vi om en ayurvedisk helkroppsmassage som vårdar vid problem med rygg och nacke. Eller varför inte testa en välgörande peeling med arktiska bär

Möjligheterna är många, och om ni skulle behöva ett avbrott med lite frisk luft kan ni ta en liten promenad i  Brunnsparken, en av Stockholms minsta parker som ligger i anslutning till badet. Och om ni inte fick nog av upplevelsen kan ni dessutom köpa med någon av de välgörande produkter som säljs i butiken. Så kan avslappningen fortsätta även på hemmaplan.

Foton: Centralbadet

Stockholm Saltspa

Visste du att Gamla Stan huserar med något så unikt som ett saltspa? Fenomenet är vanligare utomlands än innanför landets gränser, men på Stockholm Saltspa kan du uppleva den välgörande effekten av just salt.

Här finns ett rum som är täckt av bergssalt från golv till tak, och det sägs göra susen för såväl allergier som förkylningar och andningsbesvär. Det unika rummet har också sollampor som återger dagsljus. Därmed är det en speciell upplevelse, kanske framför allt under vinterhalvåret, om du vill känna in salt, sol, och stillhet som påminner om en varm dag vid stranden.

Foton: Stockholm Saltspa

Sparadiset

Har du svårt att välja vad för typ av spa i Stockholm du vill uppleva? Då kanske ett besök på Sparadiset passar extra bra. Här bjuds nämligen på spaavdelningar med olika teman. Vad sägs om Maldiverna, Hawaii, Fiji, Indonesien, eller kanske Blue Lagoon med en hyllning till den varma källan på Island?

Sparadiset erbjuder också specialiteter som infraröd bastu och floating, tillsammans med en rad välgörande behandlingar. I Stockholm hittar du Sparadiset både på Östermalm, Södermalm, Kungsholmen och i Järfälla, med lite olika utbud på de olika ställena.

Foton: Sparadiset

Elements Spa

Elements Spa är en del av Clarion Hotels, så här kan du få en riktig spahotell-upplevelse. Kliv i badrocken och tofflorna, och kom in i ditt rätta element. Liksom namnet avslöjar är det precis det Elements Spa hoppas kunna ge dig.

Hitta balansen i vardagen med lite avkoppling i relaxpoolen, ett besök på solterrassen eller bastun, eller ett välgörande yogapass. Lite extra lugn får du om du har möjlighet att besöka Elements Spa på en vardag, på helgerna kan det nämligen bli lite trångt på den populära Söder-oasen.

Foton: Elements Spa

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.