Hur hittar man en bra present till flickvännen? Det är en svår fråga som många säkert står inför varje år. Man vill ju gärna imponera lite extra med något personligt och välgenomtänkt, något som blir hågkommet efteråt. Så vad ska man då köpa i present till sin flickvän?

Scrolla vidare nedåt på sidan för att få inspiration till present till flickvännen, oavsett om hon är en äventyrlig person, en finsmakare, adrenalinjägare, eller kanske partypingla.

 
 

Present till flickvän 18 år

I en ålder där mycket händer på en och samma gång – kanske håller man på att ta körkort, och uppgifterna på gymnasiet börjar gå in i en intensiv fas – så kan det passa perfekt att ge bort lite lyxig avslappning. Gå på spa tillsammans för att koppla bort vardagen och få tid till att bara vara med varandra.

Ett utmärkt ställe att ta med henne till är Selma City spa i Stockholm, beläget mitt i pulsen av staden. Från rooftop-poolen befinner man sig i händelsernas centrum, fast i en avslappnad oas mitt i det hela. Dessutom finns baren där ni kan fira att 18-åringen nu kan köpa en drink dagen till ära! Det gör ni i spabaren, och sedan kan ni slå er ner i deras grönskande Rooftop Garden för att avnjuta det hela.

 

Present till flickvän 20 år

Är det en äventyrlig person du håller kär? Överraska henne med något riktigt stort på den stora dagen – ett fallskärmshopp! Det är garanterat något hon kommer att bli överraskad av, och något som hon kommer att minnas under riktigt lång tid framöver. Varför inte passa på att själv göra detsamma, så att ni kan snacka om den galna adrenalinkicken länge efteråt.

Om fallskärmshopp inte känns som hennes grej, så kanske det passar bättre med lite miljöombyte och vardagslyx i form av att ta in på hotell? Med en hotellövernattning skämmer du bort henne ordentligt – ni kan upptäcka en ny stad tillsammans, somna i bekväma sängar och sedan vakna till en stor frukostbuffé där ni kan diskutera dagens bestyr. Ett hett tips på hotell är Ellery Beach House på Lidingö i Stockholm, där festen och glamouren ständigt är närvarande.

 

Present till flickvän 30 år

Till den blivande 30-åringen ska det såklart också hittas något kreativt och spännande att ge bort i present. Varför inte ta er norrut i vårt avlånga land, där ni kan bo på glamping uppe i världsarvsområdet Laponia. Få en inblick i den samiska kulturen, och upplev midnattssolen på sommaren eller det magiska norrskenet på vinterhalvåret. Allt det, och lite till, kan ni få på Sápmi Nature strax utanför Gällivare.

Är det istället en häftig upplevelse med slående utsikter du vill ge bort? Då ska du helt klart överväga en tur i helikopter där flickvännen kan få se huvudstaden, och skärgården om man så vill, från ovan. Flyover Stockholm erbjuder spännande flygturer övre innerstaden, såväl som den inre och yttre skärgården. Dessutom kan skärgårdsturen kombineras med picknick för en extra härlig upplevelse.

 

1-årspresent till flickvän

Ska ni fira att kärleken till varandra varat i ett år? Det är såklart ett speciellt tillfälle, och en liten milstolpe som såklart ska firas. Vid det här laget känner du henne väl, och kanske är det nu som du ska se till att hon kan få prova på det där som hon pratat om så länge.

Bor det en liten konstnär inom henne? Ta med henne på en rolig kväll bland penslar, färger och tillhörande dryck hos Måla & Skåla i Stockholm.

Gillar hon att stöka i köket därhemma? Låt konditordrömmarna införlivas genom en kurs där hon får lära sig att laga Macarons – det utsökta franska bakverket.

Om hon istället föredrar lite mer äventyrliga upplevelser – ta med henne på SUP-paddling med Surfbussen i Stockholm där ni kan testa något nytt, och upptäcka nya platser tillsammans.

Ovan nämnda presenter till flickvännen passar såklart även bra för att fira andra årsdagar. Kanske är det just det ni ska göra till er tradition – att fira ytterligare ett härligt år tillsammans genom att knyta era band ännu starkare och uppleva något nytt tillsammans.

 

Alla hjärtans dag present till flickvän

Tycker du det är svårt att veta vad man ska ge till flickvännen på alla hjärtans dag? Vi förstår. Men istället för att känna press, varför inte passa på att se det som ett tillfälle där ni kan få en härlig stund tillsammans, bara ni två? Kanske genom att utmana varandra i något så annorlunda som att köra folkrace, bli proffs på att laga pasta tillsammans för att kunna lyxa till vardagen lite framöver, eller kom ut på en härlig brunch för en riktigt god och romantisk start på dagen!

Här hittar du nämna upplevelser:
Folkrace på Sundsta Säteri
Pastakurs hos Eataly
Brunch på Greasy Spoon i Stockholm

 
 

Present til flickvän

 

Läs också

Presenttips

Lästid: 5 min.

Present till henne

Lästid: 4 min.