Att fylla 20 känns ofta stort. Visst, man har redan räknats som vuxen under ett par år, men på något sätt känns det ännu mer definitivt att fylla 20. Såklart är det även gränsen för att få handla på Systembolaget, och även för att få gå på kasino. Denna speciella ålder kräver såklart sin alldeles speciella 20-årspresent.

Ta med det blivande födelsedagsbarnet på något ni kan göra tillsammans, och som ni kan minnas under lång tid fram över – en upplevelse. Här nedanför har vi listat en hel del tips på 20-årspresenter, som dessutom kan passa bra som inspiration till dig själv, om du går i funderingar kring vad du ska önska dig i 20-årspresent.

20-årspresent kille

Fallskärmshopp

Är du ute efter en riktigt spännande 20-årspresent till honom? Ge bort en upplevelse som sent kommer att glömmas – ett fallskärmshopp! Att kasta sig ut från ett flygplan, falla fritt, för att sedan fångas upp av fallskärmen är en hisnande upplevelse. För att inte tala om adrenalinkicken som sätter in, och ruset som kommer efteråt. Helt enkelt en oförglömlig upplevelse!

För en annan typ av spänning, som kanske passar bättre till killen som inte är ett lika stort fan av den typen av adrenalinkickar, kan du ge bort en upplevelse på Fox in a Box. Hit kan ni ta med hela kompisgänget för att slå era kloka ihop och lösa allt från mysterier till stundande zombieapokalypser i olika temainredda rum. Hinner ni komma fram till lösningen innan katastrofen är ett faktum?

20-årspresent tjej

Till hon som behöver lite extra avkoppling, eller kanske hon som är en riktig livsnjutare, kan du ge bort et upplevelse på spa. Varför inte i form av en härlig kontrast mellan avslappning och stortstadspuls? På The Nest Wellness, spat som ligger i Scandic Hotel Downtown Camper i Stockholm, kan man få just denna härliga mix. Varför inte slå ihop det med en övernattning på hotellet om du vill ta i lite extra med 20-årspresenten?

För hon som gärna testar nya smakupplevelser kan ni istället gå på chokladprovning. Lär er mer om allas vår favorit, chokladen, under en välsmakande chokladprovning hos chokladfabriken i Stockholm. Här får ni lära er om hur processen när man tillverkar choklad fungerar, samtidigt som ni mumsar på olika utsökta sorters ren choklad samt praliner. Provningen går även att genomföra digitalt, och då får ni ett provnings-kit med choklad hemskickat till er.

20-årspresent till pojkvän

Är det istället pojkvännen som gillar smakupplevelser? Eller är han helt enkelt bara en pizzagalning? Ge honom en pizzakurs så att han kan vässa sina egna kunskaper i det ädla italienska mathantverket. På Eataly i Stockholm ges kurser flera gånger i veckan. Efter ett besök där kommer han kunna allt om vilka ingredienser som ska användas, hur den bästa degen komponeras och vilka pålägg som är allra läckrast.

Är han snarare en fartgalning? Då kommer han säkert tycka att en tur i Speedcats hos Addwater är en riktigt grym present. Det kan nämligen jämföras med att köra gokart, fast på vatten! Sporten kommer från Sydafrika men har även tagit sig till våra nordliga breddgrader. I varje båt sitter två personer, och ni börjar med att träna på en bana, för att mot slutet köra matchrace mellan två båtar i taget. En annorlunda och spännande upplevelse!

20-årspresent till bästa vän

Cocktailkurs

Vad ska du ge bästa vännen i 20-årspresent? Är det hen som gärna håller i festen du letar present till? Då ska du såklart ge bort en cocktailkurs hos The Cat Bar i Stockholm! Så kan nästa festliga tillställning bli extra välsmakande, och så vet han eller hon dessutom vad man ska gå efter bland de många hyllorna på Systembolaget.

Har din bästa vän en kreativ ådra? Ge bort en kväll på Måla & skåla i present! Hit kan ni gå tillsammans och fira den stora dagen med att gå loss bland penslar och färger under en kväll där ni målar tillsammans under en social tillställning. För att göra det hela ännu festligare kan ni ta med egen dryck och skåla över mästerverken som växer fram under kvällens gång.

20-årspresent till dotter

Vill du uppleva något tillsammans med dottern för att fira hennes 20-åriga födelsedag? Bjud henne på en weekend i härliga Köpenhamn. På Villa Copenhagen bor ni i väldesignade hotellrum mitt i centrum, med Tivoli på andra sidan gatan och shoppinggatan Strøget ett stenkast längre bort. Njut av den härliga stämningen, kika in i mysiga butiker och ta ett varv inne på både fartfyllda och gemytliga Tivoli.

Foton: Villa Copenhagen