Är du ute efter en present till väninnan, mamma eller syrran? Oavsett vem det gäller, och vilket tillfälle det är som ska firas, så vet vi hur klurigt det kan vara att hitta något både personligt och spännande att ge bort i present. Kanske saknar du nu det praktiska i de långa önskelistorna som skrevs flera veckor i förväg under barndomen.

För att du ska kunna undvika att köpa någonting som blir kvar i förrådet och inte kommer till användning, har vi satt ihop en lista som vi hoppas kan inspirera till nästa presentköp. En lista med upplevelsepresenter till henne. Presenter som kan skapa minnen – även er emellan, så att banden mellan er kan bli ännu starkare.

Det första du kan fundera över är såklart hennes intressen – är hon en naturmänniska, stadsråtta eller kanske en riktig finsmakare? Hoppa direkt till någon av kategorierna här nedanför, eller scrolla igenom hela artikeln för mer inspiration.

Upplevelsepresent till henne med finsmakarådra
Upplevelsepresent till henne som älskar att vara utomhus
Upplevelsepresent till henne som gillar stadens sus och brus
Upplevelsepresent till henne som älskar att testa nya saker

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Smak

Dessertkurs på Chokladfabriken

Ta fram din inre konditor och vässa kunskaperna på temat dessert och choklad under en spännande dessertkurs på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Kultur

Glasblåsning i Kihlgrens Glashytta

Bor det en liten konstnär i dig? Prova på konsten att blåsa glas under upplevelsen glasblåsning i Kihlgrens Glashytta i Stockholm.

Hägersten

Kultur

Mingel och måleri hos Måla & Skåla

Låt kreativitet flöda medan du socialiserar med de andra deltagarna under en kväll med mingel och måleri hos Måla & Skåla i Stockholm.

Stockholm

Smak

Omakase för 2 hos Kasai

Ta med någon du håller kär på en spännande smakupplevelse på en japansk fusion-restaurang – Omakase för 2 hos Kasai i Stockholm.

Stockholm

Smak

Premium privatrumskaraoke på Moyagi

Upplev en liten bit av Japan på hemmaplan, ta med vännerna på en rolig kväll med premium privatrumskaraoke på Moyagi i Stockholm.

Stockholm

Till finsmakaren

Till hon som gillar att testa nya smakupplevelser i spännande miljöer är upplevelsen ICEBAR & middag på Lykke i Stockholm som handen i handsken. Här börjar ni nämligen på spektakulära ICEBAR i Stockholm, där ni serveras en drink i isglas och kan spana in iskonsten runtomkring er medan ni sippar på den kalla förfriskningen. Därefter byter ni kyla mot värme i denna kontrastrika upplevelse, och traskar över gatan för att njuta av en middag på restaurang Lykke.

Har hon en sweet tooth, som det ju heter på engelska? Ta med henne till Gamla Stans Polkagriskokeri i Stockholm, där ni kan lära er hur den klassiska svenska karamellen tillagas. Som pricken över i får ni också ta med era bakade polkagrisar hem efteråt.

Är hon snarare något av en kaffejunkie? Låt henne dyka ner i kaffets konst och fördjupa sig i olika kaffesorter och tillagningar under en kaffekurs. Hos Johan & Nyström, strax söder om Stockholm, finns exempelvis kursen Barista Home som går igenom just detta, och dessutom ingår grunderna i mjölkskumning och latteart.

Till naturmänniskan

Mountainbike i Stockholms natur med True Nature Sweden

Är naturupplevelser hennes grej? Ta med henne ut på en tur på mountainbike strax utanför Stockholm. Här är det de hängivna guiderna bakom True Nature Sweden som tar med er på en fartfylld dag i naturen precis runt hörnet från storstaden. Turen passar både för nybörjare och erfarna cyklare och kan avslutas med ett härligt dopp i en skogssjö om vädret tillåter.

Kanske är det istället en dag på sjön ni ska spendera tillsammans? Om hon i hemlighet drömt om att dra upp storgäddan så är det nu som tillfället kan tas i akt. Tillsammans med Catch & relax kan man nämligen få komma ut på härliga fisketurer på Mälaren och i Stockholms skärgård. Efter dagens fångst kan ni sedan avsluta med bastubad och middag i ute i skärgården.

Är hon mer landkrabba än vattendjur? Då kanske en utflykt till Tivedens djupa skogar, och ett härligt äventyr med turridning blir en spännande överraskning för henne. Allt det hittar man nämligen på Ösjönäs gård. Turen på hästryggen anpassas efter individens nivå och erfarenhet, och dessutom ingår fika eller lunch.

Till stadspersonen

Om hon föredrar stad framför natur kan det vara en bra idé att ge bort en hotellövernattning. För vem uppskattar inte lite miljöombyte, snyggt inredda miljöer och att vakna upp med en dignande frukostbuffé som väntar på en. Varför inte lyxa till det ordentligt med en natt på ståtliga Grand Hôtel i Stockholm?

Behöver hon istället lite avkoppling från en stressig vardag, eller är hon kanske bara en riktig livsnjutare? Då kan en dag på spa vara ett utmärkt val av upplevelsepresent till henne. För en kombinerad spa- och stadsupplevelse bjuder The Nest på skön avslappning med härlig utsikt över Stockholm.

Läs också Spahotell i Sverige

Kanske bor det en liten partypingla inom henne? Ta med henne på en cocktailkurs hos The Cat Bar i Stockholm, så att ni kan sopa mattan med kompisgänget vid nästa fest eller  middagsbjudning. Under cocktailkursen lär ni er inte bara att göra utsökta drinkar själva, utan även om historien bakom cocktailepoken och vilka baser som bör finnas i barskåpet därhemma.

Till hon som alltid vill testa något nytt

Presenten till henne med en aldrig sinande nyfikenhet är såklart en upplevelse där hon får prova på något nytt. Som att göra sin egen parfym, till exempel. Hos Collect & Bottle i Stockholm kan man testa på just detta. Här får man nämligen skärpa doftsinnet medan man går runt i doftbiblioteket och väljer ut sina favoriter. Utifrån dessa skapas sedan ett unikt recept som sedan utgör basen när den egna doften blandas ihop.

För att testa ett beprövat koncept, fast i ny tappning, kan upplevelsepresenten till henne vara något så annorlunda som getyoga. Precis som det låter är det alltså yoga det handlar om, som utförs ute i naturen tillsammans med nyfikna getter. Ibland är de bara åskådare, och ibland klättrar de till och med upp på ryggen för att delta under det livliga yogapasset.

Bor det en liten fartgalning i henne? Varför inte ge henne en upplevelse till folkrace? Strax utanför Stockholm, på Sundsta Säteri, kan ni nämligen hoppa in i var sin Volvo 240, utrustad med rallystolar och fyrpunktsbälten, och tävla mot varandra medan gruset ryker omkring er.

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.