Att hitta bra restauranger i Köpenhamn är enkelt, det svåra är att välja. Därför har vi samlat några av Köpenhamns bästa restauranger i den här guiden. Köpenhamn är ett riktigt matmekka och hem för några av världens absoluta topprestauranger och staden har en ansenlig samling av Michelinstjärnor. 

I den här guiden har vi samlat några av Köpenhamns mest populära restauranger så att du kan hitta inspiration till ditt nästa besök.

 

Getaway & trerätters middag

på Villa Copenhagen

Villa Copenhagen är ett exklusivt hotell i hjärtat av Köpenhamn som ligger precis vid centralstationen. Den historiska byggnaden är Köpenhamns största villa och i det nyuppförda hotellet blandas historisk charm med modern design och inspirerande framtidsvisioner. På Villa Copenhagen väntar en hotellvistelse som inte liknar något annat i Köpenhamn.

Pris från endast 4.645 kr. for 2 personer

 

15 populära restauranger i Köpenhamn

 

1. PLIN

PLIN är en italiensk restaurang som ligger i hjärtat av Köpenhamn och rekommenderas av MICHELIN-guiden. Menyn bygger på italienska regionala traditioner och är inspirerad av kockarnas internationella erfarenheter.

Rätterna är säsongsbetonade och skapade med lokala ingredienser och ett engagemang för Slow Food-rörelsen. Du kan välja mellan en à la carte-meny eller en avsmakningsmeny. Atmosfären är trevlig och avslappnad. 

 

2. POPL

Den här populära restaurangen i Köpenhamn drivs ett gäng noma-veteraner som slagit sig ihop för att servera den perfekta burgaren i snygga och trevliga lokaler med ett utmärkt läge vid vattnet i Christianshavn. Namnet POPL kommer från det latinska ordet “populus” som betyder gemenskap men även syftar på poppelträ som en hyllning till restaurangens kärlek till naturen.

Maten tillagas på noga utvalda lokala råvaror och säsongsbetonat kött tillsammans med innovativa smaker från nomas fermenteringslabb.

 

3. Smörrebrod hos Carl Nielsen

När du är i Köpenhamn passar det perfekt att äta en dansk lunch bestående av klassikern smørrebrød. På Restaurant Carl Nielsen serveras utsökta och extra lyxiga smørrebrød av alla dess slag. En välsmakande kombination av historia, hantverk och nytänkande.

Restaurant Carl Nielsen omnämns i Michelins restaurangguide. 

 

4. Kødbyen

Kødbyen på Vesterbro, ett stenkast från centralstationen, är Köpenhamns pulserande meatpacking district. Här finns flera olika restauranger, barer och klubbar och området är ett populärt tillhåll för både locals och turister.

 

Fleisch

Fleisch betyder kött på tyska och den här restaurangen i Kødbyen är både restaurang och slakteri. Här kan du äta gott i en cool och trevlig industrimiljö. Temat är kött och du kan t.o.m. prova drinkar med ekologisk bacon.

Warpigs

WarPigs är en brewpub i Kødbyen, alltså ett bryggeri med en tillhörande restaurang. Amerikanska 3 Floyds och danska Mikkeller står bakom och förutom öl som bryggts i lokalerna serveras autentisk texansk barbeque.

Fiskebaren

Fiskebaren är en trevlig restaurang med fokus på fisk och skaldjur och goda viner. På sommaren trängs folk i solen på uteserveringen och stämningen är hög. Du finns både smårätter och á la carte. 

5. Surt

I Carlsbergbyen hitttar du restaurang SURT där du kan få en Köpenhamns absolut bästa pizzor. SURT drivs av Giuseppe som har skapat en mysig och intim restaurang där hantverket står i centrum. Den platsbyggda stenugnen är bokstavligt talat restaurangens hjärta och som gäst kan du se SURTs pizzaiolos i arbete och följa hur de mästerliga pizzorna gräddas.

Om du inte är sugen på pizza finns även ett litet urval av andra italienska rätter på menyn. Precis som pizzorna är de gjorda på det bästa av säsongens råvaror.

 

6. Madklubben

Madklubben startades 2007 med ambitionen att skapa en restaurang som serverade bra mat till förnuftiga priser i snygga miljöer. Det lyckades man med och sedan dess har Madklubben vuxit till ett populärt danskt restaurangimperium med fler än 40 restauranger i hela landet. Under åren har konceptet utvecklasts och det finns i dag en rad olika inriktningar på Madklubbens restauranger, från bistro och italienskt till asiatiskt.

 

Hanzo

Hanzo är Madklubbens asiatiska restaurang med en pan-asiatisk profil som friskt blandar rätter från länder som Vietnam, Thailand, Japan och Cambodia. Här får du följa med på matresa med det bästa från Asien och med fördel välja flera mindre rätter.

Bazaar

Bazaar är en hyllning till den matkultur man finner i nordafrika och medelhavsländerna, där vänner och familj samlas kring dagens största måltid. Här är musiken hög, maten kryddstark och färgrik och lätt att dela, som traditionen bjuder.

Food Club

På Food Club vill man återupprätta bufféns sargade rykte och erbjuda en med fokus på kvalitet framför kvantitet. Du kan välja mellan vällagade rätter där kockarna ser till att få ut mesta möjliga av alla råvaror som används för att undvika matsvinn. 

