Hur firar man en guldålder, som ju många tycker att 25 är? Med en extravagant 25-årspresent, såklart! Och varför inte passa på att göra något tillsammans med det blivande födelsedagsbarnet, så att ni kan komma ännu närmare varandra?

Med en upplevelse får ni en minnesvärd stund tillsammans som kan stärka era band ytterligare. Därför har vi samlat ett gäng upplevelser här nedanför som kan passa bra som 25-årspresent oavsett om det är pojkvännen, flickvännen, bästa vännen, dottern eller brorsan som fyller år.

En adrenalinfylld 25-årspresent till pojkvän eller flickvän

Vill du ge bort något riktigt nervkittlande i 25-årspresent? Kanske har du redan hört om vad som finns med på personens bucket list, och vet att bungyjump är en av de sakerna? Eller varför inte bara slå till med att överraska adrenalinjunkien med en upplevelse som sent kommer att glömmas? Hos Sthlm Bungy kan man trotsa alla instinkter och kasta sig huvudstupa ut för att sedan fångas upp av det elastiska repet. Adrenalinkicken efteråt kommer vara magisk!

25-årspresent till bästa vännen

Skäm bort den blivande 25-åringen ordentligt med en härlig övernattning på hotell, inklusive spa och brunch. På vackra Skepparholmen i Nacka kan ni ta in de härliga omgivningarna i den inre skärgården, kanske från horisontpoolen som blickar ut över vattnet. Kliv in den heta bastun och varva hettan med kalla bad i havet för extra uppfriskning. Dagen efter vaknar ni upp till en dignande brunch, som dessutom är KRAV-märkt.

En väldoftande 25-årspresent

Ta med 25-åringen på en ny upplevelse, där hen får ta fram sin egen doft! Signaturdoften för det 25:e året, liksom. Hos Collect & Bottle i Stockholm börjar man med att gå igenom deras stora doftbibliotek för att hitta sina favoriter, för att sedan inkludera dessa i ett alldeles unikt recept, så att du kan ta med din helt egna doft hem efteråt. En spännande aktivitet att uppleva tillsammans, som ni också kan att minnas varje gång ni känner doften av parfymen.

Låt 25-åringen bli cocktailproffs

Är födelsedagsbarnet en liten festprisse eller partypingla? Kanske vill hen utforska smakerna i dryckens värld ytterligare, och krydda nästa fest eller middagsbjudning lite extra? Ta men honom eller henne på en cocktailkurs hos The Cat Bar i Stockholm där ni får lära er om både historien bakom den stora cocktailepoken, vilka basvaror man bör ha i barskåpet där hemma, och såklart hur ni svänger ihop delikata drinkar.

25-årspresent till tjejkompisen

Börja dagen med en brakfrukost – eller brunch då, med konceptet Brunch, Bubbles and Beats på Kitchen & Table. Här serveras allt ni kan tänka er i matväg, tillsammans med bubblande cocktails eller champagne för en extra lyxig start på dagen. Till det spelas sköna beats utvalda av den DJ som finns på plats. Kitchen Table finns i både Malmö och Stockholm.

Läs också Brunch i Stockholm

 
 

Vad händer i Stockholm?

Lästid: 12 min.

Presenttips

Lästid: 5 min.

9 unika hotell i Stockholm

Lästid: 7 min.