Är det snart dags att fira pappa? Precis när novembermörkret börjar krypa sig på ordentligt kommer det, som bekant, en liten ljusglimt i vardagen då vi hyllar alla pappor lite extra – fars dag. Vanligtvis får pappa en liten present som visar extra uppskattning för alla de gånger han kanske hämtat och skjutsat oss till kompisar, skola eller träning, eller för de gånger han tröstat oss och funnits där.

Men vad kan man egentligen ge bort i fars dags-present för att visa den där extra uppskattningen? Och när är fars dag egentligen? I Sverige firar vi fars dag den andra veckan i november – det betyder att fars dag är den 14 november 2021.

Då har vi avklarat det, så tillbaka till det där med vad man kan ge. Pappas byrålåda svämmar säkert redan över med strumpor. Så varför inte ge honom en upplevelse – något ni kan göra ihop, för att skapa fler goda minnen tillsammans. Här nedanför tipsar vi om en rad upplevelser att ta med pappa på.

En äventyrlig present på fars dag

Guidad kajaktur i Stockholms skärgård med True Nature Sweden

Är din pappa en äventyrlig typ? Då ska han såklart få uppleva Stockholms skärgård från en kajak. Tillsammans med en kunnig guide från True Nature Sweden får han då glida fram på vattenytan under en hel dag fylld med skärgårdsäventyr, vackra vyer, gott sällskap och välsmakande lunch- och snackspauser då energin fylls på igen.

En smakrik present på fars dag

Är din pappa ständigt nyfiken på nya smakupplevelser? Ta med honom på en djupdykning i whiskyns värld. Hos Ardbeg Embassy i Stockholm kan han få testa whisky från olika länder och områden, och dessutom vässa kunskaperna i dryckens historia och moderna framställning.

Läs också Whiskyprovning

Smak

Ost- och ölprovning hos Ostmakeriet & Waxholms Bryggeri

Kom ut på en smakfylld resa med den härliga kombinationen av ost- och ölprovning hos Ostmakeriet & Waxholms Bryggeri i Stockholms skärgård.

Vaxholm

Smak

Romprovning hos Cane Rum Society

Upplev en spännande smakresa i romens värld under en romprovning i Stockholm hos Cane Rum Society, där unik och ovanlig rom kan provsmakas.

Solna

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Rum Dinner på Cane Rum Society

Skäm bort dig själv eller en kär vän med en utsökt middag på karibisk restaurang med upplevelsen Rum Dinner på Cane Rum Society i Stockholm.

Solna

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Smak

Ölprovning och bryggerivisning på Nya Carnegiebryggeriet

Följ med på en smakresa i ölets underbara värld med en ölprovning i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Soca Brunch på Cane Rum Society

Ta med vännerna och fira in helgen, eller varför inte en vardagsförmiddag, ordentligt med en Soca Brunch i Stockholm på Cane Rum Society.

Solna

Smak

Ölprovning hos Fjäderholmarnas Bryggeri

Ta båten till Stockholms närmaste skärgårdsö för en smakupplevelse som sent ska glömmas – ölprovning hos Fjäderholmarnas Bryggeri.

Stockholm

En fartfylld present på fars dag

Är pappa svag för motorer? Kanske har han en liten dröm om att någon gång få köra folkrace. Ge honom möjligheten att uppfylla pojkdrömmarna. På Sundsta Säteri utanför Stockholm kan man nämligen tävla mot varandra i just folkrace. Hoppa in i en Volvo 240, slå dig ner i rallystolen och sätt på dig fyrpunktsbältet. Sen är det bara att sätta plattan i mattan och köra så det ryker!

Adrenalin

Kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars

Upplev den unika känslan av att flyga fram i en av världens mest omtalade sportbilar – kör Nissan Godzilla GT-R hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Hinderbana på Extremfabriken

Utmana dig själv, eller ta med kompisgänget på en rolig kraftansträngning med upplevelsen hinderbana på Extremfabriken i Stockholm.