 

7. Fabro

Bakom trevliga den italienska restaurangen Fabro står ett gäng vänner som vill dela sin kärlek till det italienska köket under trevliga och avslappnade former och servera pasta till ett rimligt pris. Den lilla restaurangen har blivit ett Köpenhamns mest populära pastaställen och om du vanligtvis har svårt att bestämma dig kan du andas ut, det finns bara 4 olika pastarätter och några utvalda antipasti att välja mellan.

Det går inte att boka bord, så kom gärna i god tid, kön ringlar sig ofta lång ut på gatan.

 

8. ISSEI

På Radisson Collection Royal Hotel i København – världens första designhotell ritat av Arne Jacobsen och uppfört 1960 – kan du njuta av en fantastisk måltid på restaurang Issei. Här möts smaker från Japan och Peru i en förstklassig fusion som kallas Nikkei och uppstod när Japaner i slutet av 1800-talet emigrerade till Peru. Matkulturerna blandades och ljuva smaker uppstod. 

Nikkei-köket har något för alla och innehåller mycket smak och färg. Många av rätterna har rå fisk som bas à la sushi men kombineras här med smaker som lime, chili och koriander, ceviche är en klassisk Nikkei-rätt.

 

9. The Pescetarian

Pescatarian är, som namnet avslöjar, en restaurang med fokus på fisk och skaldjur. Tanken bakom restaurangen är att servera rätter som bygger på säsongens råvaror från haven som omger Danmark. Det är en minimalistisk restaurang som ligger precis utanför det gamla citadellet Kastellet, inte långt från den Lilla Sjöjungfrun där hon sitter på sin sten i vattnet.

Du kan välja mellan en 4- eller 6-rätters avsmakningsmeny och det erbjuds även 100% vegetariska eller veganska alternativ om man säger till i förväg.

 

10. Banegaarden

BaneGaarden är en grön oas med fokus på hållbarhet som passar perfekt för avslappnat häng med brunch och vin på soliga dagar. På en gammal bangård i Jernbanebyen, mellan Vesterbro och Sydhavn, har man restaurerat några förfallna förvaringsbyggnader och skapat en modern och grön samlingspunkt för gastronomi och olika kreativa projekt. Förvaringsbyggnaderna har förvandlats till matbodar och det går att beställa allt från sydamerikansk soulfood och crepes till varmkorv och naturvin.

Kolla öppettiderna innan ditt besök, BaneGaarden har endast öppet fredag-söndag under de varmare månaderna och stänger vid 19-tiden.

 

11. Barabba

Barabba ligger på Store Kongensgade ett stenkast från Kongens Nytorv och drivs av två unga italienare. Till skillnad från många andra restauranger har Barabba öppet till klockan 02.00 och passar perfekt för en sen (eller lång) middag med gott vin.

Restaurangen är avslappnad och livlig och serverar utsökta italienska rätter och har en gedigen vinlista.

 

12. Silberbauers Bistro

Silberbauers Bistro ligger på trendiga och pulserande Jægersborggade på Nørrebro. Bistrot slog upp portarna i maj 2021 av Mathias Silberbauer som efter att ha arbetat som kock och i Nice och fastnat för lokala bistroer ville skapa något med samma stil och känsla i Köpenhamn. 

På Silberbauers Bistro tillagas rätterna av bästa möjliga råvaror, ofta säsongsbetonade, med inspiration från Provence. Förutom god mat till rimliga priser kan du njuta av en autentisk atmosfär, god service och trevlig stämning.




 

13. Jatak

Populära restaurang JATAK ligger på Rantzausgade på Nørrebro och startades av Jonathan Tam som har jobbat på noma och varit kökschef på Relæ. Rätterna på menyn är nordiskt avskalade i sitt uttryck, med få utvalda och lokala ingredienser, men smakerna kommer från de vietnamesiska och kantonesiska köken.

Restaurangen är relativt liten och intim, inredd med mycket trä och naturliga och varma färger. Från din plats vid något av de åtta borden har du utsikt över det öppna köket och kockarnas arbete. 

 

14. Restaurant Møntergade

På hörnet vid Møntergade och Gammel Mønt mitt i Köpenhamns centrum ligger brasseriet Restaurant Møntergade i klassiska lokaler med lång gastronomisk historia. På menyn finns traditionella dansk-franska rätter som tillagas med stor kärlek till äkta mathantverk. Man har ingen bokning på kvällstid så det går alltid att komma förbi. Om alla bord är upptagna så finns det även platser i den trevliga baren där du kan äta en rätt eller två.

Restaurangen serverar även lunch som består av klassiska danska lunchrätter samt några av Köpenhamns bästa smørrebrød.

 

15. The Olive Kitchen & Bar

The Olive Kitchen & Bar, som ligger centralt i Köpenhamn, är en familjedriven, medelhavsinspirerad restaurang som ligger centralt i Köpenhamn. Atmosfären är mysig och inbjudande, inredningen stilren men varm och priserna rimliga – speciellt med tanke på den utmärkta maten tillagad på noga utvalda råvaror och den goda servicen.

The Olive har även glutenfria alternativ. Vinlistan erbjuder ett urval av välmatchade viner som kompletterar rätterna.

 

Hoppas att du har fått en massa inspiration inför din nästa resa till Köpenhamn och att du hinner bocka av några av restaurangerna på din Bucket list. 

 
Hitta mer inspiration här

Weekend i Köpenhamn

Lästid: 8 min.

Restauranger i Stockholm

Lästid: 12 min.

De bästa restaurangerna i Göteborg

Lästid: 11 min.