Ta med någon du tycker om eller checka in själv på ett spahotell i Göteborg för att uppleva goa vibbar och äkta havscharm.

Göteborg är nämligen ett perfekt resmål för en spahelg! För här kan du kan varva citypuls, ett besök på Liseberg och naturupplevelser nära havet med avslappning på hög nivå.

Men det finns en del hotell med spa i Göteborg och därför har vi plockat fram de bästa spahotell som ligger i och utanför Göteborg. 

Se Göteborgs bästa spahotell: 

 
 

Spahotell centralt i Göteborg

 

1. Jacy'z

Jacy’z Hotel & Resort är den senaste i raden av ESS Groups storslagna hotellsatsningar.

I en 28 våningar hög skyskrapa som blivit Göteborgs nya landmärke uppmuntras du att ha kul och uppleva, att utforska hotellets alla möjligheter.

Jacy’z pulserande hjärta är Pachanga, hotellets pool club i två våningar med Miami-vibbar och lekfull stämning. Njut av pooler, bastu, solsängar och barer samt en oslagbar utsikt över Göteborg. Koppla av eller festa, båda funkar och det är ditt val!

Credit: Jacy'z

 

2. Upper House

Högt över takåsarna hittar du exklusiva Upper House som är ett spahotell i centrala Göteborg. Checka in, ta ett djupt andetag och låt dina sinnen omslutas av den vilsamma skandinaviska lyxen som befinner sig på Upper House. 

Efter en lång dag på stan kan du hänge dig till välbefinnande och nyttja hamam, bastubad, upplevelseduschar och pooler. Vill du komma ännu mer i zen kan du unna dig ett energigivande yogapass och olika behandlingar. 

Ett absolut måste när du är på Upper House är att ta ett dopp i deras frihängande glaspool som har blivit en signatur för hotellet. För Upper House har Göteborgs högst belägna spa, vilket betyder att du har en hisnande utsikt, både över vyerna och ner…

 
 

3. Gothia Towers

Gothia Tower är ett fyrstjärnigt hotell som ligger centralt i Göteborg och nära Liseberg.

Faktiskt så ligger Upper House högst upp i Gothia Towers, som även är Upper House systerhotell. Så om du vill njuta av Upper House spaavdelning när du bor på Gothia Towers, så går det alldeles utmärkt. Som gäst där erbjuds du ett bättre pris när du köper entré till Upper House Spa och även på yogaklasser och andra aktiviteter.

 

4. Sankt Jörgen Park Spa

Sankt Jörgen Park Spa är ett spahotell på Hisingen i Göteborg. I motsättning till Upper House så är Sankt Jörgen Park ett färgstarkt hotell fyllt med konst och design.

Tanken är att du kan få uppleva livets kontraster på ett enda hotell; puls och stillhet, tempo och lugn, utmaning och avkoppling. 

Sankt Jörgen Park Spa är en oas som står för stillhet, lugn och avkoppling. Här kan du njuta av tvagning i ett rum av marmor, hänga i en poollounge eller ta ett dopp i den varma källan som finns utomhus.

Önskar du att lämna med extra lyster kan du boka in en hudbehandling.

 

5. Riverton Hotel

Längs med vattnet ligger Hotel Riverton som är ett design- och spahotell i centrala Göteborg. Bara några minuters gång ligger både Haga och shoppinggatan Kungsgatan. 

Riverton är ett utmärkt val om du vill varva med att utforska allt vad Göteborg har att erbjuda med avslappnande pauser på hotellets spa, Serenity Spa.

Dra på dig morgonrocken och glid in i en oas med jordnära toner och material och varva ner. Här kan du återhämta dig i inomhuspoolen, aromaterapi-, ång- eller torrbastu eller bara chilla i Spa Lounge.

 

6. Radisson Blu Scandinavia Hotel

Radisson Blu Scandinavia Hotel är ett 4-stjärnigt hotell som ligger centralt i Göteborg och här har du nära till sevärdheter och shopping. 

Efter att ha strosat runt i staden kan du sträcka ut kroppen på ett yogapass. Om du vill ha tillgång till spat, Hagabadet, kan det läggas till.

Alternativt boka en svit, för så ingår entré till spat. Här kan du njuta av ångbad, upplevelseduschar och avkoppling i historiska miljöer.

 

7. Clarion Hotel Post

Mitt i Göteborg har det gamla posthuset nu blivit till ett 4-stjärnigt designhotell, där du kan koppla bort från vardagen och fylla på med ny energi.

För på den 13:e våningen finns en rooftop pool, som har den behagliga temperaturen på 30 grader året om. Här uppe har du nästan 360 graders vy ut över Göteborg. 

Vill du lyxa till med en spabehandling, så ligger Skönhetsfabriken vid receptionen. Skönhetsfabriken är en plats för välmående som har allt du behöver för att ta hand om dig själv och fylla på med ny energi.

 
 

Spahotell Göteborgs skärgård

8. Arken Hotel & Garden Spa

Ute på klipporna vid Göteborgs hamn ligger unika Arken Hotel & Art Garden Spa som är en plats för lugn och kreativitet.

Det är en tillflyktsort endast 15 minuter från centrala Göteborg som ger en förstklassig paus i vardagen. 

Hotellets spa, Art Garden Spa är ett japanskt spa och har starka influenser från naturen. Här kan du koppla av i bastubad, vilsamma rum och dopp i varma källor.

