Innan du går och köper strumpor i fars dag present.

Överraska pappa, farsan, far eller pappsen med en present han aldrig kommer att glömma.

Så istället för att fylla på den redan överfulla byrålådan med ännu ett par strumpor, ge bort en upplevelse i fars dag present!

För i motsättning till strumpor, kan man inte samla på sig för många minnen eller upplevelser genom livet.

 

Tips & idéer på upplevelsepresenter till fars dag 2024

Ja, vi vet att pappor kan vara svåra att hitta en present till. 

För svaret på frågan vad han önskar sig är ofta “jag har allt, jag behöver” eller “jag önskar mig ingenting”.

Därför ger vi dig våra 10 bästa tips på vad du kan ge i fars dag present.

 

1. Klassikern: Korg fylld med delikatesser

Det är en klassiker, men en korg fylld med godsaker går alltid hem! Speciellt om du vill ge det till din far som kanske inte har förväntat att få en present i fars dag.
 

2. Något gott i glaset: Dryckesprovning

Att ge något gott att dricka är ofta uppskattat och passar många olika åldrar. Som fars dag present kan du därför ge bort en dryckesprovning. 

Här får din far (eller kanske morfar eller farfar) lära sig mer om hans favoritdryck och självklart smaka på olika sorter.

3. Istället för chokladasken: Chokladprovning

Funderar du på att ge bort en chokladask?

Prova istället att ge en chokladprovning och piffa upp en gammal present klassiker. Det är en lite mer kreativ upplevelse där din far får kliva in i en värld full av choklad.

4. Kör så dammet ryker: Folkrace

Är pappa svag för motorer? Kanske har han en liten dröm om att någon gång få köra folkrace. Ge honom möjligheten att uppfylla pojkdrömmarna. 

Sundsta Säteri utanför Stockholm kan man nämligen tävla mot varandra i just folkrace. Hoppa in i en Volvo 240, slå dig ner i bilstolen och sätt på dig fyrpunktsbältet. Sen är det bara att sätta plattan i mattan och köra så det ryker!

5. Pricksäkert: Lerduveskytte

Ta med pappa och testa något kul och lite annorlunda, lerduveskytte på Skokloster Wings& Clay. Det kan bli en rolig utmaning för hela familen att se vem som klarar sig bäst. 

Upplevelsen passar både för nybörjare och mer erfarna skyttar. En erfaren instruktör ger noggranna instruktioner och så får ni lära er grundläggande skytteteknik innan det är dags att skjuta lerduvor. 

6. En adrenalinkick: Utmanande upplevelser

Ge bort en adrenalinkick i fars dag present, om din far tycker om att testa sina gränser.

Det en kul och spännande upplevelse. Och vem vet, kanske hittar din far en ny hobby?

7. En stund i naturen: Vildmarksgourmet

Är din pappa intresserad av både friluftsliv och matlagning? Då är den perfekta presenten upplevelsen vildmarksgourmet och friluftsteknik. 

Här bjuder gänget bakom Naturens Hemligheter på en kurs i matlagning utomhus, över öppen eld. Och det är inte korv med bröd vi snackar, utan en trerätters gourmetmiddag som lagas tillsammans i grupp. Dessutom använder ni ingredienser från naturens eget skafferi.

8. Nya färdigheter i köket: Matlagningskurs

Är din pappa ständigt nyfiken på nya smakupplevelser och älskar att laga mat? Ge bort en matlagningskurs i fars dag present.

Perfekt till honom som vill utvidga sin receptbok med nya färdigheter!

9. En koffeinkick: Kaffeprovning

Ge en kaffeprovning din far om han tycker om att smaka på olika koppar kaffe hos Black Honey Coffee Roasters

Denna upplevelse är dessutom perfekt till en nybliven far. För vem tackar nej till en kopp kaffe, när man har varit vaken hela natten?!

Och kanske är det en kul fars dag present att ge från bebis, med hälsningen “här får du en koffeinkick, som tack för att du tar hand om mig om natten”.

 

10. Låt din far själv bestämma: Presentkort

Som sagt, det är inte alltid lätt att hitta den perfekta presenten att ge i farsdag.

Och om ingen av förslagen passar eller om du är ute i sista minuten, så är det kanske en idé att ge bort ett Truestory-presentkort.

Då kan du själv bestämma beloppet och din far kan själv bestämma vilken upplevelse han gärna vill testa. Dessutom kan du få presentkortet skickat i en fin presentask.

 

Populära upplevelser till din far

Ta det säkra framför det osäkra och välj en av våra mest populära upplevelser till fars dag.
 

Fars dag presenter under 400 kr

Vill du hitta en billig fars dag present? Se våra upplevelser under 400 kr. 

 

Bra att veta för dig som ska ge bort en farsdag present

Oavsett om du ska ge bort den första far dag presenten, eller ska ge en gåva till din bonuspappa eller morfar. Så kan det vara bra att veta lite mer om fars dag innan du ger bort en present.

När är det fars dag?

Fars dag är den 10 november 2024. 

I Sverige firas fars dag den andra söndagen i november. 

Historien bakom fars dag

Enligt Nordiska Museet kom Fars Dag till Sverige 1931 och härstammar från USA. För det är amerikanska Sonora Smart Dodd som är initiativtagaren till fars dag. Hon ville hylla sin sin far, som var veteran från amerikanska inbördeskriget, som ensam fostrat sju barn efter att hennes mamma avlidit i barnsäng. 

I 1949 bildades en nordisk kommitté med syfte av att sprida den nya högtiden. Och sedan dess har fars dag haft en fast plats i den svenska almanackan.

Hur skriver jag en hälsning till fars dag?

När du köper din upplevelse hos Truestory kan du skriva en personlig hälsning till fars dag. När du ska skriva en text till ett farsdagkort, ska du fokusera på varför du tycker att han är världens bästa pappa. Du kan fråga dig själv “vad är det jag älskar med min far?” och skriva en text utifrån det. Låt sedan texten flöda från hjärtat.

Och kom ihåg, det behöver inte vara en roman. Det viktigaste är att du berättar vad han betyder för dig.

Hur gör jag om fars dag presenten ska bytas?

Du har lagt ner både tid och energi på att hitta den bästa upplevelsen. Men saker och ting kan ändra sig och det kan finnas många anledningar till varför han vill byta upplevelsen.

Som tur är det inte något problem, för när du köper en present hos Truestory har du alltid:

 

Fortsätt bli inspirerad