Järfälla

Adrenalin

Kör Audi R8 hos Nordic Supercars

Förverkliga dina sportbilsdrömmar – tryck gasen i bott och känn av hästkrafterna i superbilen Audi R8 hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Folkrace hos Sundsta Motorsport

Sätt plattan i mattan och kör så det ryker – prova på folkrace hos Sundsta Motorsport utanför Stockholm. En garanterat fartfylld upplevelse!

Norrtälje

Kultur

Helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård

Upplev huvudstaden från ovan i en spännande och adrenalinfylld upplevelse där du flyger helikopter över Stockholm eller Stockholms skärgård.

Stockholm

Adrenalin

Kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars

Sätt plattan i mattan och accelerera från 0-100 km/h på bara 2,7 sek när du kör världens snabbaste muskelbil hos Nordic Supercars.

Haninge, Helsingborg, Jönköping, Malmö, Tollered, Vårgårda, Västerås

Adrenalin

Offroadtur på CAKE med SkojpHoj

Kom med på en oförglömlig offroadtur på CAKE med SkojpHoj, där du får bemästra skogsstigar och endurospår på eldriven motorcykel.

Märsta

Adrenalin, Natur

Skärgårdstur i ribbåt med Sea Events

Ta med vännerna på en fartfylld upplevelse på vattnet som sent ska glömmas – en skärgårdstur i ribbåt i Stockholms skärgård med Sea Events

Stockholm

En avslappnande present på fars dag

Behöver din pappa lite mer avslappning i vardagen? Ge bort en härlig vistelse på spa. Varför inte på välrenommerade Ystad Saltsjöbad på Sveriges sydspets? Här kan pappa komma ner i varv, koppla bort vardagens sus och brus och bara vara för en stund.

Spa & Wellness

Salt- och ljusbehandling hos Stockholm Saltspa & Yoga

Unna dig lite härlig avslappning och ta in de välgörande effekterna av salt under en salt- och ljusbehandling hos Stockholm Saltspa & Yoga.

Stockholm

Övernattningar

Spa med övernattning på Hotel Skansen

Ta med din hjärtevän på spa med övernattning på Hotel Skansen i Båstad – inkl. trerätters middag, frukostbuffé och träningsanläggning.

Båstad

Spa & Wellness, Övernattningar

Spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Övernattningar, Spa & Wellness

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Gourmetmiddag, spa och övernattning på Grand Hôtel Stockholm

Stockholm

Spa & Wellness

Dagspa och massage på Elements Spa

Kom in i ditt rätta element under en härligt avslappnande upplevelse som inkluderar både dagspa och massage på Elements Spa i Stockholm.

Stockholm

Övernattningar

Rooftop Date Night på The Steam Hotel

Spendera lite extra kvalitetstid tillsammans med någon du håller kär, med upplevelsen Rooftop Date Night på The Steam Hotel i Västerås.

Västerås

Övernattningar

Retreat, bergsvandring och spa på Bergaliv och Orbaden

Unna dig lite härlig avslappning, eller ge bort lite avkoppling till en kär vän med retreat, bergsvandring och spa på Bergaliv och Orbaden.

Vallsta

Smak, Övernattningar

Romantisk gourmetafton med övernattning på Blaxsta Vingård

Ta med någon du håller kär på en upplevelse som ni sent kommer att glömma – en romantisk gourmetafton med övernattning på Blaxsta Vingård.

Flen

Säg grattis på fars dag med en välsmakande naturupplevelse

Vildmarksgourmet & friluftsteknik med Naturens Hemligheter

Är din pappa intresserad av både friluftsliv och matlagning? Då är den perfekta presenten upplevelsen vildmarksgourmet och friluftsteknik. Här bjuder gänget bakom Naturens Hemligheter på en kurs i matlagning utomhus, över öppen eld. Och det är inte korv med bröd vi snackar, utan en trerätters gourmetmiddag som lagas tillsammans i grupp. Dessutom använder ni ingredienser från naturens eget skafferi för att sätta smak på gourmetupplevelsen.

 
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.