I tider som dessa är vi många som suktar lite extra mycket efter att få resa. Efter mer än ett år av arbete hemifrån för många, och begränsningar i var vi kan röra oss och vad vi kan göra, drömmer vi om lite välbehövligt miljöombyte.

I väntan på att det blir säkrare att resa har vi valt att lyfta fram Sveriges bästa resebloggare – så att du kan inspireras till att uppleva mer, och fortsätta drömma om nya destinationer att upptäcka när vår värld utvidgas igen.

Omröstningen har nu avslutats, och tack vare er hjälp kan vi stolt presentera Sveriges bästa resebloggare!

 

Grattis till vinsten, Tur & retur!

Efter en jämn omröstning var det till sist Tur & Retur som välförtjänt tog hem vinsten och därmed utmärkelsen som Sveriges bästa resebloggare! Stort grattis till vinsten säger vi till Sara Arnald, kvinnan bakom Tur & Retur som nu även kan titulera sig som Sveriges bästa resebloggare! 👏👏👏 

 

Grattis!

Som tack till alla som röstade på sin favoritbloggare lottade vi även ut en övernattning i lyxtält i för 2 hos härliga Happie Camp.

Stort grattis till Anna Kihlström som blev den lyckliga vinnaren! 👏 

Och tusen tack till alla er som var med och röstade!

Nominerade: Sveriges bästa resebloggare

Här nedanför kan du se mer om de nominerade bloggarna, och inspireras till ny, härlig läsning. Glöm heller inte att rösta på din favorit!

1. Adaras

Adaras är en livsstils- och reseblogg som drivs av Ida Josefin Eriksson från Umeå. Genom vackra bilder med ett närmast filmisk karaktär får vi följa med genom både svenska städer och destinationer utanför Sveriges gränser. Det blir både storstäder, paradisöar och mer avlägsna platser ute i naturen.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, Asien, Nordamerika och Sydamerika
👉 adaras.se 

 

2. Resfredag

Resfredag drivs av Annika Myhre och berättar genom inspirerande bilder och text om tips på resor i framförallt Sverige, men även utomlands. Många av inläggen fokuserar på att resa med barn, men här hittar man även tips om att resa ensam, med sin respektive, och med vänner.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Norden, Europa, Asien, Nordamerika, Sydamerika, Oceanien och Afrika
👉 resfredag.se

 

3. Routes North

Routes North är en reseblogg med fokus på resor inom Skandinavien. Bloggen skrivs av ett flertal rese-entusiaster som provat allt från weekends i Skandinaviska storstäder till att möta vintern i ett fruset Lappland. Routes North startades 2014 av brittiske journalisten Steve Vickers, som spenderat många år på att upptäcka Skandinavien.

📍 Skandinavien
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Finland, Norge och Danmark
👉 routesnorth.com

4. Rucksack

Rucksack tar med läsarna till världens alla hörn, med många häftiga naturupplevelser, fast utan att tumma på bekvämligheterna. Eva Gyllenberg, som driver resebloggen, bor nämligen hellre på ett snyggt designhotell än i ett läckande tält. Bloggen tipsar dessutom om resor med barn, som inte behöver vara fokuserade på charter, utan fortfarande kan vara av det mer äventyrliga slaget.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, Mellanöstern, Nordamerika, Asien och Oceanien
👉 rucksack.se

5. Tur & retur

Tur & retur är en kombinerad blogg och podcast med fokus på resande i allmänhet. På bloggen hittar man både artiklar med fokus på specifika destinationer, tips på smarta produkter att ha med sig på resan, tips och tricks om hur man ska tänka och var man ska leta när man bokar resor, och mycket annat.

Tur & Retur drivs av Sara Arnald, före detta ingenjör som sadlat om till fotograf och retuschör, och som (såklart) spenderar en stor del av sin tid på resor.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med artiklar, nyheter och tester
👉 turoretur.com/resebloggen

 

6. Fantasiresor

Fantasiresor är platsen för drömmare som älskar att vara på resande fot. Bloggen, som drivs av Sofia Zetterqvist, inkluderar resmål från många av jordens hörn, men även många härliga tips på hemmaplan för den som gärna stannar inrikes i år. Fantasiresor tipsar gärna om resor som kan göras med tåg och buss, och ett miljövänligt fokus lyser igenom i många av artiklarna.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, Asien, Oceanien, Afrika och Amerika
👉 fantasiresor.se

7. Runway to Adventures

Runway to Adventures drivs av Pernilla Bredolt, en passionerad resenär och flygvärdinna som ständigt letar nya äventyr och har ett outtröttligt spring i benen. Många av artiklarna innehåller träning och tips på hur du kan fortsätta motionera även när du befinner dig på resande fot. På bloggen listas både storstäder, solresor, och annorlunda resmål som t.ex. Nordkorea.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, Sydamerika, Centralamerika, Nordamerika, Afrika, Asien och Oceanien
👉 runwaytoadventures.com

