Vad ger man i konfirmationspresent? Att konfirmeras är ett steg in i vuxenlivet, som självklart ska firas med en konfirmationspresent! Det betyder att många konfirmander blir begravda i gåvor som smycken, klockor och silverbestick. Men, let’s be honest. 

Vilken 14-15 åring tänker  “jag ser så mycket fram emot att kunna använda dessa ingraverade silverbestick när jag flyttar hemifrån”? Istället samlas det i en flyttkartong längst in på loftet…  

Så vad ska man då köpa i konfirmationspresent?

En upplevelse, som inte samlar damn men istället ger konfirmanden ett minne för livet!

Bli inspirerad och scrolla vidare, eller klicka direkt vidare till våra bästa tips på konfirmationspresenter: 

 

Vad ska man ge i konfirmationspresent?

Vi frågade några konfirmander om de föredrog pengar istället för en upplevelse. 90 % av dem svarade faktiskt upplevelser.

Vi frågade också konfirmanderna vilken typ av upplevelsepresent de skulle kunna tänka sig istället för de saker de egentligen inte önskade sig som konfirmationspresent; svaren ser ni nedan.

Dagens ungdomar är utan tvekan äventyrliga och gillar att utforska nya saker. Var med och kickstarta detta nya kapitel för dem med en oförglömlig upplevelse som konfirmationspresent!

 

Hitta den bästa konfirmationspresent här!

1. Konfirmationspresent till den som har god smak

Att välja en konfirmationspresent till någon med god smak handlar om att fånga deras särskilda intressen och kvalitetsmedvetenhet i en present.

En väl vald present kan vara en gourmetmiddag, en elegant designad klocka eller något unikt handgjort som speglar konfirmandens personlighet och stil.

Det visar inte bara uppskattning utan också en förståelse för mottagarens passioner och intressen. En sådan gåva blir ett minne för livet, ett tecken på kärlek och omtanke.

 

2. Konfirmationspresent till den som älskar adrenalinkickar

För presenter till en konfirmand som älskar adrenalinkickar – tänk utanför boxen!

En present som en dag på en klätterpark, en snabb sportbilupplevelse eller kanske en vild raftingtur är alla perfekta presenter. Äventyr som speglar mottagarens passion för spänning och ger oförglömliga upplevelser.

En sådan present visar att du uppskattar deras äventyrliga själ och ger dem chansen att utforska sina gränser på ett spännande och minnesvärt sätt.

 

3. En kreativ present till den kreativa personen

En kreativ present till en kreativ person ger hen möjlighet att fortsätta utforska sina konstnärliga sidor.

Välj något som uppmuntrar deras passion, som ett professionellt målarset, en kvalitetskamera eller kreativ upplevelse. Presenter som ger dem verktygen att uttrycka sig och utforska nya dimensioner av sin kreativitet.

Det är en personlig och omtänksam gest som visar att du uppskattar och vill nära deras konstnärliga talang.

 

4. Den perfekta konfirmationspresent till den äventyrslystne

Till den äventyrslystne konfirmanden ska du välja en present som låter dem vidga sina vyer och testa sina gränser. 

En helikoptertur, en dykningskurs eller kanske en vandringstur i fjällen kan vara en fullträff.

Dessa gåvor erbjuder inte bara spänning, utan också möjligheter att utforska, lära och växa. En sådan present är mer än bara ett föremål – det är en dörr in till äventyr och upptäckter.

 

5. Till den unge som älskar att koppla av

För en ung person som njuter av att slappna av och ta det lugnt, är en spaupplevelse den perfekta konfirmationspresenten.

Tänk dig en dag fylld med lugnande behandlingar, massage, och avkopplande atmosfär.

En spa-dag erbjuder en paus från vardagen och en chans att återhämta sig och skämma bort sig själv. Detta är en uppskattad gåva som ger dem tid att bara vara, reflektera och njuta av stillheten. Ge dem lyxen att koppla av helt och hållet.

 

12 tips till konfirmationspresent

Det kan vara lite av ett detektivarbete att hitta den bästa konfirmationspresenten till en kille eller en tjej. Därför har vi plockat fram våra 12 bästa tips på olika presenter att ge den unge konfirmanden i konfirmationspresent.

 1. Hinderbana på Extremfabriken
 2. En lyxig brunch
 3. Prova på-kurs i silversmide
 4. Offroadtur på CAKE med SkojpHoj
 5. Ridtur på Islandshäst
 6. Tur i luftballong
 7. Keramikkurs
 8. Pizzakurs os Etaly
 9. Tandemflyg
 10. Gelatokurs hos Al dente
 11. Lös ett mysterium
 12. Kaffeprovning
 

Låt konfirmanden själv välja upplevelse

Om du inte vet vad du ska ge så kan det vara frestande att bara ge pengar…

Men, vi på Truestory menar att en upplevelse skapar många fler fantastiska minnen än ett motsvarande belopp i kontanter. 

Så vår lösning på problemet är att ge ett presentkort – för så kan ju konfirmanden själv välja vad hen vill uppleva!

 

Därför ska du välja en upplevelse framför traditionella konfirmationspresenter

De som konfirmeras nu är födda med en smartphone i handen. 

De är därför alltid uppkopplade och spenderar stora delar av sin vakna tid på sociala medier. 

En upplevelse, i stället för en traditionell konfirmationspresent som diverse prylar, kan därför hjälpa konfirmanden att komma bort från skärmen en stund och gynnas av följande tre positiva aspekter en upplevelse kan ge.

1. En upplevelse ger ett minne för livet

Som nämnt tidigare, så blir en upplevelse som present i konfirmation aldrig en bortglömd gåva. 

Faktiskt tvärtemot. Det blir till ett minne för livet. 

Dessutom, även fast du kanske inte är en del av själva upplevelsen så blir det en delad upplevelse, som du också minns. Det blir något ni kan prata om efteråt och har gemensamt.

2. En upplevelse kan ge er tid tillsammans

Du kan också ge en konfirmationsgåva i form av att ni gör något tillsammans. Oavsett om du är familj eller en vän till konfirmanden så kan en upplevelse göra att ni kommer närmre varandra och skapa en djupare relation. 

3. Upplevelser bidrar till ökat välmående

Flera studier visar att upplevelser framför materiella saker bidrar till ett ökat välmående. För en upplevelse är mer unik och skapar en glädje som håller i sig längre än att t.ex. få en ny mobil. 

Tonåringar lever också i en värld där man hela tiden kan jämföra sig med andra på sociala medier som påverkar deras psykiska hälsa negativt. Och just därför kan en upplevelse, som inte går att jämföra gynna en blivande konfirmand!

 

Fördelar med att köpa en present till konfirmation hos Truestory

Vi vill att det ska vara enkelt att köpa och motta en upplevelse via Truestory därför erbjuder vi följande när du köper en upplevelse:

 • 2 år giltighetstid 
 • 2 års bytesrätt 
 • Flera sätt att ge presenten
 • Enkel bokning för mottagaren

+ Det går att slå in en upplevelse!

När du köper en upplevelse via Truestory så har du också möjlighet att ge bort den i en fin presentask som konfirmanden kan öppna.

Dessutom har du möjlighet att lägga till en personlig hälsning och här kan du hitta inspiration hur du skriver en bra text till konfirmationskortet

 

Mer inspirerande läsning...

Text till konfirmationskort

Lästid: 5 min.

Present till henne

Lästid: 4 min.

Presenttips

Lästid: 5 min.