Önskar du ett avbrott i vardagen för att ladda batterierna? Då kan ett besök på et spahotell i Stockholm vara räddaren i nöden.

Det bästa är att du inte behöver åka långt för att få ett välgörande miljöombyte! För det finns rikligt med härliga spahotell i och runt Stockholm att välja mellan.

De 7 bästa spahotellen i och nära Stockholm

Men det är ju just det. När det finns för många alternativ så kan det bli extra svårt att välja… 

Vi har därför tagit fram de hotell med spa i Stockholmsområdet som har högst betyg enligt tidigare gäster – så att du kan slippa beslutångesten!

Se hotellen med spa som har högst betyg i Stockholm nedan. Läs mer om:

Läs också Spahotell i Sverige

Spahotell centralt i Stockholm

Möjligheterna är många till att varva ett besök till den vackra huvudstaden med spa och njutning. Mitt i Stockholm city finns det flera lugnande oaser för att kunna komma bort från Stockholms puls när du behöver en paus. 

Och här, kommer de bästa! 

 

Grand Hotel - Betyg: 4,6/5

Grand Hotel Stockholm osar av lyx och är ett klassiskt 5-stjärnigt hotell, det är därför inte konstigt att Grand Hotell har ett imponerande betyg! Hotellet har varit hem för kändisar och livsnjutare sedan 1874. Hotellets spa heter Nordic Spa & Fitness och som namnet antyder har fokus på de nordiska elementen. 

Här kan du värma kroppen i bastun efter ett kallt dopp i poolen. Eller känna lugnet i den vackra uppvärmda bassängen, som tar dig tillbaka till varma sensommardagar. Vill du unna dig det lilla extra kan du boka en massage, skönhetsbehandling eller ett besök hos kiropraktorn.

 

Clarion Hotel / Elements Spa - Betyg: 4,1/5

Clarion Hotel är en perfekt tillflyktsort för kropp och själ mitt i bohemiska Södermalm. Här kan du varva shopping och besök på trendiga restauranger med avslappning. För hos Clarion Hotel är du alltid välkommen att hitta din inre balans och komma ner i varv.

När du bor på Clarion Hotel har du tillgång till Elements Spa som har en inomhus- och utomhuspool med utsikt över trätopparna, bastu och ett brett utbud av kropps- och ansiktsbehandlingar. Behöver du sträcka ut kroppen så kan du boka in dig på en gemensam yogastund. Checka in på Clarion Hotel över en weekend och kom in i ditt rätta element mitt i Stockholm!

 

Spahotell i Stockholm skärgård

Stockholm är öarnas by och självklart finns det många spa hotell i Stockholm skärgård som har härlig utsikt mot klippor och hav. Här kan du glida runt i tofflor och morgonrock hela dagen utan dåligt samvete! 

Här listar vi dem som andra gäster rekommenderar:

Yasuragi - Betyg: 4,4/5

Yasuragi är ett japanskt spa i Saltsjö-Boo som bjuder in till djupa andetag och avslappning. När du kliver in i Yasuragi får du en morgonrock, tofflor och badkläder som är det enda du behöver under vistelsen, för att kunna njuta av badet och källorna. Vill du njuta lite extra, kan du boka en behandling, eller vara med på yoga, meditation eller qigong. Rummen är i japansk design med utsikt över den svenska skärgården. 

Ja, Yasuragi lever verkligen upp till sitt rykte och toppar listan med högst betyg för spa hotell i Stockholm skärgård.

Nynäs havsbad - Betyg: 4,2/5

Nynäs havsbad ligger i Nynäshamn som ligger 30 minuter från Stockholm. Nynäs havsbad bjuder in dig till en spaweekend där havet och himlen går i ett. Njut av poolen vid klipporna och hör hur havet slår in mot berget. Du kan boka olika behandlingar och massage om du vill skämma bort dig själv lite extra när du väl är igång.

 

Spahotell utanför Stockholm

Om du vill hålla dig utanför tullarna så finns det också bra spa hotell nära Stockholm. Här kommer dem med högst betyg enligt gästerna:

Rånäs slott - Betyg 4,6/5

Önskar du en magisk och kunglig spaweekend så är Rånäs Slott det du letar efter. Vakna utvilad i närheten av Stockholm och njut av fridfullheten på majestätiskt vis. En trappa ner i slottet finns SPA-källan, här kan du förboka massage eller ansiktsbehandlingar. På bryggan finns sjöbastun och utomhus bubbelpooler. 

Ellery Beach House - Betyg: 4,3/5

I Lidingö kan du hitta en liten bit av Kalifornien i lantliga omgivningar. Ellery Beach House är ett beach resort nära Stockholm som bjuder in till en kontrastfull upplevelse. Trots att det endast är under 20 minuter till Stockholm så känns citylivet långt borta när du checkar in på Ellery Beach House.

Ellery Beach House har en egen brygga och både inomhus- och utomhuspooler. Atmosfären är lekfull där du kan slappna av utan att behöva sänka rösten. Om ditt hjärta begär något mer så finns det en uppsjö av behandlingar för kropp, ansikte och själ att välja mellan. Var noga med att boka din behandling i god tid, då dessa är otroligt populära!

Skulle du kunna tänka dig en spavistelse på Ellery Beach House? Klicka på upplevelserna nedan och läs mer.

Skepparholmen Nacka - Betyg: 4,2/5

Skepparholmen Nacka är ett spahotell som ligger 20 minuter från Stockholm city. Hotellet ligger i natursköna omgivningar och har en skandinavisk anda. Här kan du vakna upp och njuta av utsikten av havet från rummen. Spat är inspirerat av de fyra årstiderna och självklart finns det olika behandlingar du kan unna dig själv.

Andra spaupplevelser i Stockholm

 

Mer inspirerande läsning…

Spa i Stockholm

Lästid: 10 min.

Spaweekend i Stockholm

Lästid: 7 min.

Spahotell i Göteborg

Lästid: 9 min.