8. Flying Dryden

Bakom Flying Dryden står Daniel Rydén, som gärna flyger till destinationer runt hela jorden under normala omständigheter. Från det senaste året får läsarna i stället följa med till destinationer runtom i vårt avlånga land – perfekt för den som sitter och planerar för nästa svemester. Bloggen har drivits sedan 2006, och 2011 påbörjades den nuvarande fokuseringen på just resor.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, Nordamerika, Afrika, Asien och Oceanien
👉 dryden.se

9. Stad till strand

Från stad till strand tar läsarna med på både långväga och närliggande resmål. Många av restipsen handlar om hur man kan resa smidigt med familj och barn, och destinationerna inkluderar alltifrån Utah till, Bratislava och Bahamas – bland många andra.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, och Nordamerika
👉 stadtillstrand.se

 

10. Matochresebloggen

Matochresebloggen är sidan för dig som älskar att upptäcka nya resmål genom matkulturen. Den nischade bloggen drivs av Christian Muda, som såklart har en stor passion för både mat och resor, och har sedan 2015 kombinerat dessa intressen i inspirerande inlägg på den populära Matochresebloggen.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i för familjen i Sverige, Europa, Nordamerika och Oceanien
👉 matochresebloggen.se

 

11. Swedish Nomad

Swedish Nomad är, precis som namnet beskriver, en svensk nomad vid namn Alex Waltner som reser över hela världen och delar med sig av sina upplevelser. Förutom guider till bland annat 15 landmärken i Europa som måste ses, och 15 varma resmål att besöka i januari, hittar man även underhållande quiz där man kan testa sin vetskap om olika länder och/eller destinationer på bloggen.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips över hela världen
👉 swedishnomad.com/sv/

12. Ready for Takeoff

Ready for Takeoff är resebloggen som drivs av den före detta flygvärdinnan Charlotte Lundquist, som numera jobbar på heltid med resande genom Ready for Takeoff. Bloggen fokuserar på lyxresor, och hur man kan resa bra och bekvämt utan att det behöver kosta skjortan.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Nordamerika
👉 readyfortakeoff.se

 

13. Discovering the Planet

Med över 25 års resande i ryggen har paret bakom Discovering the planet, Daniela och Göran Nasteska Olsson, många erfarenheter och upplevelser från världens alla hörn. På bloggen samlas allt ifrån guider till specifika destinationer, till tips och trick inom fotografi och hur du bäst planerar din resa, blandat med teman som “fikastund” och “UNESCO’s Världsarv”.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Norden, Europa, Afrika, Asien och Nordamerika
👉 discoveringtheplanet.com

14. Come Fly With Me

Bakom Come Fly With Me hittar vi Towe Ahlin, en resebloggerska med fäbless för Thailand, och som gärna skriver om resande både med barn och utan. Här tipsas det om både weekendresor och långresor, såväl som storstäder och sandstränder.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, Asien, Afrika, Amerika
👉 comeflywithme.se

 

15. 4000 mil

4000 mil är den populära resebloggen som bjuder på resor till intressanta destinationer och beskriver platser och upplevelser som sätter guldkant på tillvaron. Helt enkelt sådan där som får en att känna att man verkligen lever. Här går man bortanför allt vad charter och all-inclusive heter, och letar istället efter upplevelserna som kan lära en mer om världen och olika kulturer.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i 62 länder
👉 4000mil.se

 

16. Lycklig och levande

Lycklig och levande skriver om allt från resor i resandets klassiska mening, till inre resor, personlig utveckling och att upptäcka mer i vardagen. Här räknas både de stora och de små resorna, och det viktiga är upptäckar- och äventyrslusten och att vi behåller vår nyfikenhet. Lycklig och levande beskriver både långresor till Sydamerika, kortare resor inom Europa, och en massa härliga restips, många med fokus på natur, på svensk mark.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, Sydamerika, Centralamerika, Nordamerika och Asien
👉 lyckligochlevande.nu

17. Let's Go Explore

Let’s Go Explore vill uppmana fler till att leva livet fullt ut och upptäcka alla guldkorn det bjuder på. Framför allt genom resor, och då gärna med fokus på storslagen natur. Bloggen drivs av Lisa, och på många av resorna följer hennes tre barn med, medan hon åker själv eller med vänner andra gånger.

Här finns med andra ord något för alla, på teman såsom aktiv semester med skidåkning, härliga hotell att drömma sig bort i, och spektakulära destinationer som kanske borde finnas med på just din bucket list.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Norden, Europa, Afrika, Amerika, Asien och Oceanien
👉 letsgoexplore.se

18. Ladies Abroad

Ladies Abroad drivs av mor- och dotterduon Lena och Maxime Löfblad, som tillsammans besökt inte mindre än 82 av världens länder. På bloggen ses restips både urbana miljöer och storslagen natur, och de båda skribenterna har en förkärlek till sevärdheter som finns listade på UNESCO’s lista över världsarv. 

