Även om vår största stad har ett stort urval av upplevelser, kan det ibland vara svårt att ha koll på vad som sker i Stockholm. Kanske undrar du vad som händer i Stockholm idag, i helgen, eller vilka större evenemang som återkommer varje år?

Vi har satt ihop en liten evenemangs-guide, så att det blir lättare för dig att planera in spännande upplevelser i kalendern. Spana in vad som händer i Stockholm här nedanför.

Pssst…vill du testa dina kunskaper om Stockholm? Klicka på knappen nedanför för att ta vårt stora Stockholms-quiz!

Januari

Formex
19-22 januari 2021 – INSTÄLLT

Är du nyfiken på vad som händer i Stockholm i början på det nya året? En av alla pärlor är Formex – meckat för dig som är design- och inredningsintresserad. På den stora mässan, som återkommit varje år sedan 60-talet, kan du låta dig inspireras av de senaste trenderna inom inredning, design, presenter, såväl som mode, accessoarer och till och med delikatesser. En stilfull start på året!

Hitta till Formex

 

Februari

Stockholm Furniture & Light Fair
8-12 februari 2022 – INSTÄLLT

Fick du inte nog av design på Formex? Då ska du såklart ta en titt på vad Stockholm Furniture and Light Fair har att erbjuda. Med fokus på möbel- och belysningsdesign, och skandinavisk design i synnerhet, är mässan en riktig pärla för dig som vill hålla koll på de senaste nyheterna.

Hitta till Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Design Week
8-14 februari 2021

Samtidigt som Stockholm Furniture and Light Fair pågår också Stockholm Design Week. Medan Stockholm Furniture and Light Fair är koncentrerat till den stora utställningshallen Stockholmsmässan, består Stockholm Design Week av utställningar, föreläsningar och andra event utspridda över staden. Här möts designers, arkitekter, kreatörer, journalister, bland andra, för att diskutera det senaste inom design.

Hitta till Stockholm Design Week

Stockholm Winter Pride
27-28 februari 2021 – INSTÄLLT

Stockholm Pride började som en festival på sensommaren, i augusti varje år, som efter ökat engagemang och gemenskap växt till att även hållas på vintern. Stockholm Winter Pride varar under flera dagar och pågår både inomhus och utomhus på olika platser runtom i Stockholm. Delta i festivalen som lyser upp Stockholm i vintermörkret, och stötta alla människors rätt till lika värde.

 

Mars

Trädgårdsmässan
25-28 mars 2021 – DIGITALT EVENT

Undrar du vad som händer i Stockholm i mars, precis när våren börjar glänta på dörren? Trädgårdsmässan såklart! Det et här är mässan för dig med gröna fingrar och ett stort intresse för hur din trädgård, uteplats eller balkong kan bli en riktig oas. I mars berikas stockholmsmässan med klorofyll och inspiration till det senaste inom trädgårdsvärlden. Här kan du också inspireras under föreläsningar, få tips från experter eller se nya produkter och tjänster som poppat upp under året.

April

Körsbärsblom i Kungsträdgården

Runt april varje år spricker knopparna på de många körsbärsträden i Kungsträdgården och bjuder på en färgsprakande och skir naturupplevelse mitt i centrum. Här firas också körsbärsblommans dag varje år, en festival för att inviga våren som arrangeras med Japanska föreningen i Stockholm. Ett perfekt tillfälle att njuta av vad naturens spektakel, mitt i staden!

Hitta till Kungsträdgården

 

Maj

Affordable Art Fair, 19-23 Maj 2021

Affordable art fair är konstmässan för både vuxna och barn, där konstintresserade kan spana in såväl etablerade konstnärer som lovande talanger. Mässan erbjuder ett stort urval av konst som kan köpas, eller utställningar du kan inspireras av. Vanligen bjuds det också på livemusik, evenemang för de små, och workshops.

Hitta till Affordable Art Fair

 

Juni

Smaka Good Food Festival
3-6 juni 2021

Denna smakexplosion till matfestival hålls årligen i Kungsträdgården, och som namnet lovar bjuds det på god mat och härlig festivalstämning. Här presenteras även trender och nyheter, exempelvis under temat framtidens mat, ekosystem och “zero waste”.

Hitta till Smaka Good Food Festival

Stockholm Marathon
5 juni 2021

Det långa loppet som blivit en folkfest! Stockholm Marathon är ett att av Europas största maratonlopp som går genom vackra miljöer. Loppet startar i myllret i centrum och med kungliga slottet som kuliss, fortsätter genom den lummiga naturen på Djurgården och avslutas med en målgång som heter duga inför stor publik på Stockholms stadion.

Hitta till målgången på Stockholm stadion

 

Juli

Lollapalooza musikfestival
2-4 juli 2021

Upplev Stockholm genom musik och skönt häng under musikfestivalen Lollapalooza. Lollapalooza startade i Chicago och spred sig efterhand till ett flertal olika städer i USA, och så småningom även till andra länder. Numera hålls den i både São Paulo, Santiago, Buenos Aires, Paris och Berlin. Och så i Stockholm såklart. Här på hemmaplan hölls festivalen för första gången 2019, och blev en succé som var tvungen att återkomma. I Stockholm är det Gärdet du ska vallfärda till om du är ute efter en massa bra livemusik, härlig puls, god mat, snygg merch och allmänt skön stämning.

Hitta till Lollapalooza

 

Augusti

Stockholm Fashion Week

I augusti blir Stockholm ett snäpp snyggare, glamorösare och vildare. Vi pratar såklart om när fashion week är i staden. Svid om till ditt trendigaste, mest kreativa och stilfulla jag och spana in kollektionerna för det kommande året på runway, eller inspireras av den varierade streetfashion-stilen som kan ses mellan alla modeshower.

