Vår huvudstads fantastiska läge vid vattnet erbjuder många möjligheter till bad i Stockholm under sommarhalvåret. Och visst är det en riktig lyx att kunna ha badplatser så nära i en miljonstad? För dig som är nyfiken på vilka badmöjligheter som finns i centrala Stockholm har vi satt ihop en liten lista här nedanför. Så vet du var du ska gå nästa gång du blir sugen på att bada i Stockholm.

 

Badplatser i Stockholm:

Smedsuddsbadet

På Kungsholmen, närmare bestämt där Rålambshovsparken fortsätter på andra sidan Västerbron, ligger härliga Smedsuddsbadet. Här, i lummiga miljöer och med både sandstrand, brygga och glasskiosk kan man svalka sig med ett skönt dopp varma sommardagar. Eller på vintern för den delen, för den som är cool nog för att ägna sig åt vinterbad.

Här finns även en ramp som leder ner i vattnet för ökad tillgänglighet.

 • Sandstrand

 • Brygga

 • Glasskiosk

 • Toalett

 • Ramp för tillgänglighet

   

 

Badplatser i Stockholm:

Fredhällsklipporna

Lite längre västerut på Kungsholmen kan sandstranden bytas mot solvarma klippor för den som föredrar det. Fredhällsklipporna är ett relativt stort parti härliga klippor där man kan hitta sin egen lilla ostörda plats bland vegetationen en solig dag. Här är det mest att hoppa i direkt från klipporna som gäller, men det finns även en liten brygga där man kan gå i och upp ur vattnet lite enklare.

 • Klippbad

 • Naturmiljö

   

 

Badplatser i Stockholm:

Fredhällsbadet

Strax bortanför klipporna, med utsikt över Tranebergssundet och Bromma, finns även Fredhällsbadet. Det är ett kallbadhus med flera bryggor samt faciliteter för ombyte, toalett och dusch. Fredhällsbadet är inhägnat av ett plank, och innanför finns en mindre gräsplätt samt trädäck att slå sig ner på. Under sommarsäsongen har även caféet öppet, så man kan råda bot på kurrande magar.

 • Klippor

 • Trädäck

 • Ombyte, toalett, dusch

 

Badplatser i Stockholm:

Lilla Essingebadet

På andra sidan från Fredhällsklipporna finns fler badmöjligheter på Lilla Essingen. Lilla Essingebadet bjuder på större gräsytor med mycket vegetation och en brygga när man vill hoppa i plurret.

 • Brygga

 • Gräsmatta

   

 

Badplatser i Stockholm:

Långholmens strandbad

På härligt lummiga Långholmen finns Långholmens strandbad med en barnvänlig sandstrand och gräsytor att slå sig ner på. Här finns även toalett och en utedusch för extra bekvämlighet.

Ett stenkast från stranden ligger även det mysiga cafét Stora Henriksvik som kan stilla fikasuget med hembakat, glass och gott kaffe när man vill ta en paus från badandet. Slå er ner i den vackra trädgården innan ni tar nästa dopp nere vid stranden.

 • Sandstrand

 • Utedusch

 • Toalett

 • Café i närheten

 • Ramp för tillgänglighetsanpassning finns

   

 

Badplatser i Stockholm:

Långholmens klippor

Lite längre bort på Långholmen, med utsikt över Stadshuset, kan man även bada vid Långholmens klippor. När man vill svalka sig kan man antingen hoppa i direkt från klipporna, eller så kan man parkera sig vid någon av de två små stränderna strax nedanför klipporna, där det är lite enklare att kliva i vattnet.

Njut av den härliga utsikten över Norr Mälarstrand medan du tar en liten simtur i Riddarfjärden.

 • Klippor

 • Två små stränder

 • Hundvänligt

   

 

Vill du uppleva mer i sommar?

Natur

Fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax

Lev ut sportfiskedrömmen under en både spännande och rofylld dag på sjön – åk ut på fisketur i Stockholms skärgård med Catch & Relax.

Vaxholm

Adrenalin

Folkrace hos Sundsta Motorsport

Sätt plattan i mattan och kör så det ryker – prova på folkrace hos Sundsta Motorsport utanför Stockholm. En garanterat fartfylld upplevelse!

Norrtälje

Natur

2 dagars ridsemester

Upplev naturen på bästa sätt – från hästryggen. Upplevelsen 2 dagars ridsemester med Hälsinge ridupplevelser blir garanterat ett äventyr!

Rengsjö

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Kultur

Stockholm puss & snusk med OURWAY Tours

Kom med på en annorlunda och historiskt kunskapsberikande stadsvandring i vår vackra huvudstad – Stockholm puss & snusk med OURWAY Tours.

Stockholm

Natur

Vildmarksgourmet med Naturens Hemligheter

Brinner du för både natur- och smakupplevelser? Gå en kurs med Naturens Hemligheter där du lär dig laga trerätters middag över öppen eld!

Ekerö

Natur, Övernattningar

2 dagars överlevnadskurs med True Nature Sweden

2 dagars överlevnadskurs i det vilda med True Nature Sweden

Johanneshov

Natur

Rid på vikingars vis

Upptäck vildmarken från hästryggen, precis som våra förfäder gjorde, med upplevelsen rid på vikingars vis med Hälsinge ridupplevelser.

Rengsjö
 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.

 
 

Upplevelsemagasinet
Truestory