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i 82 länder
👉 ladiesabroad.se

19. På vift

Cathinka Ingman är kvinnan bakom resebloggen På Vift, som tar läsarna med till destinationer både när och fjärran. Till vardags bor Cathinka i Portugal, och hon föredrar resor till värmen. Förutom restips inom Portugal hittar man även länder som Burma, Indien och Seychellerna, bland mycket annat.

📍 Portugal
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Portugal, Europa, Asien, Afrika, Nordamerika, Sydamerika
👉 catinkaingman.se

20. Sanna Rosell

Sanna Rosell beskriver sin plattform som en “reseblogg för nyfikna”, och läsare får följa med på äventyr både i hennes hemstad Örebro, och ut i vida världen. Det nyfikna sättet att resa på syftar till att se saker från nya perspektiv och att med ett öppet synsätt lära sig mer om världen genom olika kulturer och länder.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i 30 olika länder
👉 sannarosell.se

 

21. Explorista

Explorista drivs av Emmi Holmer från Göteborg, som låter läsarna följa med henne i en äventyrlig vardag där frihet är ledordet, vilket ofta leder till resande och att upptäcka nya platser. Explorista utforskar gärna aktiva äventyr såsom toppturer och kitesurfing, och hur det är att leva och bo i en van utmed vägen. Helt enkelt hur man kan leva livet lite mer varje dag, och inte bara på helger och under semestern.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med aktiva resmål och upplevelser världen över, med fokus på natur
👉 explorista.se

 

22. Jennifer Sandström

Jennifer Sandström är en digital nomad och passionerad resenär med utgångspunkt i Helsingfors. På bloggen får man veta mer om hur det är att bo som svensk i Finland, hur det är att flytta utomlands (då Jennifer även bott i ett flertal andra länder), tips och tricks att tänka på när man reser, och så en massa härliga bilder från olika resmål med fokus på Europa.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Finland, Europa, Asien, Oceanien, Nordamerika
👉 jennifersandstrom.se

 

23. Johnnybajdzjan

Johnny Friskilä är norrmannen som numera bor i Sverige sedan nästan 20 år tillbaka, och som gärna utforskar lite mer svåråtkomliga länder och resmål i sin blogg Johnnybajdzjan. Här får läsarna följa med till bland annat Azerbajdzjan, Tadzjikistan och Burma/Myanmar. Men det är bara ett axplock av innehållet på Johnnybajdzjan, Johnny har nämligen besökt ungefär 100 länder och territorier.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Europa, Asien, Amerika och Afrika
👉 johnnybajdzjan.com

 

24. Northbound Journeys

Bakom Northbound Journeys hittar vi Rania Rönntoft som genom vackra och ibland lite mystiska fotografier skildrar livet i Sundsvall med omnejd, blandat med resor till andra länder i Norden, Europa och Nordamerika. Med fokus på att uppskatta närområdet tar hon med läsarna på äventyr, gärna aktiva sådana ute i naturen, och ett av de teman som finns på bloggen är “freedom to roam”, med tips på hur vi kan utnyttja den fantastiska svenska allemansrätten till fullo.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Sverige, Finland, Norge, Island, Schweiz och USA
👉 northboundjourneys.com/category/travelogue

 

25. Oh darling, let’s be adventurers

Oh darling, let’s be adventurers är resebloggen som gärna beskriver långväga roadtrips och äventyr ute i naturen. Bloggen drivs av Helena Gunnare, och läsarna får följa med henne till såväl USA som de svenska fjällen, och mycket däremellan. Här visas häftiga bilder av storslagna vyer, blandat med myllrande gator från storstadsdestinationer. Helt enkelt äventyr av alla dess slag, såväl små som stora.

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Norden, Europa, Nordamerika, Asien, Afrika och Oceanien
👉 ohdarling.org

 

26. Husbilsresor & äventyr

Bakom Husbilsresor & äventyr hittar vi frihetssökarna Carina Ekroos och Håkan Söderman, som tar med läsarna på äventyr utmed vägarna i Norden. Med fokus på natur och kultur, och gärna ett motionslopp här och var, bjuder Husbilsresor & äventyr på bilder från det vackra svenska landskapet och tips och tricks för den som är nyfiken på husbilslivet. 

📍 Sverige
🌍 Reseblogg med restips i Norden
👉 husbilsresorochaventyr.se

 

 

Glamping i Sverige

Lästid: 15 min.

De 22 bästa spahotell i Sverige

Lästid: 15 min.

10 uteserveringar i Stockholm

Lästid: 7 min.

Restauranger i Stockholm

Lästid: 12 min.

De bästa restaurangerna i Göteborg

Lästid: 11 min.

Spa i Stockholm

Lästid: 10 min.