I Hagastaden i Stockholm döljer sig en karibisk pärla som specialiserat sig på rom – den kombinerade rombaren och restaurangen Cane Rum Society som drivs av Duane Paul Shepherd.

Romen har följt Duane genom större delen av livet. Redan som 16-åring öppnade han sin första restaurang mitt emot ett romdestilleri på Trinidad. När han senare flyttade till London för att “vidga sina vyer”, var det just olika varumärken inom romkategorin han kom att arbeta med. Och därefter har romresan bara fortsatt.

 

Möt Duane på Cane Rum Society

I videon kan du höra Duane berätta historien bakom Cane Rum Society och hur rom mer eller mindre alltid har varit en del av hans liv och livet i Karibien. 

My mission in life is to spread the word of rum, the gospel according to rum.

Duane Paul Shepherd, cane rum society

Ett unikt bibliotek med ovanlig rom

Med kontakter inom rombranschen från världen över började Duane samla på rom, vilket är grunden till Cane Rum Societys Rare Rum Library, ett bibliotek med en kollektion av unika och ovanliga romsorter.

Rombiblioteket har en egen avdelning i restaurangen, och det är just hit som man välkomnas under en av Cane Rum Societys populära romprovningar. Inne i det generöst tilltagna, men ändå gemytliga, rummet finns romflaskor från golv till tak. Här finns till och med en platsbyggd stege som krävs för att komma åt romrariterna på de översta hyllorna, och som ytterligare inger känslan av befinna sig i ett anrikt bibliotek.

 

Romprovning och middag

Vid utvalda tillfällen ordnas även Rum Dinner på Cane Rum Society, för den som vill vara med på ett mer uppstyrt event. Den noggrant utvalda romen presenteras av en varumärkesambassadör som bjudits in kvällen till ära och efter provningen blir det middag med karibiska smaker.

De olika initiativen och eventen på Cane Rum Society verkar vara talande för Duanes driv och vilja att ständigt utveckla Cane Rum Society med nya idéer och koncept. Samtidigt som man behåller den härligt personliga stämningen och den varma gemenskapen oavsett vad som är på gång på Cane Rum Society.

 

Boka en upplevelse på Cane Rum Society

 

En liten bit av Karibien

Väl genomtänkta detaljer genomsyrar hela Cane Rum Society, där t.ex. baren är lägre än man vanligtvis ser, så att kunderna ska befinna sig på samma nivå som bartendern. Dessutom är det en upplevelse i sig att besöka toaletterna, med specialgjorda tapeter och rostiga handfat, som ska minna om den stundtals opolerade stilen som ibland kan ses i Karibien.

För den som vill kombinera rom med karibisk mat finns ett noga utvalt utbud av rätter såsom Trini lamb shank, flame grilled octopus och fried plantain på menyn. Om Duane själv får välja blir det Jerk Chicken, som han menar att han äter närmast en gång om dagen.

 

Gör din egen romdrink á la Cane Rum Society

Cane Rum Societys Old Fashioned

  • 5cl Aged rum

  • 0.5 cl sockerlag

  • 2 stänk Angostura Bitters

    Rör drinken med tärnad is och garnera med apelsinskal.

 

Möt fler av våra fantastiska värdar

Ostmakeriet

Lästid: 4 min.

Happie Camp

Lästid: 3 min.

Stockholms Bränneri

Lästid: 3 min.