Foto: Olav Holten via Stockholm Pride

Stockholm Pride, 2-8 augusti 2021

Stockholm Pride är en av stadens största, årligen återkommande festivaler. Stockholm Pride arbetar för att stärka hbtq-personers livssituation och rättigheter, och under festivalen samlas både stora som små, gamla som unga i en färgglad och stämningsfull atmosfär med inspel av livemusik, shower och debatter.

 

September

Lidingöloppet
24-26 september 2021

Lidingöloppet är loppet för dig som gillar fysisk aktivitet med fokus på löpning. Loppet är faktiskt världens största(!) terränglopp, med tusentals deltagare varje år. Vid starten 1965 fanns bara en sträcka – 30 km – men idag finns 10 olika varianter, så här finns något för varje löpare. Eller till och med för icke-löpare. En version av loppet går nämligen att genomföra på mountainbike också. Lidingöloppet är en del av en svensk klassiker, tillsammans med Vasaloppet, Vansbrosimmet och Vätternrundan.

 

Oktober

Foto: Magnus Palmquist Lunay/Stockholm Jazzfestival

Stockholm Jazzfestival
15-24 oktober 2021

Vad händer i Stockholm efter att sommarmånaderna och möjliga eftersläntrare till varma septemberdagar blåst förbi? Då kommer Stockholm Jazz Festival tillbaka. Vi snackar en av stadens äldsta festivaler som under cirka 10 dagar intar ett 60-tal olika scener runtom i Stockholm. Ett livligt inslag som lättar upp stämningen när oktobermörket lagt sig tungt över staden.

Foto: Pelle Sten via Flickr

Skogskyrkogården under allhelgonahelgen

En annan plats, där det bokstavligen tänds ljus i mörkret, är Skogskyrkogården. Under allhelgonahelgen besöks den kända kyrkogården och utsedda världsarvet i Enskede av runt 50,000 personer. Vanligtvis håller även alla byggnader öppet för de som vill se mer av den kända arkitekturen ritad av Sigurd Lewerentz och Gunnar Asplund under tidigt 1920-tal.

Hitta till Skogskyrkogården

 

November

Stockholm International Film Festival
10-21 november 2021

För den filmtokige är Stockholms egna internationella filmfestival ett måste. Festivalen pågår under 12 dagar och visar vanligtvis ett 150-tal filmer från omkring 60 olika länder. Under dessa dagar arrangeras även möten med regissörer, workshops med kompositörer, seminarier och fester – för att bara nämna några. Ungefär var tredje film som visas är dessutom skapad av en debutant, för att främja unga och mindre etablerade filmskapare.

December

Foto: Simon Lokko/Skansen

Lucia på Skansen

I den mörkaste vintertiden kommer vår kanske mysigaste tradition lägligt. Lucia, med vacker körsång och levande ljus, uppskattas av såväl stora som små. En av alla platser där du kan se ett luciatåg i Stockholm, är på Skansen. Här kan du uppleva hur luciafirandet har sett ut under olika tider i Sverige, eller se årets Lucia med tärnor och stjärngossar anlända med häst och vagn innan de intar Sollidenscenen.

Hitta till Skansen och Sollidenscenen

Läs också Vinter i Stockholm

Nyår

Som ett avslut på det gamla året, och ett välkomnande av det nya, ska det såklart skjutas raketer vid tolvslaget. Då samlas vi gärna med familj och vänner utomhus för att ta del av det färggranna skådespelet. En av de bästa platserna i Stockholm att uppleva fyrverkerier från är Norrbro och Gustav Adolfs torg. Här spelas dessutom musik, och det bjuds på show från tolvslaget och framåt. Dessutom har ni slottet som kuliss i bakgrunden – en riktigt fin vy som start på det nya året.

Hitta till Gustav Adolfs Torg

 

Se fler upplevelser i Stockholm

Kultur

Andra världskrigets Stockholm

Häng med på stadsvandring i Stockholm där du får veta mer om spioneri och andra historier som utspelade sig i andra världskrigets Stockholm.

Stockholm

Natur, Kultur

Ballongflygning

Var med om en oförglömlig upplevelse där du beskådar landskapet från ovan när du långsamt glider fram i en luftballong – en ballongflygning.

Stockholm

Smak

Beer & food pairing på Nya Carnegiebryggeriet

Upplev spännande smakkombinationer med en beer & food pairing i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet.

Stockholm

Smak

Bryggkurs för nybörjare på Nya Carnegiebryggeriet

Kom med på en heldag i ölets tecken där du lär dig brygga din egen öl under en bryggkurs för nybörjare i Stockholm på Nya Carnegiebryggeriet

Stockholm

Smak

Chokladkurs hos Chokladfabriken

Ta med en vän på en upplevelse där ni lär er göra läckra praliner – en spännande och lärorik Chokladkurs i Stockholm på Chokladfabriken.

Stockholm

Smak

Chokladprovning på Chokladfabriken

Vässa dina kunskaper på temat choklad med en smakrik upplevelse som stillar sötbegäret – en chokladprovning på Chokladfabriken i Stockholm.

Stockholm

Natur, Kultur

Citykajak med Stockholm Adventures

Kom ut på ett härligt äventyr i Stockholm – upptäck vår vackra huvudstad från en kajak under upplevelsen citykajak med Stockholm Adventures.

Stockholm

Smak

Cocktailkurs med Eataly

Hur blandar man till utsökta cocktails? Det, och mycket mer, får du veta under en spännande och lärorik cocktailkurs med Eataly Stockholm.

Stockholm
 

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få 10% på din första upplevelse

Få inspiration till upplevelser direkt i inkorgen ca två gånger om månaden

Tack för din registrering. Vänligen kolla din inkorg.