Har du hört om fenomenet takvandring? Kanske, kanske inte. Något som står klart är i alla fall att denna annorlunda version av en guidad stadsvandring har stigit i popularitet på senare år. Och vi förstår varför. För visst vore det spännande att inte bara upptäcka en nya plats från stadens gator, utan att kunna blicka ut och få översikt av vad det faktiskt talas om. Som en guidad tur om stadens och landets historia, fast från ett fågelperspektiv! Låt utsikten hänföra dig och upptäck nya saker som du bara kan se från just det här perspektivet.

Men vad är det egentligen man gör under en takvandring? Ja, namnet avslöjar såklart mycket. Ni vandrar på taket av en högre byggnad i staden, med utsikt över takåsarna i området. Samtidigt får ni information om byggnaden och området, och ibland även en djupdykning ner i landets historia. Precis som det låter är det vandring som gäller, så kunskaper i klättring behövs ej. Dock kan det hända att ni behöver förflytta er via en och annan stege på vägen.

Guiderna som håller i takvandringen kan sin kulturhistoria väl, vilket bidrar till en spännande och kunskapsberikande takvandring. För er säkerhet bär ni selar under turen, fastspända till en säkerhetsanordning på taket.

Takvandring är ett annorlunda sätt att upptäcka en stad på – oavsett om det är din hemstad, eller om du är på tillfälligt besök i en annan stad. Ta med familjen eller kompisgänget på en spännande upplevelser ni sent kommer att glömma.

 

Se alla våra upplevelser här

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.