Dessutom är spat helt mobilfritt, så att du kan njuta av stillheten utan avbrytande notiser…

 

Spahotell nära Göteborg

 

Spahotell utanför Göteborg: under 30 min

9. Säröhus Hotell

Söder om Göteborg, endast 20 minuter från stadens puls ligger spahotellet Säröhus. Särö är en speciell plats där hav och natur möts och går upp i en högre enhet. 

Hotellets spaavdelning, Särö Källa SPA bjuder på en 36 grader varm pool, fotbad, olika typer av bastubad och kallduschar.

Säröhus välkomnar alla, vilket betyder att det är ett spahotell nära Göteborg där barn också är välkomna under vissa tider.

 

Spahotell utanför Göteborg: under 1 timme

10. Stenungsbaden

Omkring en halvtimme från Göteborg ligger Stenungsbaden Yacht Club som är ett spahotell som ligger ett stenkast från kajen.

Det är här du ska checka in om du vill njuta av livet vid havet och älskar att basta. För här finns det ett helt bastulandskap plus en bastuflotte på havet. 

Hotellet har två varma källor, jacuzzi och en wellnesspool. Det finns olika behandlingar att boka sig in på om du vill krydda till med extra self-care.

Dessutom är Stenungsbaden ett spahotell i göteborgsområdet där barn är välkomna under särskilda tider. 

 

11. Marstrands Havshotell

Lite under en timme från Göteborg ligger ett spahotell som osar av västkust, nämligen Marstrands havshotell.

Här kan du varva med att gå på spa och gå en promenad i den vackra naturen eller ta en kall öl på världens västligaste uteservering. 

Spat är inspirerat av naturen och dess material som finns i miljön som; granit, drivved och salt hav.

Så ta ett dopp i utomhustunnorna eller i havet från bastuflotten och kom närmare naturen och dig själv.

 

13. Varbergs Kusthotell

Älskar du havet? Då ska du kika på Varberg Kusthotell, som är ett spahotell utanför Göteborg där havet är i fokus! 

Checka in med havet som granne och njut av huvudingrediensen, Kattegatts salta vatten på din spavistelse. För Varberg Kusthotell har Sveriges enda Thalasso-spa, som på grekiska betyder hav. 

Här kan du njuta av bland annat bastu, ångbastu, kallbad och en uppvärmd havsvattenpool som med sin höga salthalt verkar antiseptiskt.

Unna dig en välgörande spabehandling från havets helande ingredienser lera och tång som är fyllda på mineraler. 

Dessutom så finns det möjlighet till att ta på en spa-workshop där du kan lära dig mer om hur du kan lyxa till det på egen hand, på hotellets nya spastudio. 

 

12. Varberg Stadshotell och Asian Spa

Cirka en timme från Göteborg ligger Varberg Stadshotell & Asian Spa som är ett unikt spahotell med influenser från öst.

Här inne gömmer sig en värld av välbefinnande som har något för alla sinnen. 

Börja din spavistelse med tvagning för att rensa kropp och själ för att sedan värma dig i bastun för av avsluta med ett dopp där du kan låta blicken vila över den vackra utsikten.

Vid de mörka månaderna kan du söka dig till hotellets ljusterapirum för att ladda batterierna.

Utöver spat har du också tillgång till både yoga- och meditationsklasser.

 
 

Spahotell utanför Göteborg: under 1 ½ timme

14. Falkenberg Strandbad

Mitt på Skrea Strand som är en idyllisk plats i Halland hittar du en liten bit av The Hamptons, nämligen Falkenberg Strandbad som är ett spahotell utanför Göteborg. 

Alltså, du behöver inte åka utomlands för att få en hint av sydligare breddgrader. För på Falkenbergs The Retreat Club är det 25 grader i luften och 33 grader i vattnet året runt! 

Så, på med stråhatten och ta ett dopp i champagne poolen med ett glas bubbel i det gröna och frodiga poolområdet. För här står drinkar, musik och poolhäng alltid på schemat. 

Vill du unna dig det lilla extra kan du boka in dig på sparitualen, Ivory och bli lika len som elfenben. 

 

15. VANN Spa Hotell & Konferens

I ett naturreservat med ett landskap av granit i Bohuslän ligger 4-stjärniga VANN Spa Hotell & Konferens. Det är ett spahotell utanför Göteborg som är skapat för att du ska checka in och andas ut. 

Men hjärtat av VANN är den 1000 kvm stora spaanläggningen där skandinavisk minimalism om naturen blir till ett.

Här kan du uppleva flera dimensioner av avslappning och hitta allt vad dina sinnen begär. Allt från kallbad, varma källor, pooler, relaxavdelning, bastubad och till och med fiskpedikyr finns att hitta på VANN spa. 

Självklart finns det en rad olika behandlingar som du kan boka om du vill skämma bort dig själv. För ja, det förtjänar du!

 

16. Bokenäset Hotell

Bokenäset Hotell ligger i hjärtat av Bohuslän ca. 1 timme och 20 minuter från Göteborg. Här kan du checka in och samla dina tankar och njuta av den lummiga naturen och den salta luften.

Boendet är charmigt och har första parkett till havet, så lägg dig i sängen och låt vågornas meditativa rytm vagga dig till sömns. 

Vakna utvilad och upptäck bastun med panoramautsikt över havet, en flytande havsbastu, bubbelbad på terrassen och en inomhuspool.

Sedan kan du dra på dig morgonrocken ta en kopp te och slå dig ner i loungen för att bara vara.

 

Mer inspirerande läsning

De 22 bästa spahotell i Sverige

Spaweekend i Stockholm

Spahotell i Stockholm