Stockholms Bränneri är Stockholms första hantverksdestilleri, numera även med en egen bar kallad Brännerian, som håller till i en tidigare Jaguar-verkstad på Södermalm i Stockholm.

Verksamheten startades av paret Anna och Calle Wikner, båda passionerade gin-älskare, som satsade på sin dröm om att framställa egen hantverksgin. Sedan starten 2016 har de gått från klarhet till klarhet och Stockholms Bränneri har blivit en riktig framgångshistoria.

 

Möt Jessica på Stockholms Bränneri

 

...att folk ska få bli nykära i gin och möjligheterna som finns med gin i drinkar.

Jessica Hedström, Stockholms Bränneri

Upplevelser hos Stockholms Bränneri

Ginprovning som ger mersmak

De olika dryckerna som produceras hos Stockholms Bränneri går visserligen att köpa på Systembolaget, men med en ginprovning och historien bakom den lokalproducerade drycken får du en helt annan – och rikare – upplevelse. Du får dessutom se destilleriet och lära dig mer om hur man framställer gin från grunden, och så blir det provning av fyra olika sorters gin.

Trots att det i dag är stor efterfrågan på gin och andra drycker från Stockholms Bränneri ligger fokus på småskalig produktion med hantverket i centrum, och produkterna levereras fortfarande med el-moppe till krogar runt om i Stockholm.